follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!


Όταν οι μετεωρίτες εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα οι ταχύτητές τους κυμαίνονται από 36.000 έως και 250.000 χιλιόμετρα την ώρα. Στη συνέχεια επιβραδύνονται και η ταχύτητά τους μειώνεται σε μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα την ώρα, για να καταλήξουν στην επιφάνεια της Γης με ένα χαρακτηριστικό σάλπισμα.

Εν τούτοις, τα πολύ μεγάλα κομμάτια επιβραδύνονται ελάχιστα και γι' αυτό ...





δημιουργούν κρατήρες. Τα πετρώδη, φυσικά, μετεωροειδή, με διάμετρο μέχρι 10 μέτρα, εκρήγνυνται στη διάρκεια της πτώσης τους μέσα στη γήινη ατμόσφαιρα πριν φτάσουν στην επιφάνεια της Γης, αν και η ενέργεια που εκλύεται είναι ίση με την έκρηξη πέντε ατομικών βομβών τύπου Χιροσίμα.



Στους ιστορικούς χρόνους ελάχιστα τέτοια γεγονότα είναι καταγεγραμμένα. Ένα πιθανό τέτοιο φαινόμενο συνέβη το 1908 στην περιοχή Τανγκάσκα της Σιβηρίας, αν και δεν είναι εντελώς σίγουρο αν ήταν μετεωρίτης ή κομήτης.



Μία παρόμοια έκρηξη παρατηρήθηκε πάνω από τον Καναδά στις αρχές του 2000 όπου ένας μετεωρίτης διαλύθηκε αφήνοντας πίσω του ένα σύννεφο σκόνης το οποίο ήταν ορατό επί αρκετές ώρες. Τα κομμάτια, όμως, των σιδηρούχων μετεωριτών, πολλές φορές φτάνουν μέχρι τη Γη.



Για να επιβιώσει ένας μετεωρίτης από την τριβή με την ατμόσφαιρα της γης θα πρέπει να είναι σχετικά μεγάλου μεγέθους. Πρακτικώς η γήινη ατμόσφαιρα προστατεύει τον πλανήτη από την εισβολή αντικειμένων διαμέτρου έως και 50 μέτρων και έτσι τα περιστατικά προσκρούσεων είναι σχετικά σπάνια.



Μια άλλη πηγή προστασίας για την Γη είναι οι μεγάλοι πλανήτες στις εξωτερικές τροχιές του ηλιακού συστήματος, ειδικότερα ο Δίας που με τα ισχυρά πεδία βαρύτητάς τους προσέλκουν τους τυχόν μετεωρίτες. Πρόσφατο παράδειγμα ήταν η επάνοδος του Κομήτη Σουμέηκερ-Λέβυ που έπεσε πάνω στον Δία.



Σήμερα σας παρουσιάζουμε 10 από τους μεγαλύτερους κρατήρες που δημιούργησαν αυτοί οι μαγευτικοί αλλά και συγχρόνως τρομαχτικοί επισκέπτες του διαστήματος όταν συναντήθηκαν με την Γη.



Η Γη μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει apocalypsejohn.com, έχει δεχτεί αρκετές βίαιες "επισκέψεις" στο παρελθόν και σίγουρα θα δεχθεί και στο μέλλον. Μετεωρίτες και κομήτες, χτυπούν την Γη από την εποχή της δημιουργίας της έως και σήμερα.



Αλλά σε ένα περιβάλλον που συνεχώς αλλάζει οι αποδείξεις από αυτές τις επισκέψεις, σιγά-σιγά αλλοιώνονται και τελικά εξαφανίζονται.



Όταν όμως οι μετεωρίτες είναι αρκετά μεγάλοι, τα σημάδια που αφήνουν παραμένουν ορατά για αρκετές χιλιάδες ή ακόμα και εκατομμύρια χρόνια.



Barringer Crater, Arizona, US







Περίπου πριν από 49.000 χρόνια ένας μεγάλος μετεωρίτης 50 μέτρων, αποτελούμενος κυρίως από σίδερο και βάρος μερικούς τόνους, χτύπησε την γη με ταχύτητα 45.000 μιλιών την ώρα. Το αποτέλεσμα αυτού του μετεωρίτη είναι ο κρατήρας Barringer, με διάμετρο 1.2 χιλιόμετρα. Είναι ο καλύτερα συντηρημένος κρατήρας που υπάρχει.



Bosumtwi, Ghana







Η σύγκρουση με έναν μετεωρίτη 1,07 εκατομμύρια χρόνια πριν, άνοιξε τον κρατήρα Bosumtwi, ο οποίος έχει διάμετρο 10,5 χιλιόμετρα.



Kara-Kul, Tajikistan







Ο κρατήρας Kara-Kul με διάμετρο 45 χιλιόμετρα δημιουργήθηκε από έναν μετεωρίτη που συγκρούστηκε με την γη πριν από 5 εκατομμύρια χρόνια.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news
Μιλάμε για... πολύ κολάν...









via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip




Η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, κατά τη διενέργεια ελέγχων βάσει του προγράμματος «Επίσημος έλεγχος για τα εμφιαλωμένα νερά έτους 2012» (δειγματοληψία και ανάλυση) και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, προέβη σε δειγματοληψία φυσικού μεταλλικού νερού.




Το δείγμα, εμφιαλωμένο νερό, προέλευσης Ρουμανίας, από την Firma Producatoare S.C. EUROPEAN DRINKS SA, με την εμπορική ονομασία «WATER SPRING PRAMEN DIVU ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ», σε συσκευασία των 2 L, με αριθμό παρτίδας SID A 08:56, & ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση 9/10/2013, κρίθηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ-ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ διότι ανιχνεύθηκε μικροβιολογικό φορτίο.



Το εν λόγω προϊόν εισάγεται στην Ελλάδα από την εταιρεία Κ.Π.ΕΥΘΥΜΙΟΥ Ε.Π.Ε. που εδρεύει στην οδό Ράμφου 1, Άγιο Ελευθέριο, Αθήνα.



Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση και η διαδικασία ελέγχου είναι σε εξέλιξη.



Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που το έχουν προμηθευτεί να μην το καταναλώσουν






via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91



Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι τα οφέλη του σεξ στον οργανισμό, εκτός φυσικά από το συναισθηματικό δέσιμο, ή την ηδονή;





Θα σας παρουσιάσουμε σήμερα 12 λόγους που το συχνό σεξ ωφελεί τον οργανισμό. Το συχνό σεξ, βοηθάει σε πράγματα που ούτε καν έχουν περάσει από το μυαλό σας. Διαβάστε το επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί...





Το συχνό (πάνω από 3 φορές την εβδομάδα) σεξ, προσφέρει ευτυχία,μακροζωία και υγιές σώμα. Αυτοί είναι 12 λόγοι για να κάνετε σεξ καθημερινά!




