follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Σοβαρές ζημιές προκάλεσαν κουκουλοφόροι στους κοινόχρηστους χώρους της πρυτανείας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ο πρύτανης καταγγέλλει ότι κατέστρεψαν και το άγαλμα του Μαρασλή, μεγάλου ευεργέτη του Πανεπιστημίου.



Η πρυτανεία σε ανακοίνωσή της χρησιμοποιεί σκληρή γλώσα χαρακτηρίζοντας «ψυχικά ασθενείς όσους επιτίθενται σε αγάλματα» και σημειώνει ότι «Όταν νεολαίοι κουκουλοφόροι βανδαλίζουν πανεπιστημιακούς χώρους που αποτελούν εθνικά μνημεία, τότε το μέλλον της κοινωνίας είναι σε κίνδυνο»



«Όσοι ενεργούν με αυτό τον τρόπο αποπροσανατολίζουν τον δημόσιο διάλογο από τα μείζονα για τη χώρα, τους πολίτες, την νεολαία και το ελληνικό πανεπιστήμιο. Σκοπός αυτών των ενεργειών είναι η παράδοση του δημόσιου πανεπιστήμιου στον έλεγχο και την εξουσία περιθωριακών αντικοινωνικών ομάδων. Στόχος αυτών των ενεργειών είναι η τρομοκράτηση της πανεπιστημιακής κοινότητας και η απαξίωση του Πανεπιστημίου μας ως χώρου εκπαίδευσης και έρευνας» προσθέτει στην ανακοίνωσή της η Πρυτανεία.



Και η ανακοίνωση της Πρυτανείας καταλήγει: «Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες καλούμαστε όλοι να αντισταθούμε στους στόχους αυτών των ολίγων. Να μην παραδοθούμε στο βασίλειο του τρόμου που θέλουν να μας επιβάλλουν. Επίσης, καλείται η πολιτεία να εξοπλίσει τα πανεπιστήμια με τους αναγκαίους μηχανισμούς που θα αποτρέπουν την παραβατικότητα και θα επιτρέπουν στο Πανεπιστήμιό μας και στα μέλη της κοινότητας μας να εργάζονται και να σπουδάζουν σε ένα περιβάλλον παιδείας και πολιτισμού».



Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες είχαν εισβάλει στην Πρυτανεία κουκουλοφόροι αναζητώντας τον πρύτανη Κ. Γάτσιο, και αφού δεν τον βρήκαν επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς.

via http://dexiextrem.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1
Σε φυλάκιση 6 μηνών καταδικάσθηκε σήμερα από το Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου μια γυναίκα, η οποία επί 6,5 χρόνια εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη της νεκρής αδερφής της, ως συνδικαιούχος στον τραπεζικό της λογαριασμό.



Πρόκειται για την εκδίκαση της πρώτης μηνυτήριας αναφοράς που έχει υποβάλλει η διεύθυνση του περιφερειακού παραρτήματος ΙΚΑ Κρήτης κατά συνδικαιούχων τραπεζικών λογαριασμών, που εισέπρατταν παράνομα συντάξεις θανόντων και ζημίωναν το ΙΚΑ.

via http://dexiextrem.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1
Τραβώντας μια φωτογραφία κάθε μέρα και στη συνέχεια συνθέτοντας με αυτές ένα βίντεο, ένας 24χρονος Αυστραλός παρουσιάζει την μεταμόρφωση του από άνδρα σε γυναίκα μέσα σε 3 χρόνια με την βοήθεια της θεραπείας αντικατάστασης ορμονών και με μια επέμβαση θηλυκοποίησης προσώπου.












newsbomb.gr

via http://dexiextrem.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE


Παράταση μίας εβδομάδας λαμβάνει η παραπομπή στην τακτική Δικαιοσύνη του Γιάννου Παπαντωνίου για αναληθή δήλωση πόθεν έσχες. Αντίθετα η Επιτροπή Πόθεν Εσχες αποφάσισε σήμερα την παραπομπή του Γιώργου Βουλγαράκη για τον ίδιο λόγο. Στην τακτική Δικαιοσύνη παραπέμπεται ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. Γιώργος Βουλγαράκης καθώς δεν ενέγραψε ποτέ στη δήλωση πόθεν τα χρήματα που αποκαλύφθηκε να έχει η σύζυγος του Κατερίνα Πελέκη στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία. Το ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό της κ. Πελέκη, το όνομα της οποίας βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ αφορούσε σε off shore εταιρεία, συνδικαιούχος της οποίας εμφανίζεται η ίδια η σύζυγος του κ. Βουλγαράκη. Η παραπομπή του Γιάννου Παπαντωνίου στη Δικαιοσύνη αναβάλλεται για μία εβδομάδα κι αυτό γιατί κάποια μέλη δεν είχαν προλάβει να διαβάσουν το «απολογητικό» του υπόμνημα προς την Επιτροπή. Έτσι το θέμα της ανακριβής δήλωσης πόθεν έσχες του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το 1,3 εκατ. ευρώ που είχε καταθέσει η σύζυγος του στην Ελβετία, θα αποφασιστεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, την επόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη. Θυμίζουμε πως ο κ. Παπαντωνίου, μετά την αποκάλυψη πως το όνομα της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ είχε υποπέσει σε μία σειρά ανακολουθιών… Πρώτα είχε δηλώσει πως πρόκειται για συνωνυμία και στη συνέχεια έκανε στροφή 180 μοιρών…. Μέχρι που δήλωσε πως τα χρήματα ήταν του πρώην συζύγου τους, Θεόδωρου Ουσταμπασίδη, εμπόρου ανταλλακτικών αυτοκινήτων στο επάγγελμα. Αντίθετα η Επιτροπή έκρινε πως ήταν επαρκείς οι εξηγήσεις του βουλευτή της Ν.Δ. Μανώλη Κεφαλογιάννη σε σχέση τις καταθέσεις της συζύγου του Γκαμπριέλας στην Ελβετική Τράπεζα και δε στέλνει το φάκελο στη Δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε πως πρόκειται για χρήματα από κληρονομιά της γιαγιάς της για τα οποία δεν έχει κριθεί ακόμη αν είναι καν συνδικαιούχος.

newsit



via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι πιθανότητες έχετε να κολλήσετε AIDS, άμα κάνετε έρωτα χωρίς πρoφυλακτικό; Άμα κάνετε στoματικό έρωτα; Έχετε αναρωτηθεί τελικά ποιες είναι οι πιθανότητες να κολλήσει κάποιος AIDS και από που;


Το Center for Disease Control and Prevention, έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα στατιστικής έρευνας που έκανε, για το πως μπορεί κάποιος να κολλήσει τον ιό του AIDS. Σε συντριπτικά μεγάλο ποσοστό, την πρώτη θέση κατέχει η μετάγγιση αίματος, που δεν έχει ελεγχθεί.Δείτε τα υπόλοιπα ποσοστά.


- Μετάγγιση αίματος 90%- ανταλλαγή σύριγγας μεταξύ χρηστών ναρκωτικών 0,67%- παθητικό πρωκτικo άνευ προφυλάξεως 0,50%- χρήση βελόνας 0,30%- παθητικό ετεροφυλοφιλικό δίχως προφύλαξη 0,10%- ενεργό πρωκτικo άνευ προφυλάξεως 0,07%- ενεργό ετεροφυλοφιλικό χωρίς προφύλαξη 0,05%- παθητικό και ενεργητικό στoματικό έρωτα δίχως προφύλαξη 0,01%


Πηγή: iatropedia.gr







via http://www.to-mati.gr



Απο τα κορυφαία επίκαιρα ανέκδοτα που κυκλοφορούν!!!



Κορυφαίο ανέκδοτο που θα κάνει 10.000.000 έλληνες ευτυχισμένους!




via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%91%CE%9D%CE%95%CE%9A%CE%94%CE%9F%CE%A4%CE%91

Σε δύσκολη θέση ήρθε ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης Κριστιάνο Ρονάλντο όταν κατά τη διάρκεια του gala της FIFA για την απονομή της «Χρυσής Μπάλας» θέλησε να χαιρετήσει τον πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα.



Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος σταρ των «μερένχες» πέρασε πίσω από τον Πεπ Γκουαρδιόλα και όταν τον αναγνώρισε προσπάθησε να τον χαιρετήσει. Η στάση του Ισπανού κόουτς όμως, που γύρισε επιδεικτικά το κεφάλι του όταν τον είδε, ήταν κάτι που δεν περίμενε ο επιθετικός των Μαδριλένων.





via http://dexiextrem.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE


O Mάρκος Σεφερλής είναι ένας πολυτάλαντος άνθρωπος που δεν του αρέσει να μένει στάσιμος...'Ετσι πρόκειται να δούμε τον ηθοποιό να πρωταγωνιστεί στο video clip της Αντωνέλα και θα τον δούμε μάλιστα σε έναν ρόλο πολύ διαφορετικό από αυτό που τον έχουμε συνηθίσει...






via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου για τους βουλευτές, τους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, προτείνει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης, Άνθιμος.



Συνεχίζοντας τη ριζοσπαστική του πρόταση ο Μητροπολίτης Άνθιμος, ζητά την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου και από τα δικαστήρια αλλά και από την διαδικασία ανάληψης των καθηκόντων των υπαλλήλων, καθώς όπως τονίζει ξεπέφτουν με αυτόν τον τρόπο τα ιερά και τα όσια.



«Σήμερα, νομίζω πλέον ότι ο όρκος δεν χρειάζεται», ανέφερε ο κ. Άνθιμος, σημειώνοντας πως, «αισθάνομαι ευθύνη και ενοχή όταν με επίσημη εκκλησιαστική τελετή, "αναγκάζω" βουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους να επιορκήσουν... Επειδή, σίγουρα επιορκούν! Αυτό ομολογούν τα ειδικά δικαστήρια, όσα γίνονται κι όσα δεν γίνονται στη χώρα».



Όπως διευκρίνισε, όταν δημιουργήθηκε το Ελληνικό Κράτος, στην προσπάθειά του να μετατρέψει τους επαναστατημένους ραγιάδες σε πολίτες, πήρε την έννοια του όρκου από την Εκκλησία, την έκανε τελετή ορκωμοσίας και την έβαλε στα νεοσυσταθέντα τότε δικαστήρια αλλά και στον συγκροτούμενο δημόσιο τομέα. Ελληνικού Κράτους.



Σχετικά με τον όρκο που δίνουν στα δικαστήρια, ο κ. Άνθιμος εξέφρασε πάλι την αντίθεσή του, αφού όπως είπε, «βάζουν το χέρι τους στο ιερό Ευαγγέλιο με τόση ευκολία και ελαστική συνείδηση». Συμπλήρωσε πως «ο όρκος είναι φοβερό πράγμα, για όποιον πιστεύει, ενώ για όποιον δεν πιστεύει είναι παρωδία. Να καταργηθεί, λοιπόν και από τα δικαστήρια και από την ανάληψη των καθηκόντων των αιρετών ή των υπαλλήλων».



Τέλος, ο Μητροπολίτης Άνθιμος προτείνει αντί του όρκου στο ευαγγέλιο, «να ορκιζόμαστε στην τιμή και στη συνείδησή μας, που ή τα έχει κανείς ή δεν τα έχει. Για τους χριστιανούς, η επίκληση του Ονόματος της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση», τόνισε.



enikos.gr

via http://dexiextrem.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1
H Ελένη Φουρέιρα έχει ετοιμάσει ένα video clip υπερπαραγωγή για το τραγούδι της "Πιο έρωτας πεθαίνεις" στην οποία πρωταγωνιστούν πολλοί επώνυμοι...

Η τραγουδίστρια αυτή την περίοδο διανύει μια περίοδο στην προσωπική της ζωή, που "πιο έρωτα πεθαίνει" και δεν το κρύβει...



'Οσον αφορά το θέμα Eurovision, ξεκαθάρισε πως δεν θα πάρει μέρος στον διαγωνισμό, καθώς η εταιρεία της δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Ο Ηλίας Βρεττός μπορεί να ξεκίνησε στο Dancing with the stars ως ousider , αλλά έχει γίνει ένα από τα φαβορί του show... Ο τραγουδιστής κάνει εντατικά πρόβες καθώς όπως υποστηρίζει δεν αρκεί να είσαι καλός, αλλά πρέπει να είσαι τέλειος, ενώ υποστήριξε πως δεν υπάρχουν χαϊδεμένοι στην κριτική επιτροπή...








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Παρά την κρίση, το 50% των Ελλήνων επιθυμούν να έχουν τη δική τους επιχείρηση και να μην είναι υπάλληλοι σε κάποια εταιρεία ή δημόσιο οργανισμό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Η τάση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα όσα παρατηρούνται σε γενικές γραμμές στην πλειονότητα των κρατών μελών της ΕΕ, όπου λόγω της οικονομικής κρίσης και των περιορισμένων επιχειρηματικών προοπτικών διαπιστώνεται μείωση, το 2012 σε σχέση με το 2009, του ποσοστού των πολιτών που επιθυμούν να έχουν δική τους επιχείρηση, από 45% σε 37%.



Στην ΕΕ, εκτός από τους Έλληνες και τους Λιθουανούς, υψηλό αίσθημα επιχειρηματικότητας έχουν ακόμη οι Πορτογάλοι, οι Ρουμάνοι, οι Λετονοί και οι Βούλγαροι, με ποσοστά που κυμαίνονται μεταξύ 48- 49%.



Στον αντίποδα, η αυτοαπασχόληση είναι λιγότερο δημοφιλής στη Σουηδία (22%), τη Φιλανδία (24%), τη Δανία και τη Σλοβενία (από 28%), όπου οι περισσότεροι πολίτες, σε ποσοστά άνω του 70%, προτιμούν να είναι υπάλληλοι.



Γενικά στην ΕΕ, οι άνδρες και οι νέοι είναι αυτοί που προτιμούν να αυτοαπασχολούνται παρά να είναι υπάλληλοι, κάτι το οποίο επιθυμούν περισσότερο οι γυναίκες και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία.



Σε ό,τι αφορά στα βασικά εμπόδια για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, η μεγάλη πλειοψηφία των Ευρωπαίων αναφέρει τον κίνδυνο πτώχευσης της εταιρείας (παρόμοια άποψη διατυπώνει το 43% των ερωτηθέντων).



Ειδικά οι Έλληνες, σε ποσοστό 96%, υπογραμμίζουν την έλλειψη πόρων, ενώ είναι χαρακτηριστικό, ότι το 77% των συμπολιτών μας επισημαίνει τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, όταν στην Ολλανδία για παράδειγμα το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 20%


news247.gr



via http://dexiextrem.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1

Στη σύλληψη ενός 29χρονου με την κατηγορία της συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» προχωρησε η Ελληνική Αστυνομία την Τετάρτη.



Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη του 29χρονου ύστερα από την ανακάλυψη αποτυπωμάτων του στη γιάφκα της οργάνωσης του Βόλου.

via http://dexiextrem.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1


Εικόνες για γέλια και για κλάματα παράγει για ακόμα μια φορά η Ολομέλεια της Βουλής με τον προεδρεύοντα Χρήστο Μαρκογιαννάκη να ζητά σε… έξαλλη κατάσταση να επιστρέψει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου έγγραφο που αυθαίρετα πήρε από την έδρα! Συγκεκριμένα, η ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για συγκεκριμένα άρθρα επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που καταργεί τους φορείς του δημοσίου. Προφανώς, το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε να προσθέσει και άλλα άρθρα στην διαδικασία της ψηφοφορίας με αποτέλεσμα η κυρία Κωνσταντοπούλου, δίχως να ρωτήσει κανένα, να πάει στην έδρα του προεδρείου της Ολομέλειας και να πάρει το κατατεθειμένο έγγραφο. Όταν το διαπίστωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης, ζήτησε σε έντονο ύφος από την βουλευτή να επιστρέψει αμέσως το έγγραφο λέγοντας «φέρ’το πίσω αμέσως. Σας ανακαλώ στην τάξη. Είστε εν αταξία… Κλητήρ πήγαινε να της το πάρεις! Δεν ξέρω τι θα το κάνει η κυρία Κωνσταντοπούλου. Θα το αλλάξει; Θα το πλαστογραφήσει;». Η κυρία Κωνσταντοπούλου επί ένα δεκάλεπτο φώναζε ότι το έγγραφο είναι δικό της και θα το κάνει ό,τι θέλει. Μάταια ο πρόεδρος επιχειρούσε να την πείσει ότι από την στιγμή της κατάθεσης το χαρτί ανήκει στο προεδρείο. Χωρίς αποτέλεσμα κατάληξε και η προσπάθεια του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Είναι δε ενδεικτικό ότι από τις πτέρυγες τις ΝΔ ακούγονταν φωνές «φέρε πίσω το χαρτί». Π/Θ



via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7

Στην Κίνα σε μια απομακρυσμένη περιοχή στα δάση του Σι Τσουάν, ζει μια ομάδα ανθρώπων που θυμίζει περισσότερο προϊστορικούς ανθρώπους, παρά σύγχρονους.

Η ομάδα διαθέτει γενετικά χαρακτηριστικά τόσο από τον πίθηκο, όσο και από τον άνθρωπο, ενώ επιστήμονες που επισκέφτηκαν την κοινότητα της, ανάμεσα στα δάση, και έμειναν μαζί τους για να τους μελετήσουν, διαπίστωσαν ότι.....



ενώ κυκλοφορούν γυμνοί, χειμώνα καλοκαίρι, δεν αρρωσταίνουν.

Τουλάχιστον με την συχνότητα που αρρωσταίνει ο μέσος φυσιολογικός άνθρωπος.

Η οικογένεια που μελετήθηκε, διαθέτει μικρό κεφάλι σε σχέση με τον υπόλοιπο κορμό, μικρότερο εγκέφαλο σε σχέση με τον μέσο άνθρωπο, ενώ περπατά ακριβώς όπως οι πίθηκοι.

Για τους λάτρεις των “ανεξήγητων φαινομένων” να πούμε απλά ότι στα δάση και τα βουνά του Σι Τσουάν, οι θρύλοι για τον περίφημο “bigfoot”,τα γνωστά “Γέτι”, ακούγονται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέρος της Κίνας.

Δείτε το βίντεο:



nea-news.blogspot.gr

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%9E%CE%95%CE%9D%CE%91


O Γιάννης Πλούταρχος μίλησε στην εκπομπή "Κορίτσια για σπίτι" και αποκάλυψε πως φέτος έκανε γιορτές στην Θεσσαλονίκη με την οικογένεια του και έτσι έδωσαν χαρά στον πεθερό του...

Αποφάσισε να κάνει μια αποχή από την Αθήνα για να ξεκουράσει λίγο το κοινό του...Μίλησε για την κρίση που έχει επηρεάσει τον τρόπο διασκέδασης και υποστήριξε πως πλέον οι καλλιτέχνες καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να ψυχαγωγήσουν τον κόσμο...

Μίλησε για το κασέ του που έχει πέσει, αλλά και την αβεβαιότητα στον χώρο του και δήλωσε πως κυρίως στεναχωριέται για τον κόσμο που βγάζει 300 και 400 ευρώ και όχι για εκείνους που έχουν προλάβει και έχουν βγάλει κάποια χρήματα και έχουν κάνει τα κουμάντα τους...

Η κόρη του, θέλει να ασχοληθεί με το τραγούδι και δεν ξέρει τι να της πει, καθώς δεν είναι ένας εύκολος χώρος...

Αναφέρθηκε στην εκπομπή που θα κάνει που θα είναι ένα ντοκυμαντέρ για την ελληνική γη και όχι εκπομπή μαγειρικής όπως είχε ακουστεί...

Ξεκαθάρισε πως είναι ο ίδιος άνθρωπος παντού και δεν αλλάζει εικόνα και ο κόσμος τον αγαπάει γιατί από την αρχή είχε δείξει ποιος ήταν...

Δεν έχει πάθη και για το μόνο πράγμα που θα έδινε την ζωή του, είναι η οικογένεια του... Δεν κάνει απολογισμό της ζωής του, καθώς είναι ακόμα νωρίς και απλά θέλει όταν γεράσει να πει στην γυναίκα του πως τα έχουν καταφέρει και έχουν φέρει στον κόσμο, καλά παιδιά...

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να κάνει , άλλα παιδιά, ο τραγουδιστής το αποκλείει...




via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Βοηθά στη βελτίωση της υγείας της μητέρας και του παιδιού

Μπορεί η περίοδος της κύησης να είναι από μόνη της ιδιαίτερα κουραστική για τις γυναίκες τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά, ωστόσο η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας της μητέρας και του παιδιού.

Φυσικά, για κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα οι γυναίκες θα πρέπει.....



πρώτα να συμβουλεύονται το γιατρό τους καθώς η συχνότητα και η ένταση της άσκησης εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες.



Η συχνότητα κατά την οποία το άτομο επιδιδόταν σε αθλητικές δραστηριότητες πριν την εγκυμοσύνη, το πόσο προχωρημένη είναι η εγκυμοσύνη καθώς και η γενικότερη φυσική κατάσταση αποτελούν παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν πριν η μέλλουσα μητέρα ακολουθήσει οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής.



Αν η ενδιαφερόμενη γυμναζόταν τακτικά πριν τη σύλληψη, τότε απλά πρέπει να κάνει κάποιες προσαρμογές στο πρόγραμμά της έτσι ώστε να μη θέσει σε κίνδυνο τη δική της υγεία ή την υγεία του εμβρύου. Αλλά ακόμα και αν δεν γυμναζόταν σε σταθερή βάση, μπορεί να ξεκινήσει με κάποιες απλές ασκήσεις και να αυξάνει το χρόνο και την ένταση μέρα με τη μέρα.



Επιπλέον, οι γιατροί συνιστούν να αποφεύγονται οι ασκήσεις στις οποίες η μητέρα πρέπει να είναι ξαπλωμένη ανάσκελα μετά το πρώτο τρίμηνο κύησης.



Γενικά, προτείνεται οι μέλλουσες μητέρες να ασχολούνται με δραστηριότητες όπως είναι ο χορός, η κολύμβηση, η ποδηλασία, το περπάτημα, η αεροβική σε πισίνα, η γιόγκα και η μέθοδος πιλάτες. Οι ατομικές προτιμήσεις, λοιπόν, αλλά και η ιδιαιτερότητα της κάθε περίπτωσης μπορεί να επηρεάσουν την επιλογή της εγκύου.



Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να δίνεται στις διάφορες προειδοποιήσεις του σώματος, για παράδειγμα σε ζαλάδες ή στην έλλειψη αίσθησης ισορροπίας που μπορεί να αποτελούν ενδείξεις για ελάττωση της έντασης των σωματικών δραστηριοτήτων.



Άλλες ενδείξεις μπορεί να είναι οι πρόωρες συσπάσεις, η κολπική αιμορραγία, η υψηλή πίεση και η πρόωρη ρήξη των υμένων. Σε γενικές γραμμές πάντως, η γυμναστική θεωρείται μία πολύ καλή μέθοδος έτσι ώστε η μητέρα να προετοιμαστεί ψυχολογικά και σωματικά για τη διαδικασία της γέννας.



Εκτός από αυτό, η άθληση βοηθά τη μητέρα να έρθει σε καλύτερη επαφή με το σώμα της και τις ιδιαιτερότητες που αυτό παρουσιάζει λόγω της κατάστασής της, ενώ ταυτόχρονα συντελεί στην απομάκρυνση της περιττής έντασης και του άγχους.



Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι η άσκηση βελτιώνει τον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού και συμβάλλει στο να χαθούν πιο εύκολα τα κιλά της εγκυμοσύνης μετά τη γέννα.

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91

Ενα διαφορετικό τρόπο επέλεξε για να χαιρετίσει τον Ρονάλντο, πρώην συμπαίκτη του στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ικερ Κασίγιας στο γκαλά της FIFA στη Ζυρίχη.





Ο Ισπανός τερματοφύλακας, ο οποίος είχε στο πλευρό του την σύντροφό του Σάρα Καρμπονέρο, όταν πέρασε πίσω από τον παλαίμαχο Βραζιλιάνο επιθετικό, τον τσίμπησε στα οπίσθια ενώ εκείνος συνομιλούσε με άλλους καλεσμένους.







iefimerida.gr

via http://dexiextrem.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE


Καλεσμένος στο FthisTV ήταν ο Μάρκος Σεφερλής που συνάντησε και τον Τρύφωνα Σαμαρά και μαζί με την Σταματίνα Τσιμτσιλή , χόρεψαν Gangnam Style...

Η παρουσιάστρια γέλασε τόσο πολύ που φοβήθηκε πως θα γεννήσει στον πέμπτο μήνα....








via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz


Νέα θεωρία ερμηνεύει γιατί σχηματίζονται αυλακώσεις στην επιδερμίδα



Όταν τα δάχτυλα των ποδιών ή των χεριών βρίσκονται παρατεταμένα σε υγρό περιβάλλον, μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι μουλιάζουν. Δηλαδή, η επιδερμίδα μαλακώνει και σχηματίζονται αυλακώσεις.



Αυτό το συνηθισμένο φαινόμενο μπορεί να φαντάζει απλοϊκό, και όμως παρέμενε ανεξήγητο μέχρι πρόσφατα.



Την εξήγηση στο «μυστήριο» φαίνεται να δίνει μια νέα θεωρία που ανέπτυξαν ερευνητές, με επικεφαλής τον εξελικτικό βιολόγο Τομ Σμούλντερς και όπως πιστεύουν, ανάγεται στο εξελικτικό παρελθόν των ανθρώπων.



Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η δημιουργία των αυλακώσεων μας βοηθά να πιάνουμε καλύτερα τα βρεγμένα αντικείμενα ή να περπατάμε με γυμνά πόδια μέσα στο νερό. Πρόσφατα αποδείχτηκε ότι το νευρικό σύστημα ελέγχει τη σταδιακή δημιουργία αυτών των ρυτίδων, κάτι που όπως εξυπηρετεί ένα πανάρχαιο εξελικτικό σκοπό: να πιάνουμε καλύτερα μια υγρή επιφάνεια.



Σύμφωνα με τη νέα θεωρία, το χαρακτηριστικό επικράτησε σταδιακά μέσω της διαδικασίας της φυσικής επιλογής, επειδή προσέδιδε αυξημένες δυνατότητες προσαρμογής και επιβίωσης των προγόνων μας στο περιβάλλον τους.



Προκειμένου να αποδείξουν τη θεωρία τους, οι ερευνητές πραγματοποίησαν πειράματα με 20 εθελοντές οι οποίοι κλήθηκαν να σηκώσουν κομμάτια μαρμάρου και άλλα βαριά αντικείμενα, τόσο με στεγνά χέρια, όσο και με χέρια μουλιασμένα στο νερό επί 30 λεπτά. Όπως αποδείχτηκε, και οι 20 εθελοντές σήκωσαν κατά μέσο όρο 12% πιο γρήγορα τα διάφορα βάρη με τα ρυτιδιασμένα από το μούλιασμα χέρια τους.



«Αποδείξαμε ότι τα ρυτιδιασμένα δάχτυλα γραπώνουν καλύτερα σε υγρές συνθήκες», δήλωσε ο Σμούλντερς, με τον ίδιο τρόπο που ένα πέλμα ειδικού ελαστικού για τη βροχή «πιάνει» καλύτερα στο δρόμο από ένα συμβατικό ελαστικό. Ο ίδιος πιστεύει ότι το χαρακτηριστικό αυτό ήταν χρήσιμο στους προϊστορικούς ανθρώπους προκειμένου να συλλέγουν τροφή από τη βρεγμένη βλάστηση ή μέσα από τα ποταμάκια, καθώς επίσης να βαδίζουν ξυπόλυτοι ταχύτερα και ασφαλέστερα μέσα στη βροχή.



Παραμένει βέβαια το ερώτημα γιατί οι άνθρωποι να μην έχουν μόνιμα ρυτιδιασμένο δέρμα στα άκρα τους. Κατά τον βρετανό βιολόγο, μια πιθανή εξήγηση είναι ότι κάτι τέτοιο θα μείωνε την ευαισθησία της αφής σε στεγνές συνθήκες.








via http://www.pistepseto.gr/search/label/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1


Πρόκειται για την πιο τολμηρή επίδειξη μόδας που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί αφού τα μοντέλα φωτογραφήθηκαν στον βυθό της θάλασσας περιτριγυρισμένα από... καρχαρίες!



Οι τολμηρές μοντέλες είναι η 36χρονη Χάνα Φρέιζερ (Hannah Fraser) και η 32χρονη Ρομπέρτα Μαντσίνο (Roberta Mancino) που βούτηξαν στα βαθιά τροπικά νερά των Φιλιππίνων.



Φορώντας εντυπωσιακά ρούχα διάσημων σχεδιαστών, ανάμεσα σε ψάρια και καρχαρίες...



Βέβαια ευτυχώς για τις ίδιες οι φαλαινοκαρχαρίες δεν αποτελούν απειλή για τον άνθρωπο αφού τρέφονται αποκλειστικά με πλαγκτόν...



Όμως τα τολμηρά μοντέλα έπρεπε να κρατήσουν την αναπνοή τους και να παραμένουν για αρκετή ώρα κάτω από το νερό.



Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες:
























via http://www.pistepseto.gr/search/label/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1





Τρόμος για το αποτέλεσμα της κάλπης κατά τη συζήτηση και ψήφιση των προτάσεων για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής έχει ήδη κυριεύσει, για διαφορετικούς λόγους το καθένα, τα κόμματα. Μετά τη χθεσινή πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι κάλπες που θα στηθούν την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια θα είναι τέσσερις, καθώς στα γνωστά ονόματα των Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλου προστέθηκαν και αυτά των Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου.

Αυτό που προκαλεί αναταραχή στα κόμματα, όχι μόνο στα κυβερνητικά αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι το μυστικόν της ψηφοφορίας. Κι αυτό γιατί επιτρέπει στους βουλευτές να ψηφίσουν ό,τι θέλουν χωρίς να φοβούνται τη διαγραφή. Ετσι, ο μεγάλος πονοκέφαλος δεν είναι άλλος από τις πιθανές διαρροές. Κι αν η παραπομπή σε προανακριτική του κ. Παπακωνσταντίνου θεωρείται δεδομένη, σε θρίλερ φαίνεται ότι θα εξελιχθεί η παραπομπή των κ. Παπανδρέου – Παπαδήμου, αλλά πρωτίστως του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου. Σενάριο που αντιμετωπίζεται ως εφιάλτης από την κυβέρνηση, καθώς θα προκαλούσε απρόβλεπτες εξελίξεις και κατά πολλούς θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε πτώση της. Ετσι όπως έχουν διαμορφωθεί άλλωστε οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί, δεν χρειάζονται και πάρα πολλές διαρροές από κυβερνητικούς βουλευτές.

