follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!


Οι εκπομπές υδραργύρου στην Ευρώπη στοιχίζουν έως και 9 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως καθώς μειώνουν τις πνευματικές ικανότητες των παιδιών, επισημαίνουν ... ερευνητές σε έκθεση που προετοίμασαν ενόψει των τελικών συνομιλιών εκπροσώπων κυβερνήσεων από όλον τον κόσμο, οι οποίες άρχισαν σήμερα στην Γενεύη και αποσκοπούν στην σύναψη μιας συνθήκης του ΟΗΕ για τον έλεγχο του υδραργύρου.



Κάθε χρόνο, από 1,5 ως 2 εκατομμύρια παιδιά γεννιούνται στην Ευρώπη με ανεβασμένα επίπεδα υδραργύρου, σύμφωνα με την έρευνα αυτή που έκαναν διάφορες εθνικές υπηρεσίες υγείας και δημοσιεύεται αυτήν την εβδομάδα στην επιθεώρηση Περιβαλλοντική Υγεία.



Καθώς η ουσία αυτή εισέρχεται στον ανθρώπινο οργανισμό κυρίως μέσω των θαλασσινών, οι έγκυες στην νότια Ευρώπη είχαν, σύμφωνα με τους ερευνητές, τα υψηλότερα επίπεδα υδραργύρου.



Ο υδράργυρος, ο οποίος εκπέμπεται από τα εργοστάσια, τα ορυχεία και την καύση κάρβουνου, προκαλεί ζημιά στο νευρικό σύστημα.



Οι ερευνητές, οι οποίοι επιζητούσαν να μάθουν σε ποια επίπεδα η έκθεση σε υδράργυρο μειώνει την νοημοσύνη και την οικονομική παραγωγικότητα, υπολογίζουν τις ζημίες σε 8 με 9 δισεκατομμύρια ευρώ. Στη Γενεύη συναντώνται από σήμερα εκπρόσωποι κυβερνήσεων από όλον τον κόσμο για έναν τελικό γύρο συνομιλιών που έχει στόχο τη σύναψη μιας συνθήκης ως την Παρασκευή.



Στόχος των συνομιλιών αυτών είναι η μείωση των εκπομπών υδραργύρου από τα ορυχεία και την βιομηχανία, ο έλεγχος των προϊόντων που περιέχουν υδράργυρο και η αντιμετώπιση του προβλήματος των μολυσμένων εγκαταστάσεων.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news



Ένας μοτοσικλετιστής αποφάσισε να τρομάξει τους πεζούς με τον πιο απλό τρόπο που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς, δηλαδή την εξάτμιση της μηχανής του!





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%99%CE%91-VIDEO


Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ βρίσκονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί 56 πολιτικών, πρώην και νυν υπουργών, υφυπουργών και βουλευτών καθώς και 600 τοπικοί παράγοντες, μεταξύ των οποίων, πρώην δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, περιφερειάρχες και στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης.



Σύμφωνα με τις εφημερίδες «Παραπολιτικά» και «Έθνος», τα ονόματα αυτά περιλαμβάνονται σε έναν κατάλογο 6.000 ανθρώπων με καταθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας και έχει ζητηθεί ήδη άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, καθώς εμπλέκονται σε υποθέσεις που διερευνώνται εδώ και μήνες από το ΣΔΟΕ.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ελέγχει τους εξής:

Σταυρόπουλος Στέργιος, πρώην Νομάρχης Ροδόπης

Αλεξανδρής Γεώργιος, πρώην Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Παπανικολάου Χρήστος, πρώην Δήμαρχος Μαρώνειας και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μαρώνειας – Σαπών

Αραμπατζής Αθανάσιος, πρώην Αντιδήμαρχος Μαρώνειας

Κουτσογιάννης Χρήστος, πρώην Αντιδήμαρχος Μαρώνειας και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μαρώνειας – Σαπών

Τσεπέλης Εμμανουήλ, πρώην Αντιδήμαρχος Ξάνθης και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ξάνθης


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Piazza del Popolo, στις καρτέλες του ΣΔΟΕ υπάρχουν κι άλλοι αυτοδιοικητικοί από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Ο έλεγχος στους συγκεκριμένους αυτοδιοικητικούς στους οποίους το όνομα τους δεν βρίσκεται προς το παρόν στις λίστες του ΣΔΟΕ, είναι γιατί ερευνώνται από τον Δεκέμβριο και μετά. Αντίθετα με τους 6 Θρακιώτες, οι οποίοι είναι στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από το καλοκαίρι…




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Είδος-Περιπέτεια

Πρωτότυπος τίτλος-The Life of Pi

Ελληνικός τίτλος-Η ζωή του Πι

Διάρκεια-127'

Σκηνοθέτης-Ανγκ Λι

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:



Σουράτζ Σάρμα, Ίρφαν Χαν, Ράφι Σπολ


Η ιστορία ενός νεαρού Ινδού που περνά 227 μέρες σε μια σωσίβια λέμβο με μόνο συνεπιβάτη έναν τίγρη, μιλά για την πίστη και τη θρησκεία, για τη σωτήρια δύναμη της αφήγησης, τη μεγαλοσύνη του σύμπαντος.

Η ποίηση των 3D εικόνων του Ανγκ Λι, η μαγική του αφήγηση και ένας συναρπαστικός, απόλυτα αληθοφανής μα εξ ολοκλήρου ψηφιακός τίγρης, μεταμορφώνουν τη μεταφορά του βιβλίου του Γιαν Μαρτέλ σε ένα φιλμ που αξίζει να ζεις.


Η ευκολία και η ελαφρότητα με την οποία το βιβλίο χειρίζεται τις βαθύτερες θεματικές της ιστορίας, όμως, η ανάγκη του να εξηγήσει τελικά ένα «θαύμα» με απόλυτα πραγματικούς όρους και ο επιφανειακός τρόπος με τον οποίο χειρίζεται τα συναισθήματα και τις ιδέες, μεταμορφώνονται σε άγκυρα που δεν αφήνει τη βάρκα της ταινίας να πλεύσει ελεύθερη.

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/SHOWBIZ

Με θάρρος και δύναμη ψυχής, δεκάδες Έλληνες και ξένοι διάσημοι μίλησαν για τον καρκίνο, δίνοντας τη δική τους «μάχη» και στέλνοντας ένα πολύτιμο μήνυμα συμπαράστασης και αισιοδοξίας σε όσους πάσχουν από τη νόσο: . . .





Αθηνά Τσιλύρα

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα διασήμων που μίλησαν ανοικτά για τον καρκίνο θέλοντας να μοιραστούν την εμπειρία, αλλά και να ευαισθητοποιήσουν, η σύζυγος του Σπύρου Παπαδόπουλου. «Πολλές φορές η αρρώστια μπορεί να είναι ευλογία. Σου δίνει τέτοιο χαστούκι που σε κάνει να εκτιμάς τα πράγματα διαφορετικά. Στη διάρκεια των χημειοθεραπειών έλεγα ότι όταν τελειώσει αυτή η ιστορία θέλω να κοιτώ απλώς τη θάλασσα. Θα είμαι ευτυχισμένη μόνο μ’ αυτό», δήλωσε.



Michael Douglas

«Έχω καρκίνο στον λάρυγγα, αλλά θα τον νικήσω», είπε μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατές ο Μάικλ Ντάγκας και, εμφανώς καταβεβλημένος από τις χημειοθεραπείες, έβαλε το δικό του λιθαράκι στην ενημέρωση για την ασθένεια.