1: Εχει αγχολυτική δράση

Το Sex σας βοηθά να μειώσετε το στρες. Όταν βαθιές ασκήσεις αναπνοής δεν μπορείτε de-τονίσει, το σεξ θα κάνει το χρειάζομαι. Κατά τη διάρκεια του σεξ το σώμα σας παράγει ντοπαμίνη, μια ουσία που καταπολεμά τις ορμόνες του στρες, ενδορφίνες, γνωστές και ως «ορμόνες ευτυχίας» και οξυτοκίνη, μια ορμόνη που εκκρίνεται από την υπόφυση, και ενισχύει την επιθυμία.




2: Αποτελεί εξαιρετική μορφή άσκησης

Κατά τη διάρκεια της συνουσίας μπορείτε να κάψετε θερμίδες. Αν κάνετε σεξ τρεις φορές την εβδομάδα για 15 λεπτά θα κάψετε περίπου 7.500 θερμίδες μέσα σε ένα χρόνο. Αυτό είναι το ισοδύναμο 75 μιλίων τζόκινγκ ! Επίσης αυξάνεται η ποσότητα του οξυγόνου στα κύτταρα σας, και η τεστοστερόνη που παράγεται κατά τη διάρκεια του σεξ κρατά τα κόκκαλα και τους μυς σας ισχυρά.



3: Βελτιώνει την αρτηριακή πίεση

Το Σεξ μειώνει τη διαστολική πίεση του αίματος



4: Μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Βοηθάει στην παραγωγή Ανοσοσφαιρίνης Α, ένα αντιγόνο που καταπολεμά τις αυξήσεις γρίπης



5: Χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης και οικειότητας

Η πράξη του σεξ αυξάνει την ορμόνη ωκυτοκίνη που δημιουργεί εμπιστοσύνη και φέρνει πιο κοντά ζευγάρια.



6: Γυμνάζει τους μύες της πυέλου

Βελτιώνονται έτσι οι λειτουργίες της κύστης και του εντέρου.



7: Προστατεύει …τον προστάτη

Η τακτική εκσπερμάτωση εκπλαίνει το προστατικό υγρό που παράγεται στον προστατικό αδένα,και αποτελεί το κύριο συστατικό του σπέρματος, μειώνοντας την πιθανότητα φλεγμονών και “συμφόρησης” του αδένα.



8: Διευκολύνει τον ύπνο

Μετά από αυτή την μεγάλη, όμορφη προπόνηση είστε αναγκασμένοι να πάρετε εναν καλό ύπνο. Η αύξηση του καρδιακού ρυθμού και η παραγωγή προλακτίνης, οδηγεί σε αυξημένη μετά τη συνουσία χαλάρωση.



9: Μπορεί να βελτιώσει τον εμμηνορροϊκό κύκλο σας.

Το Sex ρυθμίζει τις ορμόνες, οι οποίες με τη σειρά τους ρυθμίζουν τον εμμηνορροϊκό κύκλο.Το Σεξ μειώνει το στρες, το οποίο είναι ένας από τους λόγους που επηρεάζεται ο κύκλος σε πολλές γυναίκες



10: Προλαμβάνει τη στυτική δυσλειτουργία.

Πενήντα τοις εκατό των ανδρών ηλικίας άνω των 40 πάσχουν από κάποια μορφή στυτικής δυσλειτουργίας και όλοι οι νέοι άνδρες φοβούνται τη στιγμή που δεν θα είναι σε θέση να σηκωθεί πια. Το καλύτερο φάρμακο κατά της ανικανότητας είναι το... σεξ. Η στύση διατηρεί τη ροή του αίματος στις αρτηρίες του πέους σας, έτσι ώστε ο ιστός παραμένει υγιής.Η στύση μπορεί να παρομοιαστεί με ένα αθλητικό αντανακλαστικό: όσο περισσότερο το εκπαιδεύεται τόσο πιο καλά εκτελείται.



11: Αυξάνει το προσδόκιμο του χρόνου ζωής

Μια υγιής καρδιά, δυνατότεροι μύες, αύξηση της κυκλοφορίας του οξυγόνου,μείωση του στρές και η ευτυχία είναι μερικοί από τους παράγοντες που προσθέτουν ζωή στα χρόνια και ως εκ τούτου - χρόνια στη ζωή σας



12: Υγιέστερο σπέρμα

Αντικαθιστά τα παλιά σπερματοζωάρια από τους όρχεις, την επιδιδυμίδα και τις σπερματοδόχες κύστεις.


iatropedia.com



via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%A3%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82


Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Πάτρας ο ξαφνικός θάνατος ενός βρέφους σήμερα το

πρωί, χωρίς, όπως αναφέρουν πληροφορίες, το μόλις δέκα μηνών αγοράκι να... έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα υγείας ή αιφνίδια ασθένεια.



Φως στα ακριβή αίτια θανάτου του μωρού αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που θα διενεργηθεί.



Η κηδεία του βρέφους θα τελεστεί αύριο Σάββατο και ώρα 10.30 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Πατρών.


patrastimes.gr



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Διαφορετική μορφή διασκέδασης προσέφερε μετά από κάποια ώρα ένα μπαρ στα Τρίκαλα.



Συγκεκριμένα το κέντρο διασκέδασης είχε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο πίσω μέρος, όπου οι αλλοδαπές σερβιτόρες συνευρίσκονταν ερωτικά με πελάτες.



Ο τελευταίος πελάτης που ζήτησε prive «χορό» από τις δυο κοπέλες, μία 21χρονη Μολδαβή και μία 35χρονη Ρουμάνα, δεν ήταν σαν τους άλλους. Ήταν αστυνομικός της Ασφαλείας Τρικάλων και τα 100 ευρώ που πλήρωσε στους δυο υπεύθυνους του κέντρου για την «ιδιαίτερη περιποίηση» ήταν προσημειωμένα.



Την κατάλληλη στιγμή, οι συνάδελφοί του έκαναν έφοδο στο νυχτερινό κέντρο και συνέλαβαν τις δυο αλλοδαπές σερβιτόρες και τους υπεύθυνους λειτουργίας ηλικίας 40 και 43 χρόνων που παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Τρικάλων για διευκόλυνση ακολασίας. Ο 55χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος δεν βρισκόταν εκεί και αναζητείται.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91



Ένα μεγάλο κίνημα απλώνεται πάνω από την Ελλάδα που

απειλεί την οικονομία και τις θυσίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Δεν είναι από αυτά τα κινήματα τύπου «δεν πληρώνω τα διόδια» αλλά ακόμη πιο σοβαρά. Είναι το κίνημα «δεν έχω να πληρώσω». Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνουν όσα γράφουμε κατά καιρούς για αδυναμία αποπληρωμής των οφειλών των ιδιωτών προς το δημόσιο.

