follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Σε δήλωσή της η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ απορρίπτει κάθε πρόταση συνεργασίας ακόμη και αν προέρχεται από τον κ. Τσίπρα, ενώ δεν βγαίνουν οι αριθμοί και οι έδρες.
Παραδέχθηκε εμμέσως πως απέτυχε η στρατηγική της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς. Τόνισε όμως πως δεν θα αφήσει την Ελλάδα ακυβέρνητη, ζητώντας "σχήμα" εθνικής σωτηρίας (vid)
Δείτε τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα: 


"To εκλογικό αποτέλεσμα, παρότι δεν το έχει καταλάβει ούτε ο κ. Βενιζέλος ούτε ο κ. Σαμαράς, αποτελεί ισχυρό μήνυμα ανατροπής, μήνυμα ειρηνικής επανάστασης. Αν κατορθώσουν τα δύο κόμματα του μνημονίου να έχουν οριακή πλειοψηφία αυτό θα οφείλεται στον εκλογικό νόμο.. 
Πρωτοβουλία για κυβέρνηση εθνικής ενότητας ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος χαρακτήρισε οδυνηρή την ήττα για το κόμμα του.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με δηλώσεις του διατράνωσε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Πρώτο κόμμα η Ν.Δ, δεύτερο το ΣΥΡΙΖΑ, οριακή η άνοδος ΛΑΟΣ και Οικολόγων Πράσινων. Αυτές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις της Singular Logic.

Η πλήρης ανατροπή του πολιτικού σκηνικού αναδεικνύεται στα μέχρι στιγμής εκλογικά αποτελέσματα με τα δύο μεγάλα κόμματα να κατακρημνίζονται και να σχηματίζουν οριακή πλειοψηφία για συγκυβέρνηση και την αποφυγή επαναληπτικών εκλογών. Πρώτο κόμμα στη νέα Βουλή θα είναι η ΝΔ, δεύτερο ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ, ενώ 7% συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή.
Στην Ευρώπη της κρίσης, της λιτότητας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας ο 57χρονος Φρανσουά Ολάντ επαναφέρει βάσει των δημοκοπικών μετρήσεων τους Σοσιαλιστές στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες,
Ανακοινώθηκε πριν από λίγο πως ο κύριος Σαμαράς δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο νέας εκλογικής αναμέτρησης
Στις 17 Μαΐου συγκαλείται η νέα Βουλή και μέχρι εκείνη τη μέρα οι διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα το σχηματισμό κυβέρνησης είναι οι εξής:
Απόλυτα προσεκτική και τυπική η δήλωση Γιαννίτση για τα exit poll. Γιατί έκανε λόγο για "σκιά της αλήθειας"

Στέλιος Μπαμιατζής
Τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls των καναλιών

Τη Νέα Δημοκρατία αναδεικνύουν πρώτο κόμμα τα exit polls των εταιριών Opinion, MRB, Metron Analysis, Marc και Alco των τεσσάρων καναλιών, Mega, ΑΝΤ1, ΝΕΤ, Alpha για τις εκλογές 2012.
Ακυρώνονται οι εμφανίσεις υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στα τηλεοπτικά κανάλια βάσει απόφασης και εντολής του κυρίου Βενιζέλου..
Μας δουεύουν πραγματικά! Το 1/3 του εκλογικού σώματος δεν συμμετέχει στα exit poll διότι δεν το επιθυμεί και κατά τα άλλα οι δημοσκόποι μιλούν για ασφαλείς εκτιμήσεις και σταθμισμένα δείγματα. Το βράδυ πολλοί θα κλάψουν και πολλοί θα γελάσουν...

karfotiko.blogspot.com
Σε ποια μέρη της Ελλάδας παρουσιάστηκαν προβλήματα στις βουλευτικές εκλογές 2012; Tι προβλήματα έχουν παρουσιαστεί στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές 2012;
Αθήνα

Eπείγουσα προκαταρκτική έρευνα ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες για την περίπτωση τεσσάρων ιστολογίων (και όχι δύο όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό) τα οποία φέρονται να ανάρτησαν αποτελέσματα από exit poll πριν λήξει η απαγόρευση που προβλέπει η νομοθεσία.
Ένα όργιο φημών κατακλύζει μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ώρες. Πρόκειται για ένα σίριαλ ψιθύρων, το οποίο θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να αναδεικνύεται σε δεύτερο κόμμα από τα exit polls που βρίσκονται σε εξέλιξη...
Σε θέση μάχης οι δημοσιογράφοι...