Kylie Minogue

Λίγο πριν σβήσει τα 36 κεράκια για τα γενέθλιά της, το 2005, έμαθε η τραγουδίστρια ότι πάσχει από καρκίνο. Ακολούθησαν ένα χειρουργείο και χημειοθεραπείες, ενώ το2008 ανακοίνωσε ότι βγήκε νικήτρια.



Μαρία Χούκλη

«Χρειάστηκαν πολλά χρόνια να μιλήσω για τον καρκίνο. Αρχικά γιατί βρισκόμουν μέσα στο πρόβλημα, αργότερα γιατί δεν ήθελα να νομίζουν ότι το “ρευστοποιώ”, το “πουλάω”. Όταν όμως είδα ότι πως αυτή η ιστορία με τον καρκίνο είναι μια επιδημία και μου τηλεφωνούσαν γυναίκες από τα πιο απίθανα σημεία του κόσμου για να μου ζητήσουν συμβουλές, τότε κατάλαβα πόσο κουράγιο παίρνουν οι άνθρωποι που πάσχουν, όταν έχουν μπροστά τους μια συγκεκριμένη περίπτωση παρόμοια με τη δική τους», είπε η γνωστή δημοσιογράφος.



Fara Fosset

Λίγο πριν χάσει την μάχη για την ζωή, η Φάρα Φόσετ δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ για τον καρκίνο. Κεντρικό θέμα του ήταν οι τελευταίες της ημέρες και στόχος να ευαισθητοποιήσει και να δείξει ότι ο καρκίνος δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ διάσημων και μη.



Cynthia Nixon

«Στην αρχή δεν ήθελα να μαθευτεί ότι έχω καρκίνο του μαστού. Φοβόμουν τους παπαράτσι, φοβόμουν τον θάνατο, φοβόμουν τα πάντα. Όμως, σήμερα που τόσες γυναίκες υποτιμούν τον κίνδυνο, που αρνούνται να κάνουν τακτικά μια μαστογραφία, εγώ λέω ότι το μόνο που έχουμε να φοβόμαστε είναι ο εαυτός μας», είπε το 2008 η Σίνθια Νίξον, η τηλεοπτική Μιράντα του «Sex & The City».



Τα παραπάνω ήταν μόνο μερικά παραδείγματα, από τους δεκάδες celebrities που μίλησαν ανοικτά. Μαρία Ιωαννίδου, Γωγώ Μαστροκώστα, Βάσια Τριφύλλη, Νανά Παλαιτσάκη , Sheryl Crow, Lance Armstrong, Jose Carreras και άλλοι πολλοί είναι επίσης ανάμεσα σε εκείνους που με τα λόγια τους προσπάθησαν ή προσπαθούν να καταρρίψουν ένα από τα τελευταία ταμπού μας: εκείνο του φόβου απέναντι στον καρκίνο...

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/SHOWBIZ


Από το "Πριν"



Υποχώρησε πανικόβλητος ο Αλέξης Τσίπρας στην ενορχηστρωμένη επίθεση που του έκαναν οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και οι κύκλοι της ολιγαρχίας που την στηρίζουν με πρόσχημα τα γκαζάκια κατά δημοσιογράφων, αλλά και μια δημοσκόπηση για τον Σκάι που εμφανίζει τη ΝΔ να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά μισή εκατοστιαία μονάδα.



«Κι εμείς νοικοκυραίοι είμαστε!» ήταν η αμίμητη δήλωση Τσίπρα, η οποία σίγουρα θα γίνει πολιτικό ανέκδοτο στην Αριστερά. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Νίκου Χατζηνικολάου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το κόμμα του απευθύνεται και στον μεσαίο χώρο. Δεν παρέλειψε μάλιστα να καταδικάσει τον βουλευτή του …ΣΥΡΙΖΑ (!) Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, ο οποίος είχε πει ότι κι ο ίδιος είναι αναρχικός.



Αντιλαμβανόμαστε φυσικά τα αίτια της στάσης του Αλέξη Τσίπρα. Αύριο θα τον περασει από τεστ ο Σόιμπλε στο Βερολίνο, καθώς θα έχουν ιδιαίτερη συνάντηση μισής ώρας, για να αποφανθεί αν θα τον κρίνει «πρωθυπουργίσιμο» ή όχι. Πρέπει να δείξει επομένως την αρμόζουσα πολιτική συμπεριφορά!



Οι Γερμανοί εξάλλου είναι ρεαλιστές. Γνωρίζουν ότι η σημερινή κυβέρνηση «Κουίσλινγκ» της Αθήνας κάποτε θα ανατραπεί και ίσως τους προκύψει κάποιο κυβερνητικό σχήμα με τον Τσίπρα πρωθυπουργό. Θέλουν να γνωρίσουν επομένως αυτόν που μέχρι τώρα τους επέκρινε. Θέλουν να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι πόσο σταθερός είναι στην αντιγερμανική γραμμή. Έχουν άλλωστε εντελώς πρόσφατη και την εμπειρία με τον Σαμαρά, ο οποίος από «ατίθασος δεξιός πατριώτης» έγινε …Τσολάκογλου χειρότερος κι από τον Γιωργάκη Παπανδρέου και θέλουν να δουν τι μπορούν να κάνουν με τον Τσίπρα.





via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Έξυπνες συμβουλές για θέρμανση και ζεστό σπίτι



Στο καλοριφέρ έχει μπει λουκέτο, τα κλιματιστικά «καίνε» πολύ ρεύμα και το τζάκι μολύνει το περιβάλλον. Πώς αλλιώς θα ζεστάνουμε το σπίτι μας οικονομικά και αποτελεσματικά;....











—Ηλιασμός

Ο ήλιος μπορεί να γίνει σύμμαχος στη θέρμανση, ακόμα και το χειμώνα. Ανοίξτε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες και σηκώστε τις τέντες (αν υπάρχουν) τις ώρες που ο ήλιος “χτυπάει” το σπίτι. Καλό θα είναι να το κάνετε από τις 10.00 π.μ. μέχρι τις 3.00 μ.μ. σε παράθυρα με νότιο προσανατολισμό, όπως επισημαίνει ο κ. Χρήστος Γιαννακανδρόπουλος, Μηχανολόγος – Μηχανικός του ΕΜΠ και Ενεργειακός Επιθεωρητής, σε σχετικό άρθρο του in2life.gr.



—Θερμομόνωση

Η τοποθέτηση θερμομόνωσης, με κάποιο μονωτικό υλικό, τύπου armaflex στα εξωτερικά δίκτυα των κλιματιστικών μονάδων θα μειώσει αρκετά τις απώλειες ζέστης μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων.



—Μονώστε τα κουφώματα

Οι χαραμάδες στα κουφώματα επιτρέπουν στη ζέστη να φύγει. Σφραγίστε τις χαραμάδες και τοποθετήστε aerostop στο κάτω μέρος της εξώπορτας ή στην περίμετρο των ξύλινων παραθύρων.