Ολόκληρο το 2012 οι Έλληνες «φέσωσαν» με περισσότερα από 13 δισ. ευρώ το κράτος, σύμφωνα με τα στοιχεία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Μόνο το Δεκέμβριο, που υποτίθεται ότι πολλοί πήραν και το δώρο, οι οφειλές αυξήθηκαν κατά 1,1 δισ. ευρώ. Αν αυτό δεν είναι σημάδι ότι οι Έλληνες έχουν φτάσει στα όριά τους, τα έτοιμα στέρεψαν και πλέον δεν έχουν να πληρώσουν φόρους και άλλα χαράτσια, τότε τι άλλο θα περιμένουμε;

Θέλετε και άλλο στοιχείο ακόμη πιο εντυπωσιακό; Συνολικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι το τέλος του 2011 μαζί με τα νέα χρέη του 2012 (που κι αυτά θα λογιστούν ως ληξιπρόθεσμα) έφτασαν τα 56,7 δισ. ευρώ, σχεδόν το 1/3 του ελληνικού ΑΕΠ.

Η κυβέρνηση ανησυχεί ιδιαίτερα καθώς οι εισπράξεις εσόδων δεν πηγαίνουν καθόλου καλά. Από τα 13,2 δισ. κατάφεραν να εισπράξουν μόλις 1,4 δισ. ενώ ο στόχος ήταν για πάνω από 2,5 δισ. επομένως έχουμε μαύρη τρύπα 1 δισ.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η τρόικα βάζει απαγορευτικό στον Γ. Στουρνάρα για νέα ρύθμιση οφειλών ενώ απαιτεί για μικρο-οφειλέτες τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών για χρέη έως 3.000 ευρώ ο καθένας.

Προφανώς πιστεύουν ότι οι Έλληνες έχουν ακόμη «λίπος» να κάψουν, ότι κρύβουν τα λεφτά και δεν τα δίνουν για να εξοφλήσουν τα χρέη τους. Είναι μάλλον μακριά νυχτωμένοι.


Πηγή:kostasxan.blogspot.com

via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Κοινό νόμισμα είχαμε, τώρα όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα αποκτήσουμε ακόμη κάτι κοινό: το δίπλωμα οδήγησης!

Μοιάζει με πιστωτική κάρτα και θα "κυκλοφορεί" στους δρόμους της Ευρώπης από αύριο, Σάββατο.

Τα αποκαλυπτήριά του έγιναν την Παρασκευή στην «καρδιά» της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες.



Τα νέα διπλώματα οδήγησης θα έχουν σχήμα πλαστικής «πιστωτικής κάρτας» με τυποποιημένη ευρωπαϊκή μορφή και αυστηρότερη προστασία της ασφάλειας. Θα αντικαταστήσει σταδιακά τα πάνω από 100 διαφορετικά χάρτινα και πλαστικά μοντέλα που, επί του παρόντος, χρησιμοποιούνται από περισσότερους από 300 εκατομμύρια οδηγούς σε όλη την ΕΕ.



Το δίπλωμα γίνεται... ενιαίο με στόχο την ενίσχυση της ελεύθερης κυκλοφορίας, την αντιμετώπιση της πλαστογράφησης όσον αφορά τις άδειες οδήγησης και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε ολόκληρη την ΕΕ. Για την ώρα, τα παλιά διπλώματα δε σταματούν να ισχύουν. Όμως θα πρέπει να αντικατασταθούν έως το 2033 το αργότερο.

newsit.gr



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91





Άφησε πίσω της το ταραχώδες έτος 2012, λόγω του χωρισμού της από την μακροχρόνια αγάπη της, και υποδέχτηκε το 2013 με μια sexy φωτογράφιση στο L.A....



Ο λόγος, για την Tamara Ecclestone, που αποκάλυψε τις εκπληκτικές καμπύλες της και το χρυσαφένιο μαύρισμά της, ποζάροντας με μικροσκοπικά μπικίνι Missoni.





H χρυσή κληρονόμος του αφεντικού της Formula1 Bernie Ecclestone, «εργάστηκε» σαν πραγματική επαγγελματίας μοντέλο, ενώ ένας στρατός από βοηθούς, μεριμνούσε για την κάθε της επιθυμία.












































via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip





Μια ψηφιακή εικόνα της «Μόνα Λίζα», του διάσημου πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, έστειλε η NASA στο φεγγάρι μέσω λέιζερ. Η αποστολή έγινε συγκεκριμένα από το κέντρο διαστημικών πτήσεων Goddard προς τον δορυφόρο «Lunar Reconnaissance Orbiter» (LRO), ο οποίος από το 2009 βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη....

Η μετάδοση αποτέλεσε την πρώτη επίδειξη της νέας δυνατότητας επικοινωνίας σε μεγάλες αποστάσεις με τη βοήθεια των ακτίνων λέιζερ. Ήταν η πρώτη φορά που υπήρξε επικοινωνία της Γης με ένα σεληνιακό δορυφόρο, σε απόσταση περίπου 384.000 χιλιομέτρων, μέσω αυτής της οπτικής τεχνολογίας.



Οι επιστήμονες της NASA πέτυχαν «με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια», καθώς η εικόνα μεταδόθηκε μέσω των παλμών λέιζερ που λαμβάνει από τη Γη σε συνεχή βάση το ειδικό όργανο-δέκτης λέιζερ (αλτίμετρο) του δορυφόρου LRO. «Είναι η πρώτη φορά που κάποιος πέτυχε μονής κατεύθυνσης επικοινωνία μέσω λέιζερ σε πλανητικές αποστάσεις», δήλωσε ο επιστήμων της NASA και του πανεπιστημίου ΜΙΤ Ντέηβιντ Σμιθ.



Όπως είπε, στο μέλλον, αυτού του είδους η απλή επικοινωνία μέσω λέιζερ μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση σε σχέση με τις ραδιοεπικοινωνίες που σήμερα χρησιμοποιούν οι δορυφόροι. Ενώ στο απώτερο μέλλον, είναι πιθανό ότι θα επιτρέψει επικοινωνίες με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων σε σχέση με τις σημερινές ραδιοεπικοινωνίες.



Οι δορυφόροι που ξεφεύγουν από την τροχιά της Γης, όπως αυτοί γύρω από τη Σελήνη, χρησιμοποιούν ραδιοκύματα για τον έλεγχο της πορείας τους και την επικοινωνία τους με τη Γη. Ο LRO είναι ο μόνος δορυφόρος σε τροχιά γύρω από ένα ουράνιο σώμα άλλο από τη Γη, ο οποίος χρησιμοποιεί παράλληλα και την επικοινωνία μέσω λέιζερ. Ακριβώς γι’ αυτό, οι μηχανικοί της NASA αποφάσισαν να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία, ώστε να επιδείξουν, μέσω της μετάδοσης της «Μόνα Λίζα», τη δυνατότητα επικοινωνίας μέσω λέιζερ με ένα μακρινό δορυφόρο. Οι ερευνητές έκαναν και τη σχετική επιστημονική δημοσίευση στο περιοδικό οπτικής «Optics Express».



