follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Είναι και αυτό ένα – σοβαρό – ρεκόρ: Ο κάτοικος της Ινδιανάπολης ΗΠΑ κ. Τζάστιν Νεπ είναι ο πρώτος άνθρωπος, ο οποίος εισήγαγε στην ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia περισσότερο από ένα εκατομμύριο διορθώσεις, δημοσιεύει η έκδοση Gawker.
Το LAT, το κύριο όργανο του Διαστημικού Τηλεσκόπιου ακτίνων-γ Fermi, έχει μελετήσει στο φάσμα των ακτίνων γάμμα τον ουρανό για περίπου τέσσερα χρόνια. Κατά την περίοδο αυτή, το LAT έχει εντοπίσει εκατοντάδες πηγές ακτίνων γάμμα, συμπεριλαμβανομένων των πάλσαρ και των ενεργών γαλαξιακών πυρήνων.
Oι Λυρίδες, άρχισαν από τις 16 Απριλίου να εμφανίζονται αραιά στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου, όπου ανήκουν και η Ελλάδα και η Κύπρος. Οι πτώσεις των μετεώρων, που παραδοσιακά ονομάζονται και «πεφταστέρια», θα κορυφωθούν τη νύχτα του Σαββάτου 21 και τα χαράματα της Κυριακής 22 Απριλίου, ενώ τόσο το προηγούμενο, όσο και το επόμενο βράδυ, επίσης, θα υπάρχει αυξημένη δραστηριότητα.
Κορυφώνεται η αγωνία σε Ελλάδα και ΕΕ υπο το φόβο πολιτικής αστάθειας μετά τις εκλογές. Δύο εβδομάδες πριν από την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Μεταπολίτευσης, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σκηνικό κυβερνητικής αστάθειας.
«Μαύρη τρύπα» μεγέθους 72 εκατομμυρίων ευρώ θα δημιουργήσουν στα δημόσια ταμεία οι εκλογές της 6ης Μαΐου, ποσό που θα αυξηθεί κατακόρυφα στην περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε επαναληπτικό γύρο.
Πάνω σε τεράστιες δεξαμενές υπόγειων υδάτων «κάθεται» η Αφρική, σύμφωνα με νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων.
Οι επιστήμονες νόμιζαν ότι ήξεραν από πού προέρχονται τα πιο ενεργητικά σωματίδια στο Σύμπαν, οι λεγόμενες κοσμικές ακτίνες ενέργειας 10^18 eV. Τώρα, όμως, ένας ανιχνευτής νετρίνων που λειτουργεί μέσα στους πάγους της Ανταρκτικής διαψεύδει τη θεωρία που ήθελε τις κοσμικές ακτίνες να πηγάζουν από νεογέννητες μαύρες τρύπες ή άστρα νετρονίων.
Όπως έχει γίνει γνωστό κυκλοφορεί εδώ και μερικές ώρες ένας νέος ιός στο Facebook με ένα μωρό και ένα φίδι που μολύνει τα Facebook profiles ανυποψίαστων χρηστών του κοινωνικού δικτύου..
Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου ακύρωσε τελικά τη συμμετοχή της τριήρους "Ολυμπιάς", αντιγράφου πλοίου της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, στην τελετή έναρξης.
Χάκερ που εισέβαλαν τη Μεγάλη Παρασκευή στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης καταχώρησαν 1,5 εκατομμύριο πλαστές συνταγές στη βάση δεδομένων.
01. Πως μπορείς να κάνεις έναν άντρα να πάρει τα χέρια του από πάνω σου;
Παντρέψου τον.

02. Πως θα κάνεις τον άντρα σου να αγαπά μόνο εσένα και καμιά άλλη; 
Η άλλη ανάγνωση της έκθεσης Μπαρόζο

