follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Το βαρύτιμο τρόπαιο του Euro 2012 αποτελεί έκθεμα εδώ και μερικές ημέρες στην κεντρική πλατεία του Κιέβου (Πλατεία Ανεξαρτησίας) προκειμένου να το δουν από κοντά και να φωτογραφηθούν δίπλα του μικροί και μεγάλοι φίλοι της «στρογγυλής Θεάς». Mία γυμνή ακτιβίστρια όμως βρήκε ευκαιρία να διαμαρτυρηθεί.
Με εξαφάνιση απειλούνται πολλά είδη φυτών και ζώων στη χώρα μας, όπως η μεσογειακή φώκια το κόκκινο ελάφι, το τσακάλι, ο μαυρόγυπας, η καφέ αρκούδα και το θαλάσσιο φυτό ποσειδωνία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας και Ισμαρίδας, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας.
Μια 35χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με αφόρητους πόνους - Εκεί οι γιατροί της πρότειναν δύο λύσεις...
Του γυρνάει μπούμερανγκ του Σαμαρά η επιστροφή της Ντόρας αφού η ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν κλείνει αλλά ανοίγει περισσότερο..
Οι επιταχυντές πρωτονίων δεν είναι χρήσιμοι μόνο στην αναζήτηση άγνωστων σωματιδίων. Χρησιμοποιούνται και θεραπευτικά, κυρίως εναντίον των καρκινικών όγκων.
Afrikaans


— Ek is lief vir jou
— Ek het jou lief


Akan (Ghana)
— Me dor wo...
Μετά την επανάσταση στο βάψιμο των νυχιών, ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε το καλλιτεχνικό βάψιμο των χειλιών. Ξεχάστε πλέον τα μονόχρωμα, βαρετά μονόχρωμα χείλια.

Πάρτε μία ιδέα από τα σχέδια που ήδη κυκλοφορούν και θα καταλάβετε τι θα δουν τα ματάκια μας σε λίγο καιρό...
Ο Richard Van Os Keuls έχει χρησιμοποιήσει αλουμινένια κουτιά από σόδα και μπύρα για να επενδύσει το σπίτι του εξωτερικά.

Την απόφαση αυτή την πήρε γιατί τα συμβατικά υλικά ήταν πάρα πολύ ακριβά. Το αποτέλεσμα; Πάρα πολύ καλό!

