follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!










Εμβόλια που θα λιώνουν στη γλώσσα

Για όσους φοβούνται τις βελόνες η επιστήμη ετοιμάζει ένα ανέλπιστο δώρο: εμβόλια που θα λιώνουν στη γλώσσα όπως τα λεπτά φιλμ που χρησιμοποιούνται σήμερα για να δίνουν δροσερή αναπνοή και θα επιτελούν γρήγορα το έργο τους καταργώντας την ανάγκη τσιμπήματος.

Η νέα μέθοδος αναπτύχθηκε από ερευνητές του Κολεγίου Royal Holloway στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και αφορά τη χορήγηση πολλών και διαφορετικών εμβολίων όπως της γρίπης, του τετάνου και της φυματίωσης μέσω ενός υδατοδιαλυτού φιλμ που τοποθετείται κάτω από τη γλώσσα.

«Καλά» βακτήρια ως… οχήματα μεταφοράς

Η τεχνική αναπτύχθηκε όταν οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου ανακάλυψαν ότι μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν «καλά» βακτήρια ως «οχήματα μεταφοράς» των διαφορετικών εμβολίων στον οργανισμό.

Ο καθηγητής Σάιμον Κάτινγκ από το Royal Holloway εξήγησε ότι «αντί να χρησιμοποιούμε βελόνες μπορούμε να αναπτύξουμε εμβόλια βασισμένα σε σπόρια βακίλων τα οποία θα χορηγούνται σε μορφή ρινικού σπρέι ή υγρού ή κάψουλας. Εναλλακτικά τα εμβόλια θα μπορούν να χορηγούνται μέσω ενός μικρού υδατοδιαλυτού φιλμ που θα τοποθετείται κάτω από τη γλώσσα».

Ο καθηγητής προσέθεσε ότι τα σπόρια των βακίλων είναι πολύ σταθερά και έτσι τα εμβόλια που θα βασίζονται σε αυτά δεν θα χρειάζεται να ψύχονται για να αποθηκευθούν, γεγονός που καταργεί άλλη μια δυσκολία με την οποία συνδέονται τα υπάρχοντα εμβόλια. Όπως προέκυψε από πειράματα, τα σπόρια αποτελούν πολύ καλούς μεταφορείς των αντιγόνων τα οποία προκαλούν απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω της παραγωγής αντισωμάτων εναντίον τους προστατεύοντας τον οργανισμό.

Ένα στα 10 άτομα φοβάται τις βελόνες

Η νέα εξέλιξη θεωρείται άκρως σημαντική καθώς ένα στα δέκα άτομα εμφανίζει παθολογικό φόβο για τις βελόνες με αποτέλεσμα να αποφεύγει τους εμβολιασμούς που είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Εκτός του ότι τα... υπογλώσσια εμβόλια σώζουν από την ταλαιπωρία του τσιμπήματος είναι και ασφαλέστερα στη χορήγηση, κυρίως σε χώρες όπου έχουν δυναμική παρουσία μεταδιδόμενες ασθένειες όπως το AIDS. Δυο άλλα σημαντικά πλεονεκτήματα της νέας γενιάς εμβολίων είναι ότι θα είναι φθηνά και δεν θα απαιτούν ιδιαίτερο τρόπο αποθήκευσης.

Ο καθηγητής Κάτινγκ και η ομάδα του έχουν ήδη διεξαγάγει δοκιμές με τα νέα εμβόλια προκειμένου να ανακαλύψουν την αποτελεσματικότητά τους ενάντια σε διαφορετικές νόσους όπως η γρίπη και η φυματίωση. Αυτή τη στιγμή οι ερευνητές εξετάζουν κατά πόσον ένα εμβόλιο που λαμβάνεται από το στόμα θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικό ενάντια στο βακτήριο Clostridium difficile (ένα ευρέως διαδεδομένο βακτήριο το οποίο διαταράσσει την ισορροπία των «καλών» βακτηρίων στο πεπτικό σύστημα, προκαλώντας συχνά διάρροιες, κυρίως σε άτομα που λαμβάνουν αντιβιοτικά και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή φλεγμονή του παχέος εντέρου).

Και για το C.difficile

Ο δρ Κάτινγκ τόνισε ότι σήμερα δεν υπάρχει εμβόλιο ενάντια στο C. Difficile το οποίο «πλήττει» συχνά νοσοκομειακούς ασθενείς και είναι υπαίτιο για πλήθος λοιμώξεων και θανάτων, κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα. «Παρότι διαφορετικές προσεγγίσεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε φάση κλινικών δοκιμών για την αντιμετώπιση του C.difficile, καμία δεν έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να προσφέρει πλήρη προστασία και έτσι αναζητούνται νέες αποτελεσματικότερες λύσεις. Τα εμβόλια που θα βασίζονται σε βακίλους έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις άλλες μεθόδους με κυριότερο ότι η από του στόματος χορήγησή τους μπορεί να προκαλέσει πιο συγκεκριμένη ανοσολογική απόκριση στο γαστρεντερικό σωλήνα εξολοθρεύοντας το βακτήριο».http://www.tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7




Στην πρεμιέρα της παράστασης «Κόκκινα Φανάρια» έδωσε το παρόν η Μαρία Σολωμού και ο φωτογραφικός φακός ήταν εκεί. Χαράς στο κουράγιο του φωτογράφου...







Η δημοφιλής ηθοποιός αιχμαλώτισε τα ανδρικά βλέμματα με το καυτό τζιν σορτσάκι που επέλεξε να φορέσει.



Ντυμένη απλά αλλά κομψά παρακολούθησε την παράσταση και ύστερα συνομίλησε με συναδέλφους της.








via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip




Ξεπέρασαν τους χίλιους οι προσκεκλημένοι στο γάμο του γιού του λιβανέζου επιχειρηματία Τζορτζ Χάλακ, γνωστού από την υπόθεση της ροζ βίλας του Ανδρέα Παπανδρέου ως ένας από τους δανειστές...