Μονόδρομο θεωρεί για τη χώρα μας ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο τις μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, φαρμακευτικές και προνοιακές δαπάνες, εξαιτίας της οικονομικής κρίσεως αλλά... και για έναν  επιπλέον λόγο: οι Έλληνες έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από τους άλλους Ευρωπαίους!
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι ειδικοί εκτιμούν πως μέχρι το 2020 θα έχουν εξαλειφθεί οι αγορές με μετρητά και σταδιακά και οι πιστωτικές κάρτες...
Το θρυλικό Discovery πραγματοποίησε σήμερα την τελευταία του πτήση από τη Φλόριντα «στην πλάτη» ενός τροποποιημένου Boeing 747 με προορισμό το Εθνικό Μουσείο Αέρος και Διαστήματος κοντά στην Ουάσινγκτον όπου και θα σταματήσει πλέον να κινείται σε τροχιά....
Τέλος στις πολιτικές πιέσεις που ασκούνται σε εθνικές στατιστικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να προκύπτουν φαινόμενα "μαγειρεμένων" ελλειμμάτων επιχειρεί να να θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στην παλαιά Πεντέλη κατασκευάστηκε το πρώτο πιστοποιημένο παθητικό σπίτι στην Ελλάδα, από την εταιρεία Project15.Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Deutsche Welle, ο πολιτικός μηχανικός Στέφανος Παλλαντζάς και μία ομάδα νέων επιστημόνων προσπαθούν να διαδώσουν ότι και στην Ελλάδα το κτίριο του αύριο πρέπει να είναι σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης.
Οι Έλληνες στέλνουν το δικό τους μήνυμα στη Μέρκελ! Μπορεί η κυβέρνηση να σκύβει το κεφάλι αλλά ο ελληνικός λαός δε παραδίδει τα όπλα… Αντιθέτως πληγώνει με όποιο τρόπο μπορεί τον κατακτητή του! Οδυνηρό, λοιπόν, φαίνεται να είναι το μποϋκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα: 5,1 δισεκατομμύρια ευρώ έχασαν σε ένα χρόνο!
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στους δημοσιογράφους Όλγα Τρέμη και Παύλο Τσίμα, ο κ. Βενιζέλος «αποφλοίωσε» με εύσχημο τρόπο την διετία της πρωθυπουργίας Παπανδρέου.
Οι ενεργειακές ανάγκες της Γης όλο και αυξάνονται και είναι σαφές ότι τα ορυκτά καύσιμα δεν θα μπορούν για πολύ να τις καλύπτουν. Καταρχάς υπάρχει το πρόβλημα της ρύπανσης και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που συνεπάγεται η χρήση τους. Επιπλέον όμως τίθεται και το ζήτημα του κόστους εξόρυξης τους το οποίο όλο και μεγαλώνει.
«Δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα» αυτή ήταν η επωδός του πρώην υπουργού, ο οποίος –όπως προκύπτει- από τις απαντήσεις που έδωσε στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, εμφανίστηκε μάλλον έκπληκτος και απορημένος για την παραπομπή του στη δικαιοσύνη.
Δείτε την θεαματική ηλιακή έκρηξη από το θερμοδυναμικό παρατηρητήριο της NASA. Ανήκει στην μεσαία κατηγορία Μ1 (Pics+Vid)
Η Nike ανέθεσε στο Casey Neistat να φτιάξει ένα διαφημιστικό βίντεο για τη νέα της καμπάνια. Ο Casey ξόδεψε όλο το budget για να γυρίσει το κόσμο μαζί με ένα φίλο του. Ευτυχώς πήραν την κάμερα μαζί τους.