Το πρώτο διαστημόπλοιο ιδιωτικής κατασκευής, το SpaceX αποχώρησε προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να μεταφέρει τρόφιμα, νερό και εξοπλισμό στους αστροναύτες που βρίσκονται εκεί.
Την απόφαση να αναστείλουν κάθε λειτουργία του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας πήραν οι εργαζόμενοι επειδή είναι απλήρωτοι δύο μήνες. Σε κίνδυνο ο τρίτος τελικός του μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναικού.Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του ΣΕΦ αναφέρουν τα εξής:
Ο νεαρός φοιτητής Art & Design Frederic Schwab αποδεικνύει περίτρανα ότι διαθέτει αρκετή φαντασία και, μάλιστα, δημιουργική! Λάτρης των σαφάρι ο ίδιος, γνωρίζει πολύ καλά τους κινδύνους που κρύβει η έρημος.
Ένας νέος κίνδυνος παρουσιάστηκε στο Facebook και εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα.Ο ιός προέρχεται από ένα link το οποίο μας στέλνει κάποιος ‘φίλος’ στο κοινωνικό δίκτυο. Κλικάροντας ωστόσο στο φαινομενικά ‘αθώο’ link βάζει σε κίνδυνο τον υπολογιστή μας καθώς υπάρχει κίνδυνος να τον μολύνει ο ιός Steckt.Evl σύμφωνα με το Trend Micro.
Θερινό σχολείο νανοτεχνολογίας, το μοναδικό στο είδος του σε ολόκληρη την Ευρώπη, πρόκειται να λειτουργήσει και φέτος στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της επιστημονικής πολυεκδήλωσης NANOTECHNOLOGY 2012.
Την έκδοση «ευρωδραχμής», προκειμένου να αποφύγει η Ελλάδα την εκπαραθύρωσή της από την ευρωζώνη, προτείνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάγερ.
Μια διαφημιστική καμπάνια αποτρέπει τους βρετανούς να επισκεφτούν την Κέρκυρα και την Κρήτη!
Σαμαράς: Οδηγεί τη χώρα στην απομόνωση που ο ίδιος και οι συνιστώσες του ονειρεύονται. Σφοδρή επίθεση εναντίον του Α. Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Αντώνης Σαμαράς με αφορμή τις δηλώσεις πρώτου στις οποίες επιτέθηκε στο νέο γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
Ωστόσο, ο έκτακτος έλεγχος από ειδικούς στις 04:00 τα ξημερώματα στις υδρολογικές και υδροτεχνικές εγκαταστάσεις στο Δούναβη, που εξασφαλίζουν την ψύξη των αντιδραστήρων, δεν έδειξε τίποτα ανησυχητικό.
Το χρυσό πανευρωπαϊκό βραβείο για την ποιότητα των παραλιών της απέσπασε η Ιεράπετρα Λασιθίου.Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η κορυφαία διάκριση δόθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Παράλιων και Παράκτιων Περιοχών (EUCC) στην τελετή που έγινε στο Torres Verdas στην Πορτογαλία.
Απάντηση στα αρνητικά δημοσιεύματα των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, με πρωταρχικό το CNN και το άρθρο του «Μήπως να ακυρώσω τις διακοπές μου στην Ελλάδα», δίνει η εκστρατεία για την προβολή του ελληνικού τουρισμού στις ΗΠΑ από την εβδομαδιαία ομογενειακή εφημερίδα της Νέας Υόρκης «Greek News».
Σε πέντε συλλήψεις, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, σχετικά με την υπόθεση ύποπτης μεταφοράς καυσίμου...
Τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη των browsers, τον Internet Explorer, κατάφερε να ξεπεράσει το Chrome και αυτό αποτελεί μια σημαντική ανατροπή.
Το ποσοστό της ανεργίας μεταξύ των νέων για το 2012 επανήλθε σχεδόν στο υψηλότερο καταγεγραμμένο επίπεδο ιστορικά μετά το ξέσπασμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης και δεν αναμένεται να μειωθεί πριν από το 2016 τουλάχιστον, αναφέρει μια έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασίας (Organisation internationale du travail, OIT) που δημοσιεύεται σήμερα.
Τα στοιχεία βρίσκονται στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών. Πολύ σοβαρά θεωρούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που προκύπτουν από τις σημειώσεις του ημερολογίου του Άκη Τσοχατζόπουλου, το οποίο βρίσκετται στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών.
Περισσότερα από ένα εκατομμύριο «Like» έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μέχρι τώρα το status update και η φωτογραφία από το γάμο του Mark Zuckerberg. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο και σε όλες τις γλώσσες εύχονται βίο ανθόσπαρτο γι’ αυτόν και την αγαπημένη του.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», ένας δικηγόρος, δύο γιατροί και τρεις επιχειρηματίες, που ελέγχθηκαν από την περιφερειακή διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής εντοπίστηκαν να μην έχουν εκδώσει αποδείξεις παροχής υπηρεσιών και τιμολόγια συνολικής αξίας 2,2 εκατ. ευρώ ...
Εντοπίστηκε «κοινωνικό δίκτυο» ηλικίας πέντε χιλιάδων ετών. Οι ζωγραφιές στα πετρώματα αποτελούν ένα αρχαίο είδος κοινωνικής δικτύωσης
Γράφει ο Γιώργος Εχέδωρος

Η διαχρονική επίδραση του ελληνο-βακτριανού Βασιλείου των ελληνιστικών χρόνων στην Κεντρική Ασία είναι το αντικείμενο ενός ενδιαφέροντος άρθρου του συγγραφέα Αμανουλάχ Γιλζάϊ (Amanullah Ghilzai).
Τις επιπτώσεις ενδεχόμενης διαρροής από υποθαλάσσια αποθήκη διοξειδίου του άνθρακα θα μελετήσουν επιστήμονες από τι Θαλάσσιο Ινστιτούτο της Σκωτίας.

