follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Ένα παράξενο και εντυπωσιακό ρεκόρ! 


Η ψηλότερη κατασκευή με τουβλάκια Lego δημιουργήθηκε το 2005 στο Legoland του Carlsbad στην Καλιφόρνια. Το ύψος της κατασκευής..
Δείτε τι βρίσκει τραγικό η Τασούλα.. Η τραγική αλήθεια για τα δύο φύλα..
Όλο και περισσότεροι χρήστες μπαίνουν στο Facebook μέσω κινητών, έτσι εμείς προετοιμαζόμαστε να βγάλουμε λεφτά από τα κινητά".
Ο Ιάπωνας αρχιτέκτονας Sou Fujimoto συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει με τη μινιμαλιστική και… διάφανη προσέγγισή του στο σχεδιασμό κατοικιών, ξεπερνώντας αυτή τη φορά κατά πολύ τα όρια! Για ποιο λόγο;
Γάλλοι επιστήμονες «ψάρεψαν» στα ανοιχτά της Χιλής τον μεγαλύτερο ιό που έχει βρεθεί ποτέ στον κόσμο. Ονομάστηκε Megavirus chilensis, είναι 10 έως 20 φορές πιο μεγάλος από... τον μέσο ιό και παίρνει πλέον τα σκήπτρα μεγέθους από τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ, τον ιό Mimivirus, που είχε ανακαλυφθεί το 2003.
Ο αστεροειδής Εστία (Vesta) μοιάζει περισσότερο με έναν πρωτοπλανήτη ή ένα φεγγάρι, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα από το διαστημόπλοιο Dawn της NASA.
Εκκλησίες κατασκευάζονται για περισσότερα από 1.000 χρόνια σε διάφορα μέρη του κόσμου, από ένα απομακρυσμένο βουνό μέχρι ένα ακατοίκητο νησί. Στις πόλεις, όμως, οι ναοί συνηθίζεται να δημιουργούνται στην καρδιά της θρησκευτικής κοινότητας, έτσι ώστε οι πιστοί να έχουν εύκολη πρόσβαση σε αυτές. Αλήθεια, πόσοι περιμένουν να βρουν μια εκκλησία μέσα σε μια σπηλιά ή στην κορυφή ενός ηφαιστειακού κώνου, για παράδειγμα;
Ταραχές στους δρόμους, επιδρομές παραστρατιωτικών ομάδων, ουρές στα συσσίτια μέχρι και πιθανότητα... δικτατορίας βλέπει το Spiegel σε ανάλυσή του για την (χειρότερη) ενδεχόμενη κατάληξη της ελληνικής κρίσης. Αναλύοντας σε πέντε... 
extra 3: Η δημοσκόπηση του Οικονομικού τμήματος του  Πανεπιστημίου Αθηνών για τις ενδεχόμενες εκλογές του Ιουνίου. Οι εκτιμήσεις αφορούν το νομό Αττικής.
Αν η Ευρωζώνη βγει από το ευρώ είτε λόγω πολιτικής κρίσης είτε αργότερα, η Fitch θα υποβαθμίσει τις προοπτικές της Ευρωζώνης σε αρνητικές, που σημαίνει κίνδυνος υποβάθμισης της οικονομίας αυτών των χωρών.
Μετά την επιστροφή και της τρίτης διερευνητικής εντολής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Παπούλιας αναλαμβάνει πλέον την ευθύνη -βάσει του Συντάγματος- να καλέσει όλους τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο. Στόχος της σύσκεψης είναι να εξεταστεί κατά πόσο μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. 
Την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας επιβεβαίωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Παρασκευής με τον Αλέξη Τσίπρα. 
Την εποχή που γράφονταν τα Ομηρικά έπη, πριν από περίπου 2.800 χρόνια, η Ευρώπη πέρασε από μία ξαφνική περίοδο πτώσης της θερμοκρασίας της, η οποία προκλήθηκε από την εξασθένηση της δραστηριότητας του Ήλιου, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί και στο μέλλον, αντισταθμίζοντας την τάση υπερθέρμανσης του πλανήτη μας.
Το 20 % των γυναικών έχει πάρει την απόφαση να λήξει μια σχέση επειδή ο σύντροφός της ήταν κολλημένος με τα βιντεοπαιχνίδια σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το…
Γνωστός για τη χιουμοριστική του διάθεση o γνωστός συγγραφέας και νεοεκλεγείς με τον ΣΥΡΙΖΑ...στη Β' Αθήνας, Πέτρος Τατσόπουλος, σχολίασε με ειρωνική διάθεση τη σεναριολογία για τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενη οικουμενική κυβέρνηση.
Με «άτσαλους» οδηγούς που προκαλούν συγκρούσεις μοιάζουν τα περισσότερα σπερματοζωάρια..