Ο τίτλος της καμπάνιας; Make it count....
Το ερώτημα απαντήθηκε: Γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι εξυπνότεροι από τους άλλους; Τι επηρεάζει...
Αυστραλοί ακαδημαϊκοί υποστηρίζουν ότι ο πλανήτης βρίσκεται στα πρόθυρα κρίσης στην παραγωγή σοκολάτας λόγω της ...πολιτικής αστάθειας στις χώρες παραγωγής κακάο και την ραγδαία αύξηση της ζήτησης από τις αναπτυσσόμενες χώρες.
Η εταιρεία Burger King στο πλαίσιο διαφημιστικής της εκστρατείας, χάριζε σε κάθε χρήστη του facebook ένα χάρμπουργκερ αν δεχόταν να διαγράψει 10 άτομα απ' τη λίστα των φίλων του.
Χαράτσια... στα μουλωχτά, «σπέρνει»  η κυβέρνηση μέσα από τα ψιλά γράμματα του δεύτερου Μνημονίου, με θύματα αυτή τη φορά όλους τους «58άρηδες» συνταξιούχους οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν πρόσθετη εισφορά 6% - 10%, με αναδρομικότητα 10 μηνών, καθώς όταν μπήκε αυτή η εισφορά αφορούσε μόνο για όσους αποχώρησαν πρόωρα από ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ, Τραπεζών) που εντάχθηκαν στο ΙΚΑ.
κοιτάξτε την εικόνα στο κέντρο για 15 δευτερόλεπτα..
Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Ο δικομματισμός άρχισε ήδη να δίνει τα “ρέστα” του και είναι βέβαιο ότι μέχρι την 6η Μαΐου θα ακούσουμε και θα δούμε ... πράματα και θαύματα. Η φαιδρότητα πλέον παίρνει σάρκα και οστά από τα στελέχη και τους αρχηγούς των κομμάτων που μας έφεραν εδώ οι οποίοι ... ενώ συγκυβερνούν και..
Φόβοι για στροφή των πολιτών σε αμφιβόλου προελεύσεως και ποιότητας φάρμακα που πωλούνται στο διαδίκτυο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, εκφράζουν παράγοντες της αγοράς. Οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των φαρμάκων αλλά και τα σκληρά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης φαίνεται πως οδηγούν τους Έλληνες σε περικοπές σε όλα τα επίπεδα.
Πρώτη ανάμεσα στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης που προχώρησαν το 2011 σε σημαντικές περικοπές για την αγορά εξοπλιστικού υλικού είναι η Ελλάδα, ενώ μείωση έκαναν και έξι σημαντικές χώρες, όπως ΗΠΑ, Βραζιλία, Γερμανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία και Ινδία λόγω της οικονομικής κρίσης.
Ερευνητές αφού ανέλυσαν για άλλη μια φορά τα δεδομένα από τις αποστολές Viking στον Άρη, μετά από 36 χρόνια, βρήκαν ότι η NASA είχε βρει ζωή στον Άρη. Αυτό ισχυρίζεται μια διεθνής ομάδα μαθηματικών και ειδικών επιστημόνων σε μία δημοσίευση αυτή την εβδομάδα.
Ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος και ευθύς αμέσως το πολιτικό καταστημένο και η διαπλοκή, ξεκίνησαν το γνωστό τους σπορ τα τελευταία δυόμισι χρόνια… Άρχισαν πάλι οι γνωστοί εκβιασμοί, περί Ελλάδας που θα γίνει Αλβανία, έτσι και δεν αποδεχτούμε τα Μνημόνια και τους όρους των δανειστών μας…
1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού...
Στη δημοσιότητα δόθηκαν λίστες με τους υποψήφιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές, με 412 υποψήφιους σε 56 εκλογικές περιφέρειες. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, θα είναι υποψήφιος στις Περιφέρειες Μεσσηνίας και Μαγνησίας..
Και πώς να ηρεμήσετε τον σύντροφό σας

Συχνά, οι άνθρωποι που είναι κοντά μας και ειδικότερα ο σύντροφος μας, φέρει σχεδόν αποκλειστικά το βάρος του άγχους μας, το οποία μάλιστα μπορεί να αποβεί επιζήμιο για τη σχέση μας...
Φαίνεται ότι η εκτός από την φημολογία περί Apple TV τα blogs και οι ιστοσελίδες που ασχολούνται με την Apple θα έχουν για το διάστημα που ακολουθεί και ένα ακόμη μυστικό project της εταιρείας για να ασχολούνται.
Προτείνει ταϊλανδέζικο για δείπνο

