follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Τα στοιχεία βρίσκονται στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών. Πολύ σοβαρά θεωρούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που προκύπτουν από τις σημειώσεις του ημερολογίου του Άκη Τσοχατζόπουλου, το οποίο βρίσκετται στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών.
Περισσότερα από ένα εκατομμύριο «Like» έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μέχρι τώρα το status update και η φωτογραφία από το γάμο του Mark Zuckerberg. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο και σε όλες τις γλώσσες εύχονται βίο ανθόσπαρτο γι’ αυτόν και την αγαπημένη του.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», ένας δικηγόρος, δύο γιατροί και τρεις επιχειρηματίες, που ελέγχθηκαν από την περιφερειακή διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής εντοπίστηκαν να μην έχουν εκδώσει αποδείξεις παροχής υπηρεσιών και τιμολόγια συνολικής αξίας 2,2 εκατ. ευρώ ...
Εντοπίστηκε «κοινωνικό δίκτυο» ηλικίας πέντε χιλιάδων ετών. Οι ζωγραφιές στα πετρώματα αποτελούν ένα αρχαίο είδος κοινωνικής δικτύωσης
Γράφει ο Γιώργος Εχέδωρος

Η διαχρονική επίδραση του ελληνο-βακτριανού Βασιλείου των ελληνιστικών χρόνων στην Κεντρική Ασία είναι το αντικείμενο ενός ενδιαφέροντος άρθρου του συγγραφέα Αμανουλάχ Γιλζάϊ (Amanullah Ghilzai).
Τις επιπτώσεις ενδεχόμενης διαρροής από υποθαλάσσια αποθήκη διοξειδίου του άνθρακα θα μελετήσουν επιστήμονες από τι Θαλάσσιο Ινστιτούτο της Σκωτίας.

Το πείραμα θα διεξαχθεί στον κόλπο Ardmucknish κοντά στο Ομπάν και θα διαρκέσει ένα μήνα.
Φωτογραφίες της Priscilla Chan

Η σχέση της Priscilla Chan με τον ιδρυτή του Facebook Mark Zuckerberg ήταν γνωστή εδώ και χρόνια αλλά το Σάββατο το «status» της άλλαξε και από σύντροφος έγινε σύζυγός του.
Μία νέα πιθανή μελλοντική απειλή για τη Γη αποτελεί η διαπίστωση από τους επιστήμονες ότι άστρα σαν τον Ήλιο μας είναι δυνατό να γεννήσουν κολοσσιαίες σούπερ-εκλάμψεις, οι οποίες θα μπορούσαν να καταστρέψουν την προστατευτική ατμόσφαιρα των πλανητών τους και να θέσουν σε κίνδυνο κάθε μορφή ζωής πάνω στην επιφάνειά τους.
Μια πρωτοποριακή τεχνολογία για τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων παρουσίασε ο 24χρονος εφευρέτης Anthony Mutua στην «Εβδομάδα Επιστήμης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας», που πραγματοποιήθηκε στην Κένυα.
Αν και από την περασμένη εβδομάδα θεωρείται απλά θέμα χρόνου η επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη ακόμη οι επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει
Στα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, επαναβεβαιώνεται ρητά η απόφαση του Βουκουρεστίου το 2008 ότι, για να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ η ΠΓΔΜ θα πρέπει πρώτα να λυθεί το θέμα της ονομασίας.
Σύμφωνα με τον Guardian, η Μέρκελ αρνήθηκε να δεχθεί νέα μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης, όπως την έκδοση ευρωομολόγων, αφήνοντας τους εκπροσώπους των άλλων χωρών της ΕΕ να ελπίζουν ότι στη Σύνοδο Κορυφής θα υιοθετήσει μια πιο διαλλακτική στάση.
Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένζυμα που πιστεύουν ότι αποτέλεσαν το πρωταρχικό βιολογικό ρολόι για όλες σχεδόν τις μορφές ζωής του πλανήτη μας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο Nature
Θετικά προχωράει σύμφωνα με τα στελέχη της Google η ανάπτυξη μιας νέας τεχνολογίας που θα κάνει τη δημοφιλή της μηχανή αναζήτησης να λειτουργεί πιο έξυπνα και τελικά πιο αποτελεσματικά για τον χρήστη. Το «Knowledge Graph» θα προσφέρει στον χρήστη μια ποικιλία απαντήσεων μέσα στις οποίες θα βρίσκεται σίγουρα και αυτή που αναζητά.
Ισχυρή κυβερνοεπίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον του Ελληνικού Ακαδημαικού Δικτύου GUnet (www.gunet.gr), σύμφωνα με πληροφορίες που κοινοποιήθηκαν από άγνωστο στην ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας του SecNews. Αποτέλεσμα της κυβερνοεπίθεσης ήταν η διαρροή ούτε λίγο ούτε πολύ 47.000 κωδικών (!) από μέλη του Ελληνικού Ακαδημαικού Δικτύου!
Περίπου 4.700 αστεροειδείς με διάμετρο άνω των 100 μέτρων, οι οποίοι συνιστούν πιθανό κίνδυνο για τον πλανήτη μας, εκτιμάται ότι βρίσκονται σε τροχιές κοντά στη Γη και από αυτούς μόνο το 20% έως 30% έχουν ήδη εντοπιστεί (αν και για τους πιο μεγάλους το ποσοστό εντοπισμού φθάνει το 90% περίπου), σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες παρατηρήσεις του υπέρυθρου διαστημικού τηλεσκοπίου WISE της NASA, που γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος NEOWISE.
Δανοί ερευνητές «ξέθαψαν» από το υπέδαφος του Ειρηνικού Ωκεανού βακτήρια με τόσο αργούς μεταβολικούς ρυθμούς, ώστε να αποτελούν τον ορισμό του... ορίου μεταξύ ζωής και θανάτου! Επιπροσθέτως, πρόκειται ίσως για τους αρχαιότερους ζωντανούς οργανισμούς του πλανήτη!
Όσο ο καιρός «ανοίγει» τόσο θα κάνουμε την ηλιοθεραπεία και τα μπανάκια μας. Αφού σου παρουσιάσαμε tips για να διαλέξεις το σωστό αντηλιακό με βάση το δέρμα σου, ήρθε η ώρα να μάθεις πώς θα αποκτήσεις το σοκολά χρώμα που τόσο ονειρεύεσαι!
Θόρυβο έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες για τις πρακτικές της εταιρείας «Αλουμίνιον» του κ. Ευ. Μυτιληναίου, που έχοντας κηρύξει «στάση πληρωμών» προς τη ΔΕΗ, τυγχάνει πολλαπλώς ευνοϊκής μεταχείρισης από την Πολιτεία.
Για «χυδαία επιχείρηση προπαγάνδας» με στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Α. Τσίπρας