—Διακόσμηση για ζεστή ατμόσφαιρα

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι η ζεστασιά ενός χώρου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από παράγοντες που δεν έχουν να κάνουν με την θερμοκρασία, όπως π.χ. το χρώμα των τοίχων. Δείτε, λοιπόν, τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε στο σπίτι σας «χουχουλιάρικη» ατμόσφαιρα:



—Κουβέρτες και μαξιλάρια

Η εικόνα και μόνο μιας μάλλινης, μοχέρ ή έστω fleece κουβέρτας στον καναπέ ή στο κρεβάτι και μερικά διακοσμητικά μαξιλάρια, από πλεκτό μαλλί ή από faux γούνα δίνουν την εντύπωση ενός πολύ ζεστού σπιτιού, ακόμα κι αν το καλοριφέρ είναι κλειστό ενώ προσφέρουν και εκ των πραγμάτων, ζεστασιά.



Τις κουβερτούλες σας μπορείτε να τις ρίξετε είτε αντί για ριχτάρια στον καναπέ (π.χ. μία καρό σε μονόχρωμο μπεζ καναπέ θα έδειχνε υπέροχη) είτε να τις τοποθετήσετε διπλωμένες στην άκρη του, για να τις χρησιμοποιήσει όποιος θέλει. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι πολύ ζεστές αλλά και λεπτές και απαλές, και να ταιριάζουν χρωματικά με τις υπόλοιπες αποχρώσεις του σπιτιού. Τα δε μαξιλαράκια θα πρέπει να είναι εξίσου ταιριαστά στα χρώματα και πολύ μαλακά για να χώνεστε σε αυτά και να μην θέλετε να σηκωθείτε.



—Κεριά

Ειδικά αν δεν έχετε τζάκι, μερικά αναμμένα κεριά στο κέντρο του τραπεζιού του σαλονιού ή σε άλλα βοηθητικά τραπεζάκια μπορούν, με την φωτιά τους, να προσφέρουν αίσθημα ζεστασιάς στον χώρο. Προτιμήστε μεγάλα κεριά, τα οποία θα τοποθετήσετε πάνω σε δίσκους, σε χρώματα που θα ταιριάζουν με την διακόσμησή σας, σε βαθύ κόκκινο ή σε εκρού, ενώ προτείνουμε να βρείτε κάποια που να αναδίδουν όμορφα αρώματα.



—Υφάσματα

Τα υφάσματα του σπιτιού παίζουν τον δικό τους ρόλο στην εικόνα της ζεστής -ή μη- ατμόσφαιρας. Έτσι, φροντίστε να έχετε αντικαταστήσει τις αραχνοΰφαντες και ανοιχτόχρωμες κουρτίνες σας από πιο «βαριές» σε γήινους τόνους. Δεν χρειάζεται, όμως να μελαγχολήσετε με τα καφέ και τα σκούρα πράσινα. Το κόκκινο ή το βαθύ πορτοκαλί είναι εξαιρετικά χρώματα για κουρτίνες.



Επίσης, αν έχετε τραπεζομάντηλο στην τραπεζαρία σας, θα πρέπει και αυτό να είναι από κάποιο «βαρύ» ύφασμα, τώρα τον Χειμώνα. Αν αγαπάτε το κλασικό, προτείνουμε ένα τραπεζομάντηλο από μπροκάρ που θα δημιουργήσει αριστοκρατική εικόνα στην τραπεζαρία σας.



—Χρώμα



Το χρώμα στους τοίχους ή ως διακοσμητική πινελιά σε διάφορα σημεία του σπιτιού μπορεί αμέσως να «ζεστάνει» την ατμόσφαιρα. Έτσι, μπορείτε να βάψετε κάποιον τοίχο στο χρώμα του κόκκινου κρασιού (σε κόκκινο Βουργουνδίας που είναι φέτος τον Χειμώνα πολύ της μόδας). Αν σας φαίνεται υπερβολικό, προτιμήστε το χρώμα της τερακότα για έναν τοίχο, το οποίο μπορείτε να ταιριάξετε με ένα γλυκό κρεμ για τους υπόλοιπους τοίχους.



Ακόμα, μερικές πινελιές μαύρου στην διακόσμηση μπορούν πραγματικά να δημιουργήσουν ζεστασιά, αρκεί να μην το παρακάνετε για να μην «βαρύνει» ο χώρος. Ένα μαύρο βάζο ή μαύρα μαξιλάρια στον καναπέ ή ένα δερμάτινο μαύρο πουφ είναι ό,τι πρέπει.



—Χαλιά και μοκέτες



Εξυπακούεται ότι έχετε στρώσει χαλιά και μοκέτες στο σπίτι σας, τώρα τον Χειμώνα. Τα πιο ζεστά χαλιά είναι τα μάλλινα, ωστόσο αν δεν είναι πολύ καλής ποιότητας μπορεί να «μαδάνε» και να χρειάζεται να βάζετε σκούπα κάθε μέρα για να μαζέψετε το χνούδι τους. Έτσι, δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν μοκέτες, οι οποίες δεν μαδάνε και είναι πιο οικονομικές. Κατηγορούνται, όμως, από πολλούς είτε για το συνθετικό υλικό τους είτε επειδή αν είναι μάλλινες μπορεί να βγάζουν «χνούδι». Ό,τι κι αν επιλέξετε φροντίστε να είναι καλής ποιότητας. Επίσης, για ακόμα περισσότερη ζεστασιά, φροντίστε να «ντύσετε» κάθε πάτωμα του σπιτιού, ακόμα και αυτό της κουζίνας, με ειδικές αλέκιαστες μοκέτες που μπορείτε να κόψετε στις διαστάσεις που σας εξυπηρετούν.



—Οικονομική θέρμανση

Αν τα παραπάνω δεν αρκούν κι αν το καυστήρας παραμένει άβατο, δείτε με ποιους άλλους οικονομικούς τρόπους μπορείτε να ζεστάνετε το σπίτι σας:



-Σόμπα ξύλου



Προσφέρει καλή θέρμανση, ακόμα και σε ολόκληρο το σπίτι, και είναι αρκετά οικονομική. Ωστόσο, για την εγκατάστασή της, καθώς έχει μπουριά και καμινάδα, απαιτείται ειδικός. Οι τιμές για σόμπες ξύλου ξεκινούν από 150 ευρώ, ωστόσο όσο πιο καλής ποιότητας και πιο αποδοτική σόμπα επιλέξετε, τόσο πιο ακριβά θα σας κοστίσει.



-Σόμπα pellet

Το pellet είναι φυσικό οικολογικό καύσιμο (βιομάζα), που παράγεται κυρίως από ξύλο και άλλη οργανική ύλη και πωλείται σε μορφή μικρών κυλίνδρων. Στην ουσία είναι πεπιεσμένο πριονίδι, το οποίο χάρη στην ελάχιστη υγρασία, την συμπίεση και την ευκολία στην αποθήκευση, βελτιστοποιεί την αποδοτικότητα της σόμπας. Πωλείται κατά μέσο όρο περίπου κατά 20-27 λεπτά του ευρώ/κιλό (ποσότητα που ισοδυναμεί με περίπου μισό λίτρο πετρελαίου) και το τελικό κόστος θέρμανσης που προσφέρει είναι 50% μικρότερο σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης. Ωστόσο, οι σόμπες pellet είναι πιο ακριβές από τις ξυλόσομπες, με τιμές που ξεκινούν από 1.000 ευρώ.