Ο Φάντι Χάλαγκ, ο μικρότερος γιός του επιχειρηματία, παντρεύτηκε με την ελληνίδα αγαπημένη του στον ιερό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Βουλιαγμένη.



Εντονη έκανε την παρουσία του στον γάμο ο αδελφός του πρώην Πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου μα τη σύζυγό του Αλεξία. Παρόντες ήταν επίσης ο Θεόδωρος Πάγκαλος με τη σύζυγό του Χριστίνα, ο Αντώνης Λιβάνης, ο Γεράσιμος Αρσένης με τη Λούκα Κατσέλη.



Ακολούθησε πάρτι στο Grand Resort Lagonissi και την έκπληξη της βραδιάς έκανε ο Σάκης Ρουβάς ο οποίος τραγούδησε για τους νεόνυμφους και τους καλεσμένους. Σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά ο Σάκης Ρουβάς αμείφθηκε με 50.000 ευρώ για να τραγουδήσει περίπου 2,5 ώρες ενώ καταναλώθηκαν μεγάλες ποσότητες σαμπάνιας Moet και Dom Perignon ενώ η βραδιά έκλεισε με πυροτεχνήματα.









via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip










perierga.gr - Απίθανες πανοραμικές εικόνες που μοιάζουν με "μικρούς πλανήτες"!

Πανοραμικές εικόνες δημιουργούν «μικρούς πλανήτες»!



perierga.gr - Απίθανες πανοραμικές εικόνες που μοιάζουν με "μικρούς πλανήτες"! Ο 34χρονος φωτογράφος Dan Arkle από το Σέφιλντ της Βρετανίας έκλεισε τον κόσμο σε ένα frame, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή συλλογή με τον τίτλο «Little Planets» (σ.σ. «Μικροί Πλανήτες»), για την οποία μπορεί να είναι πολύ υπερήφανος.



Με εργαλείο του μια φωτογραφική μηχανή και αρκετές δόσεις καλλιτεχνικής δημιουργίας στη συνέχεια, ο Dan ταξίδεψε σε διάφορες χώρες, λαμβάνοντας ορισμένες λήψεις σε συγκεκριμένα σημεία, «σε αυτά που τον συνεπήραν περισσότερο», όπως λέει και ο ίδιος.



Από τις ψηλές κορυφές των Άλπεων στους Δολομίτες της Ιταλίας και από εκεί στο κέντρο της πόλης του Σέφιλντ, ο Dan απαθανάτισε χιονισμένες βουνοκορφές και πλατείες, βράχους και δάση και στη συνέχεια επεξεργάστηκε τις εικόνες στο Photoshop, δίνοντάς τους πανοραμική διάσταση.

perierga.gr - Απίθανες πανοραμικές εικόνες που μοιάζουν με "μικρούς πλανήτες"!

«Στην αρχή χρησιμοποίησα ευρυγώνιο φακό για να έχω όλη τη θέα στη φωτογραφία αλλά δεν κατάφερα να συλλάβω αυτό που ήθελα – ούτε σαν εικόνα αλλά ούτε και σαν συναίσθημα. Αυτή η αίσθηση του πανοράματος δεν ήταν εύκολο να αποδοθεί με συμβατικά μέσα…», επισημαίνει ο Dan.http://perierga.gr

perierga.gr - Απίθανες πανοραμικές εικόνες που μοιάζουν με "μικρούς πλανήτες"!

perierga.gr - Απίθανες πανοραμικές εικόνες που μοιάζουν με "μικρούς πλανήτες"!

perierga.gr - Απίθανες πανοραμικές εικόνες που μοιάζουν με "μικρούς πλανήτες"!

perierga.gr - Απίθανες πανοραμικές εικόνες που μοιάζουν με "μικρούς πλανήτες"!

perierga.gr - Απίθανες πανοραμικές εικόνες που μοιάζουν με "μικρούς πλανήτες"!

perierga.gr - Απίθανες πανοραμικές εικόνες που μοιάζουν με "μικρούς πλανήτες"!

perierga.gr - Απίθανες πανοραμικές εικόνες που μοιάζουν με "μικρούς πλανήτες"!
















via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1




Η εταιρεία Royal Pingdom δημοσίευσε μια τεράστια λίστα με στατιστικά που αφορούν το μέγεθος του internet για την χρονιά που πέρασε....









Κατα καιρούς γίνονται γνωστά διάφορα ρεκόρ αριθμών, όπως όταν το facebook έφτασε τους 1δις χρήστες τον περασμένο οκτώβριο ή το twitter τους 200εκ. Όταν όμως τους δεί κανείς συγκεντρωτικά, σίγουρα νιώθει δέος για τον τεράστιο αυτό εικονικό πλανήτη.



Μερικά απο τα σημαντικότερα νούμερα αυτής της λίστας είναι



2.2 δισεκατομμύρια χρήστες email (425 εκατομμύρια εξ αυτών είναι χρήστες Gmail)

634 εκατομμύρια ιστοσελίδες

246 εκατομμύρια νέες κατοχυρώσεις ονομάτων ιστοχώρων

2.4 δισεκατομμμύρια χρήστες του internet

1.2 τρισεκατομμύρια αναζητήσεις στο Google



ενώ συγκεκριμένα στα κοινωνικά δίκτυα είχαμε κάθε μέρα



2.7 δισεκατομμύρια likes στο facebook

175 εκατομμύρια tweets στο twitter

5 εκατομμύρια +1 στο Google Plus



Τέλος μερικά ακόμη νούμερα που ζαλίζουν είναι τα 7 petabytes (εκατομμύρια gigabytes) φωτογραφιών που αναρτήθηκαν στο facebook, οι 52 δισεκατομμύρια ώρες σε βίντεο που αναπαράχθηκαν στο youtube και οι 1.3 κάτοχοι έξυπνων κινητών τηλεφώνων (smartphones) παγκοσμίως.





