follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Πρόταση πέντε σημείων για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στον Πρόεδρο της ΝΔ, κατά τη συνάντηση – διάρκειας περίπου 15 λεπτών – που είχαν στο πλαίσιο της πρώτης διερευνητικής εντολής, που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς.
Περίπου κάθε 11 χρόνια το μαγνητικό πεδίο του ήλιου αντιστρέφεται πλήρως – ο βόρειος μαγνητικός πόλος αλλάζει σε νότιο, και αντίστροφα. Αυτή η αλλαγή συμπίπτει με μια μεγαλύτερη ηλιακή δραστηριότητα που βλέπουμε στον ήλιο σε κάθε κύκλο, που είναι γνωστή ως «ηλιακό μέγιστο».
«Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό με τη σύνθεση της νέας Βουλής» για να σχηματιστεί κυβέρνηση, αλλά δεν κατέστη δυνατόν, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση των διερευνητικών επαφών με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη.
Κάθετος εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων
Τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα θα δεχθεί αύριο στις 2 το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, προκειμένου
Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ, κ. Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι «μια μεταμφιεσμένη συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι σε αρμονία με το εκλογικό μήνυμα».
Η Ελλάδα πρέπει να γίνει ευρωπαϊκό προτεκτοράτο…για το καλό της λέει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας του Αμβούργου (HWW), Τόμας Στραουμπχάαρ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα πρέπει να γίνει προτεκτοράτο προκειμένου να προστατευθεί από όσους επωφελούνται από την κρίση.
Τι απάντησε ο ηθοποιός στο τηλεφώνημα που έγινε από τη Συγγρού; Ο Παύλος Χαϊκάλης είναι γνωστός μεταξύ άλλων για το άφθονο γέλιο που μας έχει χαρίσει μέσα από τους κωμικούς του ρόλους. Αλλά ακόμα και στην πολιτική, το χιούμορ του δεν τον εγκαταλείπει.
Το ΓΕΑ, όπως και το γραφείο του αρχηγού της αεροπορίας, έχει δεχθεί πληθώρα ερωτήσεων πολιτών, που ζητούσαν να πληροφορηθούν εάν πράγματι στον ελληνικό εναέριο χώρο πετούν αεροσκάφη, που ψεκάζουν τους πολίτες.
“Δεν θα βάλουμε από το παράθυρο αυτούς που ο ελληνικός λαός έβγαλε από την πόρτα” είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην δήλωσή του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά.
Ένα χημικό συστατικό του κάρυ πρόκειται να δοκιμαστεί για την ικανότητά του να εξολοθρεύει τους καρκινικούς όγκους του παχέος εντέρου σε ασθενείς, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την επομένη των εκλογών ζήτησε από την επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας να "σεβαστεί τις δεσμεύσεις της".

Η Επιτροπή "ελπίζει και αναμένει ότι η μελλοντική ελληνική κυβέρνηση θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει" στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης της χώρας, δήλωσε σήμερα μια από τις εκπροσώπους της, την επομένη των εκλογών στην Ελλάδα.
Το πιό «αηδιατικό» έντομο στον πλανήτη φωτογράφισε ο φωτογράφος Hock Ping Guek από τη Μαλαισία. Πρόκειται για το έντομο – δολοφόνο, το οποίο χρησιμοποιεί νεκρά μυρμήγκια για να προστατευτεί από τους εχθρούς του.
Σε μια ανακάλυψη που δημιουργεί πρόσθετα ερωτήματα σχετικά με το πώς οι πλανήτες τελειώνουν τις ζωές τους, επιστήμονες έχουν εντοπίσει τα υπολείμματα ενός γιγάντιου κόσμου που καταστράφηκε από έντονες παλιρροιακές δυνάμεις που ασκούνταν από το μητρικό άστρο του. Τα δε συντρίμμια περιφέρονται γύρω από το ‘πρησμένο’ κόκκινο γίγαντα άστρο KIC 05807616.
Στις 5 το απόγευμα θα γίνει η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο στη Βουλή.