-Ηλεκτρικές θερμάστρες – θερμοπομποί – θερμοσυσσωρευτές

Οι συσκευές αυτές επιλέγονται κυρίως από σπίτια που δεν έχουν άλλο μηχανισμό θέρμανσης, τοποθετούνται με απλό τρόπο στους τοίχους του σπιτιού και για να λειτουργήσουν καταναλώνουν ηλεκτρικό ρεύμα. Για ένα δωμάτιο 12 τ.μ. θα χρειαστείτε έναν θερμοπομπό ισχύος 400W, o οποίος δεν θα σας κοστίσει λιγότερα από 120 ευρώ (χωρίς το κόστος εγκατάστασης), ενώ η κατανάλωση ρεύματος κατά την χρήση του είναι ανάλογη αυτής ενός κλιματιστικού με inverter.



Πηγή: Mama365



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news




Ένα από τα «μεγάλα μυαλά» της πληροφορικής και ενεργός υποστηρικτής της ελεύθερης διακίνησης πληροφοριών στο Διαδίκτυο, ο Άαρον Σουόρτζ, βρέθηκε το Σάββατο νεκρός στο διαμέρισμά του σε ηλικία μόλις 26 ετών....



Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας πρόκειται για αυτοκτονία.



Μόλις στα 14 του χρόνια, ο Σουόρτζ ήταν ένας από τους δημιουργούς του RSS (Rich Site Summary), του εργαλείου που προσφέρει στους χρήστες του Διαδικτύου τη δυνανατότητα να παρακολουθούν το περιεχόμενο ιστοσελίδων, το οποίο ανανεώνεται συνεχώς, όπως τα ειδησεογραφικά sites και τα blogs.



Αργότερα ο Σουόρτζ αφοσιώθηκε στην πεποίθηση του ότι οι πληροφορίες πρέπει να διανέμονται ελεύθερα στο Διαδίκτυο, ενώ δήλωνε ότι «οι πληροφορίες αποτελούν εξουσία. Αλλά όπως σε κάθε εξουσία, υπάρχουν αυτοί που θέλουν να τις κρατήσουν για τον εαυτό τους».



Σε μανιφέστο που είχε εκδώσει το 2008, είχε γράψει ότι «ολόκληρη η επιστημονική και πολιτιστική κληρονομιά, που έχει δημοσιευτεί ανά τους αιώνες σε βιβλία και περιοδικά, μετατρέπεται σε ψηφιοποιημένο υλικό και κρατείται στα χέρια ορισμένων ιδιωτικών εταιρειών. Ο επιμερισμός των πληροφοριών δεν είναι κάτι ανήθικο αλλά αποτελεί μια επιτακτική ανάγκη. Μόνο εκείνοι που είναι τυφλωμένοι από την απληστία θα αρνηθούν σε κάποιον φίλο ένα αντίγραφο».



Τον Ιούλιο του 2011 ο Σούορτζ είχε συλληφθεί από τις ομοσπονδιακές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών με κατηγορίες ότι έκλεψε εκατομμύρια ακαδημαϊκά κείμενα και βιβλία από το ψηφιακό αρχείο του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT).



Ο Σουόρτζ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της δίκης είχε δηλώσει αθώος, αντιμετώπιζε 35 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε περίπτωση που καταδικαζόταν.



Ο 26χρονος είχε δηλώσει αρκετές φορές ότι έπασχε από κατάθλιψη, ενώ είχε αναφέρει ότι πολλές στιγμές στη ζωή του είχε σκεφτεί το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1




Έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια σε ότι αφορά τα προιόντα της apple, πριν αυτά ανακοινωθούν επισήμως να υπάρχει κάποια “διαρροή” όπως το να ξεχνάει κάποιος υπάλληλος της apple μία πρωτότυπη συσκευή σε ένα μπαρ...







Αυτή τη φορά το έγκυρο Bloomberg έρχεται να δημοσιεύσει πως σύμφωνα με “διαρροή” μέσα απο την apple, η εταιρεία ετοιμάζει μία νέα συσκευή παρόμοια με το iphone 5 με την διαφορά πως θα είναι κατασκευασμένη από φθηνότερα υλικά.



Στόχος της apple είναι η εισχώρηση του iphone στις αγορές των αναπτυσσόμενων χωρών και κυρίως σε αυτή τις Κίνας ενώ ταυτόχρονα θέλει να ανταγωνιστεί τις πολύ πιο οικονομικές συσκευές με Android. Η τιμή του θα κυμαίνεται απο 99$ εώς 149$ και δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν τα τέλη του 2013.





Πηγή: techit.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1
Σήμερα, κατά την διάρκεια της CES 2013, η Western Digital μια μεγάλη κατασκευάστρια εταιρία αποθηκευτικών μέσων παρουσίασε τις νέες αποθηκευτικές της προτάσεις για φορητούς υπολογιστές. Το πάχος των νέων αποθηκευτικών μονάδων ανέρχεται σε 5mm για χωρητικότητες ως και 500 GB, ενώ 7mm αντίστοιχα για τα drives που διαθέτουν 1TB αποθηκευτικό χώρο. Τα νέα αυτά drives προορίζονται για Ultrabooks, και δεν ακολουθούν την WD Blue series.


Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον τράβηξε μια νέα hybrid υλοποίηση, την οποία η Western Digital ονόμασε SSHD ( Solid State Hard Drive ) και φέρει την ονομασία Black. Τέλος, τα WD Black SSHDs θα έρθουν είτε με 16GB ή με 24GB flash memory cache ( μέγεθος που διαμορφώνεται ανάλογα με το αίτημα του OEM κατασκευαστή ). Αναμένεται περαιτέρω πληροφόρηση επί του θέματος, s



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1


Aυτήν την εβδομάδα, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ 2013, σε συνεργασία με το διεθνές επιστημονικό περιοδικό Nature, δημοσίευσε την παγκόσμια έκθεση κινδύνων του πλανήτη, από παράγοντες που απορρέουν κυρίως από την ανθρώπινη δραστηριότητα....



Εκτός αυτών όμως, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι ο φυσικός κόσμος έχει απρόβλεπτες απειλές και οι τερατώδεις καταστροφές που συνέβησαν κάποια στιγμή στο παρελθόν, μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή και να καταστρέψουν ξανά την Γη.





Αφανισμός από ηφαίστειο



Η Γη είναι τώρα στη μέση μιας έξαρσης της ηφαιστειακής δραστηριότητας. Τα τελευταία 13,5 εκατομμύρια χρόνια , έγιναν περισσότερες από 19 γιγάντιες εκρήξεις ηφαιστείων που εκτόξευσαν πάνω από 1.000 κυβικά χιλιόμετρα πετρωμάτων και στάχτης - αρκετά για να καλύψουν μια ολόκληρη ηπείρου σε λίγα εκατοστά από τέφρα και να οδηγήσουν τον πλανήτη σε «πυρηνικό χειμώνα».



Μία από τις πιο πρόσφατες τέτοιες εκρήξεις, ήταν του ηφαιστείου Toba στην Ινδονησία, πριν από 74.000 χρόνια.



Σύμφωνα με αρκετούς επιστήμονες , αυτό το καταστροφικό γεγονός σήμανε την έναρξη της τελευταίας εποχής των παγετώνων και οδήγησε στην μείωση του ανθρώπινο πληθυσμού κατά 10.000 άτομα.



Τώρα, γεωλόγοι και επιστήμονες εκτιμούν ότι η πιθανότητα μια τέτοιας υπερ-έκρηξης στα επόμενα 460-7,200 χρόνια είναι 1%. Τα τέσσερα νεότερα, πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο είναι το Toba, το Campi Flegrei στην Ιταλία, το Yellowstone στο βορειοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες και το Taupo στη Νέα Ζηλανδία.





