follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

"Ο 27χρονος Παντελής μόλις μετακόμισε σε καινούριο σπίτι με την αγαπημένη του. Οι συχνές της απουσίες όμως, τον προβληματίζουν και σιγά σιγά δηλητηριάζουν τη σχέση τους. Όταν η κοπέλα γυρίζει στο σπίτι βρίσκει τον σύντροφό της έξω φρενών!

Η σχέση τους ζευγαριού έχει πια κλωνιστεί, το τέλος είναι κοντά...", λέει ο αφηγητής επεισοδίου από τις Οικογενειακές Ιστορίες με πρωταγωνιστή τον Παντελή Παντελίδη!



Το επεισόδιο έχει τίτλο ...Παραμυθιάζομαι και δεν είναι άλλο από το video clip της επιτυχίας του τραγουδιστή. Ο Θέμος Αναστασιάδης και ο Βαγγέλης Περρής βρήκαν τα στοιχεία του κλιπ που παραπέμπουν στη σειρά του ALPHA, Οικογενειακές Ιστορίες και έφτιαξαν ένα επεισόδιο με τον Παντελή Παντελίδη και την Νεσχάν Μουλαζίμ!



Δείτε το βίντεο:





via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%91%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1




Θα υιοθετηθεί μια "νομοθετική ή φορολογική διάταξη" σχετικά με τις μηχανές αναζήτησης στο Ίντερνετ, μεταξύ των οποίων η Google, ώστε "αυτοί που αντλούν κέρδη από την ενημέρωση" που παράγεται από τον Τύπο, να συμμετέχουν στη χρηματοδότησή της, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ...







"Είναι φυσικό αυτοί που αντλούν κέρδη από την ενημέρωση που παράγεται από τη δουλειά σας να συμμετέχουν στα έξοδά της, αυτό θα είναι το νόημα της συμμετοχής των μηχανών αναζήτησης στη χρηματοδότηση του Τύπου", δήλωσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους παρουσιάζοντας στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων τις ευχές του προς τους δημοσιογράφους.



Οι εκδότες του Τύπου απαιτούν η Google να πληρώνει γειτονικά δικαιώματα ανάλογα με τα σημαντικά διαφημιστικά κέρδη που πραγματοποιεί αυτή η αμερικανική μηχανή αναζήτησης αρκούμενη σε αναφορές στις εφημερίδες τους.



Αναφερόμενος σ' αυτό το "φόρο Google" - έστω κι αν "δεν είναι μόνο η Google" -, ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε πως, "αν οι διαπραγματεύσεις (με τους εκδότες του Τύπου) δεν καταλήξουν κάπου, θα υπάρξει μια νομοθετική ή φορολογική διάταξη".



Η κυβέρνηση παραχώρησε την παραμονή των γιορτών του τέλους της χρονιάς ένα μήνα επιπλέον, ως τα τέλη Ιανουαρίου, στους εκδότες του γαλλικού Τύπου και στην Google για να καταλήξουν σε μια συμφωνία σχετικά με την καταβολή δικαιωμάτων γειτονικών στα δικαιώματα δημιουργού.



Οι υπουργοί Πολιτισμού Ορελί Φιλιπετί και Ψηφιακής Οικονομίας, Φλερ Πελερέν είχαν με την ευκαιρία αυτή υπενθυμίσει πως, αν οι διαπραγματεύσεις δεν οδηγήσουν σε συμφωνία, θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο.



Οι εκπρόσωποι της αμερικανικής μηχανής αναζήτησης και αυτοί της ένωσης Τύπου πολιτικής και γενικής ενημέρωσης (IPG) συνεδριάζουν από τις αρχές Δεκεμβρίου υπό την αιγίδα του μεσολαβητή Μαρκ Σβαρτς.



πηγή: news247



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1











Η ζωή ξεκινά στα 40 υπό ... όρους!



Η ρήση «η ζωή αρχίζει στα 40» είναι απολύτως αληθής – αρκεί να κόψετε το κάπνισμα, να μην πίνετε πολύ αλκοόλ, να τρώτε φρούτα και λαχανικά και να γυμνάζεστε, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Στόχος της μελέτης ήταν να καταγραφεί ο αντίκτυπος των καλών συνηθειών στις πιθανότητες να γεράσουμε υγιείς.Ως «υγιή γηρατειά» ορίσθηκαν το να περάσουν οι εθελοντές τα 60 τους χρόνια με καλή κινητικότητα και υγεία, δίχως να πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Η μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 5.100 άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 42 έως 63 ετών κατά την έναρξή της, κατέληξε στο συμπέρασμα πως κάθε καλή συνήθεια μεμονωμένη, ασκούσε μικρή επίδραση στις πιθανότητες υγιεινής γηράνσεως. Ωστόσο ο συνδυασμός δύο ή περισσοτέρων ωφελούσε σημαντικά.«Τα ευρήματά μας κατέδειξαν την αθροιστική επίδραση των υγιεινών συνηθειών στην υγιεινή γήρανση», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Σεβερίν Σάμπια, ερευνήτρια στο Τμήμα Επιδημιολογίας & Δημόσιας Υγείας του UniversityCollegeτου Λονδίνου. «Όσο μεγαλύτερος ο αριθμός των υγιεινών συνηθειών μετά τα 40, τόσο μεγαλύτερο το όφελος».

Όπως έδειξε η μελέτη, όσοι εθελοντές ήταν δραστήριοι, έτρωγαν σαλάτες, δεν κάπνιζαν και περιόρισαν το αλκοόλ είχαν τις περισσότερες πιθανότητες να είναι καθ’ όλα υγιείς στην τρίτη ηλικία.

Στην πραγματικότητα, είχαν τριπλάσιες πιθανότητες απ’ ό,τι όσοι δεν υιοθετούσαν καμία υγιεινή συνήθεια να περάσουν τα γηρατειά τους με άριστη υγεία.

Η επιστράτευση των εθελοντών έγινε την περίοδο 1991-1994. Εκείνη την εποχή κανείς δεν είχε καρκίνο ή καρδιοπάθεια.

Μέχρι την περίοδο 2007-2009, όταν οι ερευνητές αξιολόγησαν εκ νέου τους εθελοντές τους, 549 είχαν πεθάνει, 953 είχαν γεράσει υγιείς και οι υπόλοιποι είχαν γεράσει φυσιολογικά.