Πηγή: techit.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1
Οσο και αν ακούγεται απίστευτο, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν απόλυτα φυσιολογική όραση αλλά δεν μπορούν να ξεχωρίσουν πρόσωπα. Μπορούν δηλαδή να διαβάσουν, να εργαστούν και να κυκλοφορήσουν στον δρόμο αλλά δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τη σύζυγο ή το παιδί τους. Αυτό συμβαίνει γιατί ο εγκέφαλος φαίνεται να επεξεργάζεται σε διαφορετικές περιοχές τις εικόνες των προσώπων από τις εικόνες των αντικειμένων ή των τοπίων. Τώρα για πρώτη φορά ερευνητές κατόρθωσαν να αποδείξουν ότι αυτό ισχύει, εντοπίζοντας δυο πολύ συγκεκριμένα σημεία του εγκεφαλικού φλοιού που εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία.

Η ανακάλυψη, η οποία έγινε με τη βοήθεια ενός ασθενούς που πάσχει από σοβαρή επιληψία, ενδέχεται να βοηθήσει τους ανθρώπους με προσωπαγνωσία, όπως λέγεται η συγκεκριμένη πάθηση. Επίσης ίσως δώσει μια εξήγηση στο γιατί κάποιοι θυμούνται περισσότερο φυσιογνωμίες και άλλοι όχι ενώ, ακόμη πιο σημαντικό, αναμένεται να προσφέρει σημαντικές γνώσεις σχετικά με τη λειτουργία του πολυτιμότερου οργάνου που διαθέτουμε.

«Καλειδοσκόπιο» προσώπων

Όπως έχει συμβεί στο παρελθόν με πολλά σημαντικά επιστημονικά επιτεύγματα, η ανακάλυψη έγινε εντελώς τυχαία. Ο Ρον Μπλάκγουελ, ένας 47χρονος άνδρας με σοβαρή επιληψία, κατέφυγε αναζητώντας θεραπεία στον Τζόζεφ Παρβάζι, καθηγητή Νευρολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Στάνφορντ. Με στόχο να εντοπίσει την εστία των επιληπτικών κρίσεων στον εγκέφαλο του ασθενούς και, αν ήταν δυνατόν, να αφαιρέσει το προβληματικό «σημείο», ο δρ Παρβάζι τον υπέβαλε σε μια σειρά εξετάσεων τοποθετώντας ηλεκτρόδια στον κροταφικό λοβό του, λίγο επάνω από το δεξιό αφτί, και παρακολουθώντας τις αντιδράσεις του ενώ διοχέτευε διαφορετικά ρεύματα χαμηλής τάσης.

Σε μια συνεδρία κατά την οποία είχαν ενεργοποιηθεί δυο ηλεκτρόδια που ήταν τοποθετημένα σε δυο συγκεκριμένα σημεία της ατρακτοειδούς έλικας – μιας περιοχής που ενεργοποιείται πάντα στη θέα προσώπων, όπως δείχνουν οι εγκεφαλικές απεικονίσεις – ο κ. Μπλάκγουελ άρχισε να αναφέρει «αλλόκοτα» συμπτώματα που δεν είχαν καμία σχέση με τις επιληπτικές του κρίσεις αλλά ήταν άμεσα συνδεδεμένα με τον τρόπο με τον οποίο «έβλεπε» το πρόσωπο του γιατρού του.

«Μόλις γίνατε κάποιος άλλος» ακούγεται να λέει στο μαγνητοσκοπημένο βίντεο αυτής της συνεδρίας, το οποίο οι ερευνητές έδωσαν στη δημοσιότητα. «Ειναι σαν να μεταμορφώθηκε ολόκληρο το πρόσωπό σας». Με κάθε ηλεκτρική διέγερση ο ασθενής έβλεπε αλλαγές. «Η μύτη σας “έπεσε”, σαν να πήγε προς τα αριστερά, μου φανήκατε σχεδόν σαν κάποιον που έχω ξαναδεί, κάποιον άλλο». Ανάλογες μεταμορφώσεις έγιναν αντιληπτές και στο πρόσωπο της βοηθού του κ. Παρβάζι: «Το κάτω μέρος του προσώπου της σαν να άλλαξε προς τα επάνω. Σαν να τεντώθηκε για να της δώσει άλλη όψη. Μμμ, δεν ήταν ωραίο».

Όταν η εγκεφαλική διέγερση σταματούσε, ο ασθενής έβλεπε τα πρόσωπα κανονικά. Ακόμη και με την ηλεκτρική διέγερση όμως δεν έβλεπε καμία διαφορά στο κοστούμι και τη γραβάτα του γιατρού, στο δωμάτιο γύρω του, στην τηλεόραση ή στα άλλα αντικείμενα.

Συμπτώσεις από όλες τις πλευρές


Μετά από αυτό το περιστατικό ο δρ Παρβάζι ζήτησε τη συγκατάθεση του κ. Μπλάκγουελ για περαιτέρω έρευνες, στις οποίες συμμετείχε πλέον και η Καλάνιτ Γκριλ-Σπέκτορ, νευροεπιστήμονας του Στάνφορντ η οποία μελετά τις περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται στην αναγνώριση των προσώπων.

Διεξάγοντας νέα σειρά πειραμάτων τόσο με ηλεκτρική εγκεφαλική διέγερση όσο και με απεικονιστικές τεχνικές του εγκεφάλου, οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι τα δυο ηλεκτρόδια που «παραμόρφωναν» τα πρόσωπα στο μυαλό του ασθενούς ήταν τοποθετημένα σε δυο σημεία της ατρακτοειδούς έλικας – τα mFus-faces και pFus-faces – τα οποία η δρ Γκριλ-Σπέκτορ είχε εντοπίσει σε προηγούμενες έρευνες ως πιθανώς άμεσα εμπλεκόμενα στην αναγνώριση των προσώπων. Επίσης είδαν ότι η δραστηριότητα που συνελάμβαναν μέσω των ηλεκτροδίων στα δυο «κρίσιμα σημεία» ταίριαζε απόλυτα με εκείνη που εμφανιζόταν από τις απεικονίσεις.