Δολοφονικοί μύκητες



Αν και οι ιοί και τα βακτήρια τραβούν τη περισσότερη προσοχή, οι μύκητες είναι οι μεγαλύτεροι δολοφόνοι του πλανήτη. Από όλους τους παθογόνους οργανισμούς που παρακολουθούνται, οι μύκητες έχουν προκαλέσει περισσότερο από το 70% των καταγεγραμμένων παγκόσμιων και περιφερειακών εξαφανίσεων, και τώρα απειλούν τα αμφίβια, νυχτερίδες και μέλισσες.



Ο ιρλανδικός λιμός πατάτας το 1840 έδειξε πόσο καταστροφικός μπορεί να είναι ένας μύκητας. Ο Phytophthora infestans αφάνισε τα τρία τέταρτα της καλλιέργειας της πατάτας στην Ιρλανδία και οδήγησε στο θάνατο ενός εκατομμυρίου ανθρώπων.



Οι ερευνητές εκτιμούν ότι υπάρχουν έως και 5 εκατομμύρια είδη μυκήτων στον κόσμο, αλλά μόνο 100.000 έχουν εντοπιστεί. Οι αναφορές των νέων τύπων μυκητιακής λοίμωξης σε φυτά και ζώα έχουν αυξηθεί σχεδόν στο δεκαπλάσιο από το 1995 και δεν αποκλείεται ένας από όλους αυτούς που παραμένουν άγνωστοι να προκαλέσει παγκόσμια καταστροφή.



Ο θάνατος θα έρθει από ψηλά



Ηλιακές καταιγίδες



ο Ήλιος είναι ζωογόνος αλλά κρύβει απίστευτους κινδύνους. Η πιο πρόσφατη ηλιακή καταιγίδα, το 1859, προκάλεσε πυρκαγιές σε κτίρια γραφείων. Σήμερα, μια παρόμοιου μεγέθους καταιγίδα θα χτυπούσε τους δορυφόρους και «για ένα τεχνολογικό πολιτισμό, θα μπορούσε να σκοτώσει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους και να μας πάει πίσω 150 χρόνια» τονίζουν οι επιστήμονες.



Πτώση αστεροειδή



Εξήντα-πέντε εκατομμύρια χρόνια πριν, ένας αστεροειδής 10 χιλιομέτρων έπεσε στη Γη και προκάλεσε το τέλος της Κρητιδικής Εποχής και τη μαζική εξαφάνιση των δεινοσαύρων.



Διαστημικοί βράχος των 2 χιλιομέτρων – που μπορούν να προκαλέσουν εξαφανίσεις σε μικρότερη κλίμακα- χτυπούν την Γη μία ή δύο φορές κάθε ένα εκατομμύριο χρόνια. Οι αστρονόμοι εργάζονται σκληρά προκειμένου να καταμετρήσουν του αστεροειδείς στη γειτονιά της Γης, και οι επιστήμονες ερευνούν τρόπους για να εκτρέψουν πραγματικές απειλές.





Ο υγρός τάφος



Το τσουνάμι της Ινδονησίας το 2004 σκότωσε 250 χιλιάδες ανθρώπους και προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές. Ήταν όμως άλλο ένα φαινόμενο σε μια σειρά παρόμοιων φονικών χτυπημάτων του υγρού στοιχείου κατά την διάρκεια της ιστορίας της Γης .



Οκτώ χιλιάδες χρόνια πριν, μία κατολίσθηση ιζημάτων με έκταση όσο το μέγεθος της Σκωτίας στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Νορβηγίας προκάλεσαν την άνοδο της στάθμης των υδάτων.Το τσουνάμι που προκλήθηκε σήκωσε κύματα 20 μέτρων πιθανώς εξαφάνισε μερικές παράκτιες φυλες που ζούσαν στην περιοχή καθώς “κατάπιε” τα κοντινά νησιά Σέτλαντ, και πολλές ακτές της Βόρειας Ευρώπης.



Στις 11 Μαρτίου 2011 σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 9,0 Ρίχτερ στην βορειοανατολικήΙαπωνία , με αποτέλεσμα να διαδοθεί τσουνάμι που έφτασε σε ύψος έως και 10 μέτρα, προκαλώντας χιλιάδες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και τεράστιες καταστροφές.



Έγινε και μπορεί να ξαναγίνει...



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news


Η Huffington Post πραγματοποίησε μια έρευνα για το ποιες είναι οι...

δημοφιλέστερες ντροπιαστικές αναζητήσεις γυναικών στο search του google.



Διαβάστε, λοιπόν, τις 10 "κρυφές" αναζητήσεις:



• Τι γίνεται αν το μωρό μου φάει μια στεγνή πάνα;



• Μπορεί ο πόνος από τις αιμορροΐδες να σε σκοτώσει;



• Πως να οργανώσετε ένα πάρτι για τον φανταστικό της φίλο.



• Ποιο είναι το μεγαλύτερο αντικείμενο που μπορεί το παιδί μου να σφηνώσει στη μύτη του;



• Συμβουλές για μαμάδες που έχουν ψείρες.



• Πως μπορώ να επαναφέρω το στήθος μου στις δόξες του;



• Μπορείς να πεθάνεις άμα φας ένα τεράστιο καφάσι με μπισκότα;



• Πως θα έμοιαζε το μωρό που θα έκανα με τον Channing Tatum;



• Τι γίνεται άμα δεν μπορώ να αεριστώ;



• Τι μπορώ να κάνω για να μην φοβάμαι τον μπαμπούλα;



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1










Τοιχογραφία που φαίνεται μόνο στη βροχή

Τον πίνακα «The Charter Oak», που δημιούργησε το 1857 ο Charles De Wolf Brownell και αναπαριστούσε μια μεγάλη βελανιδιά, αναπαράγει στον τοίχο της πόλης Hartford στις ΗΠΑ ο καλλιτέχνης Adam Niklewicz, προσδίδοντάς του συμβολικό χαρακτήρα. Τι σημαίνει αυτό;

Η βελανιδιά που ζωγράφισε ο Charles De Wolf Brownell ξεριζώθηκε κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας το 1856. «Θέλησα να φτιάξω αυτή τη βελανιδιά στον τοίχο αλλά να μην είναι ορατή στον κόσμο,παρά μόνο όταν βρέχει», λέει ο καλλιτέχνης και επεξηγει στη συνέχεια την τεχνική που χρησιμοποίησε: «Δημιουργήσαμε ένα στένσιλ με καουτσούκ στο σχήμα του δέντρου και το τοποθετήσαμε στον τοίχο. Όταν βρέχει το κομμάτι αυτό μουσκεύει και εμφανίζεται η βελανιδιά, που είναι ορατή στο κοινό για μερικές ώρες». Επιπλέον, ο καλλιτέχνης τοποθέτησε ψεκαστήρες νερού, οι οποίοι βρέχουν για 20 λεπτά κάθε μέρα την τοιχογραφία, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να φαίνεται το έργο για περισσότερο χρόνο. «Η τέχνη οφείλει να εκφράζεται και δημόσια, αγκαλιάζοντας το περιβάλλον και εμπλουτίζοντας με τον τρόπο της την αστική πραγαμτικότητα. Οι μουντοί τοίχοι της πόλης προσεγγίζουν τη φύση αλλά και την ιστορία», συμπληρώνει ο Adam Niklewicz. Πηγή: perierga.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1



Είπε να αφήσει για λίγο τα σενάρια και την υποκριτική και να μας δώσει τα φώτα του για τα "τερτίπια" του καιρού...