Από τους εθελοντές, μόνο το 5% δεν υιοθετούσε καμία από τις τέσσερις υγιεινές συμπεριφορές που τέθηκαν στο επίκεντρο της μελέτης.

Οι υγιείς ηλικιωμένοι ήταν πιθανότερο να έχουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο σε σύγκριση με όσους γερνούσαν φυσιολογικά (32% έναντι 24%) και όσους πέθαναν (μόλις το 18% είχαν υψηλό μορφωτικό επίπεδο).

Η μελέτη δημοσιεύεται στην «Επιθεώρηση της Καναδικής Ιατρικής Εταιρείας» (CMAJ).



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7

Μπορεί το 1945 να μην υπήρχαν μουσικά κανάλια όμως υπήρχε η έμπνευση να γυριστεί το πρώτο βίντεο κλιπ στον κόσμο με πολλά κωμικά στοιχεία.

Το τραγούδι ανήκει στους Spike Jones και City Slickers με τίτλο "Coctails For Two" και η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα μπαράκι της εποχής και οι πρωταγωνιστές πίνουν τα ποτά τους στους ήχους της απαλής αισθησιακής μουσικής!



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ:






via http://www.i-diadromi.gr/search/label/SHOWBIZ

Κορυφαία τούμπα για τον άτυχο μεταφορέα





newsbeast

via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%99%CE%91-VIDEO

Mike and Molly στο STAR

Aπό την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 16.50

Ετοιμαστείτε για έναν έρωτα... βαρέων βαρών από την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 16.50 στο STAR.

Πρωταγωνιστές της νέας σειράς του STAR οι εύσωμοι, αλλά καλόκαρδοι....



Mike and Molly που που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της ζωής με γέλιο και χιούμορ.

Ό αστυνομικός Μάικ Μπιγκς είναι όχι μόνο στο όνομα αλλά και στην πραγματικότητα ... «μεγάλος»: σε αισθήματα, καλοσύνη αλλά και κιλά.

Η δε Μόλι είναι δασκάλα του δημοτικού, με αίσθηση του χιούμορ και αυτογνωσία για τις καμπύλες της.

Αν και θέλει, δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί στον στόχο της και να χάσει κιλά.

Η γνωριμία τους;


Έρωτας από την πρώτη… μπουκιά αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν ισχυρογνώμονες φίλους και προβληματικούς συγγενείς.

Η ιστορία δύο ανθρώπων από καλή… πάστα, που αναζητούν ένα κομμάτι ευτυχίας!

Η σκηνοθεσία είναι του Τζέιμς Μπάροους και παίζουν οι : Μπίλι Γκάρντελ, Μελίσα Μακ Κάρθι, Ρένο Γουίλσον, Κέιτι Μίξον, Ναϊάμπι Ναϊάμπι, Σούζι Κερτζ.

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/SHOWBIZ



Μια εκπληκτική φωτογραφία της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου και της ευρύτερης περιοχής, ανέβασε στο twitter ο Καναδός αστροναύτης Chris Hadfield, o ο οποίος βρίσκεται στο διάστημα. O αστροναύτης είναι ...





εντυπωσιασμένος από τη γέρυφα καθώς έγραψε πως είναι καταπλητικό το πόσο καθαρά ξεχωρίζει από το γαλάζιο της θάλασσας.



Δείτε τη φωτογραφία του Chris Hadfield...





ΦΩΤΟ από thebest.gr





πηγή



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Απίστευτο το ποσό που πλήρωσαν η Beyonce και Jay Z για το πάρτυ γενεθλίων της κόρης τους!

Ένα πάρτυ μέσα στην απόλυτη χλιδή διοργάνωσαν οι ευτυχείς γονείς, Βeyone και Jay Z για να γιορτάσουν τα πρώτα γενέθλια της κόρης τους.

Δεν φαίνεται να υπολόγισαν....

καθόλου τα έξοδα αφού η όλη οργάνωση κόστισε 160.000 ευρώ! Άσπρα και ρόζ τριαντάφυλλα που κόστισαν 73.000 ευρώ , κοσμούσαν τον χώρο και μόνο η τούρτα της μικρής έκανε 1.800 ευρώ! Και φυσικά δεν παρέλειψαν να της πάρουν ένα …μικρό δωράκι! Μια Barbie φτιαγμένη από… διαμάντια αξίας 60.000 ευρώ!



Μοιράστηκαν και δώρα στους λιλιπούτειους καλεσμένους όπως κοσμήματα, πριγκιπικά κοστούμια και παιχνιδόσπιτα αξίας 25.000 ευρώ.



Για να μην μείνουν παραπονεμένοι οι μεγάλοι καλεσμένοι , η τραγουδίστρια και ο σύντροφος της ετοίμασαν είχαν φροντίσει να τους χαρίσουν σακούλες δώρων, που περιλάμβαναν εισιτήρια συναυλιών και χρυσές πένες, με χαραγμένο πάνω το όνομα κάθε καλεσμένου ξεχωριστά!

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/SHOWBIZ

Με ένα διπλωματικό, συνάμα μεγαλοπρεπέστατο «όχι» απάντησε η Τρόικα στη πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για βελτίωση των όρων ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, προκαλώντας έτσι έντονο πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο που βλέπει μήνα με το μήνα να αυξάνονται αλματωδώς τα χρέη των ιδιωτών.



Η πρόταση που απορρίφθηκε προέβλεπε τη δυνατότητα ρύθμισης έως και σε 60 δόσεις, με...


τη κάθε δόση να μπορεί να είναι μικρότερη κι από τα 100 ευρώ. Οι ισχύουσες διατάξεις προβλέπουν τη δυνατότητα ρύθμισης έως και σε 48 δόσεις αλλά σε ειδικές περιπτώσεις, με τη κάθε δόση να είναι τουλάχιστον 100 ευρώ. Ειδικότερα, οι φορολογούμενοι έχουν σήμερα δυο δυνατότητες για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών:



Ρύθμιση με 45 δόσεις και με αντίστοιχη μείωση των προσαυξήσεων (100% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής ή 50% στην περίπτωση των 45 δόσεων). Στην περίπτωση αυτή οι φορολογούμενοι μπορούν να ζητήσουν από την εφορία να ενταχθούν στις διατάξεις του ν. 3888/2010, που προβλέπει ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών με δόσεις που μπορούν να φτάσουν τις 45. Όμως, όπως ορίζει ο σχετικός νόμος, για να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση θα πρέπει να καταβάλει άμεσα όλες τις δόσεις που θα έπρεπε να είχε πληρώσει αν είχε ενταχθεί το 2010. Δηλαδή θα πρέπει να προκαταβάλει 26 δόσεις (οι μήνες που έχουν περάσει από τον Οκτώβριο του 2010 οπότε και σταμάτησε να δέχεται αιτήσεις η εφορία για την συγκεκριμένη ρύθμιση) για να διεκδικήσει τις υπόλοιπες 19.