Θα προηγηθεί η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια με τον κ. Σαμαρά, στον οποίο θα δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Στα μαρτυρικά Καλάβρυτα στις 13 Δεκεμβρίου 1943 εκτελέστηκαν 848 κάτοικοι και 200 κάτοικοι από τα γύρω χωριά ενώ η πόλη καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά. Στα Καλάβρυτα λοιπόν η Χρυσή Αυγή ψηφίστηκε από 635 πολίτες!
O Τόλκιν ξεκίνησε να γράφει το «Χόμπιτ» στο τέλος της δεκαετίας του 1920, εμπνευσμένος από την εξής φράση: «Σε μια τρύπα στο έδαφος ζούσε ένα χόμπιτ»! Ακριβώς η ίδια φράση ενέπνευσε τους ιδιοκτήτες του πρωτότυπου «Hobbit Motel» στη Νέα Ζηλανδία, το οποίο βρίσκεται μέσα στο Woodlyn Park.
Τις διερευνητικές συζητήσεις ξεκινούν τα ελληνικά κόμματα σε μια προσπάθεια να δημιουργεί κυβέρνηση, κάτι που φαίνεται δύσκολο λόγω του πολιτικού αδιεξόδου που δημιουργήθηκε μετά την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, με το ενδεχόμενο νέων εκλογών να είναι σχεδόν αναπόφευκτο.

Νέα έρευνα υποστηρίζει τη θεωρία ότι ο πρώιμος Άρης είχε μια παχιά, υγρή ατμόσφαιρα και ένα κλίμα παρόμοιο με το κλίμα της Γης τώρα.

Πάρτε μολύβι και χαρτί και σημειώστε όλα αυτά τα οποία δεν πρέπει ποτέ να κάνετε όταν θέλετε να φιλήσετε την κοπέλα σας και κυρίως αυτή που δεν είναι ακόμα αλλά …
Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι θέμα χρόνου, εκτιμά ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί. Μέσω Twitter ο κ. Ρουμπινί σχολίασε το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά «το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, αυξάνει την πιθανότητα εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, μέχρι το επόμενο έτος».
Στο πρωτοφανές ποσοστό του 19% σχεδόν ανέρχεται το συνολικό ποσοστό των κομμάτων, που δεν κατάφεραν να μπουν στη Βουλή. Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα (99,05%) το συνολικό ποσοστό των κομμάτων που μένουν εκτός Κοινοβουλίου ανέρχεται στο 18,72%.
Το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής ενεργοποιεί Διατάξεις του Συντάγματος 23 χρόνια μετά την τελευταία φορά που βρήκαν εφαρμογή.Ο Κάρολος Παπούλιας, σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 37 του Συντάγματος, ξεκινά σήμερα τη διαδικασία διερευνητικών εντολών προς τους αρχηγούς των τριών πρώτων κομμάτων, ξεκινώντας από εκείνο με τη σχετική πλειοψηφία.
Εκτός Βουλής μένουν κορυφαία ονόματα από το ΠΑΣΟΚ σε Α' και Β' Αθηνών, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι δεν εκλέγεται ούτε ένας βουλευτής του Κινήματος σε Α' Πειραιώς.
Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Αρκτικής και Ανταρκτικής μεταφέρουν με το επιστημονικό πλοίο «Ακαδημαϊκός Φιόντοροφ» σπάνια δείγματα. Τίποτα παρόμοιο δεν υπάρχει πουθενά αλλού στη Γη. Την πρώτη ανακοίνωση για αυτή την σπάνια λίμνη την έκαναν οι...
Για ψήφο οργής κάνουν λόγο τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αναφερόμενα στο εκλογικό αποτέλεσμα, και σημειώνουν ότι οι πολίτες τιμώρησαν τα κόμματα που συναίνεσαν στα επαχθή μέτρα λιτότητας.
Λίγοι απο εμάς γνωρίζουν το σπόρ των ντάρτς (βελάκια) και ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί που ξέρουν πως μετρά 27 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα με οργανωμένους συλλόγους.
Η καταμέτρηση είναι στο 98,24%, ενώ οδεύουμε προς το πέρας των εκλογών και τα επίσημα τελικά αποτελέσματα. Τα στατιστικά επικρατείας για τα 7 κόμματα που εισέρχονται στη Βουλή διαμορφώνονται ως εξής:
Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηναιών στο εκλογικό κέντρο του κόμματος.
Σε δήλωσή της η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ απορρίπτει κάθε πρόταση συνεργασίας ακόμη και αν προέρχεται από τον κ. Τσίπρα, ενώ δεν βγαίνουν οι αριθμοί και οι έδρες.
Παραδέχθηκε εμμέσως πως απέτυχε η στρατηγική της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς. Τόνισε όμως πως δεν θα αφήσει την Ελλάδα ακυβέρνητη, ζητώντας "σχήμα" εθνικής σωτηρίας (vid)
Δείτε τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα: 


"To εκλογικό αποτέλεσμα, παρότι δεν το έχει καταλάβει ούτε ο κ. Βενιζέλος ούτε ο κ. Σαμαράς, αποτελεί ισχυρό μήνυμα ανατροπής, μήνυμα ειρηνικής επανάστασης. Αν κατορθώσουν τα δύο κόμματα του μνημονίου να έχουν οριακή πλειοψηφία αυτό θα οφείλεται στον εκλογικό νόμο.. 
Πρωτοβουλία για κυβέρνηση εθνικής ενότητας ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος χαρακτήρισε οδυνηρή την ήττα για το κόμμα του.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με δηλώσεις του διατράνωσε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Πρώτο κόμμα η Ν.Δ, δεύτερο το ΣΥΡΙΖΑ, οριακή η άνοδος ΛΑΟΣ και Οικολόγων Πράσινων. Αυτές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις της Singular Logic.