Για «χυδαία επιχείρηση προπαγάνδας» που έχει ενιαίο κέντρο ενορχήστρωσης και στόχο το ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κεντρική πολιτική επιτροπή του Συνασπισμού.
Έρευνα απέδειξε ότι όσο πιο συχνά έχουμε σεξουαλική επαφή, τόσο διευρύνεται ο εγκέφαλος και πολλαπλασιάζονται οι συνάψεις του. Έτσι λειτουργεί καλύτερα και μάλλον γρηγορότερα. Το σεξ μεγαλώνει τον εγκέφαλο μας. Κι όμως σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πρίνστον.
Παραλίγο να διακοπεί η παράσταση του Λάκη Λαζόπουλου «Sorry I am Greek», στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας την εβδομάδα που μας πέρασε, μιας και η Γερμανίδα Διευθύντρια του χώρου, ζήτησε τη διακοπή της μετάφρασης στα Γερμανικά μετά τις ατάκες-«μπηχτές» προς τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Την Δευτέρα 12 Μαΐου ανάβει και επίσημα πλέον το πράσινο φως για την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου, καθώς ξεκινά ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, για την ανάθεση της μελέτης.
Η Φλωρεντία, ένας θηλυκός καρχαρίας από το Εθνικό Κέντρο Θαλάσσιας Ζωή στο Μπέρμιγχαμ, ύστερα από μια χειρουργική επέμβασηστην οποία υπεβλήθη το 2009 για αφαίρεση ενός σκουριασμένου γάντζου από το σαγόνι της, σταμάτησε να τρέφεται σαν τα υπόλοιπα ομοειδή της και έγινε ο πρώτος χορτοφάγος καρχαρίας.
Ισοδύναμο με χιλιάδες βλαβερά αέρια σαν αυτά που εκπέμπουν τα αυτοκίνητα είναι το «αποτύπωμα» που αφήνει το γάλα που δεν καταναλώνεται, σύμφωνα με νέα έρευνα που «φωτογραφίζει» τις επιπτώσεις του επιθετικού μάρκετινγκ και των αναποτελεσματικών μεθόδων καλλιέργειας, στο περιβάλλον.
Η Καγκελάριος της Γερμανίας πρότεινε πράγματι την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα την ίδια ημέρα με τις εθνικές εκλογές, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στην έντυπη έκδοσή του που θα κυκλοφορήσει αύριο Δευτέρα.
Δείτε τί γράφει το κανάλι της προπαγάνδας και των ρεπουμπλικάνων. Το σαμποτάζ που κάνουν στην Ελλάδα είναι πολύπλευρο. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η Ελλάδα, αντί τα Μέσα Μαζικής Ε(ξ-ν)ημέρωσης να μας βοηθήσουν, ρίχνουν επιπλέον λάσπη...Διαβάστε παρακάτω...
Ένα εκλεκτό τμήμα του Ελληνισμού ζούσε στα βόρεια της Μικράς Ασίας, στην περιοχή του Πόντου, μετά τη διάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η άλωση της Τραπεζούντας το 1461 από τους Οθωμανούς δεν τους αλλοίωσε το φρόνημα και την ελληνική τους συνείδηση, παρότι ζούσαν αποκομμένοι από τον εθνικό κορμό. Μπορεί να αποτελούσαν μειονότητα -το 40% του πληθυσμού, αλλά γρήγορα κυριάρχησαν στην οικονομική ζωή της περιοχής, ζώντας κυρίως στα αστικά κέντρα.
Όταν η ποίηση συνάντησε την τεχνολογία, γεννήθηκε η codepoetry. 

Ποιήματα, που έχουν «μεταφραστεί» σε εικόνα, την οποία αποκρυπτογραφεί ελεύθερο λογισμικό σε κινητά τηλέφωνα. Κι αν κάποιος σκανάρει με το κινητό του την εικόνα - κώδικα, θα εμφανιστούν οι στίχοι τους επί της οθόνης. Έτσι, κάτι αλλάζει στους δρόμους της πόλης.
Σφοδρή επίθεση κατά της Δεξιάς που «δεν έχει πρόγραμμα και όραμα», αλλά και της «ανεύθυνης Αριστεράς που ερωτοτροπεί με την έξοδο από το ευρώ» εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, στην ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος. Έκανε λόγο για «καρικατούρα δικομματισμού» και τόνισε ότι ο λαός αυτή τη φορά θέλει καθαρές εξηγήσεις και δεσμεύσεις και όχι συνθήματα.
Η κολοσκόπηση, ή κάποιο παρεμφερές γαστρεντερολογικό τεστ, μπορεί μια μέρα να παρέχει έγκαιρη διάγνωση της νόσου Πάρκινσον, αρκετά χρόνια προτού εμφανιστούν καθαρά τα πρώτα συμπτώματα, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που υποστηρίζει ότι τα πρώτα σημάδια της νευροεκφυλιστικής ασθένειας δεν εμφανίζονται μόνο στον εγκέφαλο, αλλά και στο έντερο.
Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει εντός της Ευρωζώνης και η ανάπτυξη οφείλει να καταστεί προτεραιότητα, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ...
Η λίστα ξεκινάει με το γρασίδι, το οποίο σε σχέση με τα υπόλοιπα που ακολουθούν φαίνεται απολύτως φυσιολογική τροφή. Το τελευταίο ειδικά, ξεπερνάει κάθε όριο…

Δες 10 πράγματα που μάλλον δεν αποτελούν και πολύ καλή ιδέα για φαγητό. Μη τα δοκιμάσετε σπίτι.. ούτε οπουδήποτε αλλού!
Θα ασκηθούν ξανά πιέσεις στη Μέρκελ να αλλάξει ρότα και μυαλά!

Με τις χρηματιστηριακές αγορές να δέχονται εκ νέου ισχυρές πιέσεις, την κρίση χρέους να εξαπλώνεται στην Ευρώπη, με τελευταία «δείγματα» την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Fitch (δείτε εδώ) και την ανάλογη υποβάθμιση του συνόλου σχεδόν του ισπανικού τραπεζικού κλάδου από την Moody’s (δείτε εδώ),
Μήπως τα ρούχα σας αποκαλύπτουν και στοιχεία του χαρακτήρα σας; 

Ναι, η φράση «είμαστε ό,τι φοράμε» είναι ρηχή – μην κρίνετε ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του κλπ. Παρ’ όλα αυτά, η πρώτη εντύπωση που δίνουμε στους άλλους, σαφώς και έχει να κάνει με την εξωτερική μας εμφάνιση:
Στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παπούλια

