follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Μια εκπληκτική εικόνα έστειλε το όχημα Opportunity Rover, που εξερευνά τον Κόκκινο Πλανήτη. Γιατί το ηλιοβασίλεμα έχει γαλάζια απόχρωση...
Σοκαρίστηκε αρχικά ένας κάτοικος των ΗΠΑ, ευτυχισμένος σύζυγος και πατέρας 6 παιδιών όταν έμαθε στα 40 του χρόνια πως στην ουσία είναι και …γυναίκα!
Υπερφυσική δραστηριότητα με εμφανίσεις φαντασμάτων παρατηρείται σε ένα κολλέγιο, αλλά και σε ένα κάστρο στη Νέα Ζηλανδία. Το φάντασμα, γνωστό ως «Grey Lady» στο κολλέγιο του Cumberland έχει τρομοκρατήσει τους μαθητές και έχει προκαλέσει φρενίτιδα στα τοπικά ΜΜΕ.
Κουρασμένοι ναυτικοί, ταλαιπωρημένοι από την πολύωρη έκθεση στον ήλιο έχουν πολλές φορές στο μακρινό παρελθόν καταθέσει ότι είδαν γοργόνες να κολυμπούν στους ωκεανούς, η μαρτυρία τους, όμως, ήταν χρήσιμη μόνο στους παραμυθάδες και τους λάτρεις των θρύλων. Κακώς, λένε οι επιστήμονες.
Με μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ο Λ. Παπαδήμος – Το σημείωμα έδωσε στον Κ. Παπούλια στις 11 Μαϊου, την περίοδο των διερευνητικών εντολών – «Μαύρη τρύπα» 1 δισ. μέχρι στα τέλη Ιουνίου – Καμπανάκι για την ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος -
Μια… νεαρή πτεροφάλαινα εντόπισαν οι ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας "Αρχιπέλαγος" στον Σαρωνικό.
Χοντρό επεισόδιο που πήγε προς στιγμή να πάρει διαστάσεις έγινε κατά τη διάρκεια της τελευταίας πρόβας , στη γιουροβίζιον.
Κατάρρευση του χριστιανισμού και ανατροπή στην παγκόσμια πολιτική τάξη ισχυρίζεται η Τεχεράνη ότι θα προκαλέσει ένα από τα απόκρυφα ευαγγέλια... στο οποίο ο Χριστός φέρεται να αναγνωρίζει την ανωτερότητα του Ισλάμ.
Kuaray σημαίνει “ήλιος” στη γλώσσα γκουαρανί*. Είναι όμως και το όνομα ενός φορητού φωτοβολταϊκού πάνελ που μας επιτρέπει να συλλέξουμε ενέργεια από τον ήλιο όπου και αν βρισκόμαστε για να φορτίσουμε ηλεκτρονικές συσκευές.
Είκοσι νομπελίστες υποδεικνύουν τρόπους και χρηματοδότηση για τη διάσωση της ελληνικής έρευνας, του πλέον αξιόπιστου οχήματος για την έξοδο της χώρας από την κρίση. «Υποστήριξη για την Ελλάδα» (Support for Greece) είναι ο τίτλος επιστολής η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό τεύχος της έγκριτης επιστημονικής επιθεώρησης «Science».
Το Λονδίνο αναζητά τρόπους ελέγχου της μετανάστευσης. Η Βρετανία επεξεργάζεται σχέδια για τον έλεγχο του αριθμού των Ελλήνων που μπορεί να θελήσουν να μεταναστεύσουν στη χώρα.
Να προχωρήσει σε διευκρινιστική δήλωση αναγκάστηκε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τον βομβαρδισμό των επικριτικών σχολίων που δέχτηκε από Έλληνες στο προφίλ της στο Facebook.
Μετά από 9 χρόνια η Ελλάδα βρέθηκε εκτός 10αδας και θυμηθήκαμε χρονιές 2002 και 2003 καθώς βρεθήκαμε ξανά στην 17η θέση. Μια θέση πιο πάνω από εμάς η Κύπρος.
Συνέντευξη που θα συζητηθεί ποικιλοτρόπως έδωσε η Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Βρετανικό Guardian.