Διακανονισμό οφειλών με 48 δόσεις, αλλά χωρίς μείωση των προσαυξήσεων. Στην περίπτωση αυτή οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ζητήσουν να ενταχτούν στις διατάξεις του ν. 2648/1998, όπου γίνεται διακανονισμός με περισσότερες δόσεις, που ξεκινούν από 36 και μπορούν να φτάσουν έως και τις 48 (ανάλογα με την κρίση του εφόρου), αλλά δεν προβλέπεται μείωση των προσαυξήσεων.



Όπως παραδέχονται επικεφαλής εφοριών, αυτή τη στιγμή γίνεται μάλλον διασταλτική ερμηνεία των ισχυουσών διατάξεων, έτσι ώστε να εξαντλούνται τα περιθώρια του προβλεπόμενου αριθμού δόσεων, αλλά ακόμα κι έτσι η κατάσταση θα τεθεί εκτός ελέγχου τους επόμενους μήνες, όταν θα σωρευτούν οι υποχρεώσεις φόρου εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας.



Και μέσα σε όλα αυτά, η Τρόικα ζητά ακόμα και νομοθετικές παρεμβάσεις προκειμένου να καταστεί δυνατή η αυτόματη χρέωση των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών, απαιτώντας σε κάθε περίπτωση να εφαρμοστεί ο ισχύων Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων που προβλέπει ποινικές διώξεις για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ και κατασχέσεις μισθών- συντάξεων πάνω από 1.000 ευρώ.



Από iefimerida



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Οι ακραίες μηνιαίες θερμοκρασίες σε διάφορα μέρη της Γης έχουν γίνει πολύ πιο συχνές, σύμφωνα με μια νέα γερμανο-ισπανική επιστημονική έρευνα που εκτιμά ότι, κατά μέσο όρο σήμερα οι καυτοί μήνες με θερμοκρασίες ρεκόρ είναι πενταπλάσιοι διεθνώς από ό,τι θα ήσαν αν δεν υπήρχε η μακροπρόθεσμη επίδραση της κλιματικής αλλαγής....



Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ντιμ Κουμού του Ινστιτούτου Κλιματικών Ερευνών του Πότσνταμ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα κλιματικής αλλαγής "Climate Change", αναφέρουν ότι σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης (ιδίως της Νότιας), της Αφρικής και της Νότιας Ασίας ο αριθμός των μηνών όπου σημειώνονται θερμοκρασιακά ρεκόρ, έχει δεκαπλασιαστεί.



Το 80% αυτών των μηνιαίων ρεκόρ δεν θα είχε συμβεί, αν δεν υπήρχε η ανθρωπογενής επίπτωση στο κλίμα, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι οποίοι επισημαίνουν ότι κατά την τελευταία δεκαετία άνευ προηγουμένου καύσωνες έχουν πλήξει την υφήλιο (ΗΠΑ 2012, Ρωσία 2010, Αυστραλία 2009, Ευρώπη 2003 κ.α.).



«Οι ακραίες θερμοκρασίες προκαλούν πολλούς θανάτους, σοβαρές πυρκαγιές και απώλειες γεωργικών καλλιεργειών. Οι κοινωνίες και τα οικοσυστήματα δεν έχουν προσαρμοστεί στις συνεχώς μεγαλύτερες θερμοκρασίες-ρεκόρ», ανέφερε ο Κουμού.



Οι ερευνητές αξιολόγησαν μηνιαία θερμοκρασιακά δεδομένα 131 ετών που αφορούν πάνω από 12.000 σημεία ανά τον πλανήτη. Μέσα από τη στατιστική ανάλυση των στοιχείων, προέκυψε μια συγκεκριμένη αιτιακή σχέση: ότι τα ολοένα συχνότερα ρεκόρ θερμοκρασιών είναι συνέπεια της μακρόχρονης τάσης ανόδου της θερμοκρασίας λόγω της κλιματικής αλλαγής. Η τάση αυτή είναι πιο ορατή κατά τα τελευταία 40 χρόνια.



Πέρα από αυτή την ανθρωπογενή επίδραση, είναι ορατή επίσης η επίδραση καθαρά φυσικών παραγόντων (π.χ. οι αυξομειώσεις του φαινομένου Ελ Νίνιο). Σύμφωνα, όμως, με τους επιστήμονες, οι φυσικές μεταβολές δεν μπορούν από μόνες τους να εξηγήσουν τα αλλεπάλληλα ρεκόρ θερμοκρασιών ανά τον κόσμο.



«Από μόνη της η στατιστική δεν είναι σε θέση να μας πει ποιά είναι η αιτία κάθε κύματος καύσωνα, όμως, μας δείχνει μια μεγάλη και συστηματική αύξηση στον αριθμό των θερμοκρασιακών ρεκόρ εξαιτίας της παγκόσμιας υπερθέρμανσης.



Σήμερα, αυτή η αύξηση είναι τόσο μεγάλη που τα περισσότερα μηνιαία ρεκόρ θερμοκρασιών μπορούν να αποδοθούν -και με διαφορά- στην κλιματική αλλαγή. Η επιστήμη είναι ξεκάθαρη ότι μόνο ένα μικρό τμήμα από τους καύσωνες μπορεί να αποδοθεί σε φυσικά αίτια», δήλωσε ο ερευνητής Στέφαν Ράμστορφ.



Αν η κλιματική αλλαγή συνεχιστεί (κάτι σχεδόν δεδομένο), τότε, όπως προβλέπει η μελέτη, ο αριθμός των μηνιαίων ρεκόρ θερμοκρασιών θα είναι κατά μέσο όρο 12πλάσιος σε 30 χρόνια από ό,τι αν δεν υπήρχε ο παράγων της κλιματικής αλλαγής.



Όμως, σύμφωνα με τον Ντιμ Κουμού, σε περιοχές όπως η Νότια Ευρώπη, τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα όσον αφορά τη συχνότητα των ακραίων θερμοκρασιών στο μέλλον.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news


Όπως η Google μπήκε στα «χωράφια» του Facebook με το κοινωνικό δίκτυο...