Κορυφώνεται ο εκλογικός μαραθώνιος των τηλεοπτικών καναλιών με την αποτύπωση του exit poll στις 19:00, και στις 21:30 με την ανακοίνωση της πρώτης ασφαλούς εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος από τη Singular Logic.
"Η ψήφος του πολίτη είναι η κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας", τόνισε ο κ. Λουκάς Παπαδήμος αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 63ο εκλογικό τμήμα στο 30ο Λύκειο Αθηνών στην Κυψέλη.
Σαφές μήνυμα σε Αθήνα και Παρίσι έστειλε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών. Την ώρα που ολόκληρη η Ευρώπη έχει στραμμένο το ενδιαφέρον της στις εκλογές στην Ελλάδα αλλά και τη Γαλλία, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προχώρησε σε νέα δήλωση, αυτή τη φορά στο περιοδικό Focus.
Υπέρτατη στιγμή της δημοκρατίας χαρακτήρισε τις εκλογές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στα Γιάννενα μαζί με τη σύζυγό του ψήφισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.
Μήνυμα αισιοδοξίας για μια αυτοδύναμη Ελλάδα, όπως είναι το βασικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ, θέλησε να δώσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις του αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης.
«Ο ελληνικός λαός ψηφίζει σήμερα για το μέλλον των παιδιών του», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Πύλο. Ο λαός ψηφίζει «για σταθερότητα, ανάπτυξη, ασφάλεια και δικαιοσύνη», πρόσθεσε. 
ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΝΟΘΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΨΗΦΟΥ

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΕΦΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ Α’ ΑΘΗΝΩΝ, Β’ΑΘΗΝΩΝ, ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ένταση προκλήθηκε πριν από λίγο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όταν ο Πάνος Καμμένος θέλησε να επιβιβαστεί στο λιμενικό σκάφος για να μεταβεί στη Σαμοθράκη όπου θα ασκούσε το εκλογικό του δικαίωμα.
Εκλογική ήττα άνευ προηγουμένου του ΠΑΣΟΚ που ενδέχεται να χάσει και την δεύτερη θέση από την ΣΥΡΙΖΑ, προβλέπει η βρετανική εφημερίδα Guardian σε δημοσκόπηση που έγινε την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές και τέθηκε υπ’όψιν της εφημερίδας.
Στο Παλαιό Φάληρο ψήφισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. 

Αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι «ο Έλληνας πολίτης πρέπει να προσέλθει στην κάλπη με λογική και όχι θυμό...
Ένα βίντεο που επικαλείται την πολιτική μας συνείδηση! Τόπο στους νέους, σκεφτείτε εκείνους την ώρα της ψήφου.. Ένα δυναμικό βίντεο που περνά το μήνυμα 17χρονων Ελλήνων με πολιτικές ανησυχίες και αγωνία για το μέλλον: 
Όλοι μιλούν για κρίσιμες κάλπες και ακόμα κρισιμότερο αποτέλεσμα

Με το βλέμμα στραμμένο στις ελληνικές εκλογές είναι οι ξένοι δημοσιογράφοι, το αποτέλεσμα των οποίων, σε συνδυασμό και με αυτό των γαλλικών, θα κρίνει τις ισορροπίες στην ΕΕ.
«Πάλευε» 6 χρόνια με τον καρκίνο

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ο ηθοποιός Κώστας Καρράς σε ηλικία 76 ετών, χτυπημένος από τον καρκίνο.
«Σήμερα είναι μέρα γιορτινή, μέρα χαράς γιατί μετά από 2,5 χρόνια βαρβαρότητας επιστρέφει η Δημοκρατία στη χώρα που γεννήθηκε» είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, που ψήφισε στα 27ο και 30ο Δημοτικά Σχολεία της Κυψέλης.
Η εκλογική διαδικασία μέσα από τα μάτια του εκλογικού αντιπροσώπου μοιάζει διαφορετική! "Κι αν σου κάτσει;" όπως έλεγε και μία διαφήμιση, τότε είσαι υποχρεωμένος να περάσεις μία ολόκληρη μέρα κλεισμένος μέσα σε τέσσερις τοίχους χωρίς να έχεις δικαίωμα να φύγεις. Και αν το τολμήσεις ο αστυνομικός θα σε γυρίσει πίσω!
Στις βουλευτικές εκλογές 2012 είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google.Με τα βλέμματα όλου του κόσμου να είναι στραμμένα στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές, η Google δεν θα μπορούσε να μην είναι στο πνεύμα της ημέρας.
Τριάντα δύο συνολικά κόμματα και μεμονωμένοι υποψήφιοι ζητούν την ψήφο σας. Δείτε επιγραμματικά ποιοι τους εκπροσωπούν και τι οι ίδιοι θέτουν ως κορυφαίες προτεραιότητάς τους. Βεβαίως, η παρουσίαση των μεγάλων κομμάτων ισότιμα σε πληροφορίες με τα μικρά, είναι δυσανάλογη σε σχέση με το εκλογικό σώμα που τα στηρίζει. Αυτά όμως τα γνωρίζετε ήδη από όλα τα ΜΜΕ. Μάθετε κάτι σημαντικό για όλα και μετά αποφασίζετε μόνοι σας. Καλή ψήφο!
Αν και αρχικά όλοι πίστευαν ότι θα κυλούσε ομαλά η σημερινή εκλογική διαδικασία, προέκυψε εμπλοκή! Σε πολλά εκλογικά τμήματα, κυρίως στην πόλη του Ηρακλείου, δεν προσήλθε ούτε ένα μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής!
Στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Περιστερίου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.
Την τελευταία της πνοή άφησε η σύζυγος του επίτιμου προέδρου, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Διαβάστε αναλυτικά
Η ώρα είναι 7:00 π.μ. και οι κάλπες μόλις άνοιξαν. Η κατάθεση ψήφου θα διαρκέσει μέχρι τις 19:00 το απόγευμα, ενώ στις 23:00 το βράδυ θα γίνει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος. 9.850.000 πολίτες έχουν δικαίωμα ψήφου.