Το θράσος τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο! Απίστευτα λάθη και ανακρίβειες που διαστρεβλώνουν την Ιστορία, περιλαμβάνονται στο εγχειρίδιο τουρκικής Ιστορίας «Τα δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο» (του Μεχμέτ Σακά, έκδοση 1996).
Με ποίημα που τιτλοφορεί «Η Ντροπή της Ευρώπης» επέλεξε να παρέμβει ο Γερμανός νομπελίστας συγγραφέας Γκύντερ Γκρας στη σοβούσα συζήτηση γύρω από την Ελλάδα και την στάση που τηρεί απέναντί της η Ευρώπη.
Αστροβιολόγοι από το Ίδρυμα Carnegie έχουν πρόσφατα διαπιστώσει ότι μπορεί να υπάρξει στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη σύνθετη χημεία με βάση τον άνθρακα. Το αν αυτό ή όχι συνεχίζει να συμβαίνει εκεί πάνω μέχρι τώρα δεν είναι ακόμα σαφές.
Τα πάνω κάτω ήρθαν για τους υποψηφίους που διαγωνίστηκαν χθες στη Φυσική, καθώς η Ένωση Ελλήνων Φυσικών εντόπισε επιστημονικό λάθος στη διατύπωση του Γ4 θέματος, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η ακύρωση του από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, αναγνωρίζοντας το «επιστημονικό λάθος στη διατύπωση» που είχε εντοπίσει νωρίτερα η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.
Είκοσι πέντε αιώνες μετά την καταδίκη σε θάνατο του Αθηναίου φιλόσοφου Σωκράτη, διακεκριμένοι ανώτατοι δικαστές από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, αλλά και πλήθος κοινού, αθώωσαν την Παρασκευή τον αρχαίο στοχαστή, στην αναπαράσταση της δίκης του που έγινε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.
1. Μόνο μια γυναίκα μπορεί να σου ζητήσει να προσέξεις μην της χαλάσεις τα μαλλία κατά την διάρκεια του σέξ....

Και τι να κάνεις δηλαδή? Να φωνάξεις τον Τρύφωνα Σαμαρά να σας «παίρνει μάτι», για παν ενδεχόμενο???
Ετοιμάζεται να προτείνει σχέδιο έξι σημείων

Σχέδιο έξι σημείων έτσι ώστε να τονωθεί η οικονομική ανάπτυξη στις προβληματικές οικονομίες της ευρωζώνης φέρεται να ετοιμάζει η Γερμανία, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel.
Ένα ενδιαφέρον infographic δημοσιεύει η εταιρία Wordstream το οποίο ουσιαστικά συγκρίνει τις δυνατότητες διαφήμισης που προσφέρει το Facebook και η Google.
Τρεις έφηβοι τιμωρήθηκαν με πρόστιμο στη Ρωσία, γιατί σκαρφάλωσαν σε υπό κατασκευή γέφυρα ύψους 320 μέτρων, χωρίς ίχνος προστατευτικού εξοπλισμού, τραβώντας βίντεο, που δημοσίευσαν στη συνέχεια στο διαδίκτυο.
Το μεγάλο σκάνδαλο της ανίερης συμμαχίας που εξευτέλισαν τον κοινωνικό ιστό για χάρη των Τραπεζών - Ολη η μέθοδος που χρησιμοποιούν για την καταλήστευση των πόρων 

Το μέγα σκάνδαλο: To Ελληνικό Δημόσιο χορηγεί εγγυήσεις στις Τράπεζες για να δανειοδοτούνται με 1% απο την ΕΚΤ, και οι ίδιες Τράπεζες δανείζουν...
Αυτοί οι ατρόμητοι καγιάκερ στέκονται στο χείλος του μεγαλύτερου καταρράκτη στο κόσμο και παρακολουθούν τη συγκλονιστική θέα των 100 μέτρων.
«Οι Ευρωπαίοι εταίροι επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη»
Προσπάθειες να λυθούν τα προβλήματα από την έκθεση στα ελληνικά ομόλογα. Σε λάθη και παραλείψεις των τραπεζών απέδωσε ο πρόεδρος Χριστόφιας την παρούσα κατάσταση του χρηματοοικονομικού τομέα στην Κύπρο, που επηρεάζει ευρύτερα την οικονομία του τόπου.
Μόλις αντικρίσεις το Bibury και περπατήσεις ανάμεσα στις πέτρινες κατοικίες τής Arlington Row, όλες σκεπασμένες με καταπράσινους κισσούς και πλήρεις πολύχρωμων λουλουδιών, είναι σίγουρα πολύ δύσκολο να διαφωνήσεις με την άποψη αυτή.
Παράταση ίσως για έναν ακόμα μήνα, σκέπτεται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα, η οποία κανονικά κλείνει στις 31 του μήνα. Ωστόσο, είναι τέτοια η κατάσταση στα έσοδα (έως και 30% η μείωση σε σχέση με πέρσι), που είναι αμφίβολο εάν φτάνει αυτό για να αποτραπεί το διαφαινόμενο κραχ.
Η σκουριά είναι ο χειρότερος εχθρός πολλών προϊόντων του σιδήρου και του χάλυβα, έτσι πρέπει να χρησιμοποιούνται πάντα επιστρώσεις για την προστασία τους από τη διάβρωση. Αυτό γίνεται συνήθως με ενώσεις που περιέχουν το καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο, όμως το γραφένιο μπορεί να προσφέρει μια ασφαλέστερη και πιο αποτελεσματική λύση.
Τις ψήφισαν διάφοροι χρήστες του Διαδικτύου

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα μιας ιστοσελίδας, η οποία συνδυάζει το Google Earth με ένα απλό σύστημα βαθμολογίας...
Εν μέσω εξετάσεων έκοψαν το φαγητό στους φοιτητές του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, λόγω οικονομικής αδυναμίας. Έτσι διαμαρτυρόμενοι... οι φοιτητές έκαναν πορεία από το ΤΕΙ έως το δημαρχείο της πόλης, διασχίζοντας τους κεντρικούς δρόμους της Ηγουμενίτσας. Κατέλαβαν συμβολικά το δημαρχείο, όπου τους κάλεσε σε συνάντηση ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θωμάς Παππάς. 
Απίστευτη οικονομική ανάλυση από το BBC η οποία δικαιώνει όσους υποστηρίζουν ότι η χώρα μπορεί να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, αν σταματήσει να εξυπηρετεί το χρέος, δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του καναλιού. Αυτό που μας λένε, είναι ότι μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς χρηματοδότηση πλέον, άρα δεν μπορούν να μας απειλούν, και ότι εμείς έχουμε το πάνω χέρι στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις.
«Καμπανάκι» κτύπησε στην τρόικα η Μόσχα πριν από λίγο αναφορικά με την Ελλάδα και σε συνέντευξη που παραχώρησε ο επικεφαλής του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών της Μόσχας Μιχαήλ Ντμιτρίεφ (ο άνθρωπος που διαχειρίστηκε το πρόγραμμα της ελληνορωσικής διακρατικής συμφωνίας για τα ΤΟΜΑ ΒMP-3HEL) προειδοποίησε την τρόικα (ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ) ότι
Επιφυλάξεις από τα ακραία σενάρια για την Ελλάδα λαμβάνει η Goldman Sachs σε έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα.
Στον εισαγγελέα Κοζάνης οδηγήθηκαν χθες μια μαθήτρια Λυκείου της Πτολεμαϊδας που συνελήφθη διότι με τη χρήση ειδικού μηχανισμού επεχείρησε να «αντιγράψει» τις απαντήσεις στα θέματα της Βιολογίας με την βοήθεια ενός συνεργού- καθηγητή.
Ο Κώστας Πλεύρης θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ.   

«Χαίρομαι και είμαι σίγουρος ότι χαίρεται όλη η βάση του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, που ο Κώστας Πλεύρης, παλιός, φίλος, γνώριμος, πολιτευτής με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό στις δύσκολες εκλογές του 2004, θα αναλάβει τώρα έναν πρωταγωνιστικό ρόλο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. 
Η απειλή εξόδου από το ευρώ τρομοκρατεί απόλυτα τους εταίρους μας σημειώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
Ανοιχτό πόλεμο στους λαθροθήρες κήρυξε το ινδικό κρατίδιο Μαχαράστρα, καθώς έδωσε το «πράσινο φως» στους δασοφύλακες να πυροβολούν επί τόπου παράνομους κυνηγούς που επιτίθενται σε τίγρεις, ελέφαντες και άλλα άγρια ζώα.