Google+, έτσι και το Facebook κάνει κάτι αντίστοιχο στο χώρο των μηχανών αναζήτησης! Σήμερα μάλιστα ανακοίνωσε τη μηχανή αναζήτησής του, το Graph Search, σε ένα event- «αίνιγμα» στα κεντρικά του, στο Menlo Park.

Αυτή η μηχανή αναζήτησης θα αξιοποιεί, σύμφωνα με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτή και CEO του Facebook, τον όγκο δεδομένων του 1 δισεκατομμυρίου χρηστών του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, με τα 240 δισεκατομμύρια φωτογραφίες και το 1 τρισεκατομμύριο διαπροσωπικές συνδέσεις.

Σε πιο εξειδικευμένα ερωτήματα από ό,τι μία γενική αναζήτηση στο web θα μπορεί να απαντά το Graph Search, όπως: «ποιοι είναι οι φίλοι μου που ζουν στην τάδε περιοχή». Σύμφωνα με τον Ζούκερμπεργκ, θα υπάρχει μέριμνα σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και την ιδιωτικότητα).

Ουσιαστικά πρόκειται για μία μηχανή αναζήτησης στα δεδομένα του Facebook, την οποία μπορεί να χρησιμοποιεί ο χρήστης για να πλοηγηθεί μέσα σε αυτά. «Το Graph Search μας επιστρέφει στις ρίζες μας και επιτρέπει στον κόσμο να το χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει νέες συνδέσεις. Θα εμφανίζεται σαν μία μεγαλύτερη search bar στην κορυφή κάθε σελίδας.

Όταν αναζητείτε κάτι, η αναζήτηση όχι απλά καθορίζει τα αποτελέσματα που λαμβάνετε, αλλά αποτελεί και τον τίτλο της σελίδας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο newsroom του Facebook. Το Graph Search είναι διαθέσιμο από σήμερα σε beta.

Η «λύση του αινίγματος» εξέπληξε πολλούς, καθώς η κυρίαρχη εντύπωση σχετικά με το τι ακριβώς θα πραγματευόταν η παρουσίαση στο Menlo Park ήταν πως θα αφορούσε ένα smartphone από την ίδια την εταιρεία. Ωστόσο, ο Ζούκερμπεργκ ακολούθησε τη «συνταγή» του εκλιπόντος Στιβ Τζομπς, τηρώντας πλήρη μυστικότητα και σκόπιμη ασάφεια προκειμένου να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη αγωνία και στη συνέχεια εντύπωση στον κόσμο της τεχνολογίας.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1



Τα λόγια είναι περιττά…










via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%99%CE%91-VIDEO


Γνωστός είναι ο ρόλος που διαδραματίζει το Ινστιτούτο του ΣΕΒ, ΙΟΒΕ, -σημειωτέον ότι για αρκετό χρονικό διάστημα γενικός γραμματέας του «τεχνοκρατικού βραχίονα» των βιομηχάνων, του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών ήταν ο σημερινός υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας- οπότε είναι λογικό να βραβεύσει για τις επιδώσεις του τον πρώην διορισμένο πρωθυπουργό Παπαδήμα.



Ο τρόπος που έγινε και οι αντιδράσεις που προκάλεσε το βλέπουμε στο βίντεο που παραθέτουμε.



Εδώ απλώς να προσθέσουμε την δημόσια καταγγελία του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Χρήστου Σπίρτζη ότι υπάρχουν έλληνες «κουκουλοφόροι» οι οποίοι σε μυστικές συναντήσεις που έχουν με την τρόικα και τους «λογιστές» της, την κατευθύνουν στις απαιτήσεις της με στόχο την ικανοποίηση συγκεκριμένων συμφερόντων τα οποία έχουν όνομα. Είναι τα συμφέροντα του ΣΕΒ και του ΙΟΒΕ, όπως είπε.







via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Από τύχη σώθηκαν πάνω από 1.000 γάτες που προορίζονταν για φαγητό στην Κίνα. Οι γάτες, που μεταφέρονταν σε άθλιες συνθήκες, στοιβαγμένες σε ξύλινα κιβώτια, προορίζονταν για εστιατόρια στο Guangdong της Κίνας, όταν το φορτηγό που τις μετέφερε είχε ένα ατύχημα και έτσι αποκαλύφθηκε το φρικτό φορτίο.



via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1


Αρκεί να παρακολουθήσει κανείς τα ελάχιστα δευτερόλεπτα που διαρκεί το βίντεο που παραθέτουμε για να του εξαφανιστεί κάθε περιθώριο αυταπάτης, αν υπήρχε.



Τις διαστάσεις που έχει πάρει ο ταξικός πόλεμος των καπιταλιστών, που εξαπολύουν μέσω του πολιτικού τους προσωπικού –και δυστυχώς τον κερδίζουν σε όλα τα επίπεδα για λόγους που δεν είναι του παρόντος- δεν υπήρξε ούτε από την φασιστική χούντα των συνταγματαρχών, ούτε απ’ τις πιο συντηρητικές μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις της δεξιάς.



Το κεφάλαιο διψάει για αίμα, οι βρικόλακες του άκρατου νεοφιλελευθερισμού έχουν επιβάλλει στυγνή δικτατορία του κεφαλαίου, χωρίς καν προσχήματα δημοκρατικής κοινοβουλευτικής νομιμότητας, γδέρνοντας αλύπητα τα λαϊκά στρώματα ληστεύοντας τους εργαζόμενους προς όφελος των πιο επιθετικών κύκλων του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου.



Το ζήτημα όμως είναι εμείς τι κάνουμε. Θα εξακολουθούμε μοιρολατρικά να παρακολουθούμε να μας οδηγούν στον Καιάδα της εξαθλίωσης, της απόλυτης φτώχειας και μιζέριας ή θα παλέψουμε με μορφές πάλης που εμείς θα επιλέξουμε να τους ανατρέψουμε ώστε να ανοίξουν οι λεωφόροι της ελπίδας και της προοπτικής για καλύτερη ζωή του εργαζόμενου λαού.







via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE




Εντείνεται η φημολογία που θέλει το δημοφιλές δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης να τα «βάζει» με το Google με τη νέα υπηρεσία που θα λανσάρει απόψε σε ειδική εκδήλωση στο αρχηγείο του Facebook στην Σίλικον Βάλεϊ. Φήμες κυκλοφορούν και για πιθανό...