Οσον αφορά το πρόσωπο του κ. Βενιζέλου, υπέρ της παραπομπής του φαίνεται ότι θα ψηφίσουν οι 119 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ. Από εκεί και πέρα, σίγουρες θεωρούνται οι θετικές ψήφοι από 6 -7 ανεξάρτητους βουλευτές (Νικολόπουλος, Βουδούρης, Μουτσινάς κ.ά.), ενώ άγνωστη παραμένει η στάση των βουλευτών που διαγράφηκαν από τον κ. Βενιζέλο (Σκανδαλίδης, Κασσής, Γκερέκου, Κουτσούκος κ.ά.). Πρακτικά αυτό δείχνει ότι 20-25 διαρροές από βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού αρκούν για να παραπέμψουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Αρκετά πιο δύσκολες για παραπομπή είναι οι περιπτώσεις των Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου μετά την πρόταση του Πάνου Καμμένου με τις υπογραφές και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, καθώς προς το παρόν φαίνεται ότι μόνο αυτά τα δύο κόμματα θα ψηφίσουν «ναι».

Για τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, ωστόσο, αυτός που έχει στριμωχτεί είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Κι αυτό γιατί η απόφασή του να «αθωώσει» προκαταβολικά τον Γιώργο Παπανδρέου έχει εξοργίσει πολλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (γίνεται ήδη λόγος για περίπου 10), οι οποίοι ίσως παρακούσουν την εντολή Τσίπρα και ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής των πρώην πρωθυπουργών, ιδιαίτερα του κ. Παπανδρέου. Σε μια τέτοια περίπτωση οι σκηνές που θα εκτυλιχθούν θα είναι απείρου κάλλους, καθώς η υπερασπιστική γραμμή της Κουμουνδούρου θα φορτώσει τις διαρροές στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Είτε σε βουλευτές της Ν.Δ. είτε σε βενιζελικούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Οσον αφορά τα διαδικαστικά, η διεξαγωγή της συζήτησης και της ψηφοφορίας φαίνεται ότι θα καθυστερήσει δυο τρεις ημέρες μετά την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθώς απαιτείται κενό διάστημα επτά ημερών από την τελευταία πρόταση.

Οπως όλα δείχνουν, στη συνεδρίαση θα παραστούν και θα μιλήσουν τόσο ο κ. Παπακωνσταντίνου όσο και ο κ. Βενιζέλος, ενώ άγνωστο παραμένει αν θα μιλήσουν Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμος.





Γιώργος Λυκουρέντζος

ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ




via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7

Ερευνητές μελετούν μια νέα μέθοδο για τη θεραπεία της κατάθλιψης που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τις παλιές παραδοσιακές μεθόδους, όπως το ηλεκτροσόκ.

Ο ελληνικής καταγωγής δρ Ζαφείρης (Τζεφ) Δασκαλάκης, ψυχίατρος στο Κέντρο Εθισμού και Ψυχικής Υγείας του πανεπιστημίου τουΤορόντο, είναι από τους....



πρωτεργάτες της έρευνας για τη νέα μαγνητική θεραπεία.



Σημειωτέον ότι το ηλεκτροσόκ αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1930 και πρόκειται για ηλεκτροσπασμοθεραπεία που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα ως μέσο για τη θεραπεία της σοβαρής κατάθλιψης σε ασθενείς που δεν έχουν ανταποκριθεί σε άλλες μορφές θεραπείας, όπως την παροχή συμβουλευτικής ή φαρμακευτικής αγωγής.



Η θεραπεία περιλαμβάνει ηλεκτρικά ρεύματα που περνούν μέσω του εγκεφάλου, γενικά σε ασθενείς που βρίσκονται κάτω από αναισθησία. Τα κύματα πυροδοτούν μια κρίση παροξυσμού, που δίνει θεραπευτικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, η θεραπεία με ηλεκτροσόκ φαίνεται επίσης ότι προκαλεί απώλεια μνήμης και αποπροσανατολισμό σε ορισμένους ασθενείς.


Ο δρ Τζεφ Δασκαλάκης πρωταγωνιστεί στη δοκιμή μιας πιο σύγχρονης και πιθανώς πιο ασφαλούς προσέγγισης από τη θεραπεία με ηλεκτροσόκ, η οποία ονομάζεται μαγνητική θεραπεία επιληπτικών κρίσεων. Ο κ. Δασκαλάκης δηλώνει ότι η νέα μέθοδος έχει αποδειχθεί πως παρέχει τα ίδια οφέλη με τη θεραπεία του ηλεκτροσόκ χωρίς να βλάπτει τη μνήμη των ασθενών.



«Καθώς είμαστε ένα από τα λίγα κέντρα στη Βόρεια Αμερική και στον κόσμο, που εφαρμόζουμε αυτή την πρωτοποριακή θεραπεία, αισθανόμαστε μια τεράστια συγκίνηση γιατί σπάζουμε ένα φράγμα στην ψυχιατρική», δήλωσε ο δρ Δασκαλάκης σε συνέντευξη Τύπου.



Η μαγνητική θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση μαγνητικών πηνίων που τοποθετούνται στο κεφάλι του ασθενούς και ενεργοποιούνται. Οι μαγνητικοί παλμοί διεισδύουν σε επιλεγμένες περιοχές του εγκεφάλου. «Χτυπάμε τον στόχο», εξήγησε ο δρ Δασκαλάκης, επισημαίνοντας ότι η θεραπεία στοχεύει σε περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται στην κατάθλιψη. Η πειραματική θεραπεία έχει ήδη δοκιμαστεί σε 20 άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη, και οι ερευνητές σχεδιάζουν να τη δοκιμάσουν σε άλλους 200 ασθενείς.



Οι ερευνητές λένε ότι έχουν δει θετικά αποτελέσματα σε ασθενείς που έχουν δοκιμάσει τη θεραπεία μέχρι σήμερα. Αυτό που εντοπίζουν είναι ότι οι ασθενείς παρουσιάζουν βελτίωση, χωρίς σχεδόν καμία γνωστική εξασθένηση, ισχυρίζονται οι ερευνητές. Περίπου το 50% των ασθενών που υποβλήθηκαν σε μαγνητική θεραπεία επιληπτικών κρίσεων έχουν ανταποκριθεί θετικά στη θεραπεία, δήλωσε ο κ. Δασκαλάκης.Το νέο Κέντρο Θεραπευτικής Παρέμβασης του Εγκεφάλου θα αρχίσει να προσφέρει τη μαγνητική θεραπεία επιληπτικών κρίσεων από τις 13/11 στο Μόντρεαλ.





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91



Κατεβαίνει η γριά Παγώνα να κάνει επίσκεψη στου γιου της το σπίτι στην πόλη από το χωριό να δει τι κάνει το εγγονάκι της...






Το βράδυ πριν να πάνε για ύπνο βλέπει η γριά τη νύφη της ολοτσίτσιδη να πηγαίνει απο το μπάνιο στην κρεβατοκάμαρα.

- «Ήτανε μπρε νύφη μου αυτή η εμφάνιση;», την ρωτάει η γιαγιά.

Η νύφη ήθελε να την πειράξει λίγο και της λέει.

- «Αυτό μαμά είναι το φουστάνι του έρωτα. Έτσι ντύνομαι όταν θέλω να κάνω έρωτα με τον Μανούσο.»

Εντυπωσιάστηκε η γριά και την επόμενη μέρα που πήγε στο χωριό το βράδυ πάει στη κάμαρα του γέρου ολοτσίτσιδη.

- «Ηντα πράματα είναι αυτά;», τι ρωτάει.

- «Αυτό γερο μου είναι το φουστάνι του έρωτα», λέει η γρα.

Και ο γέρος ετοιμόλογος.

- «Και γιατί δεν το σιδέρωσες λίγο;;;»



troktiko

via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%91%CE%9D%CE%95%CE%9A%CE%94%CE%9F%CE%A4%CE%91

Ξινό βγήκε στον 19χρονο Βρετανό φοιτητή, Ibrahim Langoo, το μεσημεριανό του γεύμα.



Ο νεαρός φοιτητής από το Έσσεξ της Αγγλίας αποφάσισε να φάει fast food. Πήγε, λοιπόν, στα κοντινότερο KFC και παρήγγειλε ένα κουτί από τις γνωστές φτερούγες κοτόπουλου της γνωστής αλυσίδας.