Μέχρι τώρα ξέραμε τα παραδοσιακά αλεξικέραυνα που μεταφέρουν την εκκένωση του ηλεκτρισμού του κεραυνού στο έδαφος. Τα αλεξικέραυνα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν-αποτρέψουν την εμφάνιση των κεραυνών .
Τώρα μια ιαπωνική εταιρεία προσφέρει στην αγορά σύστημα, που θα αποτρέπει την εμφάνιση κεραυνών!
Επτά παιδιά σε μια κοινότητα αμερινδιάνων του Περού στον Αμαζόνιο έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο και τον Μάιο εξαιτίας δαγκωμάτων από νυχτερίδες που είχαν προσβληθεί από λύσσα, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας στη Λίμα.
«Η διοργάνωση θα συμβολίζει την ανάκαμψη από το τσουνάμι». Τόκιο, Μαδρίτη και Κωνσταντινούπολη είναι οι τρεις πόλεις που διεκδικούν τη φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 μετά τον αποκλεισμό από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή της πρωτεύουσας του Κατάρ Ντόχα και του Αζερμπαϊτζάν Μπακού.
Όλο και περισσότερα ινστιτούτα ομορφιάς παγκοσμίως υιοθετούν τη νέα μέθοδο απολέπισης και πεντικιούρ με ψαράκια Garra rufa, γνωστά ως «ψάρια – γιατροί».
Ένας μοβ φάκελος από το γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου έχει μπει στο μικροσκόπιο του ανακριτή. Το περιεχόμενο του φακέλου κίνησε το ενδιαφέρον καθώς αφορά σε ένα οικόπεδο στο Βερολίνο. Ένα οικόπεδο αξίας 4.617.455 ευρώ!
Επιφανής αστρονόμος αποδεικνύει μαθηματικά την ύπαρξή του. Ο πλανήτης Χ υπάρχει και είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερος από τη Γη, υποστηρίζει επιφανής αστρονόμος.
Οι καταγγελίες είναι πολλές και προέρχονται απο τράπεζες, ναυτιλιακές εταιρείες και ομίλους super market! Όλοι όσοι δηλαδή ευνοούνται απο το υπάρχον καθεστώς! 
Έφυγε από τη ζωή, ο Γιουτζίν Πόλι, ο εφευρέτης του τηλεκοντρόλ. Ήταν 96 ετών.

Ο Πόλι ήταν μηχανικός της εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών Zenith, όταν το 1955 κατασκεύασε ένα φορητό κουτί που εκτόξευε ακτίνα φωτός στην συσκευή της τηλεόρασης, επιτρέποντας στους χρήστες να αλλάζουν τα κανάλια και να ανοίγουν ή να κλείνουν τον δέκτη της τηλεόρασης.
Με 2 κρασιά στην ανώτατη κατηγορία Grande medaille dor, 40 μετάλλια και 3 κριτές, η Ελλάδα έδωσε το παρόν στο 19ο διεθνή διαγωνισμό στην Πορτογαλία. Το Θεόπετρα (ροζέ) της οινοποιίας Τσιλιλή και το Νέκταρ 2008 (γλυκό) του Συνεταιρισμού Σάμου αναδείχθηκαν τα κορυφαία στην κατηγορία τους. 
Η είδηση μεταδόθηκε από το πρακτορείο Reuters και σύμφωνα με αυτή, αξιωματούχοι της ευρωζώνης συμφώνησαν ότι κάθε χώρα της ΕΕ πρέπει να ετοιμάσει ένα ξεχωριστό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αποφασίσει να εγκαταλείψει το ενιαίο νόμισμα. Από εκείνη την ώρα το ευρώ κατρακυλάει και αυτή την ώρα είναι στο 1,25740!
Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο υποψήφιος βουλευτής Στέφανος Μάνος, ο οποίος προχώρησε και σε συνεργασία με τον Θάνο Τζήμερο, της Δημιουργίας Ξανά, έκανε μεγαλεπήβολες προεκλογικές δηλώσεις που άφησαν άφωνους (πάλι) ακροατές και δημοσιογράφους.