Facebook τηλέφωνο! Η εταιρία πιθανότατα να αποκαλύψει και νέες εκδοχές των apps της για τους χρήστες iPad.



Οργιάζουν οι φήμες στο διαδίκτυο σχετικά με την πρόσκληση που εστάλη σε δημοσιογράφους από τους ιθύνοντες του Facebook για να παρακολουθήσουν ένα event στα κεντρικά γραφεία τους στην Αμερική. Το κάλεσμα που στάλθηκε στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για «μια βραδιά για να δείτε επιτέλους τι ετοιμάζουμε εδώ και καιρό». Ειδήμονες του χώρου κάνουν λόγο για νέο κινητό τηλέφωνο μέχρι διαδικτυακή τηλεφωνική υπηρεσία, ενώ οι περισσότεροι θεωρούν σίγουρο γεγονός τα αποκαλυπτήρια του «Facebook Search», νέας μηχανής αναζήτησης που θα κοντράρει στα ίσα την Google.



Αυτό πιστεύουν και οι δημοσιογράφοι της ιστοσελίδας Pocket-Lint, «αν και οι ακριβείς πληροφορίες για της νέα μηχανής αναζήτησης παραμένουν θολές, μας έχουν ενημερώσει ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ετοιμάζει εδώ και καιρό το λανσάρισμα αυτής της εφαρμογής που θα αλλάξει εκ νέου το Facebook». Αν και το δίκτυο προσφέρει μια βασική εφαρμογή αναζήτησης που προσφέρει στους χρήστες του τη δυνατότητα να ψάχνουν για «άτομα, μέρη και πράγματα». Αλλά η αποψινή ανακοίνωση θα ανεβάσει τις –πεσμένες- μετοχές του Facebook μιας και πρόκειται για «upgrade».



Αναβάθμιση που μάλλον θα προκαλέσει πονοκεφάλους στα γραφεία της Google, που μάλλον ανεπιτυχώς προσπάθησε να εισχωρήσει στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με το Google+. Κάποιοι επιμένουν ότι το Facebook θα αποκαλύψει το νέο κινητό τηλέφωνο. Ήδη έχει κάνει ανοίγματα στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας αγοράζοντας το Instagram. Μάλιστα κάνουν λόγο για αλίευση γκουρού της τεχνολογίας από την ομάδα που δημιούργησε το iPhone και το iPad της Apple για να δουλέψουν πάνω στο πρότζεκτ, και το τηλέφωνο λέγεται ότι θα σχεδιάσει η HTC.



Εταιρία γνωστή στο Facebook μιας και συνεργάστηκαν επιτυχώς στο παρελθόν για το λανσάρισμα των κινητών ChaCha και Salsa με το ειδικό κουμπί Facebook. Το νέο κινητό, αν υπάρχει, θα είναι αποκλειστικά Facebook και φυσικά θα «τρέχει» όλο το software της εταιρείας καλύτερα από οποιαδήποτε συσκευή που χρησιμοποιούμε. Θα λανσάρουν και το νέο Messenger app που θα επιτρέπει να καλεί κανείς δωρεάν τους φίλους του, τις γνωστές VoIP κλήσεις σε οποιοδήποτε Facebook φίλο του.



Το μόνο σίγουρο είναι ότι αύριο κάτι θα αλλάξει στον κόσμο του Facebook, ξανά.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1











Ψυχρό πλάσμα εναντίον λευχαιμίας

Το ιονισμένο αέριο μπορεί να εξολοθρεύσει τα καρκινικά κύτταρα


Μια νέα, αποτελεσματική θεραπεία για τη λευχαιμία μπορεί πιθανότατα να προσφέρει το ψυχρό πλάσμα– ηλεκτρικά φορτισμένο δηλαδή αέριο – το οποίο στους περισσότερους είναι γνωστό από τη χρήση του στις… hi-tech τηλεοράσεις.

«Αυτοκαταστροφή» των καρκινικών κυττάρων

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Μηχανικής Λέιζερ και Πλάσματος στο Πανεπιστήμιο Old Dominion στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια των ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι καρκινικά κύτταρα τα οποία ελήφθησαν από ασθενείς με λευχαιμία πέθαιναν όταν έρχονταν σε επαφή με ψυχρό πλάσμα. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το ιονισμένο αέριο θέτει σε λειτουργία τον μηχανισμό «αυτοκαταστροφής» των καρκινικών κυττάρων αφήνοντας την ίδια στιγμή ανέπαφα τα υγιή κύτταρα γύρω τους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης καθηγητή Μούνιρ Λαρούσι, η ερευνητική ομάδα πιστεύει ότι θα είναι δυνατόν στο μέλλον να αναπτυχθεί ένα σύστημα αντίστοιχο με αυτό της αιμοκάθαρσης στο οποίο το αίμα των ασθενών με λευχαιμία θα περνά μέσα από ψυχρό πλάσμα ώστε να «εξολοθρεύονται» τα καρκινικά κύτταρα.

Σαν το μηχάνημα αιμοκάθαρσης

Ο καθηγητής Λαρούσι σημείωσε ότι «η λευχαιμία αποτελεί την πιο συχνή παιδική κακοήθεια – αφορά τον έναν στους τρεις παιδικούς καρκίνους. Παρότι υπάρχει ακόμη πολλή επιστημονική δουλειά η οποία πρέπει να γίνει, φανταζόμαστε ότι μελλοντικά θα είναι δυνατή η δημιουργία ενός μηχανήματος παρόμοιου με εκείνο που χρησιμοποιείται στην αιμοκάθαρση στο οποίο το αίμα θα υφίσταται θεραπεία με χρήση πλάσματος χαμηλής θερμοκρασίας».

Οι ερευνητές, η μελέτη των οποίων δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Physics D: Applied Physics», εξέθεσαν κύτταρα λευχαιμίας σε ψυχρό πλάσμα επί τέσσερα λεπτά. Όπως είδαν, τα κύτταρα πέθαναν μέσα σε 12 ώρες από την έκθεσή τους στο ιονισμένο αέριο.

