follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!
Έχεις μείνει με ανοιχτό το στόμα άπειρες φορές μπροστά από σπίτια μοναδικά.

Με έντονο αρχιτεκτονικό στίγμα, με έμπνευση και δημιουργικότητα στο φουλ, που αποτελούν παραγματικά λαμπρά δείγματα σύγχρονης ανθρώπινης δημιουργίας και τα καθιστούν αντικείμενα θαυμασμού, και προσωπικούς παραδείσους για τους τυχερούς ενοίκους τους. Αυτά στο εξωτερικό κυρίως, βέβαια…

Κι όμως! Οι πρωτοποριακές διεθνείς τάσεις αρχίζουν να φτάνουν και σε εμάς. Και απόδειξη αυτό το εκπληκτικό σπίτι, που μπορείς να αντικρίσεις μπροστά σου, σε μία τυχαία βόλτα σου στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στους δρόμους του Ψυχικού...
...
(για ευνόητους λόγους, δεν δίδεται η ακριβής διεύθυνση), και μπορεί να σε κάνει να πιστέψεις ότι βρίσκεσαι στους δρόμους κάποιας αμερικανικής ή ευρωπαϊκής μεγαλούπολης.
Σχεδιάστηκε από το ελληνικό αρχιτεκτονικό γραφείο Divercity, με βασικό γνώμονα το γεγονός ότι η τοποθεσία κατασκευής θα γινόταν σε ένα τυφλό οικόπεδο, οπότε το δεσπόζον κτήμα (όπου και χτίστηκε η κατοικία) θα έπρεπε να αφήσει απρόσκοπτα τη θέα στο μειονεκτούν όμορο τμήμα του οικοπέδου. Αν συνδυάσεις και το γεγονός ότι η πρόσβαση σε αυττό γίνεται με πλάτη προς τη θέα, ε τότε η κατεύθυνση των δημιουργών ήταν σαφής: μία καμπύλη ανοιχτή κατασκευή, που να διατρέχει ως κορδέλα όλο το κτίσμα σε επίπεδο κάτοψης

Και το αποτέλεσμα είναι αναμφίβολα εντυπωσιακό: το σπίτι χωρίζεται σε τρία κομμάτια: τον βράχο, το κυάλι και έναν διαφανή χώρο ανάμεσα τους. Ο βράχος αποτελεί τη βάση, πάνω στην οποία στηρίζεται το υπόλοιπο κτίσμα. Περιλαμβάνει πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο και πισίνα, καθώς και βοηθητικούς χώρος.
Το πάνω μέρος αποτελεί το κυάλι, το οποίο καδράρει κατά κάποιον τρόπο τη θέα, πλήρως εξοπλισμένο με γυαλί, ώστε να επιτρέπει τη θέαση και στο όμορο οικόπεδο. Η κυρίως κατοικία βρίσκεται εδώ, Τέλος, το διάφανο τμήμα στο ισόγειο περιλαμβάνει χώρους διημέρευσης, δίπλα στην πισίνα, με το υαλοστάσιο να ακολουθεί τη διάταξη του κυαλιού, το οποίο στηρίζει και από το οποίο ορίζεται. Και για να μην πολυλογώ, οι φωτογραφίες απλά μιλάνε από μόνες τους. Θαυμάστε τις, ώστε το μάτι να χορτάσει και πού ξέρετε; Αφενός μπορεί κάποτε να αποκτήσετε ένα ανάλογο σπίτι, σε διαφορετική περίπτωση σε κάποιο πέρασμα σας από το Ψυχικό θα πέσετε πάνω του, ώστε να μπορέσετε να το θαυμάσετε και εκ του σύνεγγυς…

011777 house 

021777 house 

031777 house 

041777 house 

051777 house 

061777 house 

071777 house 

081777 house 
091777 house 

101777 house 

111777 house

to-gamato.com

Το μουσείο της Mercedes Benz στη Στουτγάρδη είναι γνωστό στο ευρύ κοινό για τις συλλογές σύγχρονων αλλά και vintage αυτοκινήτων της εταιρείας, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών…

Ουδείς γνωρίζει (ή έστω πολύ λίγοι) ότι στο εσωτερικό του διαθέτει τον ισχυρότερο τεχνητό ανεμοστρόβιλο στον κόσμο, πιστοποιημένο, μάλιστα, από τα Ρεκόρ Γκίνες.

