follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Μια πρωτοποριακή ανεμογεννήτρια, ισχύος 30 kW, που παράγει ενέργεια και νερό ταυτόχρονα ανέπτυξε η εταιρεία Eole Water.Ο αέρας εισέρχεται μέσω αεραγωγών στη «μύτη» της ανεμογεννήτριας και στη συνέχεια θερμαίνεται από μια γεννήτρια για την παραγωγή ατμού.
Κατάγεται από τη Μεσσηνία αλλά ζούσε για χρόνια στην Μελβούρνη. Αγαπάει την Ελλάδα και την επισκέπτεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο! Ήταν μπουζουξής και τώρα… πολυεκατομμυριούχος! Ο λόγος για τον Νίκο Χαλικόπουλο ο οποίος φιλοδοξεί πως θα είναι ο πρώτος Αυστραλός τουρίστας του Διαστήματος. Βέβαια η φιλοδοξία του στοίχισε κάτι παραπάνω… αφού κατέβαλε πρώτα για ναύλα και έξοδα περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια.
Σε δραματική φτώχεια και κουπόνια φαγητού μεταφράζεται ο όρος «οικονομική ύφεση» για μια μεγάλη μερίδα των κατοίκων της Νέας Υόρκης, αφού σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της αμερικανικής στατιστικής υπηρεσίας στην πόλη που χτυπάει η καρδιά του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος ένας στους πέντε ζει κάτω από το όριο της φτώχειας!
Έλιωσαν τα παπούτσια και το τρίποδο του φωτογράφου

Ο φωτογράφος Miles Morgan ρισκάρει τη ζωή και την ακεραιότητά του για να βρίσκεται όσο πιο κοντά γίνεται στο πιο ενεργό ηφαίστειο του κόσμου και να τραβήξει αυτές τις εντυπωσιακές φωτογραφίες.
Πόσα χρήματα θα ήσασταν διατεθειμένοι να πληρώσετε για μια ξεχωριστή γαστριμαργική εμπειρία; Πιθανότατα λίγοι είναι αυτοί που θα δεχόντουσαν ή θα μπορούσαν να καταβάλουν 4.200 δολάρια για μια πίτσα ή 15.000 δολάρια για ένα και μόνο πεπόνι!
Η μαγική αυτή εικόνα δείχνει το σημείο στο οποίο πραγματοποιείται η ένωση μεταξύ των ποταμών Ροδανού και Άρβε στη Γενεύη της Ελβετίας..
H εταιρεία με δήλωση στις 19 Μαρτίου παραδέχεται ότι το 10,5% της χαλασμένης παρτίδας "έχει καταναλωθει"..
Τα πιο πολλά απο αυτά τα έχει διαρρεύσει η Τρόικα είτε επίσημα είτε ανεπίσημα για να τα εμπεδώσει ο κόσμος! Άλλωστε δηλώνουν όπου βρεθούν και όπου σταθούν οτι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν υπογράψει και έχουν δεσμευτεί οτι θα εφαρμόσουν πλήρως το Μνημόνιο 2 αλλά και τα όποια Μεσοπρόθεσμα προκύψουν.
Δείτε αναλυτικά:
Από το υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται η αναβολή διεξαγωγής των εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, εξεταστικής περιόδου Μαΐου 2012 για την πιστοποίηση της  γνώσης των γλωσσών Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής, Ισπανικής και Τουρκικής.
Μπαίνοντας στο κατάστημά του αμέσως καταλαβαίνεις ότι κάτι περίεργο συμβαίνει εδώ, πρωτίστως από τη μυρωδιά! Κι όταν μάλιστα δεις ότι ψαλίδια δεν υπάρχουν πουθενά αλλά μόνο μια φλόγα καίει στα χέρια του κομμωτή, τότε επιβεβαιώνεται τάχιστα ο αρχικός προβληματισμός…
Λίγα πράγματα της καθημερινής ζωής έχουν οι σημερινοί Έλληνες κοινά με τους Αθηναίους των αρχαίων χρόνων. Τα παραδοσιακά ελληνικά ποτά και τρόφιμα ήταν εντελώς άγνωστα στην αρχαιότητα. Για παράδειγμα, δεν υπήρχε τότε το ελληνικότατο ούζο, αφού οι Αθηναίοι φαίνεται να αγνοούσαν τον τρόπο της απόσταξης..
1. Ο Έλληνας δε μπορεί να οδηγεί σε κανονικό ΔΡΟΜΟ χωρίς λακκούβες, σαμαράκια, σκαψίματα της ΔΕΗ. Συνέπεια αυτού θα είναι να κοιμηθεί στο τιμόνι....
Ο Δ. Μητροπάνος ερμήνευσε σπουδαία τραγούδια μεγάλων στιχουργών και συνθετών. Η φωνή του μάγεψε τις καρδιές εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων. Αγαπήθηκε πολύ από όλες σχεδόν τις ηλικίες. Πριν λίγα χρόνια αντιμετώπισε τον καρκίνο με τσαμπουκά, ενώ επέστρεψε στις πίστες μετά την πλήρη ανάρρωσή του.