Η εικόνα της «Μίζα Λίζα» χωρίστηκε σε 152Χ200 εικονοστοιχεία (πίξελ) και κάθε πίξελ, αφού μετατράπηκε σε μια απόχρωση του γκρι, στάλθηκε στο φεγγάρι μέσω ενός παλμού λέιζερ με ταχύτητα μετάδοσης περίπου 300 δυαδικά ψηφίων (bits) ανά δευτερόλεπτο. Το όργανο LOLA (Lunar Orbiter Laser Altimeter) του δορυφόρου LRO έλαβε τους παλμούς λέιζερ και, στη συνέχεια, από αυτούς ανακατασκεύασε τη διάσημη εικόνα. Η επιτυχία της μετάδοσης επιβεβαιώθηκε χάρη στην επιστροφή της «Μόνα Λίζα» στη Γη μέσω του συστήματος ραδιο-τηλεμετρίας του δορυφόρου.



Η επόμενη αποστολή LADEE της NASA, ενός δορυφόρου που θα εκτοξευτεί αργότερα φέτος και θα μελετήσει την ατμόσφαιρα και το περιβάλλον του φεγγαριού, θα τεστάρει την επικοινωνία μέσω λέιζερ σε πιο υψηλές ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων. Σε επόμενη φάση, η NASΑ θα δοκιμάσει την πρώτη μακράς διάρκειας οπτική (δηλαδή μέσω λέιζερ) δορυφορική επικοινωνία με τη Σελήνη, στο πλαίσιο του προγράμματός της να αναπτύξει νέες τεχνολογίες επικοινωνίας με το μακρινό διάστημα στο απώτερο μέλλον.



Ένας «Αμαζόνιος» στον Άρη



Σε μια άλλη εξέλιξη, η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) ανακοίνωσε ότι το σκάφος της Mars Express, που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Άρη, φωτογράφησε με την υψηλής ανάλυσης κάμερά του την περιοχή Reull Vallis, που μοιάζει εντυπωσιακά με ένα τεράστιο ποτάμι και πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε, όταν κάποτε υπήρχε τρεχούμενο νερό στον «κόκκινο πλανήτη», πριν από περίπου 1,8 έως 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια.



Η ροή του νερού δημιούργησε ένα τεράστιο και βαθύ κανάλι μέσω των υψιπέδων της «Γης του Προμηθέα», το οποίο τελικά χύνεται στην πελώρια λεκάνη «Ελλάς» του Άρη. Το Reull Vallis, που έχει πολλούς ξερούς παραπόταμους, εκτείνεται σε μήκος σχεδόν 1.500 χιλιομέτρων, έχει μέγιστο πλάτος επτά χιλιομέτρων και βάθος 300 μέτρων.



Η εν λόγω αρειανή περιοχή μοιάζει πολύ με την μορφολογία των περιοχών της Γης που έχουν επηρεαστεί από τους παγετώνες και οι επιστήμονες δεν αποκλείουν ότι κάποτε το νερό είχε παγώσει, προτού εξατμιστεί οριστικά και ο γειτονικός πλανήτης μείνει σήμερα άνυδρος, τουλάχιστον στην επιφάνειά του.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3


Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης γνωστοποίησε τη σύναψη συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση της πράξης «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα στον τομέα του Πολιτισμού, στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ» στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».


Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δώδεκα (12) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα στον τομέα του Πολιτισμού (ΚΟΧ.Π.) στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερώνεστε στα τηλέφωνα 25410-29282, καθώς και από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, από όπου θα μπορείτε να βλέπετε και να κατεβάσετε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, την αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα και τις οδηγίες συμπλήρωσής της.

Επίσης ολόκληρη την ανάρτηση της ανακοίνωσης μπορείτε να τη βρείτε σε όλα τα δημοτικά καταστήματα του δήμου όπου υλοποιείται το πρόγραμμα, όλα τα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ) του ΟΑΕΔ της περιφερειακής ενότητας στην οποία υλοποιείται το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Πολιτισμού και Τουρισμού.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82




Έσπασε τους κωδικούς της στο Facebook και ανήρτησε γυμνές φωτογραφίες της




Στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπεσε ένας 21χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, εκβίαση και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.


Μετά από καταγγελία μιας 15χρονης, η οποία μένει μόνιμα στην Αγγλία, πριν από περίπου ένα χρόνο άρχισε να συνομιλεί με άγνωστο άτομο, μέσω προφίλ που διατηρούσε στο Facebook. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, την έπεισε να του αποστείλει προσωπικές της, γυμνές φωτογραφίες.


Το επόμενο χρονικό διάστημα και αφού η ανήλικη αρνούνταν να του αποστείλει περισσότερες φωτογραφίες, την εκβίαζε ότι θα δημοσιοποιούσε στο διαδίκτυο τις φωτογραφίες που ήδη κατείχε και παράλληλα θα ενημέρωνε τη μητέρα της και τρίτα πρόσωπα.


Λόγω των εκβιασμών και των απειλών του δράστη, η ανήλικη εξαναγκάστηκε να του αποστείλει και άλλες φωτογραφίες καθώς και βίντεο. Μετά από άρνησή της να του στείλει ακόμη περισσότερα αρχεία, ο δράστης παραβίασε το προφίλ της και αλλάζοντας τους κωδικούς πρόσβασης, ανήρτησε 370 γυμνές φωτογραφίες της. Επιπλέον, επικοινωνούσε τηλεφωνικά μαζί της και την απειλούσε ότι θα πάει στο σπίτι της με φίλους του για να τη χτυπήσει.


Το χρονικό της όλης υπόθεσης, επιβεβαιώθηκε και με υπόμνημα, που υπέβαλλε η μητέρα της στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, περιγράφοντας επιπλέον τις επιπτώσεις στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον της κόρης της.


Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που έγινε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου, μετά από εισαγγελικό βούλευμα και σε συνεργασία με τις εταιρείες του συγκεκριμένου διαδικτυακού χώρου καθώς των παροχών υπηρεσιών διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 21χρονου.


Ακολούθησε έρευνα χθες πρωινές ώρες στο σπίτι του, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, δύο κάρτες κινητής τηλεφωνίας και ένα κινητό τηλέφωνο. Από την επιτόπια αυτοψία στα αρχεία του υπολογιστή, βρέθηκαν αρχεία βίντεο και φωτογραφιών της ανήλικης ενώ βρέθηκαν φωτογραφίες και από δεύτερο ανήλικο άτομο.


Επιπλέον, όπως προέκυψε, ο δράστης συνομιλούσε με την ανήλικη χρησιμοποιώντας στο προφίλ του στοιχεία συγγενικού του προσώπου.

newsbeast



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Το Επιμελητήριο Καβάλας σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας συμμετέχουν με ειδικό περίπτερο στην τουριστική έκθεση ΕΜΙΤΤ στην Κωνσταντινούπολη από 24-27 Ιανουαρίου, στα πλαίσια ενίσχυσης της τουριστικής προβολής του νομού Καβάλας και την προσέλκυση νέων τουριστών.


Επίσης στην συγκεκριμένη έκθεση συμμετέχουν η Ένωση ξενοδόχων Καβάλας, Σωματεία επαγγελματιών Θάσου και Τουριστικοί πράκτορες Καβάλας-Θάσου. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θέλουν να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη έκθεση μπορούν να απευθύνονται στο Επιμελητήριο.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Ο Υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, υπέγραψε την απόφαση για την καταβολή της τρίτης και τελευταίας δόσης των οφειλομένων στους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ύψους 10 εκ. ευρώ, με την οποία εξοφλούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών για τις υπηρεσίες τους κατά τη διάρκεια του 2012.


Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», με μεγάλη επιτυχία εξυπηρετεί πάνω από 70.000 ηλικιωμένους και ΑμεΑ.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Η Ζήνα Κουτσελίνη βρέθηκε ως καλεσμένη στην εκπομπή “Πάρτε θέση” με την Χριστίνα Κανατάκη. Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου της “Ο πιο δύσκολος δρόμος”, που κυκλοφορεί από τις ... εκδόσεις Λιβάνη, η Ζήνα Κουτσελίνη βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη και μίλησε για όλα στην εκπομπή του TV100. Μίλησε για το πρώτο της βιβλίο και ανέφερε ότι δεν θεωρεί τον εαυτό της ακόμη συγγραφέα, ενώ συμπλήρωσε “Και πολλές θεωρούν ότι είναι παρουσιάστριες, αλλά για μένα δεν είναι…”.



“Για να μπορέσω να δουλέψω με έναν άνθρωπο έπρεπε να τον εκτιμάω, να τον σέβομαι και να αποδέχομαι τον τρόπο που εργάζεται. Δεν δούλεψα με ανθρώπους που δεν σεβάστηκα ή που δεν ήμουν περήφανη που συνεργάστηκα μαζί τους. Άσχετα αν στην πορεία, τα πράγματα μας έφεραν σε διαφορετικούς δρόμους ή πραγματικά δεν ενωθήκαμε…” δήλωσε.



Η Ζήνα Κουτσελίνη μίλησε και για την τηλεόραση, αλλά και τα τηλεοπτικά πρόσωπα. “Ένας καλός παρουσιαστής μπορεί να είναι καλός σε όλα. Ανεξάρτητα αν θα κάνει την ψυχαγωγία με άλλο τρόπο. Μπορεί να την κάνει, όμως. Η Βίκυ Χατζηβασιλείου πέρασε από την ενημέρωση στην ψυχαγωγία με πολύ ωραίο τρόπο. Ήταν το κόνσεπτ τέτοιο που προσαρμόστηκε πάνω στη Βίκυ. Η Ράνια Θρασκιά, όταν ξεκίνησε έκανε πεντάλεπτα δελτία ειδήσεων, πέρασε στην ενημέρωση, έκανε ψυχαγωγία… Το ίδιο καλά τα έκανε. Θα μου πεις, μπορείς να φανταστείς τη Μενεγάκη να κάνει δελτίο ειδήσεων; Ναι, εγώ μπορώ! Και νομίζω θα τα έλεγε και με χαμόγελο!” ανέφερε, ενώ συνέχισε “Είναι θέμα προσωπικότητας. Το να βγει ένας άνθρωπος και να είναι μαγκωμένος, είτε στην ενημέρωση, είτε στην ψυχαγωγία, δεν θα πει τίποτα. Εγώ τους λέω “πινέζες”, δεν θα μπορέσουν να κινηθούν, λέγονται “συγκαμένοι” τηλεοπτικά”.



“Έχει μέλλον η τηλεόραση. Αρκεί να την δούμε πιο ρεαλιστικά, να μιλήσουμε τη γλώσσα των τηλεθεατών. Αυτό που έλεγα πάντα είναι ότι η τηλεόραση είναι πλάκα, είναι παρέα και συντροφιά. Αν μιλήσουμε στον τηλεθεατή Κινέζικα, εισπράττει Γαλλικά, είναι σαν να μιλάμε άλλες γλώσσες” κατέληξε.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Το δικό του μήνυμα προκειμένου να καθησυχάσει τους θαυμαστές του και παράλληλα να τους ευχαριστήσει για τη στήριξη που του παρείχαν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας.... του σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, μετά το εγκεφαλικό που υπέστη, έστειλε μέσω Facebook ο τραγουδιστής Λευτέρης Πανταζής.



«Kαλημέρα φίλοι μου και φίλες μου! Είμαστε εδώ, είμαστε καλά και μην ξεχνάμε να ευχαριστούμε το θεό για ότι μας συμβαίνει. Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου, να σας ευχαριστήσω όλους μαζί και έναν έναν προσωπικά, για την αγάπη, τις ευχές και την θετική ενέργεια που μου στείλατε! Σας αγαπώ πάρα πολύ!», ήταν το μήνυμά που έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο Λευτέρης Πανταζής.



Σύμφωνα με το star.gr ο τραγουδιστής υπέστη όχι μόνο ένα, αλλά δύο ελαφρά εγκεφαλικά και, πλέον, έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο. Μάλιστα, αναμένεται να πάρει εξιτήριο την Παρασκευή.



Πάντως, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μια φωτογραφία που απεικόνιζε τον τραγουδιστή καθισμένο σε αναπηρικό καροτσάκι. Οπως διευκρινίστηκε, τραβήχτηκε ενώ ο Λευτέρης Πανταζής περίμενε τη σειρά του για να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Ακριβώς μέσα στην καρδιά των επεισοδίων στο Σύνταγμα βρέθηκε η Τζόντι Φόστερ με τα παιδιά της, όπως αποκάλυψε η ίδια όταν ρωτήθηκε ποιό είναι το καλύτερο ταξίδι ... στην ζωή της κατά την διάρκεια της απονομής των Χρυσών Σφαιρών.



«Έρχομαι στην Ελλάδα από τότε που ήμουν 16 χρονών. Μάλιστα μικρότερη ήθελα να σπουδάσω φιλολογία με έμφαση στην Αρχαία Ελλάδα. Η τελευταία φορά που επισκέφτηκα την Αθήνα ήταν την περίοδο των πρώτων εξεγέρσεων. Καθόμουν με τα παιδιά μου στο παράθυρο του ξενοδοχείου μας στο Σύνταγμα και έβλεπα απέξω τον κόσμο και τα δακρυγόνα να πέφτουν. Τα παιδιά μου με θεωρούσαν την χειρότερη μητέρα στον κόσμο. Αλλά τους εξήγησα ότι είναι σημαντικό οι άνθρωποι να μπορούν να διαδηλώνουν και να στέλνουν το μήνυμά τους όταν κάτι στη χώρα τους δεν λειτουργεί καλά. Ήταν το καλύτερο ταξίδι της ζωής μου. Βγάλαμε και πολλές φωτογραφίες». Αυτό δήλωσε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό μιλώντας στον δημοσιογράφο του Greek reporter πάνω στο κόκκινο χαλί κατά την διάρκεια των Χρυσών Σφαιρών.