Αυτή η πρώτη «απτή» απόδειξη για την εμπλοκή πολύ συγκεκριμένων σημείων του εγκεφάλου στην αναγνώριση των προσώπων θεωρείται ένα πολύ σημαντικό βήμα. Ο Χουάν Βιδάλ του Ερευνητικού Κέντρου Νευροεπιστημών της Λιόν στη Γαλλία εξήγησε μιλώντας στην ιστοσελίδα της επιθεώρησης «Science» ότι οι προηγούμενες μελέτες είχαν απλώς δείξει πως η ατρακτοειδής έλικα σχετίζεται με αυτή τη σημαντική αντιληπτική λειτουργία, η νέα όμως μελέτη είναι η πρώτη που το αποδεικνύει πραγματικά.

«Τα συμπληρωματικά στοιχεία από το ηλεκτροφλοιογράφημα, τη λειτουργική μαγνητική τομογραφία και την εγκεφαλική διέγερση θα δώσουν τη δυνατότητα να μελετήσουμε όχι μόνο την επίδραση της εγκεφαλικής διέγερσης στα τοπικά νευρωνικά δίκτυα που επεξεργάζονται τις σχετικές με τα πρόσωπα πληροφορίες αλλά επίσης πώς αυτά μεταδίδουν τις πληροφορίες τους προς άλλες περιοχές του εγκεφάλου» σχολίασε ο ερευνητής.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «The Journal of Neuroscience».http://www.tovima.gr/



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7
Για να απατάς τη σύζυγο σου πρέπει να έχεις φουσκωμένο πορτοφόλι.



Κάτι που πάνω - κάτω, όλοι οι άνδρες το ξέρουν. Αλλά τώρα έρχεται και μια έρευνα που επιβεβαιώνει αυτή τη φήμη. Σύμφωνα με... έρευνα του AshleyMadison.com η ερωμένη κοστίζει κάτι παραπάνω στον άτακτο σύζυγο από ότι η γυναίκα του!



Ο σύζυγος δαπανά σχεδόν...60 δολάρια το μήνα για τη σύζυγο του ενώ στο ρόλο του εραστή 125 δολάρια το μήνα. Όπως αναφέρει η έρευνα τα τρία πιο δημοφιλή δώρα για τις συζύγους είναι άρωμα, προϊόντα μπάνιου και λουλούδια ενώ οι ερωμένες έχουν πιο ακριβά γούστα αφού θέλουν κοσμήματα, spa και ακριβά εσώρουχα.

news24.gr



via http://www.verikoko.net/search/label/%CE%A3%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82


Περιζήτητη πλούσια νύφη...



Τέλος στις φήμες που την θέλουν να ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας έβαλε η βουλευτής της ΝΔ Ελενα Ράπτη, η οποία δήλωσε πως για να μπορέσει να παντρευτεί απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει έτερον ήμισυ και όπως ξεκαθάρισε η ίδια «δεν υπάρχει»....







Μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» τόνισε πως αυτόν τον καιρό ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό, αφού είναι μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.



Υπενθυμίζεται πάντως πως η κ. Ράπτη είναι η πλέον περιζήτητη «νύφη» της Βουλής, αφού εκτός από την εντυπωσιακή παρουσία της διαθέτει και εξίσου «εντυπωσιακή» κινητή και ακίνητη περιουσία.



Συγκεκριμένα -σύμφωνα με το πόθεν έσχες της που μόλις δημοσιεύτηκε- η Έλενα Ράπτη δήλωσε εισοδήματα της τάξεως των 138.868 ευρώ, ενώ επίσης διαθέτει καταθέσεις αξίας 691.000 σε ευρώ, 5.548 σε ελβετικά φράγκα και 7.243 σε αγγλικές λίρες.



Αν και, όπως συνηθιζόταν παλιά στις προίκες, αυτό που έχει σημασία είναι η ακίνητη περιουσία της «νύφης». Ένας τομέας στον οποίο η νεαρή βουλευτής επίσης διακρίνεται καθώς διαθέτει 35 συνολικά ακίνητα. Από αυτά τα 31 βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη και περιλαμβάνουν έξι διαμερίσματα στο κέντρο, 13 αποθήκες, 4 καταστήματα και 8 γραφεία, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται στην Χαλκιδική ( τρία σπίτια των 65 περίπου τ.μ. και ένα οικόπεδο 3,3 στρεμμάτων).









via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Αίτημα φιλίας στο Facebook με δολοφονικές διαθέσεις!





Σε τραγωδία παραλίγο να καταλήξει μία παρεξήγηση που έγινε μέσω Facebook.






Ένας 23χρονος μαχαίρωσε στον λαιμό έναν 28χρονο, καθώς νόμιζε πως έκανε αίτημα φιλίας στην κοπέλα του. Το περιστατικό που λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή του 28χρονου σημειώθηκε στην Ηγουμενίτσα. Ο 23χρονος συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οπλοχρησία.






Ωστόσο, όπως ipeirotika.gr, το θύμα μιλώντας στο Ράδιο Ηγουμενίτσα είπε πως δεν γνώριζε τον δράστη και την κοπέλα του και δεν ήταν αυτός που της έστελνε αιτήματα φιλίας.






Μάλιστα όπως φαίνεται για παρεξήγηση έκανε λόγο και ο δράστης κατά τη διάρκεια της απολογίας του στον εισαγγελέα.



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91


Από νωρίς στον αγώνα της επιβίωσης...