Συγκρούονται μεταξύ τους, παίρνουν άτσαλα τις στροφές και πέφτουν με φόρα στον... τοίχο....
Αιχμές κατά του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα αφήνει ο βουλευτής της ΝΔ στην Καβάλα, Γεώργιος Καλαντζής, θεωρώντας ότι με νέα προσφυγή στις κάλπες δεν θα πραγματοποιηθεί Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση των πιθανών ευθυνών του Γιώργου Παπανδρέου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για το πώς προσέφυγε η Ελλάδα στο πρώτο Μνημόνιο. 
Γεγονότα

1830: Αντικαποδιστριακή στάση σημειώνεται στο Λιμένι, το προπύργιο των Μαυρομιχαλαίων. 

1900: Η λειψυδρία στον Πειραιά οδηγεί σε συνεχείς καβγάδες για την εξασφάλιση λίγου νερού.
Την ώρα που μερικοί ειδικοί του παρελθόντος, αναρωτιούνται ακόμα αν έχει νόημα η ΑΟΖ κι αν αξίζει να αποδεχθούν ότι οι προσπάθειές τους σε άλλο τομέα ήταν μάταιες, ενώ βλέπουμε τις δυνατότητες της πρώτης και την απουσία αποτελεσμάτων των δεύτερων, έρχεται η Τουρκία με τον παραδοσιακό της τρόπο, που πάντα με τακτ και ύφος ζητά τα πάντα, και εκδίδει παράλογους χάρτες με περιοχές εξουσιοδοτήσεων όχι μόνο στην κρατική εταιρεία ΤΡΑΟ αλλά και στη SHELL. 
Metron Analysis για τον "Επενδυτή": Αυξημένη πόλωση στους ψηφοφόρους των κομμάτων, κυρίως της Αριστεράς και της Νέας Δημοκρατίας, επιλογή με βασικό κριτήριο τις προτάσεις κάθε κόμματος για το μέλλον και περιορισμός της λεγόμενης "χαλαρής" ή "τιμωρητικής" ψήφου είναι τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από την δημοσκόπηση που φιλοξενεί η εφημερίδα "Επενδυτής", που κυκλοφορεί το Σάββατο. Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα....
«Το πρόγραμμα είναι ο μόνος δρόμος της Ελλάδας» δηλώνει αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επικαλείται η Wall Street Journal σε άρθρο της για την επόμενη μέρα των εκλογών στη χώρα μας.
Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου με τον επικεφαλής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Αλέξη Τσίπρα και σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Βενιζέλου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε δύο εναλλακτικές προτάσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Με πρωτοσέλιδο τίτλο "Ελληνική θύελλα στην Ευρώπη" η εφημερίδα Λε Μοντ έχει πολυσέλιδο αφιέρωμα στην Ελλάδα, μιλώντας για την αδυναμία σύστασης κυβέρνησης και τις συνέπειες που απορρέουν για την Ευρώπη.
Κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο του σχηματισμού κυβέρνησης με τη συμμετοχή των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, εμφανίστηκε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης, χαρακτηρίζοντας ένα τέτοιο σενάριο ως «εκτρωματικό».
Το τηλεσκόπιο Χέρσελ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος έχει ανακαλύψει ότι οι μέχρι τώρα απαρατήρητοι μακρινοί γαλαξίες είναι υπεύθυνοι για μια κοσμική ομίχλη στην υπέρυθρη ακτινοβολία. Οι γαλαξίες είναι μερικά από τα πιο αμυδρά και πλέον μακρινά αντικείμενα που έχει δει το Herschel, και ανοίγει έτσι ένα νέο παράθυρο για τη γέννηση των άστρων στο αρχικό Σύμπαν.
Για διεθνή συνωμοσία η οποία έχει ως στόχο την καταστροφή της Ελλάδας, κάνει λόγο ο Μίκης Θεοδωράκης σε επιστολή του που απευθύνεται προς την παγκόσμια κοινή γνώμη, στην οποία και προτρέπει τον ελληνικό λαό να ξεσηκωθεί και να εμποδίσει την εξαφάνιση της χώρας μας.
Της Μαρίνας Μάνη

Τετραμερή κυβέρνηση που θέλει την παραμονή της χώρας στο ευρώ, δηλαδή ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ή κυβέρνηση μειοψηφίας «άλλων» με ψήφο ανοχής της ΝΔ. 
Ως «Εφιάλτες» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανόλης Γλέζος, όσους μπορεί δώσουν την εμπιστοσύνη τους στην Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση.
Οργιάζουν αυτές τις ώρες οι φήμες ότι παρασκηνιακά έχει στηθεί ένα «μαγειρείο». Τραπεζίτες, εκπρόσωποι του ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου, μαζί με ισχυρά εκδοτικά συγκροτήματα προσπαθούν να «σερβίρουν» στο ελληνικό λαό, μια πραξικοπηματική κυβέρνηση. Για την αστική τάξη της χώρας είναι απαραίτητο αυτή τη στιγμή να στηθεί μια κυβέρνηση-μαριονέτα που θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της τρόικας και των ντόπιων ληστρικών συμφερόντων. 
''Δεν μας χρειάζονται επαναληπτικές εκλογές. Ο λαός αποφάσισε'', δήλωσε ο Απόστολος Γκλέτσος και συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει: ''Να συμφωνήσουν τώρα με αυταπάρνηση και αφήνοντας στην άκρη το κομματικό συμφέρον''.
Ένα στα έξι περιστατικά καρκίνου σε ολόκληρο τον κόσμο, δηλαδή περίπου δύο εκατομμύρια περιπτώσεων ετησίως, προκαλείται εξαιτίας μόλυνσης από κάποιο παθογόνο μικροοργανισμό, όπως ιό, βακτήριο ή παράσιτο, που θα μπορούσε να αποφευχθεί ή να θεραπευτεί έγκαιρα, σύμφωνα με νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.
Οργισμένος με τον Νίκο Ευαγγελάτο είναι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Όπως έγραψε στο twitter του ενώ ο δημοσιογράφος τον είχε καλέσει στην εκπομπή του στον ΣΚΑΪ, τελικά αποφάσισε να τον βγάλει μετά τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής κάτι που τον έκανε έξαλλο και αποφάσισε να ακυρώσει την εμφάνιση του..
Τροποποιημένα βλαστικά κύτταρα δίνουν τη λύση..

Ένα πρωτοποριακό τρόπο να προστατεύουν τους καρκινοπαθείς από τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας βρήκαν αμερικανοί επιστήμονες....
Αθήνα

Υπονοούμενα για νέο κούρεμα

Οι χώρες της Ευρωζώνης είναι έτοιμες να συνεχίσουν την χρηματοδότηση προς την Ελλάδα μέχρι να προκύψει νέα κυβέρνηση στη χώρα, είτε από τις εκλογές που έγιναν την Κυριακή είτε από νέα αναμέτρηση τον Ιούνιο, ανέφεραν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης στο Reuters.
Γλύκισμα με έντονο χρώμα και βάση το βατόμουρο

Υλικά για 2-4 άτομα

5 φύλλα ζελατίνας
100 γραμμάρια ζάχαρη

50 γραμμάρια νερό...
Ένα τμήμα ΑΕΙ αλλά και 14 τμήματα ΤΕΙ "επιστρέφουν" φέτος μετα το περυσινό "κόψιμό" τους απο τα μηχανογραφικά των Πανελλαδικών εξετάσεων. Σήμερα θα δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ απο το Υπουργείο Παιδείας με σκοπό να σταματήσει την αγωνία χιλιάδων οικογενειών, που φέτος παρατάθηκε εξαιτίας των εκλογών.
Σίγουρα θα έχετε προσέξει τον πανομοιότυπο τρόπο με τον οποίο προσγειώνονται οι ήρωες στις ταινίες δράσης μετά από ένα μεγάλο άλμα. Αυτό είναι ένα compilation με αυτή την χαρακτηριστική προσγείωση στα τρία άκρα…
Κυματοσυνάρτηση: μαθηματικό εργαλείο ή πραγματικότητα;

Η κυματοσυνάρτηση – η οντότητα που καθορίζει την πιθανότητα διαφορετικών εκβάσεων όταν γίνονται μετρήσεις σωματιδίων της κβαντομηχανικής – φαίνεται ότι δεν είναι ένα απλό στατιστικό εργαλείο,
Με την αυτοδυναμία φλερτάρει ο Αλέξης Τσίπρας καθώς στην πρώτη δημοσκόπηση της εταιρείας Marc μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να συγκεντρώνει -με αναγωγή- το 27,7%. Οριακή άνοδος για τη ΝΔ στο 20,3% ενώ σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ που παλεύει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες για την τρίτη θέση.
Του Βασίλη Κρεμμυδά


Η διάλυση του κοινωνικού ιστού και το εκλογικό αποτέλεσμα
Με τρεμάμενο χέρι γράφω. Εχω διαλυθεί από το βράδυ των εκλογών. Οταν στα Καλάβρυτα η Χρυσή Αυγή ξεπερνάει το 6% σε ψήφους και στο Δίστομο πλησιάζει το ίδιο ποσοστό, είναι δυνατόν να μη νιώθει κανείς τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια του; Από πού να κρατηθώ για να δω καλά αυτό το αποτέλεσμα, να το χωνέψω για να μπορέσω να το εξηγήσω; Να καταλάβω γιατί αυτές οι πρόσφατες κάλπες έκρυβαν τόσο πολλές (ακόμη ασφαλισμένες, ευτυχώς) βόμβες, μικρές και μεγάλες;
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επισημαίνει ότι «ο λαϊκός ξεσηκωμός είναι ο μόνος που μπορεί να σαρώσει τα Μνημόνια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
Γεγονότα

330: Το Βυζάντιο μετονομάζεται σε Νέα Ρώμη και γίνεται πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.868: Το πρώτο τυπωμένο βιβλίο εκδίδεται στην Κίνα από τον Γουάνγκ Τσιεχ, 587 χρόνια πριν από τη Βίβλο του Γουτεμβέργιου. Πρόκειται για ένα βουδιστικό κείμενο. 
Το ερώτημα απασχολεί εδώ και μερικές ημέρες ολόκληρη την Ελλάδα. Η υπόσχεση των κομμάτων που συγκροτούν το λεγόμενο «αντιμνημονιακό μέτωπο» ότι μπορούν να...
Δείτε τη λίστα με τις 27 ομορφότερες γυναίκες πολιτικούς στον πλανήτη...
Όταν υπάρχει φαντασία, ακόμα και ένα φλιτζάνι καφέ μπορεί να αποτελέσει καμβά για υπέροχη τέχνη…
Η ανακάλυψη που έγινε πριν από μερικές μέρες και μεταδόθηκε από το AP θα δώσει στους εραστές του βιβλίου μια νέα, συναρπαστική πτυχή: δύο νέες σελίδες βρέθηκαν στα χέρια ενός ιδιώτη, με το χαρακτηριστικό υδατογράφημα και την γραφή του συγγραφέα, Antoine de Saint-Exupery. Η αυθεντικότητα είναι σίγουρη πέρα από κάθε αμφιβολία.
Στο 21,7% εκτινάχθηκε το ποσοστό ανεργίας για τον Φεβρουάριο, έναντι του 21,3% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛ.ΣΤΑΤ. Τον Φεβρουάριο του 2011, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 15,2%.
Πριν από λίγη ώρα, η WordPress κατέβασε την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, με τη δικαιολογία ότι παραβιάζει τους όρους χρήσης της πλατφόρμας. Η δημοφιλής πλατφόρμα που στεγάζει εκατομμύρια blogs από όλο τον κόσμο, έχει κάθε δικαίωμα να προβεί σε τέτοιες ενέργειες εάν και εφόσον κρίνει ότι είναι απαραίτητο.
Μετά από 19 εβδομάδες στασιμότητας ξεκίνησε εκ νέου να εξερευνά τον Αρη. Η ΝASA έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα από την κάμερα του Opportunity την στιγμή που το ρομπότ έχει μόλις εγκαταλείψει την κρυψώνα του και αρχίζει να κινείται εκ νέου στην επιφάνεια του Αρη.
Ζωοφιλικός Σύλλογος Ελευσίνας & Εθελοντές:


"Ο Γκούφυ βρέθηκε κακοποιημένος όταν ήταν τριών μηνών κουτάβι και από τότε βρίσκεται μαζί μας. Είναι ένα πολύ χαρούμενο, δραστήριο και τρυφερό ημίαιμο κόλεϊ, 3 ετών, που λατρεύει τους ανθρώπους και πραγματικά είναι ασυγκράτητος όταν μας βλέπει: θέλει συνέχεια αγκαλιές!!