Δείτε το βιογραφικό του σπουδαίου καλλιτέχνη...
Πριν από λίγη ώρα έφυγε ο μεγάλος ερμηνευτής Δημήτρης Μητροπάνος. Αιτία θανάτου στάθηκε πνευμονικό οίδημα. 

Καλό ταξίδι Μεγάλε Δημήτρη,  υπήρξες και θα παραμείνεις μία από τις μεγαλύτερες λαϊκές φωνές..
Οι κάτοικοι των πόλεων που είναι κέντρα εξουσίας, και δη εκείνοι που έχουν επιτυχημένες καριέρες, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να απατήσουν τους συντρόφους τους! 
Ακόμα δεν κόπασε ο θόρυβος για το trojan που προσέβαλλε πριν από λίγες ημέρες πάνω από 500,000 υπολογιστές Mac, και το site Mashable αναφέρε ότι μια νέα απειλή έκανε την εμφάνισή της..
Λίγο μετά τις 11 το πρωί ξεκίνησε από τη ΓΑΔΑ η μεταγωγή του Άκη Τσοχατζόπουλου στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά τη χθεσινή ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.
Κάποτε το Facebook ήταν μια κλειστή κοινότητα που απευθυνόταν αποκλειστικά σε φοιτητές γνωστών αμερικανικών πανεπιστημίων....
Προς το τέλος οδεύει η σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» παρά την επιθυμία του καναλιού να συνεχιστεί λίγο παραπάνω.
Αποκαλύφθηκαν στο διαδίκτυο τα σχέδια που είχαν στο παρελθόν εγκαταλειφθεί για την κατασκευή σε φυσικό μέγεθος διαστημοπλοίου από το Star Trek στο Λας Βέγκας....
Το πρόγραμμα που αποσκοπεί στην προσέλκυση νεανικού κοινού, προβλέπει την αντικατάσταση των παραδοσιακών ηχητικών ξεναγών με αναδραστικές κονσόλες της Nintendo 3DS. Μέσω των συσκευών θα είναι προσιτά περισσότερα από 700 σχόλια στα εκθέματα.
Μετά από εννιά χρόνια διακοπής των υπερηχητικών υπερατλαντικών πτήσεων λόγω της απόσυρσης των περίφημων Κονκόρντ το... φημισμένο αμερικανικό πανεπιστήμιο ανοίγει νέους δρόμους.
Πριν από πέντε  περίπου χρόνια, κάποιες τραπεζικές καταρρεύσεις, πτωχεύσεις και η αύξηση της ανεργίας, οδήγησαν σε μια γενικότερη παγκόσμια οικονομική κρίση που σήμερα πλήττει ανεπανόρθωτα τις τρεις παραδοσιακές οικονομικές ατμομηχανές του πλανήτη: Τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, και την Ιαπωνία.
Ένα ειδικά σχεδιασμένο τρανζίστορ προσφέρει τις πρώτες σαφείς ενδείξεις για την ύπαρξη των «φερμιονίων Majorana», μιας κατηγορία παράξενων σωματιδίων που αποτελούν τα αντισωματίδια των εαυτών τους.
Παρά τη μειωμένη κίνηση, και η φετινή έξοδος «βάφτηκε» με αίμα. Από τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα σε τροχαία δυστυχήματα έχασαν τη ζωή τους 10 άνθρωποι, τραυματίστηκαν βαριά 21 και ελαφρά 225.
Αν και η κινεζική κυβέρνηση είναι γνωστή για την αντιπάθεια της στην ελευθερία του λόγου, αυτή τη φορά κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό της.
Βρετανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου του Strathclyde, έχουν ξεκινήσει ένα έργο 2,2 εκατ. δολαρίων με σκοπό τον εξοπλισμό των αγελάδων με «έξυπνα κολάρα»... τα οποία θα ενημερώνουν τους κτηνοτρόφους σχετικά με κατάσταση της υγείας τους.
Οι πατάτες μπορεί να γίνουν πιο επικίνδυνες για την υγεία, ακόμη και από τα χάμπουργκερ που τρώμε σε αλυσίδες fastfood, υποστηρίζουν οι επιστήμονες...
Αρχικά και για να ξεκαθαρίσουμε ορισμένες πλάνες, να αναφέρουμε πως ο κατώτατος ονομαστικός μισθός στη γείτονα Βαλκανική χώρα είναι της τάξεως των 138 (!) ευρώ ή 272 ΙΑΔ (Ισοδύναμα Αγοραστικής Δύναμης). Στη χώρα μας και μετά τη μείωση του νόμου 406/2012 έφθασε τα 586 ευρώ. 
Αν και η έδρα της Apple είναι στο Cupertino της Καλιφόρνια, το συγκεκριμένο μέρος δεν φαίνεται να εκτιμά τόσο τον ιδρυτή της εταιρείας όσο η πόλη Jundiai στη Βραζιλία. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου λοιπόν, μία από τις κεντρικές λεωφόρους της πόλης θα μετονομαστεί σε λεωφόρο Steve Jobs.
Η ελλειμματική και κατώτερη των περιστάσεων διαχείριση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, και κατά συνέπειας της Ελλάδας, από την πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς να εξαιρείται η Αθήνα, προσδιορίστηκε εγκαίρως ως το βασικό πρόβλημα στην προσπάθεια ανάσχεσης των οδυνηρών συνεπειών της κρίσης, και επιστροφής σε περιβάλλον ανάπτυξης.
Υπάρχει τελευταία μια επίμονη άποψη που κυκλοφορεί, και που θέλει την οικονομική κρίση να οφείλεται στην… τεστοστερόνη. Όπως πιστεύουν κάποιοι, η τεστοστερόνη αγριεύει τους χρηματιστές όταν ανεβαίνουν οι μετοχές, αναγκάζοντας τους να ρισκάρουν περισσότερο, μέχρι να συμβεί μια περίπτωση τύπου Lehman Brothers, και κάποιοι να αρχίσουν να πηδούν από τα παράθυρα.
Η πληθυσμιακή έκρηξη είναι ίσως ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί τον πλανήτη μας. Κι όμως, υπάρχουν κάποιες περιοχές που προς το παρόν δε χρειάζεται να ανησυχούν γι΄ αυτό....
Ενώ όλοι ακόμη συζητούν με θαυμασμό για τα γυαλιά της Google, μια νέα ανακάλυψη φαίνεται πως θα πάει την επιστήμη των οπτικών ακόμη πιο μπροστά. Μια αμερικανική εταιρία κατασκεύασε φακούς επαφής που θα επιτρέπουν στον χρήστη να εστιάζει σε δύο διαφορετικές αποστάσεις ταυτόχρονα. 
Την ώρα που οι περισσότεροι από εμάς περνάμε το Πάσχα οικογενειακά, ο Andre Kuipers κόβει βόλτες στο Διάστημα και μας στέλνει τις ευχές του... με εντυπωσιακές φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα.
Όταν ήταν δύο χρονών μετρούσε έως το σαράντα, ζωγράφιζε ανθρώπους, απήγγειλε ποιήματα και διάβαζε βιβλία για επτάχρονα παιδιά. Στα τρία της ήξερε να κάνει πρόσθεση και αφαίρεση.
Τι χρειαζόμαστε:

Για τα μπράουνις :