Ανάμεσα στους υπόλοιπους σταρ που μίλησαν για την Ελλάδα ξεχωρίζει η Μαρία Μενούνος («Το ταξίδι που θυμάμαι ήταν το περσινό καλοκαίρι που ήρθα με το τηλεοπτικό συνεργείο στο χωριό των γονιών μου»), ο Στίβεν Σπίλμπεργκ («Λατρεύω τον Παρθενώνα») και ο Μελ Γκίμπσον («Είχα έρθει σε ένα από τα μικρότερα, μη τουριστικά νησιά. Ήταν πολύ ήσυχα. Περνούσα όλη μέρα περπατώντας στο χωριό»).













via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Την τελευταία εβδομάδα η Μαρία Ηλιάκη και ο Άκης Πετρετζίκης έχουν έρθει κοντά... πολύ κοντά όμως. Τόσο κοντά που ούτε οι ίδιοι δεν το πίστευαν όταν το έμαθαν....

Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή όταν η Μαρία Ηλιάκη βρέθηκε καλεσμένη στο "Πρωινό" του Mega. Εκεί είχε τη δυνατότητα να μιλήσει με τον chef και να ανακαλύψουν ότι τόσο καιρό μένουν ακριβώς δίπλα και δεν το ξέρουν.



Η Μαρία κατοικεί εδώ και χρόνια στη Νέα Σμύρνη μία περιοχή που αγαπά πολύ και παρότι μετακομίζει απο τα σπίτια, δεν φεύγει ποτέ απο την περιοχή. Το ίδιο όμως κάνει και ο Άκης Πετρετζίκης. Παρότι ζούν εκεί τα τελευταία χρόνια δεν έχει τύχει ποτέ να συναντηθούν. Και μιλάμε για μεγάλη τύχη ή ατυχία αφού τους χωρίζει μόνο ένα στενό.



Τώρα βέβαια που το έμαθαν σχεδιάζουν καφεδάκια και οπωσδήποτε ο Άκης να μαγειρέψει κάτι και να φάνε παρέα, πάντα όμως ως φίλοι και τίποτα παραπάνω. Άλλωστε η σχέση του Άκη με την Demy είναι γνωστή.



Η Μαρία επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζουν συναντήσεις τετράδες: "Τα κορίτσια στο super market της γειτονιάς μου, μου έλεγαν ότι είμαστε γείτονες και ότι ο Άκης ψωνίζει απο εκεί αλλά δεν είχε τύχει να συναντηθούμε. Τώρα που τα είπαμε και γνωριστήκαμε θα κανονίσουμε να μαγειρέψει μήπως μάθω κι εγώ τίποτα, γιατί μόνο κοτόπουλο ψητό ξέρω να κάνω και όλο αυτό τρώω. Θα φάμε τετράδες εκείνος με την Demy και εγώ με ένα φίλο μου, αλλά όχι με τον Πουνέντη γιατί θα μας τα φάει όλα".

fthis.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Ο Κώστας Μαρτάκης θα κάνει guest εμφάνιση αυτό το Σαββατοκύριακο στο νυχτερινό σχήμα του Βοτανιού με την Νατάσσα Θεοδωρίδου και την Έλενα Παπαρίζου....

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νατάσσα Θεοδωρίδου ζήτησε από τον τραγουδιστή Κώστα Μαρτάκη, να κάνει μια guest εμφάνιση αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο νεαρός τραγουδιστής θα εμφανιστεί στη θέση του Λευτέρη Πανταζή, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας και νοσηλεύτηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.



Ο Κώστας Μαρτάκης είχε συνεργαστεί με την Νατάσσα Θεοδωρίδου πριν 2 χρόνια με μεγάλη επιτυχία! Ο τραγουδιστής ολοκλήρωσε τις πετυχημένες εμφανίσεις του με τον Γιάννη Πλούταρχο στην Θεσσαλονίκη και από τον Μάρτιο θα συνεχίσουν τις εμφανίσεις τους στην πρωτεύουσα.





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip
Μaria FowlerΗ πάντα γενναιόδωρη προς τους θαυμαστές της Maria ... Fowler μοιράστηκε με τους ακόλουθούς της στο Twitter μια γυμνή φωτογραφία μόνο και μόνο για να δείξει το νέο ψεύτικο μαύρισμα.



Στην εν λόγω εικόνα το μοντέλο με το κινητό στο χέρι και μπροστά από έναν καθρέφτη ολόγυμνη και με τα πόδια της να καλύπτουν… την αξιοπρέπεια της χαμογελά σκεπτόμενη λογικά ότι όλα τα media θα αναπαράγουν την φωτογραφία της. Η 25χρονη που στο προφίλ στο γνωστό social media περιγράφει τον εαυτό της ως "βασίλισσα των ατάλαντων" δεν μπόρεσε να απλώσει την αυτομαυριστική κρέμα μόνη της, αλλά διευκρίνησε ότι το αγόρι της James Morgan έκανε την επάλειψη! Εκείνη απλά ξέρει να ποζάρει!









via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Τι δείχνει τιμοληψία που έγινε σε τέσσερα γνωστά σούπερ μάρκετ


«Ίδια προϊόντα, στις ίδιες συσκευασίες, την ίδια ημερομηνία, οι καταναλωτές πληρώνουν περισσότερα στο ταμείο σε διαφορετικά -ανά την Ελλάδα- καταστήματα των ίδιων αλυσίδων». Αυτό είναι το συμπέρασμα τιμοληψίας, που πραγματοποίησε η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, στις 29 Νοεμβρίου 2012, η οποία αφορούσε ένα τυπικό καλάθι 14 βασικών ειδών, ίδιων συσκευασιών και ίδιων ετικετών, τα οποία προμηθεύονται οι καταναλωτές από 4 γνωστές αλυσίδες σούπερ μάρκετ, οι οποίες διατηρούν καταστήματα σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις τής χώρας μας.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της τιμοληψίας, η διαφορά αξίας του ακριβότερου καλαθιού ως προς το φθηνότερο της ίδιας πάντα αλυσίδας είναι από 0,52% μέχρι 6,33%, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.


Η οργάνωση, σε σχετική ανακοίνωσή της, με την οποία δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα τής τιμοληψίας, διατυπώνει σειρά ερωτημάτων όπως, γιατί οι καταναλωτές που εμπιστεύονται μια συγκεκριμένη αλυσίδα για την προμήθεια βασικών αγαθών πληρώνουν διαφορετικές τιμές για τα ίδια προϊόντα, αναλόγως της πόλης που ζουν και ποιο είναι το στοιχείο εκείνο που επιβάλλει στις αλυσίδες να καθορίζουν διαφορετικές τιμές.




via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91





Ο ρώσος χορογράφος και χορευτής Σεργκέι Φιλίν, καλλιτεχνικός διευθυντής των μπαλέτων του θεάτρου Μπαλσόι, νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και στα μάτια ύστερα από επίθεση με οξύ που δέχθηκε από άγνωστο στη Μόσχα....

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ, το οποίο επικαλείται εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο Φιλίν δέχθηκε την επίθεση αργά το βράδυ της Πέμπτης από άγνωστο, ο οποίος του έρριξε στο πρόσωπο «πιθανότατα οξύ» έξω από το σπίτι του, στο κέντρο της Μόσχας.