Εκτιμάται ότι το ψυχρό πλάσμα παράγει πολύ δραστικά μόρια τα οποία αλληλεπιδρούν με τα καρκινικά κύτταρα. Με δεδομένο ότι τα καρκινικά κύτταρα προσλαμβάνουν περισσότερα μόρια από το αίμα σε σύγκριση με τα υγιή, είναι επόμενο να επηρεάζονται περισσότερο από το πλάσμα και τελικώς να πεθαίνουν.

Μελέτες για επιβεβαίωση της ασφάλειας της θεραπείας

Οι ερευνητές σχεδιάζουν τώρα να προχωρήσουν σε πιο αναλυτικές μελέτες σχετικά με το πώς τα υγιή ερυθρά και λευκά αιμοσφαίρια επηρεάζονται από το πλάσμα προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι η «ψυχρή» θεραπεία δεν θα έχει τοξικές παρενέργειες.

Σημειώνεται ότι προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει πως το ψυχρό πλάσμα μπορεί να προσφέρει αποτελεσματική θεραπεία και ενάντια σε ιούς όπως του κοινού κρυολογήματος.http://www.tovima.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7


Είναι κάπως δύσκολο να παρακολουθήσεις όλη την φαρσοκωμωδία που εκδηλώνεται γύρω απ’ την λίστα Λαγάρντ. Όπως και να είναι όμως είναι τουλάχιστον «περίεργη» στάση του Γ. Διώτη που μόνος του δέχτηκε να στοχοποιηθεί για να βγούνε «λάδι» Βενιζέλος και σε ένα βαθμό και ο Παπακωνσταντίνου. (Διαβάστε το ενδιαφέρον δημοσίευμα απ’ το περιοδικό Hot Doc) Και δεν είναι τυχαίο που τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων -με προεξέχοντα τον Πρετεντέρη- βρήκαν το «εύκολο θύμα» για να απαλλάξουν όλο το αστικό πολιτικό σύστημα από το σκάνδαλο Λαγκάρντ.



Δεν ξέρουμε τις σκοπιμότητες και τις παρασκηνιακές καταστάσεις που υπήρξαν για να κρατήσει την συγκεκριμένη στάση ο πρώην εισαγγελέας. Αυτό που γνωρίζουμε είναι οι υπηρεσίες που έχει προσφέρει διαχρονικά ο Γ. Διώτης στο πολιτικό σύστημα. Για το ρόλο του στο «βασανιστήριο του Ευαγγελισμού» σε βάρος του Σάββα Ξηρού –πολλές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο του Σ. Ξηρού «Η μέρα εκείνη. 1560 ώρες στην εντατική»- μέχρι το πώς χειρίστηκε την υπόθεση για την αυτοκτονία (;) του στελέχους της Vodafone Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, μιας υπόθεσης η οποία σχετιζόταν με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Και σ’ αυτές τις «αποστολές» του ο Διώτης τα πήγε «περίφημα». Και γ’ αυτό το πολιτικό κατεστημένο «εκτίμησε» τις δραστηριότητές του. Από τότε που ο Μ. Χρυσοχοϊδης Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας τον διόρισε σε θέση ειδικού συμβούλων στο Πολιτικό Γραφείο του, μέχρι τότε που του έδωσαν το πόστο σαν επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, σε αντικατάσταση του Γιάννη Καπελέρη τον Μάη του 2011.







via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Διαβάζεις στον τίτλο στριπτίζ, βλέπεις και την κοπελίτσα στην φωτογραφία, και λες ωραία...



Έλα όμως που τα φαινόμενα απατούν και δεν είναι όλα τόσο ωραία όσο νομίζεις...





partyspirit.gr



via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%91%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1



Πάντα της υπερβολής












































via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%99%CE%91-VIDEO



Ένα συγκλονιστικό τροχαίο ατύχημα κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στη Λευκορωσία, όταν δύο οχήματα συγκρούστηκαν σε διασταύρωση την ώρα που διέσχιζαν τον δρόμο τρεις πεζοί. Τα υπόλοιπα πραγματικά δεν περιγράφονται με λόγια, αφού με κάποιο μαγικό τρόπο δεν τραυματίστηκε κανείς...

http://pallinipress.blogspot.gr







via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1

Η κάμερα συνέλαβε απίστευτους σχηματισμούς και κινήσεις αεροσκαφών οι οποίοι πραγματοποιούν συνεχόμενους αεροψεκασμούς. Όποιοι ακόμα πιστεύουν στο φαινόμενο της κρυσταλλοποίησης των καυσαερίων θα δυσκολευτούν πολύ να δώσουν μια πειστική εξήγηση.



Δείτε το βίντεο...





via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%9A%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

Φτάνει ο πιο λαμπρός κομήτης που θα δούμε ποτέ στη Γη.





Ο ISON είναι ο λαμπρότερος κομήτης που θα δει ποτέ άνθρωπος. θα είναι ορατός από τη Γη στις 28 Νοεμβρίου.



Οι Ρώσοι αστρονόμοι Αρτιόν Νοβιτσόνοκ και Βιτάλι Νέφσκι ανακάλυψαν τον κομήτη, πριν περίπου τέσσερις μήνες, στις 21 Σεπτεμβρίου 2012, όταν ακόμη ήταν αχνός και μακρινός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ




Προκειμένου να τον εντοπίσουν, οι δύο αστρονόμοι χρησιμοποίησαν ένα τηλεσκόπιο 15,7 ιντσών, το οποίο βρίσκεται στο Διεθνές Επιστημονικό Οπτικό Δίκτυο - στα αγγλικά International Scientific Optical Network (ISON) - στο Κισλοβόντσκ της Ρωσίας.

Επισήμως, ο ISON καταχωρήθηκε ως κομήτης C/2012 S1. Η ανακάλυψή του έδωσε χρόνο σε επαγγελματίες αστρονόμους από όλο τον κόσμο να τον μελετήσουν.

Εκτιμάται ότι στις 28 Νοεμβρίου, οπότε και θα πραγματοποιήσει το πιο κοντινό του πέρασμα από τον Ήλιο, ο ISON θα είναι ορατός υπό εξαιρετικά ευνοϊκές συνθήκες από τη Γη.

Τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον δύο περιπτώσεις κομητών έκλεψαν την παράσταση με τα φαντασμαγορικά τους περάσματα.

Ο πρώτος ήταν ο Hale-Bopp το 1997 και ο δεύτερος ο McNaught το 2007.