Το πείραμα θα διεξαχθεί στον κόλπο Ardmucknish κοντά στο Ομπάν και θα διαρκέσει ένα μήνα.
Φωτογραφίες της Priscilla Chan

Η σχέση της Priscilla Chan με τον ιδρυτή του Facebook Mark Zuckerberg ήταν γνωστή εδώ και χρόνια αλλά το Σάββατο το «status» της άλλαξε και από σύντροφος έγινε σύζυγός του.
Μία νέα πιθανή μελλοντική απειλή για τη Γη αποτελεί η διαπίστωση από τους επιστήμονες ότι άστρα σαν τον Ήλιο μας είναι δυνατό να γεννήσουν κολοσσιαίες σούπερ-εκλάμψεις, οι οποίες θα μπορούσαν να καταστρέψουν την προστατευτική ατμόσφαιρα των πλανητών τους και να θέσουν σε κίνδυνο κάθε μορφή ζωής πάνω στην επιφάνειά τους.
Μια πρωτοποριακή τεχνολογία για τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων παρουσίασε ο 24χρονος εφευρέτης Anthony Mutua στην «Εβδομάδα Επιστήμης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας», που πραγματοποιήθηκε στην Κένυα.
Αν και από την περασμένη εβδομάδα θεωρείται απλά θέμα χρόνου η επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη ακόμη οι επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει
Στα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, επαναβεβαιώνεται ρητά η απόφαση του Βουκουρεστίου το 2008 ότι, για να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ η ΠΓΔΜ θα πρέπει πρώτα να λυθεί το θέμα της ονομασίας.
Σύμφωνα με τον Guardian, η Μέρκελ αρνήθηκε να δεχθεί νέα μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης, όπως την έκδοση ευρωομολόγων, αφήνοντας τους εκπροσώπους των άλλων χωρών της ΕΕ να ελπίζουν ότι στη Σύνοδο Κορυφής θα υιοθετήσει μια πιο διαλλακτική στάση.
Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένζυμα που πιστεύουν ότι αποτέλεσαν το πρωταρχικό βιολογικό ρολόι για όλες σχεδόν τις μορφές ζωής του πλανήτη μας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο Nature
Θετικά προχωράει σύμφωνα με τα στελέχη της Google η ανάπτυξη μιας νέας τεχνολογίας που θα κάνει τη δημοφιλή της μηχανή αναζήτησης να λειτουργεί πιο έξυπνα και τελικά πιο αποτελεσματικά για τον χρήστη. Το «Knowledge Graph» θα προσφέρει στον χρήστη μια ποικιλία απαντήσεων μέσα στις οποίες θα βρίσκεται σίγουρα και αυτή που αναζητά.
Ισχυρή κυβερνοεπίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον του Ελληνικού Ακαδημαικού Δικτύου GUnet (www.gunet.gr), σύμφωνα με πληροφορίες που κοινοποιήθηκαν από άγνωστο στην ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας του SecNews. Αποτέλεσμα της κυβερνοεπίθεσης ήταν η διαρροή ούτε λίγο ούτε πολύ 47.000 κωδικών (!) από μέλη του Ελληνικού Ακαδημαικού Δικτύου!
Περίπου 4.700 αστεροειδείς με διάμετρο άνω των 100 μέτρων, οι οποίοι συνιστούν πιθανό κίνδυνο για τον πλανήτη μας, εκτιμάται ότι βρίσκονται σε τροχιές κοντά στη Γη και από αυτούς μόνο το 20% έως 30% έχουν ήδη εντοπιστεί (αν και για τους πιο μεγάλους το ποσοστό εντοπισμού φθάνει το 90% περίπου), σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες παρατηρήσεις του υπέρυθρου διαστημικού τηλεσκοπίου WISE της NASA, που γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος NEOWISE.
Δανοί ερευνητές «ξέθαψαν» από το υπέδαφος του Ειρηνικού Ωκεανού βακτήρια με τόσο αργούς μεταβολικούς ρυθμούς, ώστε να αποτελούν τον ορισμό του... ορίου μεταξύ ζωής και θανάτου! Επιπροσθέτως, πρόκειται ίσως για τους αρχαιότερους ζωντανούς οργανισμούς του πλανήτη!
Όσο ο καιρός «ανοίγει» τόσο θα κάνουμε την ηλιοθεραπεία και τα μπανάκια μας. Αφού σου παρουσιάσαμε tips για να διαλέξεις το σωστό αντηλιακό με βάση το δέρμα σου, ήρθε η ώρα να μάθεις πώς θα αποκτήσεις το σοκολά χρώμα που τόσο ονειρεύεσαι!
Θόρυβο έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες για τις πρακτικές της εταιρείας «Αλουμίνιον» του κ. Ευ. Μυτιληναίου, που έχοντας κηρύξει «στάση πληρωμών» προς τη ΔΕΗ, τυγχάνει πολλαπλώς ευνοϊκής μεταχείρισης από την Πολιτεία.
Για «χυδαία επιχείρηση προπαγάνδας» με στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Α. Τσίπρας

Για «χυδαία επιχείρηση προπαγάνδας» που έχει ενιαίο κέντρο ενορχήστρωσης και στόχο το ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κεντρική πολιτική επιτροπή του Συνασπισμού.
Έρευνα απέδειξε ότι όσο πιο συχνά έχουμε σεξουαλική επαφή, τόσο διευρύνεται ο εγκέφαλος και πολλαπλασιάζονται οι συνάψεις του. Έτσι λειτουργεί καλύτερα και μάλλον γρηγορότερα. Το σεξ μεγαλώνει τον εγκέφαλο μας. Κι όμως σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πρίνστον.
Παραλίγο να διακοπεί η παράσταση του Λάκη Λαζόπουλου «Sorry I am Greek», στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας την εβδομάδα που μας πέρασε, μιας και η Γερμανίδα Διευθύντρια του χώρου, ζήτησε τη διακοπή της μετάφρασης στα Γερμανικά μετά τις ατάκες-«μπηχτές» προς τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Την Δευτέρα 12 Μαΐου ανάβει και επίσημα πλέον το πράσινο φως για την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου, καθώς ξεκινά ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, για την ανάθεση της μελέτης.
Η Φλωρεντία, ένας θηλυκός καρχαρίας από το Εθνικό Κέντρο Θαλάσσιας Ζωή στο Μπέρμιγχαμ, ύστερα από μια χειρουργική επέμβασηστην οποία υπεβλήθη το 2009 για αφαίρεση ενός σκουριασμένου γάντζου από το σαγόνι της, σταμάτησε να τρέφεται σαν τα υπόλοιπα ομοειδή της και έγινε ο πρώτος χορτοφάγος καρχαρίας.
Ισοδύναμο με χιλιάδες βλαβερά αέρια σαν αυτά που εκπέμπουν τα αυτοκίνητα είναι το «αποτύπωμα» που αφήνει το γάλα που δεν καταναλώνεται, σύμφωνα με νέα έρευνα που «φωτογραφίζει» τις επιπτώσεις του επιθετικού μάρκετινγκ και των αναποτελεσματικών μεθόδων καλλιέργειας, στο περιβάλλον.
Η Καγκελάριος της Γερμανίας πρότεινε πράγματι την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα την ίδια ημέρα με τις εθνικές εκλογές, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στην έντυπη έκδοσή του που θα κυκλοφορήσει αύριο Δευτέρα.
Δείτε τί γράφει το κανάλι της προπαγάνδας και των ρεπουμπλικάνων. Το σαμποτάζ που κάνουν στην Ελλάδα είναι πολύπλευρο. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η Ελλάδα, αντί τα Μέσα Μαζικής Ε(ξ-ν)ημέρωσης να μας βοηθήσουν, ρίχνουν επιπλέον λάσπη...Διαβάστε παρακάτω...
Ένα εκλεκτό τμήμα του Ελληνισμού ζούσε στα βόρεια της Μικράς Ασίας, στην περιοχή του Πόντου, μετά τη διάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η άλωση της Τραπεζούντας το 1461 από τους Οθωμανούς δεν τους αλλοίωσε το φρόνημα και την ελληνική τους συνείδηση, παρότι ζούσαν αποκομμένοι από τον εθνικό κορμό. Μπορεί να αποτελούσαν μειονότητα -το 40% του πληθυσμού, αλλά γρήγορα κυριάρχησαν στην οικονομική ζωή της περιοχής, ζώντας κυρίως στα αστικά κέντρα.