Νηστικοί πηγαίνουν στο σχολείο τουλάχιστον 100 μαθητές δημοτικών σχολείων της Καλαμάτας χωρίς να έχουν χρήματα για να αγοράσουν κάτι να φάνε, σύμφωνα με την Ένωση Γονέων Καλαμάτας, που συγκέντρωσε στοιχεία από διευθυντές σχολείων.



Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με τραγικές καταστάσεις υποσιτισμένων μαθητών και προσπαθούν να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν, άλλοτε προσφέροντας ένα κουλούρι και άλλοτε προσφέροντας φαγητό στις άπορες οικογένειες.



Η σοβαρότητα της κατάστασης αποτυπώνεται ακόμη και στις εκθέσεις των μαθητών. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα μιας μαθήτριας που έγραψε πως: «Το μόνο που θέλω είναι μια δουλειά για τη μανούλα μου για να έχουμε ψωμί να φάμε και παπούτσια να φορέσουμε»!



Κατάντια και συνάμα θλίψη! Ενώ το κοριτσάκι θα έπρεπε να απολαμβάνει την ανεμελιά της παιδικής του ηλικίας ζει με την αγωνία να βρει η μητέρα ου μία δουλειά προκειμένου να μπορέσουν να ζήσουν!!!



Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» τραγική είναι η κατάσταση στο Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος, όπου πάνω από το 50% των μαθητών δεν έχει ούτε κολατσιό, ούτε μεσημεριανό. Σύμφωνα με την διευθύντρια, από το Σεπτέμβριο μέχρι τώρα έχουν λιποθυμήσει από την πείνα 5 μαθητές.



Προβλήματα σε μικρότερο ποσοστό παρατηρούνται και σε σχολεία του κέντρου. Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο για παράδειγμα, το 8% έως 10% των παιδιών δεν έχει κολατσιό, ενώ η δουλειά στο κυλικείο έχει μειωθεί κατά 70% αφού πολλά παιδιά δεν έχουν πλέον χαρτζιλίκι.



Μικρότερο ποσοστό μαθητών υποσιτίζεται στο 21ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, σύμφωνα με γονείς, 5 -6 ντόπιες οικογένειες μικρών μαθητών αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα και στα παιδιά προσφέρεται πρωινό από ανθρώπους που το έχουν αναλάβει εθελοντικά.


Τόσες αθώες ψυχές θυσιάστηκαν για ποιο λόγο, για ποιον αγώνα;



Ποιος ή ποιοι θα μπορέσουν να αντικρύσουν όλα αυτά τα παιδιά, που βλέπουν το μαύρο μέλλον τους να βρίσκεται προ των πυλών και να τους εξηγήσουν γιατί τα οδήγησαν σε αυτή την τραγική κατάσταση;



Ποιοι;

newsbomb



via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91




Είστε από τους τύπους που δεν μπορούν να σηκωθούν από το κρεβάτι με τίποτα; Σας πλακώνει το πάπλωμα και πάντα αργείτε να πάτε στη δουλειά σας; Ε, λοιπόν, αυτό το gadget είναι για εσάς ακριβώς...







καθώς ένας 19χρονος Ινδός ανακάλυψε το ξυπνητήρι-ηλεκτροσόκ!



Ο λόγος για τον Sankalp Sinha ο οποίος είναι φοιτητής μηχανολογίας στο Sharda University στην Uttar Pradesh της Ινδίας.



Βλέποντας ότι υπάρχουν στιγμές που αποκοιμιέται ενώ έχει πατήσει το κουμπάκι στο ξυπνητήρι αποφάσισε να πάρει πιο δραστικά μέτρα.



Πάνω στο κουμπί αποφάσισε να ενεργοποιήσει έναν μηχανισμό που προκαλεί ηλεκτροσόκ τόσο δυνατό ώστε να σε ξυπνά χωρίς ωστόσο να δημιουργεί προβλήματα υγείας.



"Νομίζω ότι θα βοηθήσει πολλούς ανθρώπους που έχουν το ίδιο πρόβλημα όπως και εγώ", λέει ο εφευρέτης ο οποίος κοστολογεί το ξυπνητήρι του στα 100 δολάρια. Τιμή-ηλεκτροσόκ για να ταιριάζει με την ιδέα του δημιουργού.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Το βρήκαμε για να το δει η Ρεπούση!

Ένα βίντεο -ντοκουμέντο- από την καταστροφή της Σμύρνης, έρχεται να αποδείξει για μια κόμη φορά, ότι δεν επρόκειτο για έναν "συνωστισμό" στην παραλία της Σμύρνης.

Ο George Magarian, δημιουργός του «ντοκιμαντέρ» εποχής, γεννήθηκε το 1895 και σπούδασε στο «Αμερικανικό Κολλέγιο» στο Ικόνιο της Τουρκίας. Αργότερα...





διατέλεσε διευθυντής στο παράρτημα του Ικονίου της ΧΑΝ (Χριστιανική Αδελφότης Νέων) και μάλιστα, την περίοδο των γεγονότων στη Μικρά Ασία το 1922, οργάνωσε δομές ανακούφισης για τα θύματα της τραγωδίας αυτά με μια μηχανή 35 mm, κινηματογράφησε πολλές σκηνές της ανθρωπιστικής καταστροφής, στη Σμύρνη, στην Αθήνα και στον Πειραιά.



Οι συγκλονιστικές αυτές εικόνες παρέμειναν επί 60 και πλέον χρόνια στο διαμέρισμα της συζύγου του, στη Νέα Υόρκη. Όλοι αγνοούσαν την ύπαρξή τους, έως ότου το 2008 ο εγγονός του Robert Davidian, κινηματογραφιστής ο ίδιος, βρήκε το μοναδικό αυτό ντοκουμέντο και το διέσωσε από τη φθορά του χρόνου, μετατρέποντάς το σε ψηφιακή μορφή, πριν την ολοκληρωτική του αποσύνθεση.