Ο γνωστός ηθοποιός πήρε το ρόλο του παρουσιαστή σε δελτίο καιρού και τα έβγαλε μια χαρά εις πέρας! Ποιος είναι;



Ο Μαρκ Γουέλμπεργκ (Mark Wahlberg)!



Ο χολιγουντιανός σταρ βρέθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή για την προώθηση της νέας του ταινίας "Broken City".



Όταν ο παρουσιαστής του ζήτησε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στην παρουσίαση του δελτίου καιρού, εκείνος δέχθηκε με χιούμορ την πρόκλησή του.

















via http://www.pistepseto.gr/search/label/Gossip


Το γλυκύτατο "ναυτάκι" της φωτογραφίας είναι σήμερα μία πανέμορφη γυναίκα με πληθωρικό μπούστο και "φονικές" καμπύλες!



Μην σας ξεγελάει το ξανθό καρέ μαλλάκι... Η γνωστή ηθοποιός είναι μελαχρινή. Ποια είναι;



Είναι η Σοφία Βεργκάρα (Sofia Vergara) ντυμένη αλά "Αλίκη Βουγιουκλάκη"!



"Χα χα... Σε καρναβάλι στην Μπαρανκουίγια" έγραψε η Κολομβιανή σταρ και ανέβασε τη φωτογραφία από την παιδική της ηλικία!

















via http://www.pistepseto.gr/search/label/Gossip


Τι νομίζατε, πως τρώει από το πρωί μέχρι το βράδυ και δεν κουνάει ούτε το μικρό της δαχτυλάκι;

Η Εύα Λονγκόρια (Eva Longoria) έχει ρίξει πολύ ιδρώτα για να διατηρεί το καλλίγραμμο κορμί της και τις "καυτές" καμπύλες της σε φόρμα!



Και η απόδειξη μας ήρθε μέσω... Twitter!



"Υπέροχο μάθημα... Γιόγκα για πάντα" έγραψε η μελαχρινή ηθοποιός στον προσωπικό της λογαριασμό και ανέβασε την ακόλουθη φωτογραφία.











via http://www.pistepseto.gr/search/label/Gossip


Η διάσημη τραγουδίστρια Λίλι Άλεν (Lily Allen) απέκτησε και δεύτερο κοριτσάκι, 14 μήνες μετά τη γέννηση της Έθελ Μαρί (Ethel Marie).



Τώρα η Λίλι έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, την Μάρνι Ρόουζ (Marnie Rose).



Το όνομά της το εμπνεύστηκε από την σπουδαία ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ (Alfred Hitchcock) που κυκλοφόρησε το 1964.



Υπενθυμίζουμε επίσης πως το δεύτερο όνομα της Λίλι είναι επίσης Μάρνι!



Η μικρούλα γεννήθηκε την Τρίτη 8 Ιανουαρίου δηλαδή την μέρα γέννησης δυο θρύλων της μουσικής του Έλβις Πρίσλεϊ (Elvis Presley) και του Ντέιβιντ Μπάουϊ (David Bowie)!



Ποιος ξέρει αν θα γίνει και αυτή τραγουδίστρια...








via http://www.pistepseto.gr/search/label/Gossip


"Φοβήθηκα ότι δεν θα βρω τον άνδρα της ζωής μου κι έτσι πήρα την απόφαση...

Ε, ναι λοιπόν, είμαι έγκυος από δωρητή σπέρματος! Είμαι πανευτυχής με την επιλογή μου" δήλωσε η μελαχρινή καλλονή, της οποίας την εγκυμοσύνη γνωρίζαμε ήδη. Εκείνο που δεν ξέραμε όμως ήταν η ταυτότητα του πατέρα!



Ποια είναι όμως η εγκυμονούσα που προκάλεσε σάλο με αυτή τη δήλωσή της; Για να σας βοηθήσουμε θα σας πούμε ότι είναι η μικρότερη αδελφή διάσημης ηθοποιού...



Είναι η Μόνικα Κρουζ (Monica Cruz), αδελφή της χολιγουντιανής σταρ Πενέλοπε Κρουζ (Penelope Cruz)!



"Θα γίνω μητέρα και θέλω να μοιραστώ μαζί σας όλες τις λεπτομέρειες της απίστευτης εμπειρίας μου" είπε το μοντέλο του διάσημου οίκου εσωρούχων Agent Provocateur και πρόσθεσε: "Επειδή πολλοί θα αναρωτιούνται ποιος είναι ο πατέρας του μωρού μου, σκέφτηκα να αποκαλύψω το μυστικό μου για να με αφήσουν ήσυχη...".











via http://www.pistepseto.gr/search/label/Gossip


«Δεν ξέρω τι να πω!







Στην αρχή εξεπλάγην όταν είδα τα ξανθά μαλλιά αλλά αμέσως είχα την ανάγκη να το αγκαλιάσω» δήλωσε η μητέρα που γέννησε ένα λευκό μωρό ενώ η ίδια και ο σύζυγός της προέρχονται από τη Νιγηρία.







via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91


Η Άντζελα Δημητρίου λατρεύει τη μητέρα της και δεν είναι λίγες οι φορές που μας το υπενθυμίζει σε διάφορες συνεντεύξεις της.



Είναι το μοναδικό της στήριγμα και προκειμένου να δείξει την αγάπη που της έχει ανέβασε μια φωτογραφία της στο διαδίκτυο.



Όπως βλέπουμε η Λαίδη του λαϊκού τραγουδιού ποζάρει στο φακό αγκαλιά με τη μαμά της. Η δημοσίευση έγινε στο Facebook, ώστε να ευχαριστήσει τους φίλους της, για τις ευχές που της είχαν στείλει στην ονομαστική της εορτή.



Μάλιστα μαζί με το φωτογραφικό υλικό έγραψε: "Σας ευχαριστώ όλους για τις υπέροχες ευχές σας μέσα από την καρδιά μου. Εγώ με την σειρά μου, θέλω να ευχαριστήσω τον άνθρωπο που με έφερε στον κόσμο και με μεγάλωσε με αξίες και αρχές που με βοηθάνε να περπατάω το μονοπάτι τής Ζωής μου. Μητέρα Σ αγαπώ πολύ και χάνομαι στην αγκαλιά σου".














via http://www.pistepseto.gr/search/label/Gossip



Αν δεν μπορούμε να ζούμε μαζί ως Έλληνες, τότε δεν μας αξίζει να έχουμε ούτε πατρίδα. Για όσο καιρό κάποιοι θα προτάσσουν τις παρωχημένες, ξεφτισμένες ιδεολογίες τους, εμπλουτισμένες με ιδεοληψίες, δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας.


Η προτασσόμενη λογική του «αν δεν είσαι μαζί μου είσαι εχθρός μου και φασίστας», δυστυχώς προάγει εκείνα τα χαρακτηριστικά του άκρατου φασισμού και ρίχνει τον σπόρο του εσωτερικού διχασμού. Ανάλγητοι πολιτικολογούντες, κομματόσκυλα επιχορηγούμενα ή επιδοτούμενα, εργάζονται αφειδώς προς την κατεύθυνση της διάσπασης των πολιτών, άρα και προς την συνέχιση αυτής της αρρωστημένης και διεφθαρμένης πολιτικής που λειτουργεί με βασικό κανόνα την παραβίαση όλων των νόμων αρκεί να εξασφαλίζει την δική της επιβίωση.