ΠΗΓΗ: news247.gr





via http://eleutherifoni.blogspot.com/search/label/%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B7
Η Tt eSPORTS είναι γνωστή για τις Gaming περιφερειακές συσκευές της. Χθες παρουσίασε την τελευταία δημιουργία της με όνομα BAHAMUT. Το BAHAMUT είναι μία εξωτερική κάρτα ήχου, όπου μπορεί να προσφέρει υψηλή ποιότητα ήχου τόσο σε παιχνίδια, όσο και σε ταινίες. Η κάρτα ήχου της Tt eSPORTS συνδέεται μέσω USB και σε συνδυασμό με το μικρό μέγεθός της μπορεί να αποτελέσει έναν καλό σύμμαχο σε όποιον υπολογιστή και να βρίσκεστε. Το BAHAMUT χρησιμοποιεί την τεχνολογία dts Surround Sound Headphone όπου ψηφιακά διαμορφώνει τον ήχο και μετατρέπει το χώρο σε πεδίο μάχης. Εκτός από τον ήχο του παιχνιδιού, η συγκεκριμένη τεχνολογία επεξεργάζεται και τον ήχο του μικροφώνου και έτσι μπορεί να αντεπεξέλθει ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις, όπως αυτών τον FPS παιχνιδιών.


Παράλληλα, με το Equalizer software που παρέχεται μαζί με την συσκευή, το BAHAMUT μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τα γούστα του χρήστη. Εκτός της dts Surround Sound Heaphone Technology, το BAHAMUT έρχεται με ένα απλό σχεδιασμό, εύκολο στην χρήση και μικρό στο μέγεθος. Επίσης, η μεγάλη ροδέλα στη μέση της συσκευής για την αυξομείωση του ήχου και τα κόκκινα βοηθητικά led το κάνουν ακόμα λειτουργικότερο. Tο BAHAMUT θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου με προτεινόμενη τιμή στα 39.9$



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1







Τι είναι αυτό;...






πηγή:billnews.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Οι εφημερίδες και οι άμυαλοι κι αμόρφωτοι δημοσιογράφοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης πέτυχαν κάτι που ομολογουμένως δύσκολα θα κατόρθωνε η κάθε κυβέρνηση από μόνη της χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους.



Να δημιουργηθεί έντεχνα η κατάλληλη σύγχυση ώστε ο εξωκομματικός κι ανένταχτος νέος του τόπου μας να συγχέεται σκόπιμα με τους αλήτες –μάγκες που έχουν μόνο στόχο να καταστρέφουν, να θορυβούν και να προβάλλουν βίαια τον άρρωστο εαυτό τους. Και αυτή η σύγχυση ευνοεί:



Την κυβέρνηση –την κάθε κυβέρνηση- που φοβάται αντιδράσεις από μη εντεταγμένους σε κομματικές αγέλες νέους –διότι βέβαια οι νέοι αυτοί δεν είναι δυνατόν να τιθασευτούν από τυχόν συμφωνίες ή επιτευχθέντες συμβιβασμούς επί ανωτάτου επιπέδου.



Ευνοεί τα διάσημα πλέον ΜΕΑ-ΜΑΤ και παρεμφερή που συλλαμβάνουν με μεγαλύτερη ευκολία τον ανύποπτο νέο που διαμαρτύρεται απ’ ό,τι τον ικανό για άμυνα αλήτη που διαφεύγει. Θα σας έχει τύχει να παρευρεθείτε και να διαπιστώσετε με τα ίδια σας τα μάτια με πόση ευκολία αλλά και μίσος δέρνεται απάνθρωπα και κακοποιείται ώσπου να μπει στην κλούβα από τις «δυνάμεις διώξεως τρομοκρατίας» ενώ την ίδια στιγμή αυτός που ρίχνει πέτρες ή σπάζει πέτρες καταστημάτων διαφεύγει επιδέξια και ανενόχλητα. Υποπτα ανενόχλητα πολλές φορές.



Ευνοεί τη μικρή νοημοσύνη και την εύκολη δουλοπρεπή συμπεριφορά των «αγανακτισμένων πολιτών» απέναντι στις εν στολή δυνάμεις εξουσίας. Γιατί έχουν μάθει οι άμοιροι- χρόνια τώρα- στην επιδεικτική δοκιμασία των οργάνων τάξης ευρισκόμενοι Διαβάστε την συνέχεια στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα

via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Πρόκειται για τον κομήτη ISON, ο οποίος θα είναι ορατός από τη Γη ...





στις 28 Νοεμβρίου 2013, σύμφωνα με το δίκτυο Fox News.Οι Ρώσοι αστρονόμοι Αρτιόν Νοβιτσόνοκ και Βιτάλι Νέφσκι ανακάλυψαν τον κομήτη, περίπου πριν από τέσσερις μήνες, στις 21 Σεπτεμβρίου 2012, όταν ακόμη ήταν αχνός και μακρινός.



Προκειμένου να τον εντοπίσουν, οι δύο αστρονόμοι χρησιμοποίησαν ένα τηλεσκόπιο 15,7 ιντσών, το οποίο βρίσκεται στο Διεθνές Επιστημονικό Οπτικό Δίκτυο – στα αγγλικά International Scientific Optical Network (ISON) – στο Κισλοβόντσκ της Ρωσίας.



Επισήμως, ο ISON καταχωρήθηκε ως κομήτης C/2012 S1. Η ανακάλυψή του έδωσε χρόνο σε επαγγελματίες αστρονόμους από όλο τον κόσμο να τον μελετήσουν.

Εκτιμάται ότι στις 28 Νοεμβρίου, οπότε και θα πραγματοποιήσει το πιο κοντινό του πέρασμα από τον Ήλιο, ο ISON θα είναι ορατός υπό εξαιρετικά ευνοϊκές συνθήκες από τη Γη. Απομένει να δούμε εάν τελικώς ο ISON θα είναι ο πιο λαμπερός κομήτης που εθεάθη ποτέ από τον πλανήτη γη. Τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον δύο περιπτώσεις κομητών «έκλεψαν» την παράσταση με τα φαντασμαγορικά τους περάσματα. Ο πρώτος ήταν ο Hale-Bopp το 1997 και ο δεύτερος ο McNaught το 2007.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news

Ο Αλεξάντερ Ντεσπλά είναι ο δημιουργός της μουσικής της ταινίας "Argo" που είναι υποψήφια για επτά Όσκαρ.

Ο ελληνικής καταγωγής συνθέτης μίλησε στο Star για αυτή του την συνεργασία.