Ο ρώσος χορογράφος νοσηλεύεται με εγκαύματα τρίτου βαθμού στο πρόσωπο και τα μάτια, δήλωσε στο Ιτάρ-Τας η Καταρίνα Νοβικόβα, εκπρόσωπος του Μπαλσόι. Σύμφωνα με τη ρωσική τηλεόραση, οι γιατροί φοβούνται πως ο Φιλίν μπορεί να χάσει την όρασή του και δήλωσαν ότι θα είναι σε θέση να το γνωρίζουν σε δυο εβδομάδες. Εκτιμούν εξάλλου ότι θα χρειαστούν έξι εβδομάδες για την πλήρη ανάρρωσή του Φιλίν.



Η εκπρόσωπος του Μπαλσόι, στενή φίλη του Φιλίν, δήλωσε ότι ο χορογράφος, ο οποίος ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλσόι τον Μάρτιο του 2011, δεχόταν απειλές και άφησε να εννοηθεί ότι η επίθεση αυτή έχει σχέση με επαγγελματικές αντιπαλότητες.



«Ο Σεργκέι δεχόταν συνεχώς απειλές από τότε που ανέλαβε τη θέση αυτή, όπως και οι προκάτοχοί του» είπε. «Δεν είχαμε ποτέ φαναταστεί ότι ο πόλεμος για τους ρόλους και όχι για τις περιουσίες ή το πετρέλαιο, θα μπορούσαν να φθάσουν σε εγκληματικό επίπεδο. Πιστεύαμε πάντα και εξακολουθούμε να θέλουμε να το πιστεύουμε ότι ο κόσμος του θεάτρου διακρίνεται τουλάχιστον από ένα ελάχιστο ήθος. Για το λόγο αυτό είναι τρομερό αυτό που συνέβη» τόνισε.



Σύμφωνα με τη Ναβικόβα, πρόσφατα, άγνωστοι τρύπησαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου του Φιλίν, ενώ είχε γίνει πειρατεία στο λογαριασμό του στο Facebook και είχαν αναρτηθεί στη σελίδα του δυσφημιστικές για τον ίδιο πληροφορίες.



Ο Φιλίν, 42 ετών, ήταν χορευτής του Μπαλσόι από το 1988 και το 2008 ανέλαβε τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή ενός άλλου μοσχοβίτικου μουσικού θεάτρου, του θεάτρου Στανισλάβσκι και Νεμίροβιτς-Νταντσένκο, το οποίο έγινε στις μέρες του, μια από τις πιο σημαντικές σκηνές της Ρωσίας.



Τον Μάρτιο του 2011, Ο Φιλίν αντικατέστησε στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μπαλσόι τον Γιούρι Μπουρλάκα.





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3





Στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκεται 21χρονος, ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου... εκβίαση και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.



Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία 15χρονης, η οποία διαμένει μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, πριν από περίπου ένα χρόνο άρχισε να συνομιλεί με άγνωστο άτομο, μέσω προφίλ που διατηρούσε στο Facebook.



Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, την έπεισε να του αποστείλει προσωπικές της, γυμνές φωτογραφίες. Το επόμενο χρονικό διάστημα και αφού η ανήλικη αρνείτο να του αποστείλει περισσότερες φωτογραφίες, την εκβίαζε ότι θα δημοσιοποιούσε στο διαδίκτυο τις φωτογραφίες που ήδη κατείχε και παράλληλα θα ενημέρωνε τη μητέρα της και τρίτα πρόσωπα. Λόγω των εκβιασμού και των απειλών του δράστη, η ανήλικη αναγκάστηκε να του στείλει και άλλες φωτογραφίες, καθώς και βίντεο.



Μετά από άρνησή της να του στείλει ακόμη περισσότερα αρχεία, ο δράστης παραβίασε το προφίλ της και αλλάζοντας τους κωδικούς πρόσβασης, ανήρτησε 370 γυμνές φωτογραφίες της. Επιπλέον, επικοινωνούσε τηλεφωνικά μαζί της και την απειλούσε ότι θα πάει στο σπίτι της με φίλους του για να τη χτυπήσει.



Το χρονικό της όλης υπόθεσης, επιβεβαιώθηκε και με υπόμνημα, που υπέβαλε η μητέρα της στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, περιγράφοντας επιπλέον τις επιπτώσεις στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον της κόρης της. Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα, μετά από εισαγγελικό βούλευμα και σε συνεργασία με τις εταιρείες του συγκεκριμένου διαδικτυακού χώρου καθώς των παροχών υπηρεσιών διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 21χρονου ημεδαπού.



Στη συνέχεια έγινε έρευνα στο σπίτι του νεαρού, παρουσία εισαγγελεά, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, δύο κάρτες κινητής τηλεφωνίας και ένα κινητό τηλέφωνο. Από την επιτόπια αυτοψία στα αρχεία του υπολογιστή, βρέθηκαν αρχεία βίντεο και φωτογραφιών της 15χρονης ενώ βρέθηκαν φωτογραφίες και από άλλο άτομο, το οποίο ήταν στα όρια της ανηλικότητας.



Επιπλέον, όπως προέκυψε ο δράστης συνομιλούσε με την ανήλικη χρησιμοποιώντας στο προφίλ του στοιχεία συγγενικού του προσώπου. Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών, προκειμένου να εξεταστεί και να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των επίμαχων αρχείων, το είδος αυτών καθώς και η τυχόν διαχείριση του επίμαχου προφίλ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης από το δράστη.



Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγείται σήμερα το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Ένα δράμα ζουν κυρίως στα δημόσια νοσοκομεία πολλοί γιατροί που έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με ανθρώπους που υποφέρουν από ασθένειες, τραυματισμούς αλλά και ...





από την κρίση‼! Αποκαλυπτική και γεμάτη απόγνωση είναι η παρακάτω μαρτυρία γιατρού: «Όταν συνταγογραφώ, λέω στον ασθενή πότε πρέπει να πάρει τα φάρμακά του. Κι όταν του συστήνω "μετά το φαγητό" παίρνω τη δραματική απάντηση: "Ποιο μετά το φαγητό, αφού δεν έχω να φάω;"». «Εκεί με πιάνει η απελπισία, συνέχισε η γιατρός. Κάποια φάρμακα, που δεν μπορούν να τα αγοράσουν οι άρρωστοι, μπορούμε να τα εξοικονομήσουμε, έστω με ζητιανιά. Το φαγητό όμως δεν μπορούμε. Έχουμε αρρωστήσει και εμείς πια».





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91

Να τα πούμε σαν φίλοι; Εντάξει, κουράστηκα. Αηδίασα. Αναγουλιάζω πλέον με όλα αυτά περί λίστας, καλπών, Μαρκογιαννάκηδων και usb. Αλλά κυρίως βαρέθηκα ν’ ακούω την Αριστερά να μιλά για συνταγματικές εκτροπές, Χούντες, πραξικοπήματα, και μεθοδεύσεις για την κατάλυση του κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος. Εντάξει, συμφωνούμε, έτσι ακριβώς έχει η κατάσταση. Η ερώτηση είναι απλή: Γιατί μένουν τα κόμματα της Αριστεράς στη Βουλή; Γιατί...