Όχι δεν έχει σημασία το ταϊλανδέζικο. Σημασία έχει ότι ξέρει τι θέλει. Δεν μένει στο «Δεν ξέρω, ότι θες». Και μια γυναίκα όταν ξέρει τι θέλει και το εκφράζει, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να είναι εκδηλωτική στο κρεβάτι...
Για πολλά χρόνια οι λάτρεις του κρασιού το απολαμβάνουν χωρίς ενοχές, αφού έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει από τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Όπως δείχνουν, όμως, πρόσφατες μελέτες μάλλον ήρθε η ώρα να απενοχοποιηθεί και η μπίρα χάρη στα πολλαπλά οφέλη της: Από τη μείωση του κινδύνου οστεοπόρωσης μέχρι την πρόληψη από το διαβήτη και την άνοια, οι δέκα λόγοι που ακολουθούν θα σε κάνουν να πίνεις πια χωρίς ενδοιασμούς!
Την τελευταία του πτήση πάνω σε ειδικά τροποποιημένο αεροσκάφος πραγματοποίησε την Τρίτη το παροπλισμένο πλέον διαστημικό λεωφορείο Discovery προς το Εθνικό Μουσείο Αέρος και Διαστήματος κοντά στην Ουάσινγκτον όπου θα εκτεθεί μόνιμα.
Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό και για αυτό είναι πιο ευαίσθητο και επιρρεπές στην εμφάνιση των πρώτων σημαδιών γήρανσης. 
Είναι γεγονός ότι οι γυναίκες δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στους ήδη δεσμευμένους άντρες που είτε είναι σε μακροχρόνια σχέση ή ακόμα χειρότερα είναι παντρεμένοι. Γιατί μια γυναίκα θα επιδίωκε μια σχέση με ένα άντρα που δεν είναι διαθέσιμος και ανήκει σε κάποια άλλη; ...
Παρά τον όγκο των υπηρεσιών που διαθέτει η Google, μέχρι τώρα δεν είχε δημιουργήσει κάτι που να φέρνει τις δυνατότητες της νεφοϋπολογιστικής στο ευρύ κοινό. Αυτό φαίνεται ότι θα αλλάξει καθώς πολύ σύντομα πρόκειται να λανσάρει την υπηρεσία Google Drive, με την οποία θα προσφέρει δωρεάν 5GB αποθηκευτικού χώρου στους διακομιστές της.
Γεγονότα

716: Ο στρατηγός Λέων ο Ίσαυρος αναγορεύεται από το στρατό σε αυτοκράτορα του Βυζαντίου και γίνεται ο ιδρυτής της δυναστείας των Ισαύρων ως Λέων Γ'. 
Το παρακάτω Infographic συνοψίζει το mobile gaming παρουσιάζοντας στοιχεία για την ώρα ενασχόλησης των κατόχων smarphones, για τον τόπο ενασχόλησης, αλλά και για τις πηγές εσόδων των εταιρειών που τα λανσάρουν. Δείτε το σχετικό γραφικό:
Βρετανοί επιστήμονες ανέπτυξαν ένα νέο είδος μπρόκολου που περιέχει αυξημένες ποσότητες της θρεπτικής ουσίας γλυκοραφανίνης η οποία ανάμεσα στα άλλα συνδέεται με την προστασία της καρδιάς..
Η Χρυσή Αυγή μπαίνει στη Βουλή

Κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό προβλέπει μετά τη διεξαγωγή των εκλογών στις 6 Μαϊου νέα δημοσκόπηση της ΜARC που έγινε για τον ALPHA και την εκπομπή «Διέξοδος».
Είναι η πρώτη φορά, μετά το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ) του 1941 και της κατοχής απο τους Γερμανούς, που ενώνονται Δεξιές και Αριστερές πολιτικές δυνάμεις! Αλλάζει άρδην το πολιτικό σκηνικό αφού πλέον οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μαζί με το Άρμα Πολιτών του Δημαρά πάνε για πρώτο κόμμα..
Μια πρωτοποριακή ανεμογεννήτρια, ισχύος 30 kW, που παράγει ενέργεια και νερό ταυτόχρονα ανέπτυξε η εταιρεία Eole Water.Ο αέρας εισέρχεται μέσω αεραγωγών στη «μύτη» της ανεμογεννήτριας και στη συνέχεια θερμαίνεται από μια γεννήτρια για την παραγωγή ατμού.
Κατάγεται από τη Μεσσηνία αλλά ζούσε για χρόνια στην Μελβούρνη. Αγαπάει την Ελλάδα και την επισκέπτεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο! Ήταν μπουζουξής και τώρα… πολυεκατομμυριούχος! Ο λόγος για τον Νίκο Χαλικόπουλο ο οποίος φιλοδοξεί πως θα είναι ο πρώτος Αυστραλός τουρίστας του Διαστήματος. Βέβαια η φιλοδοξία του στοίχισε κάτι παραπάνω… αφού κατέβαλε πρώτα για ναύλα και έξοδα περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια.
Σε δραματική φτώχεια και κουπόνια φαγητού μεταφράζεται ο όρος «οικονομική ύφεση» για μια μεγάλη μερίδα των κατοίκων της Νέας Υόρκης, αφού σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της αμερικανικής στατιστικής υπηρεσίας στην πόλη που χτυπάει η καρδιά του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος ένας στους πέντε ζει κάτω από το όριο της φτώχειας!