Η διαφθορά, ένα κύριο χαρακτηριστικό της Ελληνικής πολιτικής σκηνής, έχει κατορθώσει να αποκτήσει διάφορα επίπεδα σε όλους τους πολιτικούς χώρους, εξοβελίζοντας την ιδέα για το κοινό καλό και –φυσικά- το αυτονόητο περί ελεύθερου, ανεξάρτητου και αυτοκυρίαρχου κράτους. Οι κομματικές συμμορίες σκυλεύουν την χώρα και οι κομματικές ηγεσίες προσφέρουν γη και ύδωρ για να εξασφαλίσουν μικρά διαστήματα παραμονής τους στην εξουσία ή έστω και συνδιαλλαγής με εκείνα τα κέντρα αποφάσεων που τοποθετούν τις κυβερνητικές μαριονέτες.

Αυτή η διαφθορά, η ποικιλώνυμη, άλλοτε συναλλάσσεται για την εξασφάλιση των ψήφων (υπέρτατη φροντίδα), άλλοτε πάλι για την εξασφάλιση των κατάλληλων χορηγιών στήριξης και διαιώνισης στην δημοσιότητα πολιτικών εκτρωμάτων, άλλοτε συναλλάσσεται με τα εγχώρια ή και τα ξένα ΜΜΕ για να γίνουν κατορθωτές οι απαραίτητες πλύσεις εγκεφάλου και άλλοτε λειτουργούσα με χαρακτηριστικά εγκληματικής συμμορίας δεν διστάζει να ταχθεί ενάντια και να διαλύσει ακόμη και την κοινή λογική.


Σε αυτή την χώρα, που έχει μεταβληθεί ατύπως σε χώρο, μίσθαρνα δουλάκια του νεοταξισμού, του κομματικού συμφέροντος ή ακόμη και του συμφέροντος ενός κηφήνα τοπικού κομματάρχη, έχουν αρχίσει να επιδίδονται σε «εργασίες» που ουδόλως απέχουν από τα όσα έκαναν οι καταδότες επί της γερμανικής κατοχής της χώρας κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε όλα αυτά, κυρίαρχο ρόλο έχει το χρήμα, που ρέει άφθονο προς την κατεύθυνση ισοπέδωσης της χώρας. Χρήμα το οποίο εξαγοράζει και δημιουργεί–πολύ εύκολα- ασυνείδητους συνεργάτες για να εκτελέσουν τις πολυεπίπεδες εντολές που αφορούν την καταστολή της αντίδρασης εκείνων που θα τολμήσουν να αμφισβητήσουν την εξουσία του χρήματος και θα προτάξουν την εξουσία των άγραφων και γραπτών κανόνων που κληρονόμησαν από τους προγόνους τους.


Σκοπός της προχθεσινής, της χθεσινής, αλλά και της σημερινής κυβερνώσας ληστοσυμμορίας είναι να καμφθεί το ηθικό, να πεισθεί το «πειραματόζωο» πως δεν έχει κανέναν λόγο και καμία ελπίδα αντίδρασης, πως παρ’ όλη την δυσωδία της νομιμοποιημένης κυβερνητικής ανομίας, οι φερόμενοι ως «διασώστες» αλλά στην ουσία εκτελεστές, εργάζονται για το καλύτερο της χώρας. Ίσως αποτελεί λεπτομέρεια το ότι δεν εργάζονται για το καλύτερο του λαού αυτής της χώρας ή ακόμη και το ότι –όπως όλα δείχνουν- ίσως να σωθεί η χώρα αλλά δεν θα σωθούν και οι πολίτες της.


Λεπτομέρεια, όμως, σημαντικότατη, η οποία δεν θα πρέπει να διαλάθει της προσοχής των πάσης φύσεως μαριονετών και υποποδίων του κομματικού συμφέροντος και του σύγχρονου πατριωτισμού, είναι πως αποτελεί νομοτελειακό και φυσικό κανόνα η αντιστροφή και αντίδραση όταν ασκείται μία πίεση – δράση. Η μέχρι στιγμής υπάρχουσα ελαστικότητα από την πλευρά της Ελληνικής κοινωνίας, είναι σαφές πως -σε άγνωστη στιγμή και για άνευ ιδιαίτερης σημασίας λόγο- θα πάψει να υφίσταται και θα επιστρέψει πολλαπλάσια προς τους δημιουργούς της πίεσης. Τότε, όλοι οι συνεργαζόμενοι, σε όλα τα επίπεδα συνεργασίας, με την μνημονιακή λαθροκυβέρνηση, θα βρεθούν μπροστά στις πόρτες του χάους και της κόλασης που σκόπευαν να ρίξουν έναν ολόκληρο λαό. Ως συμβουλή προς τους συνειδητούς ελληνόφωνους εκτελεστές, καλό θα ήταν να προετοιμάζεστε…


Κωνσταντίνος





via http://kostasxan.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Ο Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος (Σ.Ε.Λ.) είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα με ποικίλο φάσμα εκδηλώσεων.

Προσβάλλει περίπου ένα στα 2000 άτομα και είναι νόσος κυρίως των νεαρών γυναικών.

Η ηλικία έναρξης ποικίλει από τη βρεφική έως την ενήλικη ζωή.

Η αναλογία γυναικών προς αντρών είναι δύο προς ένα.

Το νόσημα αυτό εμφανίζεται με μεγαλύτερη....



συχνότητα σε πρώτου βαθμού συγγενείς των ασθενών με Σ.Ε.Λ. Κληρονομική προδιάθεση, η ηλιακή ακτινοβολία, λοιμογόνοι παράγοντες, ψυχολογική πίεση και φάρμακα είναι μερικά από τα αίτια .



που πυροδοτούν την εμφάνιση του Σ.Ε.Λ. Ο Σ.Ε.Λ. προκαλείται λόγο διαταραχών του ανοσοποιητικού συστήματος. Φυσιολογικά η άμυνα του οργανισμού ρυθμίζεται κυρίως από πρωτεΐνες (αντισώματα) τα οποία στρέφονται κατά των μικροβίων και των διαφόρων άλλων βλαπτικών παραγόντων που τον απειλούν. Στον Σ.Ε.Λ. τα αντισώματα αυτά στρέφονται εναντίον του πυρήνα των κύτταρων του ίδιου του οργανισμού προκαλώντας έτσι σοβαρές βλάβες στα κύτταρα αυτά. Το νόσημα αυτό συνήθως πρωτοεμφανίζεται με γενικά συμπτώματα όπως αδιαθεσία, εύκολη κόπωση, πυρετό ή απώλεια βάρους. Κάθε όργανο μπορεί να προσβληθεί από τον Σ.Ε.Λ. Σε μεγάλο ποσοστό παρατηρείται προσβολή του δέρματος με εξανθήματα, ουλές, έλκη και οζίδια. Εξάνθημα στο πρόσωπο που μοιάζει με το σχήμα των φτερών της χρυσαλλίδας είναι χαρακτηριστικό του Σ.Ε.Λ. Πολλοί ασθενείς εμφανίζουν αλλοιώσεις στο δέρμα μετά από την έκθεση στον ήλιο. Έλκη στο στόμα ή αλωπεκία εκδηλώνονται επίσης .