Είναι μεγάλη τιμή γιατί υπάρχουν τόσες πολλές ταινίες και τόσοι πολλοί συνθέτες που αποτελεί .....



όνειρό τους.

Είναι απίστευτο συναίσθημα να σε αποδέχεται το Χόλιγουντ". Από μητέρα Βολιώτισσα μεγάλωσε με ελληνική μουσική. "Μεγάλωσε με Ξαρχάκο, Βαμβακάρη, Θεοδωράκη, Χατζηδάκι αλλά και τους σπουδαίους του ρεμπέτικου. Χθες άκουγα το "κορόιδο" του Βαμβακάρη. Ακούω πολύ ελληνική μουσική είναι στα γονίδιά μου".

via http://www.i-diadromi.gr/search/label/SHOWBIZ



Εκτός από βραβείο καινοτομίας, είναι και τρομερά πρακτικό…









otherside.gr



via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%91%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1


Με υψηλά ποσοστά, από 50% όπως εκτιμάται, αναμένεται να ξεκινήσουν την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις για τα εμπορικά καταστήματα και της Καβάλας.


«Αυτό δε σημαίνει ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια κέρδους από τους επαγγελματίες, αλλά ότι η αγορά έχει άμεση ανάγκη από ρευστό για να μπορέσει να επιβιώσει», επεσήμανε στην ΕΡΑ Καβάλας η γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Μαρία Τσουρή.

Στο μεταξύ, ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, ξεκίνησε τη διάθεση στα μέλη του της πινακίδας «ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο», στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Να σημειωθεί πως οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Ο πρωταγωνιστής της φάρσας μπροστά στα ανυποψίαστα θύματα πετάει το μωρό...







που κρατάει στα χέρια του μέσα στο αυτοκίνητο



Δείτε την:





maidanoi.com


via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%99%CE%91-VIDEO




Περιορισμό των παραγγελιών εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται στη συναρμολόγηση του iPhone 5 και βασικών κομματιών της συσκευής –όπως η νέα μεγαλύτερη οθόνη, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές στον χώρο της βιομηχανίας...







Οι παραγγελίες σε οθόνες για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου έχουν περικοπεί στο μισό, σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις, ενώ ανάλογες μειώσεις έχουν γίνει και για άλλα βασικά εξαρτήματα της συσκευής.



Εξέλιξη, που σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, υποδηλώνει ότι οι πωλήσεις του νέου iPhone δεν είναι αντίστοιχα ισχυρές με τις προβλέψεις και η ζήτηση έχει αρχίσει να εμφανίζει σημάδια κόπωσης.



Η Apple φέρεται να έχει ενημερώσει τους προμηθευτές της για την περικοπή των παραγγελιών από τον προηγούμενο μήνα.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1
Η ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΤΣΙΠΡΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕ ΣΥΛΛΑΒΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΑΥΓΕΣ. Θα αναφερθώ σε Δώδεκα Σημεία – Δώδεκα Βήματα μια και είχαμε δώδεκα Θεούς και δώδεκα Αποστόλους. Θέλω να δώσω μια Πυξίδα. Έναν οδικό χάρτη που προεκτείνει την Μνήμη ως Σχέδιο, ως Πρόταση για το Σήμερα. Κάνει δηλαδή Πολιτική. Από τις δεκαετίες του 80’, του 2000’ όπου όλοι «Δεξιοί» και «Αριστεροί» ήταν

via http://logia-starata.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE


Χωρίς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ μένουν πολλές περιοχές της Θράκης και οι χιλιάδες ασφαλισμένοι παρακαλάνε να μην αρρωστήσουν για να μη βρεθούν στον ... αέρα. Πολλές περιοχές στερούνται βασικών ιατρικών υπηρεσιών και η μόνη λύση για τους ασθενείς είναι να απευθύνονται σε ιδιώτες γιατρούς και να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ή να κλείνουν ραντεβού σε κάποιο νοσοκομείο και να εξετάζονται έπειτα από μέρες ή και μήνες!


«Η κατάσταση σε πολλές περιοχές της χώρας είναι οριακή και αν το υπουργείο Υγείας συνεχίσει να κωφεύει, τότε σύντομα ο ΕΟΠΥΥ θα αποτελέσει το μοναδικό οργανισμό παροχής υπηρεσιών υγείας του κόσμου χωρίς γιατρούς», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών του ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), Γιώργος Ελευθερίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός των γιατρών που δέχονται ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ καθημερινά μειώνεται. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στη Ροδόπη υπάρχουν μόλις 4 γιατροί συμβεβλημένοι με τον οργανισμό, ενώ στην Ξάνθη 7!

Από τα στοιχεία της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ προκύπτει ότι ο ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε να λειτουργεί με 5.500 γιατρούς σε όλη τη χώρα. Τον Ιούνιο του 2012 ο αριθμός μειώθηκε σε 4.766 και το Σεπτέμβριο του 2012 οι γιατροί που συνεργάζονταν με τον οργανισμό ήταν 4.472.

Ο… κατήφορος του ΕΟΠΥΥ συνεχίστηκε και το Νοέμβριο, αφού μόλις 4.041 γιατροί κατέθεσαν δικαιολογητικά ιατρικών επισκέψεων προκειμένου να αμειφθούν από τον οργανισμό.

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στη Θράκη, δεν μπορούν να βρουν συμβεβλημένο παιδίατρο και οι γονείς αναγκάζονται να πηγαίνουν σε ιδιώτες παιδιάτρους μία με δύο φορές το μήνα, εκτοξεύοντας στα ύψη τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών, αν αναλογιστούμε ότι για δύο επισκέψεις χρειάζονται τουλάχιστον 100 ευρώ.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού, χωρίς παιδίατρο έχουν μείνει οι κάτοικοι της Ροδόπης και της Ξάνθης, με αποτέλεσμα χιλιάδες γονείς να βρίσκονται σε απόγνωση.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλες ειδικότητες, όπως είναι η ψυχιατρική, η νευρολογία, η ενδοκρινολογία, η αγγειοχειρουργική, η γαστρεντερολογία και η δερματολογία.

Επίσης, οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να βρουν νευρολόγο, ο οποίος να συνεργάζεται με το μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας, ενώ παράλληλα σε αρκετές περιπτώσεις δεν μπορούν να βρουν γαστρεντερολόγο που να δέχεται δωρεάν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.





via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1