180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας γάλακτος
40 γρ. βούτυρο ανάλατο
¾ ποτηριού μαύρη ζάχαρη μαλακή
2 αυγά μεγάλα
1 ποτήρι αλεύρι ζαχαροπλαστικής...
Δείτε έναν εύκολο τρόπο σύσφιξης - εκγύμνασης της κοιλιάς στην πισίνα.. Εσείς τι λέτε; Δουλεύει;..
Γεγονότα

1178 π.Χ: Ο Οδυσσέας επιστρέφει στην Ιθάκη, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα των αστρονόμων Μπαϊκούζη και Μαγκνάσκο.. 
Μπορεί το Facebook να θέτει ως όριο για να χρησιμοποιήσει κανείς την υπηρεσία τα 13 έτη, αλλά αυτό, όπως είναι φυσικό, δεν εμποδίζει παιδιά μικρότερων ηλικιών να ανοίγουν λογαριασμούς.
Διαβάστε την ιστορία ενός ομογενή στην Αυστραλία που λόγω της εξαιρετικής ποιότητας σπέρματος που διαθέτει είναι πατέρας τουλάχιστον 165 παιδιών.

Στέφανος Νικήτας
Από μία... κλωστή κρέμεται η λειτουργία πανεπιστημίων και ΤΕΙ, καθώς έχουν περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο. 

Οι διοικήσεις των ιδρυμάτων έχουν αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να κρατήσουν τα αμφιθέατρα και τα εργαστήρια ανοιχτά, ώστε να μη διακοπεί η εκπαίδευση των φοιτητών. 
Έξυπνοι τρόποι για να απαλλαγείτε από το περιττό βάρος των γιορτών

Τα τραπέζι του Πάσχα και τα πλούσια εδέσματα που βρίσκονται πάνω σε αυτό εκτός από γεύση είναι πλούσια και σε λιπαρά. 
Οκτάχρονη τραγουδάει με πάθος το «Someone like you»

Από την πρώτη κιόλας ημέρα της κυκλοφορίας τους, στις 24 Ιανουαρίου του 2011, τα τραγούδια της Adele από το άλμπουμ με τίτλο «21» αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν από όλο τον κόσμο.
Οι Γαλανόλευκες αστραπές του Αγίου φωτός όπως φαίνονται στο εσωτερικό του ναού της Αναστάσεως. Δείτε το βίντεο της Αφής:
στο «μάτι» του κυκλώνα η Ισπανία

«Φοβάμαι ότι αυτό που ζούμε τώρα είναι η νηνεμία πριν από την επόμενη καταιγίδα». Ο Έβαλντ Νοβότνι, κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας και μέλος του Δ.Σ της ΕΚΤ είπε αυτά για τα οποία όλοι αγωνιούν, με πρώτους τους διαχειριστές και τους επενδυτές, αλλά κανείς – πρωτίστως οι Ευρωπαίοι πολιτικοί – δεν παραδέχονται δημοσίως.
Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε λίγο πριν από τις 10 το πρωί ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Κατά την άφιξή του ευχήθηκε Χρόνια Πολλά στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν, προσθέτοντας: «Λυπάμαι που σας φέρνω τέτοια ημέρα στα δικαστήρια». 

Το 1969, στην ταινία «Ενα φανταστικό ταξίδι», μία ομάδα χειρουργών σμικρύνθηκαν τόσο πολύ ώστε ταξίδεψαν με ένα ειδικό σκάφος μέσα στον οργανισμό ενός ασθενούς, διαμέσου των αιμοφόρων αγγείων, για να τον θεραπεύσουν. Σήμερα, μια ομάδα επιστημόνων από το Στάνφορντ έχει δημιουργήσει ένα θαυματουργό μικροτσίπ με μέγεθος όσο ένα σπυρί ρυζιού, το οποίο φιλοδοξεί να διαδραματίσει αντίστοιχο ρόλο...
Ένα άκρως εντυπωσιακό και μοναδικό ξενοδοχείο κατασκευάζεται στην Κίνα μέσα στο κοίλωμα ενός εγκαταλελειμμένου ορυχείου... Η μοναδικότητά του έγκειται στο γεγονός ότι οι από τους 19 συνολικά ορόφους του, μόνο οι τρεις θα βρίσκονται πανω από την επιφάνεια του εδάφους, ενώ οι υπόλοιποι 16... κάτω από αυτή!