Όταν άρχισε να τρώει… ένιωσε κάτι περίεργο στη γεύση ανακαλύπτοντας τελικά πως μέσα σε ένα καλοψημένο μπούτι υπήρχε κάτι που έμοιαζε με εγκέφαλο.



Ο Ibrahim ανέφερε το περιστατικό αμέσως στο κατάστημα, από το οποίο του προσέφεραν κουπόνια για να τρώει δωρεάν φαγητό για αρκετό καιρό.



Από την πλευρά τους, οι ειδικοί των KFC ισχυρίζονται πως το κομμάτι αυτό είναι από συκώτι και όχι από εγκέφαλο κότας και πως και να το έτρωγε δε θα διέτρεχε κανέναν κίνδυνο υγείας.



Πηγή: Huffington Post

protothema.gr

via http://dexiextrem.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE
H Τατιάνα Στεφανίδου στην εκπομπή της χτες, χόρεψε μαζί με τον Τρύφωνα Σαμαρά, Gangnam Style και απέδειξε πως έχει μέσα της τον ρυθμό, καθώς έχει σπουδάσει χορό...

Ο Γιώργος Λιάγκας δήλωσε πως θα ήθελε να την δει στο Dancing with the stars και υποστήριξε πως θα "'ετρωγε" την Ντορέττα Παπαδημητρίου...






via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz
Με την έκδοση τριετούς κρατικού ομολόγου επέστρεψε την Τρίτη στις αγορές η Ιρλανδία, για πρώτη φορά από την υπαγωγή της στον μηχανισμό στήριξης το Νοέμβριο του 2010, αποτελώντας την πρώτη από τις χώρες του Μνημονίου που αποκτά πρόσβαση στον διεθνή δανεισμό.



Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην υπόθεση, η Ιρλανδία άντλησε σήμερα 2,5 δισ. ευρώ μέσω κρατικών ομολόγων λήξεως το 2017, ενώ έλαβε συνολικά προσφορές ύψους 7 δισ. ευρώ.



Όπως αποκάλυψαν στο πρακτορείο τα δύο άτομα με γνώση των λεπτομερειών της δημοπρασίας που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, το κόστος δανεισμού διαμορφώθηκε κατά 250 μονάδες βάσης υψηλότερα από το mid swap.



Σημειώνεται ότι ο Ιρλανδός πρωθυπουργός καταβάλλει προσπάθειες για έξοδο της χώρας του από το μνημόνιο μέσα στο 2013. Υπενθυμίζεται ότι η Ιρλανδία έχει λάβει πακέτο στήριξης ύψους 67,5 δισ. ευρώ για την διάσωση του τραπεζικού της συστήματος.



Η Ιρλανδία σχεδιάζει να αντλήσει συνολικά 10 δισ. ευρώ μέσω πώλησης ομολόγων το 2013, είχε δηλώσει το Νοέμβριο του 2012 ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους της χώρας, John Corrigan.



«Εκτιμώ πως η δημοπρασία θα τύχει ισχυρού ενδιαφέροντος τόσο από τους εγχώριους όσο και από τους διεθνείς επενδυτές», σχολίασε λίγο πριν την έκδοση ο Ryan McGrath, trader ομολόγων της Dolmen Stockbrokers.



Μετά τη δημοπρασία, το spread του ιρλανδικού δεκαετούς ομολόγου σημειώνει πτώση 2,7 μ.β. διαμορφούμενο στις 291 μ.β., κοντά στα επίπεδα του ιταλικού spread (281 μ.β.).



Νωρίτερα, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ιρλανδίας Patrick Honohan, σχολιάζοντας τα επίπεδα του ιρλανδικού spread ανέφερε πως το κόστος δανεισμού της Ιρλανδίας συγκριτικά με το επιτόκιο αναφοράς της ευρωζώνης δεν αντανακλά σωστά τις προσπάθειες δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων που έχει καταβάλλει η χώρα και αποτελέι "φτωχή ανταμοιβή" στην προσαρμογή πυο έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής. Όπως τόνισε, το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων στη δευτερογενή αγορά που ανακοίνωσε η ΕΚΤ, δεν μπορεί από μόνο του να επαναφέρει τα επίπεδα των spreads στην προ μνημονίου κατάσταση.





Πηγή:www.capital.gr

via http://dexiextrem.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις έκανε η μητέρα της Λίντσεϊ Λόχαν σχετικά με τα 22 χρόνια σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης που έχει υποστεί στα χέρια του συζύγου της και πατέρα των 4 παιδιών της. Τις οποίες συνόδευσε και με το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

«Θέλω ο κόσμος να καταλάβει ότι η αιτία όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η κόρη μου είναι το γεγονός ότι τα είδε όλα. Τους ξυλοδαρμούς, την κακοποίηση. Την θυμάμαι να με παρακαλάει να μην φύγω από το σπίτι. Μάλιστα εκείνη ήταν που μου είπε να βγω και να τα πω όλα, όταν ξεφυλίζαμε μαζί ένα άλμπουμ και είδαμε τις φωτογραφίες που με δείχνουν να την κρατάω ενώ το μάτι μου είναι μαυρισμένο από το ξύλο που έφαγα».









Αυτό δήλωσε για τον επί 22 χρόνια συζυγό της, Μάικλ, η Ντίνα Λόχαν σε διαδοχικές συνεντεύξεις που έδωσε στην New York Daily News και το Entertainment Tonight. Αν και εκείνο το περιστατικό που σοκάρει είναι η ιστορία για το πως την βίασε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 1990. «Ο Μάικλ ήταν εθισμένος στην κοκαίνη, όπως όλοι σχεδόν οι χρηματιστές στην Wall Street εκείνη την εποχή. Μόλις είχε βγει μετά από 90 μέρες από την φυλακή, στην οποία μπήκε κατηγορούμενος για απάτη, οπότε -παρόλο που είμαστε σε διάσταση- ήρθε με μια λιμουζίνα στο σπίτι των γονιών μου, ανέβηκε στην κρεβατοκάμαρα που κοιμόμασταν και άρχισε να μου λέει πόσο με αγαπάει. Και μετά με βίασε. Ενώ δίπλα κοιμόντουσαν η Λίντσεϊ και ο Μάικλ Τζούνιορ. Ήξερε ότι δεν μπορούσα να φωνάξω για να μην τους ξυπνήσω και το εκμεταλλεύτηκε».









Μάλιστα η New York Daily News επιμένει ότι έχει στα χέρια της τα επίσημα στοιχειά που δείχνουν ότι η Ντίνα πήγε την επόμενη μέρα και κατάγγειλε τον βιασμό.



Ο ίδιος ο Μάικλ αρνείται την κατηγορία, επιμένοντας πως το σεξ ήταν συναινετικό και πως η πρώην συζυγός του πήγε στην αστυνομία επειδή, όταν τον πήρε τηλέφωνο αργότερα, ήταν έξω και διασκέδαζε με ένα μάτσο μοντέλα.



Ένα ακόμη επεισόδιο από τον ταραγμένο γάμο δυο διαταραγμένων ανθρώπων που έμειναν μαζί 22 χρόνια και απέκτησαν 4 παιδιά.







iefimerida.gr

via http://dexiextrem.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE

Τον «άνεμο πρωτιάς» των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ δείχνει να ενισχύεται η τελευταία γερμανική δημοσκόπηση, που επιβεβαιώνει επίσης ότι οι Φιλελευθέροι βρίσκονται με το ένα πόδι έξω από την επόμενη γερμανική Βουλή. Οι Χριστιανοδημοκράτες βρίσκονται στο ρεκόρ του...

42% ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες υποχωρούν πέφτοντας σε απόσταση 17 μονάδων από το στρατόπεδο της καγκελαρίου.



Σε δημοσκόπηση της Forsa για το RTL και το Stern που δημοσιεύεται την Τετάρτη, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU και CSU) ενισχύονται κατά μία μονάδα στο 42% -το υψηλότερο δημοσκοπικό τους σημείο τα τελευταία επτά χρόνια.



Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), η εικόνα των οποίων έχει πληγεί από τις αναφορές του Στάινμπρουκ για το μισθό του καγκελαρίου, υποχωρούν κατά δύο μονάδες στο 25%. Ενισχυμένοι κατά δύο μονάδες στο 15% εμφανίζονται οι Πράσινοι.



Με άνοδο μίας μονάδες φτάνει το κόμμα της Αριστεράς (Linke) στο 9% ενώ «άγκυρα» στο 3% έχουν ρίξει οι Πειρατές.



Οι Φιλελεύθεροι (FDP) όμως, ο νυν εταίρος στην κυβέρνηση συνασπισμού, πέφτει στο 2% και μένει έξω από το Κοινοβούλιο. Το ινστιτούτο που διενέργησε τη δημοσκόπηση εκτιμά ότι οι μισοί του ψηφοφόροι διαρρέουν προς τους Χριστιανοδημοκράτες.



Newsroom ΔΟΛ

via http://dexiextrem.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE

Aν σας εκνεύριζε το Gangnam Style έχετε λόγους να χαμογελάσετε: η πρωτοκαθεδρία του απειλείται από ένα νέο βίντεο με τίτλο «Μισό κιλό ψάρια», του Πακιστανού Muhammad Shahid Nazir – που την άνοιξη είχε αποτύχει σε ακρόαση του X Factor.



Μέσα σε περίπου είκοσι μέρες, περισσότερα από 13.700.000 άτομα έχουν δει το βίντεο του πακιστανού ψαρά που διάλεξε τον ευφάνταστο τίτλο One pound fish (μισό κιλό ψάρια). Ο Muhammad Shahid Nazir ζει στη Βρετανία και μέσα σε λίγες μέρες έγινε το νέο διεθνές φαινόμενο της μουσικής σκηνής που διακρίνεται στο youtube.



Ο Nazir γεννήθηκε στο Πακιστάν και μεγάλωσε ακούγοντας μουσική Bollywood και Punjabi,ενώ τραγουδούσε θρησκευτικούς ύμνους στο σχολείο του. Πριν μεταναστεύσει στη Βρετανία αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση που ασχολείται με μεταφορές. Έφτασε στο Λονδίνο με φοιτητική βίζα όμως γρήγορα εγκατέλειψε τις σπουδές του και άρχισε να εργάζεται στην ιχθυαγορά.



Τον Απρίλιο είχε προσπαθήσει να μπει στο ριάλιτι μουσικών ταλέντων X Factor, τραγουδώντας μάλιστα το One pound fish, αλλά απορρίφθηκε. Τον Νοέμβριο του 2012 ηχογράφησε το τραγούδι του και γύρισε το βίντεο κατορθώνοντας να τρελάνει το διεθνές κοινό. Αυτή τη στιγμή βέβαια βρίσκεται στο Πακιστάν αφού εξέπνευσε η βίζα του, ενώ η δισκογραφική του εταιρεία προσπαθεί να εξασφαλίσει μόνιμη βίζα για το νέο χρυσό αστέρι της.










iefimerida.gr

via http://dexiextrem.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE


Καλεσμένος στο "Όλα Μπάχαλο Φέτος" ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης που μίλησε για το ταξίδι του με την Ευγενία Μανωλίδου στην Αυστραλία και υποστήριξε πως το ταξίδι αυτό δεν στοίχισε τίποτα τόσο σε εκείνον, όσο και στον ελληνικό λαό, σε αντίθεση με το ταξίδι του Πάνου Καμμένου...
Αναφέρθηκε στην φωτογραφία από το λούνα παρκ που ανέβασε και υποστήριξε πως το έκανε για να προκληθεί όλη αυτή η αναστάτωση...

Όσον αφορά τις φωτογραφίες από τις διακοπές των γιορτών στα χιόνια, αποκάλυψε πως τις ανέβασε ο γιος τους...

Αναφέρθηκε στο Dancing with the stars και στον φίλο του Γιώργο Τσαλίκη που του έστειλε μήνυμα συμπαράστασης όταν έφυγε από το show και δέχτηκε αρκετά πειράγματα που συμπαραστάθηκε σε έναν μαύρο λαθρομετανάστη που έφυγε από ένα ελληνικό show...





via http://news-piper.blogspot.com/search/label/showbiz

Μετά από το θόρυβο που προκάλεσε η διάταξη που είχε ψηφιστεί με το Μεσοπρόθεσμο ως μέρος του Κώδικα Απεικόνισης Φορολογικών Συναλλαγών, το υπουργείο Οικονομικών αναγκάστηκε να υποχωρήσει. Έτσι, ενώ αρχικά είχαν απαλλαγεί ρητώς από τη τήρηση βιβλίων και την έκδοση αποδείξεων οι τεχνίτες (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ψυκτικοί) εφόσον έχουν έσοδα κάτω από 10.000 ευρώ, ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, ο οποίος...


υπέγραψε στις 4 του μήνα και τη διευκρινιστική εγκύκλιο, έφερε τροποποίηση στην επίμαχη διάταξη, με προσθήκη στο Φορολογικό που βρίσκεται στη Βουλή.



Έτσι, πλέον εκτός από τους ελεύθερους επαγγελματίες, δεν απαλλάσσονται από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και την έκδοση αποδείξεων, οι επιτηδευματίες που παρέχουν υπηρεσίες από επαγγελματική εγκατάσταση, καθώς και εκείνοι που παρέχουν υπηρεσίες επισκευής.



Ιδού πώς διαμορφώνεται η επίμαχη διάταξη :



«Απαλλάσσονται από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης αποδείξεων λιανικής ο υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών φυσικό πρόσωπο, που πραγματοποίησε κατά την προηγούμενη ετήσια διαχειριστική περίοδο ακαθάριστα έσοδα μέχρι πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ (σ.σ. η αρχική διάταξη προέβλεπε όριο 10.000 ευρώ) από την πώληση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών, αθροιστικά ή διαζευκτικά.



Οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου της παραγράφου αυτής δεν εφαρμόζονται επί ελευθέρων επαγγελματιών, επί υπόχρεων απεικόνισης συναλλαγών που πραγματοποιούν ακαθάριστα έσοδα από πωλήσεις κατά ποσοστό τουλάχιστον εξήντα τοις εκατό (60%) σε άλλο υπόχρεο απεικόνισης συναλλαγών και σε πρόσωπα της παραγράφου 1 του άρθρου 3 και αγρότες του ειδικού καθεστώτος Φ.Π.Α. ή εξαγωγές ανεξάρτητα από ποσοστό, επί των υπόχρεων στην τήρηση πληροφοριών του άρθρου 4, καθώς και επί προσώπων που επιλέγουν την ένταξή τους στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, ως και επί επιτηδευματιών που παρέχουν υπηρεσίες από επαγγελματική εγκατάσταση ή παρέχουν υπηρεσίες επισκευής ή συντήρησης τεχνικών έργων ή εγκαταστάσεων επιτηδευματιών ή μη».



Η παρ' ολίγον γκάφα



Πέρα από τη διάταξη που προκάλεσε αντιδράσεις, το υπουργείο Οικονομικών πρόλαβε να σβήσει μια ακόμα «φωτιά» πριν λάβει τη μορφή "πυρκαγιάς". Πρόκειται για τη διάταξη για τη νέα κλίμακα φορολόγησης μισθωτών- συνταξιούχων, η αρχική διατύπωση της οποίας έδινε τη δυνατότητα υπό προϋποθέσεις και στους ελεύθερους επαγγελματίες να φορολογούνται με τον ίδιο τρόπο! Ας δούμε κατ' αρχήν πώς ήταν η αρχική διατύπωση, όπου με έντονους χαρακτήρες είναι το μέρος που τελικά διαγράφηκε:



1. α) Το δηλωθέν εισόδημα από μισθούς, συντάξεις και μισθούς με έκδοση τιμολογίου ή απόδειξης για παροχή υπηρεσιών ή αυτό που προκύπτει με βάση τις αντικειμενικές δαπάνες και υπηρεσίες και δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων του φορολογούμενου υποβάλλεται σε φόρο σύμφωνα με την ακόλουθη κλίμακα:



Οι ανυποψίαστοι θα έλεγαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το επίμαχο εδάφιο, ωστόσο μια προσεκτική ματιά οδηγεί στο συμπέρασμα ότι εάν κάποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες έπρεπε να φορολογηθούν τελικά με βάση το τεκμαρτό εισόδημα, δεν θα φορολογούνταν με τη κλίμακα των ελευθέρων επαγγελματιών (26% έως τις 50.000 ευρώ και 33% για το επιπλέον) αλλά με τη πολύ ευνοϊκότερη κλίμακα των μισθωτών! Αφού έπεσε, λοιπόν, «σύρμα» στο υπουργείο Οικονομικών, διαγράφηκε στο παρά 1' της ψήφισης του Φορολογικού, το επίμαχο εδάφιο...



Από iefimerida



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1
Τα νέα Windows 8 είναι το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft που έρχεται με touch δυνατότητες και αν και έχουμε δει ως τώρα tablets και laptops π ου να υποστηρίζουν αυτές τις λειτουργίες, δεν έχουμε δει οθόνες με touch δυνατότητες. Αυτό σκοπεύει να το αλλάξει η Samsung με την παρουσίαση της νέας της multi-touch οθόνης, σχεδιασμένης για τα Windows 8.


Σύμφωνα με την εταιρία η νέα SC770 Touch οθόνη υποστηρίζει 10-point multitouch, μπορεί να πάρει κλίση μέχρι 60 μοίρες για πιο εύκολη χρήση των touch δυνατοτήτων και μπορεί να περιστραφεί σε portrait mode. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της οθόνης βρίσκουμε ένα MVA panel 24 ιντσών με μέγιστη ανάλυση 1920x1080 και 178 μοίρες γωνίες θέασης τόσο οριζόντια όσο και κάθετα. Η φωτεινότητα είναι στα 250 cd/m², ο λόγος αντίθεσης φτάνει το 5000:1 και ο χρόνος απόκρισης τα 5 ms (gray-to-gray). Παράλληλα θα έχει είσοδο εικόνας HDMI, ενσωματωμένο USB hub και ηχεία των 3W. Η επίσημη παρουσίαση της θα γίνει στην CES 2013 που αρχίζει στις 8 Ιανουαρίου.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1

Η Κυβέρνηση της Βενεζουέλας παραδέχθηκε τελικά πως, για λόγους υγείας, ο Ούγκο Τσάβες δεν θα καταφερει να ορκιστεί πρόεδρος της χώρας στις 10 Ιανουαρίου.



Επειτα από την επίσημη ανακοίνωση, η αντιπολίτευση πέρασε αμέσως στην αντεπίθεση, καταγγέλλοντας κίνδυνο «παραβίασης της συνταγματικής τάξης» αν δεν ορκιστεί ο πρόεδρος.



Ο 58χρονος Τσάβες δεν έχει εμφανιστεί δημόσια εδώ και ένα μήνα, από τότε δηλαδή που αναχώρησε για την Κούβα για άλλη μία εγχείρηση.



«Η κατάσταση του προέδρου ήταν σταθερή, και δειχνει να αντιδρά θετικά στη θεραπεία», δήλωσε ο υπουργός Ερνέστο Βιλέγκας σε τελευταία του ενημέρωση.



Ωστόσο, ο Τσάβες δεν είναι σε θέση να ορκιστεί και σίγουρα τις επόμενες ημέρες αναμένονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα.



ysterografa.gr

via http://dexiextrem.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE




Στην Κίνα σε μια απομακρυσμένη περιοχή στα δάση του Σι Τσουάν, ζει μια ομάδα ανθρώπων που θυμίζει περισσότερο προϊστορικούς ανθρώπους, παρά σύγχρονους.







Η ομάδα διαθέτει γενετικά χαρακτηριστικά τόσο από τον πίθηκο, όσο και από τον άνθρωπο, ενώ επιστήμονες που επισκέφτηκαν την κοινότητα της, ανάμεσα στα δάση, και έμειναν μαζί τους για να τους μελετήσουν, διαπίστωσαν ότι ενώ κυκλοφορούν γυμνοί, χειμώνα καλοκαίρι, δεν αρρωσταίνουν. Τουλάχιστον με την συχνότητα που αρρωσταίνει ο μέσος φυσιολογικός άνθρωπος.





Η οικογένεια που μελετήθηκε, διαθέτει μικρό κεφάλι σε σχέση με τον υπόλοιπο κορμό, μικρότερο εγκέφαλο σε σχέση με τον μέσο άνθρωπο, ενώ περπατά ακριβώς όπως οι πίθηκοι.



Για τους λάτρεις των “ανεξήγητων φαινομένων” να πούμε απλά ότι στα δάση και τα βουνά του Σι Τσουάν, οι θρύλοι για τον περίφημο “bigfoot”,τα γνωστά “Γέτι”, ακούγονται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέρος της Κίνας.



Δείτε το βίντεο:





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91

Τον κλείδωσε απέξω την νύχτα του γάμου τους




Αποζημίωση από την οικογένεια της ανήλικης νύφης ζητάει ο 90χρονος Σαουδάραβας αφού δεν κατάφερε να «απολαύσει» την γαμήλια νύχτα όπως την είχε στο μυαλό του.





Συγκεκριμένα η 15χρονη Υεμενικής καταγωγής νύφη κλείδωσε την πόρτα της κρεβατοκάμαρας και την οχύρωσε με ότι βαριά έπιπλα μπορούσε να μεταφέρει, προκειμένου να μην επιτρέψει στον σύζυγό της να ολοκληρώσει την ενωσή του. Μάλιστα δυο μέρες μετά, κατάφερε να ξετρυπώσει από το σπίτι και να επιστρέψει στο πατρικό της.



Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση του εξαγριωμένου 90χρονου που ζητάει μια συγνώμη και τα 17.500 δολάρια που έδωσε για προίκα πίσω.



Η συγκεκριμένη είδηση εξαγρίωσε τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Σαουδικής Αραβίας που προσπαθούν να σταματήσουν αυτή την βάρβαρη πρακτική και να εδραιώσουν ως νόμιμη ηλικία γάμου τα 18.

via http://dexiextrem.blogspot.com/search/label/%CE%94%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE



Ο βρετανός θηριοδαμαστής Alex Larenty θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του καθημερινά προκειμένου να περιποιηθεί σε ένα λιοντάρι με υψηλές απαιτήσεις σε ό,τι αφορά την εξωτερική του εμφάνιση και το τρίχωμά του!









Στις φωτογραφίες φαίνεται ο 50χρονος από το Chipping North… επί τω έργω στο πάρκο λιονταριών του Γιοχάνεσμπουργκ.

Parakseno.gr : Lion 1 Κομμωτήριο… λιονταριών!

Το συγκεκριμένο… θηρίο, ακούει στο όνομα Jamu, είναι 9 ετών και του αρέσει πολύ να του γυαλίζουν το τρίχωμα με σπρέι, ενώ δε λέει ποτέ όχι σε πεντικιούρ και μασάζ στις πατούσες!

Parakseno.gr : Lion 2 Κομμωτήριο… λιονταριών!

Τι κάνουν τα αρσενικά για να αρέσουν στα θηλυκά!

Ο Alex μετακόμισε στη Νότια Αφρική το 1999. Εργάζεται ως θηριοδαμαστής τα τελευταία 35 χρόνια!

Έχει «μεγαλώσει» πολλά λιοντάρια και αισθάνεται ασφαλής κυκλοφορώντας ανάμεσά τους.

Parakseno.gr : Lion 3 Κομμωτήριο… λιονταριών!

Parakseno.gr : Lion 4 Κομμωτήριο… λιονταριών!

Parakseno.gr : Lion 5 Κομμωτήριο… λιονταριών!

Parakseno.gr : Lion 6 Κομμωτήριο… λιονταριών!




via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91