Ένα ντοκουμέντο που αξίζει να το δείτε.

















via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3


Μιλάμε πως δεν έχει καμμία σχέση με την "λαμπερή" Άννα Βίσση.Τα σημάδια του χρόνου είναι εμφανή.Αυτό βέβαια δεν αλλάζει σε τίποτα το γεγονός ,πως η Άννα Βίσση παραμένει φωνάρα...








via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip



Mια εξαιρετικά περίεργη υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα από τοπικό διαδικτυακό ιστότοπο της Νέας Σμύρνης.



Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το nea smyrni live κοπέλα που παρουσιάζεται ως τρόφιμος ορφανοτροφείου με το ονοματεπώνυμο "Μαριάννα Ζουρνατζή"(ίδρυμα το οποίο εποπτεύεται από το Υπ. Υγείας & Πρόνοιας)φέρεται να κατήγγειλε γραπτώς στη Διοικήτρια του Ιδρύματος, ότι κοινωνικός λειτουργός ασελγούσε πάνω σε ανήλικες κοπέλες του Ιωσηφόγλειου Ιδρύματος.


Στην έγγραφη καταγγελία –που παρατίθεται παρακάτω- αναφέρει ότι ο κοινωνικός λειτουργός προσπάθησε να πλησιάσει και την ίδια. Η Διοικήτρια παρέδωσε την καταγγελία της στην Ασφάλεια Ν. Σμύρνης, η οποία την κάλεσε προκειμένου να επιβεβαιώσει ενώπιον των αρμοδίων την έγγραφη καταγγελία. Στην Ασφάλεια για κατάθεση βρέθηκαν και οι κοπέλες, που αναφέρει η κ. Ζουρνατζή και είχαν υποστεί βιασμό.


Στις καταθέσεις ο κοινωνικός λειτουργός φέρεται να ασελγεί πάνω σε ανήλικες κοπέλες από το 2004! Το 2006 μάλιστα έγινε παρόμοια καταγγελία και τότε διατάχθηκε ΕΔΕ. Ο δράστης απομακρύνθηκε με μετάθεση (!) από τη συγκεκριμένη θέση. Το πόρισμα της ΕΔΕ έχει εξαφανιστεί, ενώ ο ίδιος επανήλθε στη θέση του στην «Παιδόπολη» του Ιωσηφώγλειου το 2010!


Το χειρότερο όμως από όλα είναι ότι η υπόθεση παραμένει στάσιμη ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν έντονες πιέσεις από κύκλους του Υπ. Υγείας για συγκάλυψη του θέματος, ενώ η αντίδραση του ιδρύματος «Μητέρα», στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται το Ιωσηφώγλειο ήταν απλά να μεταθέσει τον κατηγορούμενο στην Πεντέλη.


Τα ερωτήματα που προκύπτουν πολλά.


-Πώς είναι δυνατόν ένας υπότροπος κοινωνικός λειτουργός, να συνεχίζει να ασκεί το λειτούργημα αυτό;


-Τι ρόλο διαδραματίζει η συμμετοχή του σε όλες τις Επιτροπές του Ιδρύματος;


-Ποιο πολιτικό πρόσωπο τον καλύπτει τόσα χρόνια, μέσα από το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να ασελγεί πάνω σε ανήλικους;




Πηγή: neasmyrnilive.gr





via http://www.to-gamato.com/search/label/%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91




Η 27χρονη (αλμπίνο) Ρεφιλουέ Μοντισέλε (Refilwe Modiselle) με καταγωγή από την Νότιο Αφρική είναι μαύρη. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά εκτός από το χρώμα. Η ιδιαιτερότητά της αυτή οφείλεται στον αλμπινισμό. Το μοντέλο πάσχει από την συγκεκριμένη σπάνια ασθένεια από τη στιγμή που γεννήθηκε. “Είμαι μαύρη, αλλά το δέρμα μου είναι λευκό. Πίστευα πως αυτή η ιδιομορφία μου θα τρόμαζε και για αυτό δεν περίμενα ποτέ ότι θα γινόμουν μοντέλο” ανέφερε η Μοντισέλε, η οποία αγωνίζεται ενεργά για τα δικαιώματα των ατόμων που πάσχουν από αλμπινισμό μέσω οργανώσεων και διαφημιστικών σποτ.






Σε πολλές αφρικανικές χώρες οι αλμπίνοι πιστεύεται ότι έχουν μυστικές, θεραπευτικές ικανότητες και εξαιτίας αυτής της προκατάληψης έχουν πέσει πολλές φορές θύματα εγκληματικών πράξεων,ακόμα και ανθρωποθυσίας(ανθρωποφαγία)..








via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1






via http://infognomonpolitics.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1


Κι ο γάιδαρος πετάει...



Ο γνωστός τραγουδιστής μίλησε για τα ναρκωτικά, τις πρώην συζύγους του και τους λόγους που απείχε για μεγάλο διάστημα από τα μουσικά δρόμενα...







Για τη σχέση του με τις γυναίκες, ο γνωστός τραγουδιστής παραδέχτηκε: «Δεν μπορώ να δείξω κάτι που δεν είμαι. Όταν είμαι ερωτευμένος φαίνεται και όταν δεν είμαι πάλι φαίνεται. Αν δεν υπάρχει έρωτας, δεν μπορώ να μείνω. Πρέπει να υπάρχει αυτή η φλόγα», ενώ δεν παρέλειψε να κάνει χιούμορ με τους τέσσερις γάμους που έχει κάνει, από τους οποίους απέκτησε ισάριθμα παιδιά: «Με την εκκλησία δεν μου έκατσε κανένας γάμος. Θα αρχίσω στα δημαρχεία τώρα!».