δε φεύγουν;



Δε λέω να αποχωρήσουν από κάποια συνεδρίαση. Εννοώ να φύγουν από τη Βουλή εντελώς. Δηλαδή τι κάθονται και κάνουν μέσα σε αυτό το χουντικό περιβάλλον που οι ίδιοι καταγγέλλουν; Η απάντηση «δίνουμε μάχες» είναι για γέλια. Ποιες μάχες; Του πρώτου Μνημονίου; Του δεύτερου; Του τρίτου; Των διαδικασιών του κατεπείγοντος; Των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου; Όλες χαμένες. Τι κέρδισε η Αριστερά με αυτές τις μάχες;



Καλεί η Αριστερά τον κόσμο να σηκωθεί από τον καναπέ και να βγει στο δρόμο. Μα οι μάχες που δίνουν στη Βουλή τα κόμματα της Αριστεράς είναι τηλεοπτικές. Τις προβάλει το κανάλι της Βουλής. Πως θα τις δει αυτές τις ηρωικές αιματοβαμμένες μάχες ο κόσμος αν δεν αράξει στον καναπέ να δει τηλεόραση; Τι να κάνει; Να βγει με τις τηλεοράσεις στο δρόμο; Παλαβώσαμε τελείως;



Αφήνω στην άκρη το ΚΚΕ. Έχει πιάσει παραδοσιακό στασίδι και παίζει τα 45άρια δισκάκια με παλιές επιτυχίες. Για τον ΣΥΡΙΖΑ μιλάω. Ναι, ξέρω, «οι άλλοι σου καταστρέφουν τη ζωή, ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει πάλι;». Λοιπόν, για να τελειώνει αυτό το αστείο. Εγώ τον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισα στις τελευταίες εκλογές. Αυτόν εμπιστεύτηκα. Αυτός μου έταξε ανατροπές. Όταν κατάλαβα τη μαλακία που έκανα, ζήτησα δημόσια συγγνώμη, μουντζώθηκα, αλλά δε θα πάω και γονατιστός στην Παναγία της Τήνου για να μου συγχωρεθεί η αμαρτία.



Έως τις επόμενες εκλογές ισχύει η ψήφος μου και το δικαίωμα της κριτικής στις υποσχέσεις του κόμματος που την κέρδισε. Αν δε γίνει κάποια κοσμοϊστορική αλλαγή ως τις επόμενες εκλογές κι εγώ πάω να ξαναψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ, τότε ναι, θα μου αξίζει να πάω γονατιστός στο Σινά να με συγχωρέσει η Αγία Αικατερίνη. Άλλωστε δεν κατάλαβα αυτό το χούι που απέκτησαν οι «σύντροφοι» και δεν ανέχονται την κριτική.



Τους άλλους ούτε τους ψήφισα, ούτε τους εμπιστεύτηκα, τους σιχαινόμουν και τους σιχαίνομαι, τους φτύνω στα μούτρα όπου τους πετύχω. Καμία απογοήτευση δεν έχω από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Το αντίθετο, μάλιστα, όχι μόνο επαλήθευσαν τους χειρότερους φόβους μου, αλλά τους ξεπέρασαν κιόλας.



Λοιπόν, για να επανέλθω στο θέμα μου. Τι κάθεται και κάνει η Αριστερά μέσα σε ένα κοινοβούλιο όπου δεν υπάρχει ίχνος Δημοκρατίας; Είναι απλό. Νομιμοποιεί με την παρουσία της όλο αυτό το τρισάθλιο σκηνικό. Αυτό κάνει. Δεν έχει σημασία που δεν ψηφίζει τους νόμους. Αποδέχεται τους όρους λειτουργίας αυτής της Χούντας που, επαναλαμβάνω, η ίδια η Αριστερά καταγγέλλει. Αύριο με ποια λογική θα αμφισβητήσει αποφάσεις που λήφθηκαν από τη σημερινή πλειοψηφία, την οποία ως νόμιμη αναγνωρίζει η Αριστερά με τη συμμετοχή της σε όλες τις διαδικασίες;



Θες καλή μου Αριστερά να είσαι ριζοσπαστική και να κάνεις ουσιαστικό αγώνα; Αποκήρυξε την αντιδημοκρατική λειτουργία της Βουλής, φύγε από κει μέσα, βγες στους δρόμους και κάλεσε τον κόσμο σου να αγωνιστεί για να ρίξει τη Χούντα, που ξανά επαναλαμβάνω, εσύ η ίδια καταγγέλλεις. Όσο δεν το κάνεις αυτό, μην ενοχλείσαι όταν ο κόσμος λέει «όλοι ίδιοι είναι», γιατί όλους ίδιους σας βλέπει. Όσο δεν το κάνεις, μη θες να ξεχωρίζεις από τους άλλους, διότι και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ όταν ήταν στην αντιπολίτευση, έκαναν ακριβώς αυτό που κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφιζαν αρνητικά και κατήγγειλαν την κυβέρνηση.



Με το να λες, αγαπητή Αριστερά, «κοιτάξτε πόσο το παλεύω μέσα στη Βουλή», την ώρα που εσύ ομολογείς ότι δεν έχεις καμία πιθανότητα να κερδίσεις, είναι σαν να με κοροϊδεύεις. Είναι σαν τον Γλύξμπουργκ που δήλωσε ότι ήταν εναντίον των χουντικών επειδή όταν φωτογραφήθηκε μαζί τους, δε χαμογελούσε αλλά ήταν μουτρωμένος.



Ας βγει η Αριστερά στους δρόμους, αν θέλει να είναι μια Αριστερά μαζί με τον λαό. Εκτός κι αν δεν εμπιστεύεται τον λαό. Εκτός κι αν τρέμει στην ιδέα ότι δε μπορεί, ότι δεν είναι ικανή να εμπνεύσει τον λαό και να τον βγάλει στους δρόμους. Τότε εντάξει, άλλο αυτό. Πάω πάσο. Δεν είναι καλή περίοδος για να χάνεις βουλευτικά προνόμια και κρατικές επιχορηγήσεις τζάμπα κι άδικα.



Υπάρχει ένα «όμως». Όμως, αν κάποιοι άλλοι βγουν στους δρόμους, δράσουν δυναμικά, στριμώξουν παχυλούς κώλους, βρουν συμπαράσταση από τον κόσμο και τον πάρουν στο πλευρό τους, τότε ούτε κιχ για προβοκάτσιες. Τότε, στο αντικείμενο της ανατροπής θα συμπεριλαμβάνεται και η σημερινή Αριστερά. Υπάρχει αυτή η περίπτωση. Δεν έχουν όλοι την υπομονή να περιμένουν πότε θα δοθεί η εντολή άνωθεν για να γίνουν εκλογές, ούτε ξέρω πολλούς που θα ήθελαν να πάνε γονατιστοί στο Σινά για να τους συγχωρέσει η Αγία Αικατερίνη.






via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE