follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Δείτε τί γράφει το κανάλι της προπαγάνδας και των ρεπουμπλικάνων. Το σαμποτάζ που κάνουν στην Ελλάδα είναι πολύπλευρο. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η Ελλάδα, αντί τα Μέσα Μαζικής Ε(ξ-ν)ημέρωσης να μας βοηθήσουν, ρίχνουν επιπλέον λάσπη...Διαβάστε παρακάτω...
Ένα εκλεκτό τμήμα του Ελληνισμού ζούσε στα βόρεια της Μικράς Ασίας, στην περιοχή του Πόντου, μετά τη διάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η άλωση της Τραπεζούντας το 1461 από τους Οθωμανούς δεν τους αλλοίωσε το φρόνημα και την ελληνική τους συνείδηση, παρότι ζούσαν αποκομμένοι από τον εθνικό κορμό. Μπορεί να αποτελούσαν μειονότητα -το 40% του πληθυσμού, αλλά γρήγορα κυριάρχησαν στην οικονομική ζωή της περιοχής, ζώντας κυρίως στα αστικά κέντρα.
Όταν η ποίηση συνάντησε την τεχνολογία, γεννήθηκε η codepoetry. 

Ποιήματα, που έχουν «μεταφραστεί» σε εικόνα, την οποία αποκρυπτογραφεί ελεύθερο λογισμικό σε κινητά τηλέφωνα. Κι αν κάποιος σκανάρει με το κινητό του την εικόνα - κώδικα, θα εμφανιστούν οι στίχοι τους επί της οθόνης. Έτσι, κάτι αλλάζει στους δρόμους της πόλης.
Σφοδρή επίθεση κατά της Δεξιάς που «δεν έχει πρόγραμμα και όραμα», αλλά και της «ανεύθυνης Αριστεράς που ερωτοτροπεί με την έξοδο από το ευρώ» εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, στην ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος. Έκανε λόγο για «καρικατούρα δικομματισμού» και τόνισε ότι ο λαός αυτή τη φορά θέλει καθαρές εξηγήσεις και δεσμεύσεις και όχι συνθήματα.
Η κολοσκόπηση, ή κάποιο παρεμφερές γαστρεντερολογικό τεστ, μπορεί μια μέρα να παρέχει έγκαιρη διάγνωση της νόσου Πάρκινσον, αρκετά χρόνια προτού εμφανιστούν καθαρά τα πρώτα συμπτώματα, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που υποστηρίζει ότι τα πρώτα σημάδια της νευροεκφυλιστικής ασθένειας δεν εμφανίζονται μόνο στον εγκέφαλο, αλλά και στο έντερο.
Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει εντός της Ευρωζώνης και η ανάπτυξη οφείλει να καταστεί προτεραιότητα, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ...
Η λίστα ξεκινάει με το γρασίδι, το οποίο σε σχέση με τα υπόλοιπα που ακολουθούν φαίνεται απολύτως φυσιολογική τροφή. Το τελευταίο ειδικά, ξεπερνάει κάθε όριο…

Δες 10 πράγματα που μάλλον δεν αποτελούν και πολύ καλή ιδέα για φαγητό. Μη τα δοκιμάσετε σπίτι.. ούτε οπουδήποτε αλλού!
Θα ασκηθούν ξανά πιέσεις στη Μέρκελ να αλλάξει ρότα και μυαλά!

Με τις χρηματιστηριακές αγορές να δέχονται εκ νέου ισχυρές πιέσεις, την κρίση χρέους να εξαπλώνεται στην Ευρώπη, με τελευταία «δείγματα» την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Fitch (δείτε εδώ) και την ανάλογη υποβάθμιση του συνόλου σχεδόν του ισπανικού τραπεζικού κλάδου από την Moody’s (δείτε εδώ),
Μήπως τα ρούχα σας αποκαλύπτουν και στοιχεία του χαρακτήρα σας; 

Ναι, η φράση «είμαστε ό,τι φοράμε» είναι ρηχή – μην κρίνετε ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του κλπ. Παρ’ όλα αυτά, η πρώτη εντύπωση που δίνουμε στους άλλους, σαφώς και έχει να κάνει με την εξωτερική μας εμφάνιση:
Στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παπούλια

Σε μία πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα ενέργεια προέβη η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ κατά την επικοινωνία της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια. 
Eκτέθηκαν ΑΝΕΠΑΡΝΟΘΩΤΑ οι τρομολάγνοι των δυνάμεων του Μνημονίου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιπές "μνημονιακές" δυνάμεις) που σπέρνουν το φόβο και την αβεβαιότητα στους πολίτες επικαλούμενοι δήθεν κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και ρίχνοντας συνέχεια "ευρωβόμβες", προκειμένου να αποσπάσουν την ψήφο τους:
Ιδιαίτερα υψηλή θεωρεί το Facebook ότι θα είναι η ζήτηση για τη μετοχή του καθώς την παραμονή της δημόσιας προσφοράς για την εταιρεία όρισε την τιμή της στο ανώτατο εύρος δηλαδή 34 με 38 δολάρια.
Ο εκτροφέας του, που κάνει αυτή τη δουλειά εδώ και 10 χρόνια, ποτέ δεν φαντάστηκε πως ένα από τα σκυλιά του θα έπιανε αυτή την τιμή.
Όχι μόνο απογοητευτικά αλλά και εξοργιστικά είναι τα στοιχεία για τα έσοδα του πρώτου 15νθημέρου του Μαϊου, αφού πλησιάζουν στο να σπάσουν ρεκόρ δεκαετίας και να οδηγήσουν τον κρατικό μηχανισμό να μην έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις!

Τα έσοδα σε σχέση με τον Μάιο του 2011 (πρώτο 15νθημερο) είναι “πεσμένα” περίπου 15% και αν δεν τονωθούν αναμένεται η μείωση να φτάσει και το 50% ως τα τέλη του μήνα.
Την θέση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποκτήσει έναν εκλεγμένο πρόεδρο για να δώσει «ένα πρόσωπο» στην Ευρώπη, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Έχουμε ανάγκη από ισχυρούς θεσμούς, με πολιτική νομιμοποίηση, διότι αν όλα μείνουν ως...
«Η χώρα, πηγαίνοντας σε εκλογές, χάνει ιστορικό χρόνο», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος. «Το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε να πάει σε εκλογές και έκανε ό,τι μπορούσε για να σχηματιστεί μία βιώσιμη κυβέρνηση» τόνισε.
H Ρωσία προειδοποίησε με τον πιο επίσημο τρόπο τη Δύση και ειδικότερα τις ΗΠΑ με πυρηνικό πόλεμο καθώς ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντφ κάλεσε τους δυτικούς «να μην υποθάλπουν βιαστικούς και επιπόλαιους πολέμους», εννοώντας την Συρία και το Ιράν, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος «να εξελιχθούν σε τοπικούς πυρηνικούς πολέμους».
Με ένα ακόμα αιχμηρό εξώφυλλο για την Ελλάδα – αλλά και μία εξίσου αιχμηρή ανάλυση για το δρόμο που φαίνεται να παίρνει- ή που θα πρέπει να πάρει- θέλοντας και μη, τόσο η χώρα όσο και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, κυκλοφορεί αύριο ο Economist.
Σε αλλαγή στρατηγικής σε ό,τι αφορά τις συσκευές που έχουν εγκατεστημένη την τελευταία έκδοση του Android φαίνεται ότι προχωρά η Google.
Περίπου 416 λίτρα βιοαποδομήσιμου αφρού χύθηκαν από τη στέγη του King Hangar στην πολεμική αεροπορική βάση του Eglin κατά τη διάρκεια δοκιμής του συστήματος πυρόσβεσης. Μόνο δύο λεπτά ήταν αρκετά για να γεμίσουν την 8.360 τετραγωνικών μέτρων αποθήκη με αφρό!