Οι αρθρώσεις συχνά εκδηλώνουν πόνο, διόγκωση ή παραμορφώσεις. Η προσβολή των νεφρών είναι ίσως η πιο σοβαρή εκδήλωση του νοσήματος αυτού και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρού βαθμού νεφρική ανεπάρκεια αν δεν αντιμετωπισθεί άμεσα.. Τα κύτταρα του αίματος, οι πνεύμονες , η καρδιά, ο εγκέφαλος, τα νεύρα και τα μάτια μπορούν να προσβληθούν από τον Σ.Ε.Λ. Η διάγνωση του νοσήματος αυτού στηρίζεται στις κλινικές εκδηλώσεις και τις ειδικές για τον Σ.Ε.Λ. ανοσολογικές εξετάσεις. Ο Σ.Ε.Λ. απαιτεί τακτική ιατρική παρακολούθηση, σωστή θεραπεία και συμμόρφωση του ασθενούς.

Η θεραπεία αποτελείται κυρίως από την κορτιζόνη η οποία μπορεί να χορηγηθεί τοπικά στο δέρμα ή από το στόμα ή ενδοφλέβια στις σοβαρότερες περιπτώσεις. Άλλα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στην αντιμετώπιση του Σ.Ε.Λ. είναι η Υδροξυχλωροκίνη, η Αζαθειοπρίνη, η Κυκλοσπορίνη, η Μεθοτρεξάτη , η Κυκλοφωσφαμίδη ,η Μυκοφαινολική Μοφετίλη ,οι ανοσοσφαιρίνες και άλλα . Οι ασθενείς με Σ.Ε.Λ. πρέπει να αποφεύγουν την παρατεταμένη έκθεση στο ηλιακό φως και να κάνουν καθημερινή χρήση αντηλιακών σκευασμάτων.

Λόγο του αυξημένου κινδύνου λοιμώξεων είναι απαραίτητη η σωστή λήψη της θεραπείας και η άμεση ιατρική εκτίμηση σε περίπτωση πυρετού. Στις νεαρές γυναίκες η σωστή αντισύλληψη και ο προγραμματισμός της εγκυμοσύνης σε περιόδους ύφεσης της νόσου ελαχιστοποιούν τη πιθανότητα κακής έκβασης της κυήσεως. Η υπερλιπιδαιμία και η υπέρταση πρέπει να αντιμετωπίζονται .Το κάπνισμα, η παχυσαρκία, και η καθιστική ζωή είναι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιοαγγειακών επιπλοκών σε ασθενείς με Σ.Ε.Λ. και ως εκ τούτου πρέπει να αποφεύγονται.

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91


Φόρεσε καυτό σορτς, διχτυωτό καλσόν και μπότες μέχρι το γόνατο και σταύρωσε τα πόδια της στην καρέκλα.

Την κοιτάς και λες ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε.



Μένεις αλλήθωρος έτσι όπως επίμονα κοιτάς τους καλογυμνασμένους μηρούς της. Ε, κάπως έτσι την πάτησαν μαζί της οι θαμώνες του κλαμπ όπου διασκέδαζε η αοιδός.



Η ανερχόμενη τραγουδίστρια Μαρία Λαχανιώτη σε... τρώει λάχανο με τις φονικές καμπύλες της. Συμφωνείτε;






















via http://www.pistepseto.gr/search/label/Gossip


Για το ατύχημα που παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή του γιου της μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της, η Ντορέττα Παπαδημητρίου.



Η γνωστή ηθοποιός τόνισε πως από το καλοκαίρι και μετά έχει αναθεωρήσει πολλά πράγματα στη ζωή της.



"Από το καλοκαίρι και μετά έχω αναθεωρήσει πολλά πράγματα, εξαιτίας του ατυχήματος του γιου μου. Κόντεψε να σκοτωθεί. Έπεσε από το μπαλκόνι. Ήταν σοκαριστικό. Με ταρακούνησε πάρα πολύ. Κατάλαβα πως μέσα σε δευτερόλεπτα μπορούν να ανατραπούν όλες οι ισορροπίες.



Έγινα πιο δυνατή. Δεν πίστευα ότι μπορώ να έχω τόση ψυχραιμία, να αποβάλλω κάθε δείγμα πανικού και να σταθώ στο παιδί μου έτσι όπως έπρεπε" είπε στο περιοδικό "ΕΓΩ Weekly".



Επιπλέον μίλησε και για το εάν θα ήθελε να κάνει δεύτερο γάμο. "Δεν με απασχολεί να ξαναπαντρευτώ. Δεν έχω αυτή την ανάγκη. Αν ήμουν με έναν άνθρωπο και υπήρχε η θέληση για γάμο, θα το σκεφτόμουν. Γιατί όχι;", τόνισε χαρακτηριστικά.








via http://www.pistepseto.gr/search/label/Gossip


Σοκ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της ίδιας της δημοφιλούς παρουσιάστριας πως έφτιαξε λογαριασμό σε ιστοσελίδα γνωριμιών με άγνωστους άνδρες!



Όλοι πίστευαν πως είχε πέσει θύμα επιτήδειων που χρησιμοποίησαν το όνομα της πασίγνωστης τηλεπαρουσιάστριας αλλά όπως δήλωσε εκείνη, ο λογαριασμός είναι πραγματικός και τον έφτιαξε μόνη της!



Δύσκολοι οι καιροί για τις τηλεπαρουσιάστριες που φαίνεται να δυσκολεύονται να βρουν άνδρα ή μήπως έγινε κάτι άλλο;



Δεν είναι άλλη από την Χριστιάνα Αριστοτέλους και όπως μας ενημέρωσε μέσω από την εκπομπή της ο λογαριασμός ναι μεν είναι αληθινός αλλά έγινε κατά λάθος...



Πως έκανε μια τέτοια γκάφα;



Σύμφωνα με τα λεγόμενα της πανέμορφης παρουσιάστριας του "Dancing with the stars" της Κύπρου, πήρε ένα e-mail και άρχισε ανυποψίαστη να συμπληρώνει τα προσωπικά της στοιχεία.



Μόλις ολοκλήρωσε τα στοιχεία της ενημερώθηκε πως το email ήταν για να πραγματοποιήσει λογαριασμό σε ιστοσελίδα γνωριμιών και τρομαγμένη έκανε τα πάντα να το διαγράψει χωρίς όμως αποτέλεσμα.











via http://www.pistepseto.gr/search/label/Gossip


Έβγαλε τα παπούτσια-πολυκατοικίες και φόρεσε φλατ



Την έχουμε συνηθίσει σε πολύ extreme εμφανίσεις, οι οποίες συνοδεύονται με τα αγαπημένα της παπούτσια-πολυκατοικίες!



Αυτή τη φορά όμως η Lady Gaga επέλεξε να αλλάξει εντελώς στιλ… μπερδεύοντας τους θαυμαστές της στον Καναδά, οι οποίοι κόντεψαν να μην τη δουν!



Η 26χρονη τραγουδίστρια φόρεσε ίσια παπούτσια, το καλσόν της και… ένα σακάκι και βγήκε στους δρόμους.

Έξω από το ξενοδοχείο της την περίμενε ένας… πολύχρωμος θαυμαστής της, με τον οποίο συνομίλησε για λίγα λεπτά.





























via http://www.pistepseto.gr/search/label/Gossip