Σε μία πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα ενέργεια προέβη η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ κατά την επικοινωνία της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια. 
Eκτέθηκαν ΑΝΕΠΑΡΝΟΘΩΤΑ οι τρομολάγνοι των δυνάμεων του Μνημονίου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιπές "μνημονιακές" δυνάμεις) που σπέρνουν το φόβο και την αβεβαιότητα στους πολίτες επικαλούμενοι δήθεν κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και ρίχνοντας συνέχεια "ευρωβόμβες", προκειμένου να αποσπάσουν την ψήφο τους:
Ιδιαίτερα υψηλή θεωρεί το Facebook ότι θα είναι η ζήτηση για τη μετοχή του καθώς την παραμονή της δημόσιας προσφοράς για την εταιρεία όρισε την τιμή της στο ανώτατο εύρος δηλαδή 34 με 38 δολάρια.
Ο εκτροφέας του, που κάνει αυτή τη δουλειά εδώ και 10 χρόνια, ποτέ δεν φαντάστηκε πως ένα από τα σκυλιά του θα έπιανε αυτή την τιμή.
Όχι μόνο απογοητευτικά αλλά και εξοργιστικά είναι τα στοιχεία για τα έσοδα του πρώτου 15νθημέρου του Μαϊου, αφού πλησιάζουν στο να σπάσουν ρεκόρ δεκαετίας και να οδηγήσουν τον κρατικό μηχανισμό να μην έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις!

Τα έσοδα σε σχέση με τον Μάιο του 2011 (πρώτο 15νθημερο) είναι “πεσμένα” περίπου 15% και αν δεν τονωθούν αναμένεται η μείωση να φτάσει και το 50% ως τα τέλη του μήνα.
Την θέση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποκτήσει έναν εκλεγμένο πρόεδρο για να δώσει «ένα πρόσωπο» στην Ευρώπη, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Έχουμε ανάγκη από ισχυρούς θεσμούς, με πολιτική νομιμοποίηση, διότι αν όλα μείνουν ως...
«Η χώρα, πηγαίνοντας σε εκλογές, χάνει ιστορικό χρόνο», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος. «Το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε να πάει σε εκλογές και έκανε ό,τι μπορούσε για να σχηματιστεί μία βιώσιμη κυβέρνηση» τόνισε.
H Ρωσία προειδοποίησε με τον πιο επίσημο τρόπο τη Δύση και ειδικότερα τις ΗΠΑ με πυρηνικό πόλεμο καθώς ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντφ κάλεσε τους δυτικούς «να μην υποθάλπουν βιαστικούς και επιπόλαιους πολέμους», εννοώντας την Συρία και το Ιράν, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος «να εξελιχθούν σε τοπικούς πυρηνικούς πολέμους».
Με ένα ακόμα αιχμηρό εξώφυλλο για την Ελλάδα – αλλά και μία εξίσου αιχμηρή ανάλυση για το δρόμο που φαίνεται να παίρνει- ή που θα πρέπει να πάρει- θέλοντας και μη, τόσο η χώρα όσο και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, κυκλοφορεί αύριο ο Economist.
Σε αλλαγή στρατηγικής σε ό,τι αφορά τις συσκευές που έχουν εγκατεστημένη την τελευταία έκδοση του Android φαίνεται ότι προχωρά η Google.
Περίπου 416 λίτρα βιοαποδομήσιμου αφρού χύθηκαν από τη στέγη του King Hangar στην πολεμική αεροπορική βάση του Eglin κατά τη διάρκεια δοκιμής του συστήματος πυρόσβεσης. Μόνο δύο λεπτά ήταν αρκετά για να γεμίσουν την 8.360 τετραγωνικών μέτρων αποθήκη με αφρό!

Φωτογραφίες και βίντεο:
Τίποτα δεν μπορεί να δραπετεύσει από τη μοιραία έλξη των μελανών οπών, ούτε καν η ακτινοβολία, περιέργως όμως αυτά τα κοσμικά τέρατα φαίνεται ότι λειτούργησαν σαν θερμάστρες, οι οποίες θέρμαναν το διαστρικό αέριο σε ολόκληρο το Σύμπαν, δείχνουν οι τελευταίες προσομοιώσεις.
Ένα άγνωστο στους ωκεανολόγους θαλάσσιο τέρας επιτέθηκε σε υποβρύχια κάμερα η οποία είναι εγκατεστημένη για να... ελέγχει και να καταγράφει την κατάσταση των θαλάσσιων ρευμάτων.
Διαθέσιμη για download είναι πλέον η beta έκδοση του Firefox για Android. Βασικό χαρακτηριστικό της η επανασχεδιασμένη εμφάνιση θυμίζει λιγότερο τον Firefox για PC και εντάσσεται καλύτερα στο περιβάλλον του λειτουργικού.
Ο Dave Hurban αποφάσισε ότι το iPod nano έπρεπε να γίνει iDermal και να κολλήσει στο χέρι του. Αντί να χρησιμοποιεί ρολόϊ, ο Hurban αποφάσισε ότι μπορεί να τοποθετήσει μαγνήτες κάτω από το δέρμα του και να στερεώσει το iPod nano με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να πάει και για τρέξιμο χωρίς να ανησυχεί αν θα χάσει την μουσική ή την ευκαιρία να δει την ώρα.