Ο ανεμοστρόβιλος, βέβαια, που έχει ύψος 34,4 μέτρα, δεν κατασκευάστηκε ως έκθεμα αλλά ως σύστημα απομάκρυνσης του καπνού από τους χώρους του μουσείου σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Καθώς το μουσείο δεν διαθέτει τα ανάλογα ανοίγματα για να φεύγει ο καπνός και να μην διαχέεται μέσα στο κτήριο, οι αρχιτέκτονες αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν τον συγκεκριμένο τεχνητό ανεμοστρόβιλο, που εμποδίζει την εξάπλωση του καπνού μέσα στο χώρο ωθώντας τον προς το εξωτερικό.

Ο τεράστιος ανεμοστρόβιλος χρειάζεται περίπου 7 λεπτά για να τεθεί σε λειτουργία και προκαλείται από 144 μηχανές και 28 τόνους αέρα, καθαρίζοντας το χώρο από τον καπνό και διατηρώντας τους υπαλλήλους και επισκέπτες σε ασφάλεια.

anemostrovilos1anemostrovilos2

anemostrovilos4anemostrovilos3



on-news.gr
Είναι πλέον δεδομένο ότι σε Συρία ή Ιράν θα αρχίσει ο 3ος Παγκοσμίος Πολέμος.
Και το έχουν αποδείξει πολλές φορές τα τελευταία 200 χρόνια. Βάζουμε και τον χάρτη της Ελλάδας των 2 ηπείρων και των 5 θαλασσών για να μην ξεχνάμε ποιοί... έδιναν όπλα στους Τούρκους και μας έλεγαν προχωρήστε.. 
Γιατί αρρωσταίνουμε, γιατί γερνάμε, γιατί πεθαίνουμε; Επί αιώνες η επιστήμη προσπαθεί να δώσει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και να βρει το ελιξίριο της νεότητας. Γερμανοί ερευνητές έκαναν τώρα μια σπουδαία ανακάλυψη.
Στις 23.13′ ώρα Ελλάδας, η S&P υποβάθμισε την Ελλάδα σε καθεστώς SD

Σε κίνηση σοκ προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, ανακοινώνοντας την υποβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας (Selective Default), από CCC προηγουμένως.
Από τα μέσα Νοεμβρίου και το 18ο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος, η Κίνα έχει αλλάξει ηγεσία και έχει αφήσει να διαφανεί μια νέα γενιά ηγετικών στελεχών, με πρώτο τον Σι Τζινπίνγκ. Πίσω από τα ονόματα όμως, η λειτουργία της εξουσίας σε μια χώρα που σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ θα είναι το 2016 η πρώτη δύναμη στον κόσμο παραμένει σκοτεινή και σύνθετη.
Κλειστοί θα είναι σήμερα Πέμπτη, από τις 10.00 το πρωί, οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο, μετά από εντολή της...
Το φαγητό με έναν πρώην ερωτικό σύντροφο προκαλεί περισσότερη ζήλεια στον νυν απ’ ό,τι μία συνάντηση για καφέ και όσο πιο αργά είναι το ραντεβού τόσο το χειρότερο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Στην Βραζιλία διεξήχθη ο διαγωνισμός "Miss Bumbum"για τα καλύτερα γυναικεία οπίσθια της χώρας.
Δεν θα μπορούσε να ποζάρει άλλη από την...
Η Ζέτα Μακρυπούλια μιλάει για τη σχέση της με τη ζυγαριά, αλλά και για την ψυχανάλυση που κάνει τα τελευταία χρόνια και τις κρίσεις πανικού που την οδήγησαν σε αυτή.
Μόλις κυκλοφόρησε το επίσημο τραγούδι «Αν» της ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη!
Ένα αιχμηρό σχόλιο του Σίλα Σεραφείμ στο twitter ήταν αρκετό για να ξεσπάσει ο καυγάς ανάμεσα στον ίδιο και το Γιάννη Αϊβάζη.
Επίδομα μητρότητας θα παίρνουν οι αυτοαπασχολούμενες εργαζόμενες γυναίκες σύμφωνα με
Συναυλία Ζωής και Ελπίδας για τα Παιδιά με τη συμμετοχή 21 αγαπημένων και νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών διοργανώνουν
Κάνει λόγο για χτυπήματα κάτω από τη μέση

Αρνείται ότι προκάλεσε ο ίδιος την διαγραφή του με την ίδρυση
Ένας φοιτητής του Media Lab του MIT, ο Natan Linder μαζί με συναδέλφους του εδώ και καιρό αναπτύσσουν μια πρωτότυπη συσκευή...
Πριν από μερικούς μήνες μια ολοκαίνουργια διάβαση πεζών έκανε την εμφάνισή της στην περιοχή Pudong της Σαγκάης, κερδίζοντας αμέσως τις εντυπώσεις των κατοίκων της πόλης αλλά και των επισκεπτών.
Τελικά έχει ή δεν έχει κυταρίτιδα η Κατερίνα Στικούδη; Η καυτή τραγουδίστρια εμφανίστηκε με αποακλυπτικό κορμάκι στην πίστα, επιχειρώντας να κλείσει μια και καλή τα στόματα των επικριτών της μετα τό σάλο με τη γνωστή φωτογραφία!  
Με την νέα γενιά κινητήτρων jet