Η πλήρης ανατροπή του πολιτικού σκηνικού αναδεικνύεται στα μέχρι στιγμής εκλογικά αποτελέσματα με τα δύο μεγάλα κόμματα να κατακρημνίζονται και να σχηματίζουν οριακή πλειοψηφία για συγκυβέρνηση και την αποφυγή επαναληπτικών εκλογών. Πρώτο κόμμα στη νέα Βουλή θα είναι η ΝΔ, δεύτερο ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ, ενώ 7% συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή.
Στην Ευρώπη της κρίσης, της λιτότητας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας ο 57χρονος Φρανσουά Ολάντ επαναφέρει βάσει των δημοκοπικών μετρήσεων τους Σοσιαλιστές στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες,
Ανακοινώθηκε πριν από λίγο πως ο κύριος Σαμαράς δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο νέας εκλογικής αναμέτρησης
Στις 17 Μαΐου συγκαλείται η νέα Βουλή και μέχρι εκείνη τη μέρα οι διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα το σχηματισμό κυβέρνησης είναι οι εξής:
Απόλυτα προσεκτική και τυπική η δήλωση Γιαννίτση για τα exit poll. Γιατί έκανε λόγο για "σκιά της αλήθειας"

Στέλιος Μπαμιατζής
Τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls των καναλιών

Τη Νέα Δημοκρατία αναδεικνύουν πρώτο κόμμα τα exit polls των εταιριών Opinion, MRB, Metron Analysis, Marc και Alco των τεσσάρων καναλιών, Mega, ΑΝΤ1, ΝΕΤ, Alpha για τις εκλογές 2012.
Ακυρώνονται οι εμφανίσεις υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στα τηλεοπτικά κανάλια βάσει απόφασης και εντολής του κυρίου Βενιζέλου..
Μας δουεύουν πραγματικά! Το 1/3 του εκλογικού σώματος δεν συμμετέχει στα exit poll διότι δεν το επιθυμεί και κατά τα άλλα οι δημοσκόποι μιλούν για ασφαλείς εκτιμήσεις και σταθμισμένα δείγματα. Το βράδυ πολλοί θα κλάψουν και πολλοί θα γελάσουν...

karfotiko.blogspot.com
Σε ποια μέρη της Ελλάδας παρουσιάστηκαν προβλήματα στις βουλευτικές εκλογές 2012; Tι προβλήματα έχουν παρουσιαστεί στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές 2012;
Αθήνα

Eπείγουσα προκαταρκτική έρευνα ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες για την περίπτωση τεσσάρων ιστολογίων (και όχι δύο όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό) τα οποία φέρονται να ανάρτησαν αποτελέσματα από exit poll πριν λήξει η απαγόρευση που προβλέπει η νομοθεσία.
Ένα όργιο φημών κατακλύζει μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ώρες. Πρόκειται για ένα σίριαλ ψιθύρων, το οποίο θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να αναδεικνύεται σε δεύτερο κόμμα από τα exit polls που βρίσκονται σε εξέλιξη...
Σε θέση μάχης οι δημοσιογράφοι...

Κορυφώνεται ο εκλογικός μαραθώνιος των τηλεοπτικών καναλιών με την αποτύπωση του exit poll στις 19:00, και στις 21:30 με την ανακοίνωση της πρώτης ασφαλούς εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος από τη Singular Logic.
"Η ψήφος του πολίτη είναι η κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας", τόνισε ο κ. Λουκάς Παπαδήμος αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 63ο εκλογικό τμήμα στο 30ο Λύκειο Αθηνών στην Κυψέλη.
Σαφές μήνυμα σε Αθήνα και Παρίσι έστειλε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών. Την ώρα που ολόκληρη η Ευρώπη έχει στραμμένο το ενδιαφέρον της στις εκλογές στην Ελλάδα αλλά και τη Γαλλία, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προχώρησε σε νέα δήλωση, αυτή τη φορά στο περιοδικό Focus.
Υπέρτατη στιγμή της δημοκρατίας χαρακτήρισε τις εκλογές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στα Γιάννενα μαζί με τη σύζυγό του ψήφισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.