Ο Στέλιος Ρόκκος δεν παρέλειψε να μιλήσει για τη σχέση που έχει με τα παιδιά του: «Είμαι πολύ καλός μπαμπάς. Νιώθω πολύ τυχερός γιατί έχω τέσσερα παιδιά. Μπορώ και τα καταφέρνω. Είμαι κι εγώ πιο ώριμος μαζί τους. Δεν εγκατέλειψα κανένα ώστε να μην είμαι εκεί».



Ακόμα, ο ίδιος δεν δίστασε να παραδεχτεί πως για αρκετά χρόνια βρέθηκε «εκτός» της εγχώριας μουσικής βιομηχανίας: «Αν δεν ήταν το youtube δεν ήξερα κι εγώ τι θα έκανα. Με είχανε κλεισμένο στο συρτάρι για περίπου έξι χρόνια [...] Θα μπορούσαν τότε να παιζόντουσαν τα τραγούδια που παίζονται τώρα. Δεν είναι ανάγκη ένας καλλιτέχνης να εμφανίζεται σε μια μεγάλη πίστα για να παίζονται τα τραγούδια του. Αλλά εγώ επέλεξα να φύγω από την δημοσιότητα. Μπορεί να ήταν too much αυτό για μένα. Δεν ξέρω αν είμαι γεννημένος πρωταθλητής. Το μόνο που ξέρω να κάνω καλά είναι να ασχολούμαι με την μουσική. Τα υπόλοιπα δεν τα ξέρω».



Τέλος, ο Στέλιος Ρόκκος παραδέχτηκε μπροστά στην κάμερα πως στο παρελθόν έκανε συστηματικά χρήση χασίς: «Έχω κάνει ένα τσουβάλι τσιγάρα. Δεν είναι ναρκωτικό. Δεν υπάρχει κλινική για να απεξαρτηθείς από το τσιγαριλίκι. Ενώ, για παράδειγμα, για το σεξ υπάρχει. Έχω να καπνίσω πολλά χρόνια. Αν κάνεις κατάχρηση πάντως, εννοείται πως σε πειράζει».







via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip

Μένει άναυδος κανείς μπροστά στην αυθάδεια της κακουργίας των ανδρεικέλων της συγκυβέρνησης, μπροστά στην έπαρση της αυτοϊκανοποίησής τους.



Τα παραδείγματα είναι πολλά. Ενδεικτικά:

α) Βαπτίζουν ΣΩΤΗΡΙΑ της Ελλάδας, την οικονομική και πολιτική ΚΑΤΟΧΗ της από τα κοράκια και τους γύπες του διεθνούς κεφαλαίου…



β). Βαπτίζουν τη θηριώδη εξόντωση των εργαζομένων και του ελληνικού λαού, καθώς και την ολοκληρωτική ισοπέδωση των πάντων σαν «σωτηρία» και ΟΧΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ και τελεσίδικη χρεοκοπία



γ). Εμφανίζουν τον ΕΦΙΑΛΤΗ της ΚΑΤΟΧΗΣ, της ολοκληρωτικής κατοχής της Ελλάδας, σαν μελλοντικό παράδεισο.



δ). Προβάλλουν, με τέτοια ξιπασμένη αλαζονεία, την επίσημη χρεοκοπία της χώρας και τη μετατροπή της σε αποικία των διεθνών ληστών και δημίων, σαν «θεμέλιο» ανάπτυξης και προόδου…



ε). Διαλαλούν με νοσηρή έπαρση και ηδονισμό ότι ο πτωχευμένος (από αυτούς) λαός πρέπει να πληρώσει τους ληστές και τους κερδοσκόπους για χρέη (μαζί με τα διαμαρτυρικά) που οι ληστές και οι κερδοσκόποι δημιούργησαν από κοινού...


με τα πολιτικά τους ανδρείκελα…



Η πλέον μακάβρια αιχμή, όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές, αυτής της έπαρσης του ηδονισμού και της διαστροφής είναι τα πασοκικά ανδρείκελα. Η φρενοβλαβής γκριμάτσα της: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος.



Εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε έναν «υπέρ-φυσικό μπεμπέ» των μαφιών του χρήματος, αλλά και της μπουρδολογίας, σε μια παράκρουση νοσηρής έπαρσης: Της αχαλίνωτης αυθάδειας και της ομηρικής αυτοϊκανοποίησης…



Γράφαμε, μεταξύ άλλων, το Σεπτέμβριο του 2011, στο άρθρο μας:



«Βενιζέλος: Ο Μητσοτάκης ωχριά μπροστά του»

ΕΔΩ:




«Όταν ανέλαβε την ηγεσία της Οικονομίας ο Βενιζέλος είχαμε επισημάνει: “Με τσάρο το Βενιζέλο θα ζήσουμε τις αχαλίνωτες ταχυδακτυλουργικές σοφιστείες και την αυθάδεια της ψευτιάς περιτυλιγμένη με τις γνωστές δικηγορίστικες φλυαρίες του ανδρός”.

Όλο αυτό το διάστημα ο Βενιζέλος ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη!!!



Οι σοφιστείες, οι τιπολογίες, οι εξυπνακισμοί, τα κούφια λόγια και οι αυθάδεις χαμαιλεοντισμοί του τσάρου γέμισαν τις οθόνες των «νταβάδων» και μας βομβάρδιζαν ανηλεώς…



Ο Βενιζέλος είναι από τους πλέον αποκρουστικούς (και ο Λοβέρδος) διότι επιχειρεί να επενδύσει τη δωσίλογη φαυλοηλιθιότητα της κυβέρνησής, το ψεύδος της και τη χοντροκοπιά του κυνισμού της, με σοφιστικές απρέπειες και ξετσίπωτους εξυπνακισμούς…».



ΧΘΕΣ στη Βουλή ο Βενιζέλος έχει απογειωθεί εντελώς.