Απίστευτο επιστημονικό και τεχνολογικό επίτευγμα κατάφεραν ερευνητές από την Μεγάλη Βρετανία που δημιούργησαν έναν νέο κινητήρα jet με τον οποίο το ένα αεροσκάφος εφοδιασμένο με αυτόν θα μπορούσε να μειώσει τις ώρες πτήσεις από την Αγγλία στην Αυστραλία, όπου θα χρειάζονται πλέον μόνο 4 ώρες!
Στην επόμενη μέρα του ως ανεξάρτητος βουλευτής πλέον και ιδρυτής της κίνησης «ΡΙΚΣΣΥ» αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ANT1. 
Εδική πατέντα από Αγγλική εταιρεία

Πως θα σας φαινόταν αν πηγαίνατε στην βρύση για να πλύνετε τα χέρια σας και ταυτόχρονα αυτή τα στέγνωνε; Απλά υπέροχα, ειδικά τώρα που το νερό της βρύσης είναι κρύο και τα χέρια κρυώνουν περισσότερο.
Τουριστικό εισιτήριο απεριορίστων διαδρομών, ισχύος τριών και επτά ημερών και αξίας...
20 και 50 ευρώ αντίστοιχα, προωθεί ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), ο οποίος, παράλληλα, θα προσφέρει στο επιβατικό κοινό στα δέκα εισιτήρια το ένα δώρο, αλλά και έκπτωση 50% για τα πρόστιμα που εξοφλούνται εντός δέκα ημέρών.
Το χειρότερο σκορ (46,2) συγκέντρωσε η Ελλάδα σε παγκόσμια έρευνα που έγινε για την επιχειρηματικότητα ενώ χώρες όπως η... Βενεζουέλα, η Ουκρανία και η Γκάνα βρέθηκαν σε υψηλότερες θέσεις.
Μόνο 5% των τελειόφοιτων του πανεπιστημίου Stanford βρήκαν την απάντηση.

Μπορείτε να απαντήσετε στις ακόλουθες 7 ερωτήσεις με την ίδια λέξη;

1. Η λέξη έχει 6 γράμματα ...

2. Υπήρχε πριν απ' τον Θεό...
Το Rothenburg ob der Tauber είναι μια μικρή πόλη της..

Γερμανίας που έχει γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο για έναν και μόνο λόγο: εδώ τα Χριστούγεννα δεν τελειώνουν ποτέ...
Ένας γοητευτικός άντρας έχει κλέψει την καρδιά της ξανθιάς Λάουρας Νάργες και ονομάζεται ...Δημήτρης Δαλάκος.
Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας..

μοναδικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο φτιαγμένο από… κουτάκια μπύρας.
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!

Σε όλες τις πόλεις του κόσμου Χριστουγεννιάτικα δέντρα τοποθετούνται και τα λαμπιόνια ανάβουν..
Αρκετοί άνθρωποι περνούν πολλά χρόνια από τη ζωή τους λαμβάνοντας ανώτερα πτυχία και τίτλους σπουδών με την προοπτική να έχουν μια καλή επαγγελματική καριέρα, ωστόσο, όπως…
φαίνεται μπορεί και η πλούσια εμπειρία σε ένα απλό video game μπορεί να σε κάνει υψηλόβαθμο στέλεχος.
Οι πληροφορίες για κατάργηση του αφορολόγητου των τέκνων καθώς και η καθιέρωση φορολογικού συντελεστή 45% από τα 26.000 ευρώ και πάνω προκάλεσαν την κατακραυγή των πολιτών.
Αθήνα

«Η επάνοδος της χώρας σε τροχιά ανάκαμψης προϋποθέτει κυρίως την ακύρωση τους προγράμματος της ύφεσης, αλλά και μια γενναία απομείωση του δημόσιου χρέους της χώρας ως ποσοστού του ΑΕΠ.
Αποφάσισε να φέρει την Πρωτοχρονιά πριν από την ώρα της γνωστή τραγουδίστρια!

Απίστευτο και όμως «τους έδωσε» στη συνέντευξή του
Το ότι ο Brad Pitt είναι ένας από τους πιο hot άντρες του Hollywood το ξέρουμε όλοι.