Ελπίζουμε ο Ελληνικός λαός να αποφανθεί ορθά και το εκλογικό αποτέλεσμα να είναι αποτέλεσμα ώριμης και σωστής σκέψης. Η ψήφος είναι η δύναμή μας! Χρησιμοποιήστε την σοφά! Δώστε το σωστό μήνυμα!
Λίγο πολύ τα μνημονιακά προγράμματα τα έχουμε κατανοήσει.. Φρόνιμο θα ήταν να κατανοήσουμε πριν την άσκηση του εκλογικού μας δικαιώματος και τις θέσεις-προγράμματα των πολυσυζητημένων αντιμνημονιακών δυνάμεων που αποζητούν πλέον όπως υποστηρίζουν, όχι ψήφο απόγνωσης και τιμωρίας προς τον δικομματισμό, αλλά ισχυρή λαϊκή εντολή.
Γράφει ο Προκόπης Κωφός

Οι αχρειότητές τους συνεχίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή! Το επιχείρημα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας πως αν δεν ψηφίσουμε αυτούς στις εκλογές για να εφαρμόσουν την πολιτική του μνημονίου δεν θα μπορούν να πληρωθούν τον Ιούνιο οι μισθοί και οι συντάξεις αποκαλύπτει πως οι ηγεσίες τους και τα στελέχη τους είναι εκβιαστές του χειρίστου είδους. Αν ο ισχυρισμός τους είχε κάποια σοβαρότητα και δεν ήταν.
Αύξηση της στρατιωτικής θητείας αναμένεται ότι θα αποφασιστεί από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές.
Οι επικεφαλής των κομμάτων άφησαν για λίγες ώρες την πολιτική και πέρασαν το μεσημέρι του Σαββάτου με χαλαρή κουβέντα, συνοδεία μεζέδων, ούζου και κρασιού, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.
Στις αυριανές κάλπες οι απαρτίζοντες την πολιτική ηγεσία της χώρας θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα είτε στα εκλογικά τμήματα στα οποία είναι εγγεγραμμένοι, είτε σε τμήματα των περιφερειών, στις οποίες θέτουν υποψηφιότητα. 

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε:  
Την Κυριακή το βράδυ, αν επιβεβαιωθεί το σύνολο των δημοσκοπήσεων σε Ελλάδα και Γαλλία, η Ευρώπη θα είναι διαφορετική ή τουλάχιστον θα έχει κάνει μια σοβαρή προσπάθεια να γίνει διαφορετική:
Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι πολίτες αλλά και τα στελέχη της ΝΔ την Πέμπτη στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή και τη σύζυγό του, Νατάσα στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο. 
Στα κεραμίδια ανέβηκαν οι αστυνομικοί όταν πληροφορήθηκαν ότι οι υπουργικοί σύμβουλοι και οι συνεργάτες πρόκειται να λάβουν εκλογικό επίδομα δεκαπλάσιο από το δικό τους.
Πολύ σοβαροί προβληματισμοί εκφράζονται σχετικά με την αναγκαιότητα αλλά και την ορθότητα των αποτελεσμάτων των exit – polls λίγες ώρες πριν από τις εκλογές.
Μετά τις εκλογές και αφού θα έχει σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση θα έρθει στην Ελλάδα η αποστολή του ΔΝΤ, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Τζέρι Ράις, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον στα πλαίσια συνέντευξης τύπου.
Για να έχετε την απαιτούμενη ενέργεια και να απολαύσετε τις ηλιόλουστες μέρες και γλυκές βραδιές του Μαΐου, πρέπει να παρέχετε στον εαυτό σας το σωστό «καύσιμο». Με ποιες τροφές θα τα καταφέρετε; 
Για όλους όσοι δεν έχουν ακόμη βεβαιωθεί για το που ακριβώς ψηφίζουν δεν είναι διόλου δύσκολο να το μάθουν. Αν έχουν ίντερνετ το μόνο που χρειάζεται είναι να επισκεφθούν την ηλεκτρονική ιστοσελίδα...