Φωτογραφίες και βίντεο:
Τίποτα δεν μπορεί να δραπετεύσει από τη μοιραία έλξη των μελανών οπών, ούτε καν η ακτινοβολία, περιέργως όμως αυτά τα κοσμικά τέρατα φαίνεται ότι λειτούργησαν σαν θερμάστρες, οι οποίες θέρμαναν το διαστρικό αέριο σε ολόκληρο το Σύμπαν, δείχνουν οι τελευταίες προσομοιώσεις.
Ένα άγνωστο στους ωκεανολόγους θαλάσσιο τέρας επιτέθηκε σε υποβρύχια κάμερα η οποία είναι εγκατεστημένη για να... ελέγχει και να καταγράφει την κατάσταση των θαλάσσιων ρευμάτων.
Διαθέσιμη για download είναι πλέον η beta έκδοση του Firefox για Android. Βασικό χαρακτηριστικό της η επανασχεδιασμένη εμφάνιση θυμίζει λιγότερο τον Firefox για PC και εντάσσεται καλύτερα στο περιβάλλον του λειτουργικού.
Ο Dave Hurban αποφάσισε ότι το iPod nano έπρεπε να γίνει iDermal και να κολλήσει στο χέρι του. Αντί να χρησιμοποιεί ρολόϊ, ο Hurban αποφάσισε ότι μπορεί να τοποθετήσει μαγνήτες κάτω από το δέρμα του και να στερεώσει το iPod nano με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να πάει και για τρέξιμο χωρίς να ανησυχεί αν θα χάσει την μουσική ή την ευκαιρία να δει την ώρα.
Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ - Τέσσερις στους δέκα θέλουν οικουμενική κυβέρνηση

Πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας δείχνει νέα δημοσκόπηση, η πρώτη μετά τις εκλογές 2012 που δίνει τη ΝΔ πρώτο κόμμα και τον ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση.
Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης υπό την προεδρία του Παναγιώτη Πικραμένου.
Γεγονότα

1821: Ο Νικηταράς νικάει τους Τούρκους στα Δολιανά Κυνουρίας. Από τη μάχη αυτή ο γενναίος οπλαρχηγός θα μείνει στην Ιστορία ως «Τουρκοφάγος». Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, μετά τη μάχη δεν μπορούσαν να του ξεκολλήσουν το σπαθί από το χέρι! 
Στην «παγκόσμια αρχιτεκτονική δημοκρατία» που γέννησε το διαδίκτυο, οι «εκλογές» είναι καθημερινή υπόθεση. Γι’ αυτό και η σημασία των βραβείων που απονέμονται κατόπιν ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εξαρτάται πια από την αυξημένη συμμετοχή ποιοτικών έργων από διεθνώς καταξιωμένα αρχιτεκτονικά γραφεία.
"Αν τα ευρώ φύγουν από την Ελλάδα, η Ελλάδα φεύγει από το ευρώ", γράφει το Economist τονίζοντας ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες, επειδή δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη στους επενδυτές της, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ενώ οι 'Έλληνες αποσύρουν καθημερινά τις καταθέσεις τους.
Η συλλογή φωτογραφιών «Day to Night» του φωτογράφου Stephen Wilkes ενώνει σε μία φωτογραφία την ημέρα και τη νύχτα στη Νέα Υόρκη. Δύο κόσμοι, δύο περιβάλλοντα που διασταυρώνονται και αλληλοκαλύπτονται παρουσιάζοντας με πρωτότυπο τρόπο την πόλη.
Έρχεται επιτέλους το καλοκαιράκι και εκτός από αναζωογόνηση μας προσφέρει ευκαιρίες για καλυτέρευση της υγείας μας. Μπορούμε φέτος το καλοκαίρι να θέσουμε τις βάσεις για καλύτερη διατροφή και περισσότερη κίνηση με άμεσο αποτέλεσμα στο βάρος αλλά και στη γενικότερη υγεία μας. Δείτε το πώς στη συνέχεια:
Χρόνος: προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος: 2 ώρew 15 λεπτά
Μερίδες: 10

Υλικά:
Ήταν ρακοσυλλέκτρια αλλά από το 2000 έως 2010 αύξησε τις τραπεζικές της καταθέσεις κατά 16,4 εκατ. ευρώ!.Πάνω σε αυτή την απίστευτη αλλά ελληνική ιστορία έπεσαν οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος κατά τον έλεγχο τραπεζικών καταθέσεων φορολογούμενων μετά από αξιοποίηση πληροφοριών. 
Το καλοκαίρι έχει φτάσει και είναι καιρός να τρέξουμε στις παραλίες! Υπάρχουν όμως και μερικοί χαροπαίκτες που προτιμούν να παίζουν πόκερ από το να μπούν στη θάλασσα. Σας έχουμε το απόλυτο καλοκαιρινό gadget..ειδικά για χαρτόμουτρα..
Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι είναι δυνατό να επιμηκυνθεί το προσδόκιμο ζωής πολλών ειδών, συμπεριλαμβανομένων των θηλαστικών, επεμβαίνοντας σε συγκεκριμένα γονίδια.
Η δεύτερη πρόβα της Ελευθερίας Ελευθερίου σίγουρα είχε καλύτερα αποτελέσματα από την πρώτη που έγινε πριν από 3 μέρες στη σκηνή της Eurovision!
Μικρογραφίες υποβρυχίων κατάφεραν να φτιάξουν οι μαθητές σχολείων της Κρήτης, τα οποία έκαναν ήδη τις πρώτες καταδύσεις στα νερά του λιμανιού του Ηρακλείου και ήταν απολύτως επιτυχείς!
Δεν έχω ίντερνετ στο σπίτι. Εγώ, ο Στιβ Βόσνιακ, δεν έχει ασύρματο δίκτυο στο σπίτι μου", δήλωσε ένας εκ των ιδρυτών μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, της Apple.
Είστε γκρινιάρηδες; Καλά κάνετε! Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, η γκρίνια σάς κάνει καλό...
Ο Αντρέας είναι πολύ ευτυχισμένος καθώς ετοιμάζεται να παντρευτεί με την Μαρία. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα, η 19χρονη αδερφή της Μαρίας.. ντύνεται συνέχεια προκλητικά και κοιτάζει λαίμαργα τον Αντρέα.. 
Η αύξηση των ακάλυπτων επιταγών σε συνδυασμό με την καθίζηση του τζίρου αποτυπώνεται με το χειρότερο δυνατό τρόπο στην αγορά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου το 2011 κάθε 10 επιχειρήσεις που άνοιξαν πέρυσι, μπήκαν 9,2 λουκέτα.
Ακόμη και τώρα που είμαστε στο σημείο μηδέν, οι κακές μας συνήθειες ως λαού, μάς απομακρύνουν από τον κεντρικό μας στόχο: να γίνουν γρήγορα, αποτελεσματικά και σε βάθος οι αλλαγές και οι τομές που χρειάζεται η Ελλάδα για να βγει από την κρίση και να προχωρήσει ως μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα.
Από 16 υπουργούς αποτελείται η υπηρεσιακή κυβέρνηση, υπό τον πρωθυπουργό-πρόεδρο του ΣτΕ Παναγιώτη Πικραμμένο. Τα μέλη της κυβέρνησης είναι κυρίως καθηγητές ΑΕΙ, πρώην υπουργοί και διπλωμάτες.
Υπογράφτηκε το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος Ωνάση και των συναρμόδιων Υπουργείων. Την Δευτέρα 21 Μαίου ο διαγωνισμός. Το ευρύ κοινό έχει την ευκαιρία να εκφράσει την άποψη και τις ιδέες του.
Μια επαναστατική ιδέα για να κάνεις σπορ χωρίς να σηκώνεσαι από τη θέση σου.

Παρουσιάστηκε πριν μερικές βδομάδες στο περίφημο ετήσιο σαλόνι επίπλου στο Μιλάνο (Salone del Mobile) και συγκλόνισε κοινό και επαγγελματίες.
Τύφλα να έχουν τα προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών και τα ειδικά εφέ... Οταν ο ερασιτέχνης φωτογράφος έχει όρεξη, μπορεί πραγματικά να κάνει «παπάδες»: Ανθρωποι και αξιοθέατα μοιάζουν με μικροσκοπικά μοντέλα και τα... αδύνατα μοιάζουν δυνατά! 
Όταν ο σκύλος έγινε το «αφεντικό»

Συνήθως ο άνθρωπος αποτελεί το αφεντικό ενός ζώου, ωστόσο στις παρακάτω περιπτώσεις θα μπορούσε κανείς να επανεξετάσει αυτή τη σχέση.
Extreme, εντυπωσιακό και τρομακτικό.. ειδικά τα άλματα από τα 30 μέτρα. Άμα έχετε υψοφοβία δε συνίσταται..
- Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στο προεδρικό μέγαρο λίγο πριν τις 09:30 

- Σχεδόν στις 10:00 έφτασε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Π. Πικραμένος.. 
04965 bkn
Σας έχω δείξει και άλλες φορές, παράξενα να τα πω, ιδιόρρυθμα να τα πω, πρωτότυπα τέλος πάντων αντικείμενα για εσάς τις γυναίκες.