Και δεν είναι μόνο ότι ομολόγησε θρασύτατα: «Έχω αντίγραφο των αμυντικών σχεδίων της χώρας στο σπίτι μου, από την εποχή που ήμουν υπουργός άμυνας» !!!



Ομολογία Φύρερ: Θεωρεί το κράτος, αλλά και την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ του!!!



Αυτό όμως που ξεπερνά και το πολιτικό ναρκισσισμό κάθε Λουδοβίκου και δικτάτορας είναι τούτο: ηδονίζεται με το δωσιλογισμό του, αναγάγει το ΕΓΩ του σε θεότητα, καθώς και τα εγκλήματά του σε «ηρωικό αγώνα» για τη διάσωσή μας!!!



Αποκαλυπτικότατο είναι το παρακάτω, ευφυέστατο φωτογραφικό εύρημα:


Αυτή, βεβαίως, την επαρμένη νοσηρότητα την έχει φωτογραφίσει, επακριβώς, ο Ντοστογιέφσκι, πριν από 150 Χρόνια:



«Οι άνθρωποι αυτοί δεν αγαπήσανε ποτέ τους το λαό, δεν υπέφεραν γι' αυτόν και δε θυσιάσανε τίποτα για χάρη του. Ολα αυτά είναι δικές τους φαντασίες που τις πίστεψαν για να ικανοποιήσουν τον εγωισμό τους!».



Και ακόμα αυτοί οι ΑΧΡΕΙΟΙ ζουν και βασιλεύουν…



Από resaltomag, το 1ο μοντάζ από Γρέκι



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Όσοι και όσες άκουσαν τον Βενιζέλο να περιγράφει τι θα σήμαινε η παραπομπή του στην προανακριτική δεν μπορεί παρά να νιώθουν ανακουφισμένοι από το αποτέλεσμα και να ατενίζουν πια με...


αισιοδοξία το μέλλον.



Από antistachef



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE
Αν και η AMD με την GlobalFoundries πίσω στο 2009 είχαν ξεκινήσει σαν συνεργάτες, από οτι φαίνεται αυτή η συνεργασία δεν έχει πάει τόσο καλά μιας και η AMD έχει κατηγορήσει την GlobalFoundries και την τεχνολογία των 32nm που χρησιμοποιεί, για πολλά προβλήματα στην παραγωγή που έχουν σαν αποτέλεσμα χαμηλότερα έσοδα από τα αναμενόμενα για το 2011.


Και από οτι φαίνεται τα προβλήματα συνεχίστηκαν και στα 28nm κάτι που έκανε την AMD να ακυρώσει την παραγωγή των Wichita & Krishna APUs στα 28nm και να δώσει μεγάλο μέρος των παραγγελιών της στην ταϊβανέζικη TSMC. Η AMD δεν έχει κάνει ακόμα καμία αναφορά για αυτό το θέμα αν και πρόσφατα πούλησε το υπόλοιπο 10% των μετοχών που είχε από την GlobalFoundries και παράλληλα πλήρωσε ποινή 320 εκατομμυρίων δολαρίων στην GlobalFoundries για την ακύρωση συμφωνίας αγοράς wafers. Σύμφωμα λοιπόν με αναφορές του site ExtremeTech, η AMD έχει αναθέσει στην TSMC την παραγωγή των Kabini & Temash APUs με αναμενόμενη ημερομηνία κυκλοφορίας το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Παράλληλα αναφέρεται σε αυτές τις νέες APUs σαν τα πρώτα quad-core x86 system-on-chips που θα αποτελέσουν τις σειρές A4 και A6 της εταιρίας και προορίζονται για ultrabooks, netbooks και tablets και θα αντικαταστήσουν την υπάρχουσα Brazos 2.0 Ε-σειρά. Αν και ένα μέρος της παραγωγής θα μεταφερθεί στην TSMC, η AMD δεν πρόκειται να διακόψει εντελώς την συνεργασία με την GlobalFoundries μιας και η μακροχρόνια στρατηγική είναι να μεταφέρει όλη την παραγωγή της εκεί. Απλά λόγω των διαφόρων προβλημάτων πρέπει να μπορεί να είναι ευέλικτη στην κατασκευή των νέων APUs και επεξεργαστών της.



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1


Η εταιρεία Royal Pingdom δημοσίευσε μια τεράστια λίστα με στατιστικά που αφορούν το «μέγεθος» του διαδικτύου για την χρονιά που πέρασε....



Και τα στατιστικά στοιχεία είναι εντυπωσιακά.



Το διαδίκτυο λοιπόν, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:



-2,2 δισεκατομμύρια χρήστες email (425 εκατομμύρια από αυτούς είναι χρήστες Gmail)



-634 εκατομμύρια ιστοσελίδες



-246 εκατομμύρια νέες κατοχυρώσεις ονομάτων ιστοχώρων



-2,4 δισεκατομμύρια χρήστες του internet



-1,2 τρισεκατομμύρια αναζητήσεις στο Google



Στα κοινωνικά δίκτυα είχαμε κάθε μέρα:



-2,7 δισεκατομμύρια «likes» στο facebook



-175 εκατομμύρια «tweets» στο twitter



-5 εκατομμύρια «+1» στο Google Plus



Τέλος μερικά ακόμη νούμερα που ζαλίζουν είναι τα 7 petabytes (εκατομμύρια gigabytes) φωτογραφιών που αναρτήθηκαν στο facebook και οι 52 δισεκατομμύρια ώρες σε βίντεο που αναπαράχθηκαν στο youtube.





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Μία από τις μορφές που δεσπόζουν στα αετώματα του Παρθενώνα θα αποκτήσει ένα χαμένο τμήμα της... Ενας κομματιασμένος μαρμάρινος θρόνος θα αναζητήσει το άλλο του μισό. Ολα τούτα θα συμβούν εν καιρώ στο Μουσείο Ακρόπολης, εκεί όπου θα μετακομίσουν 27 ακόμη αποσπασματικά σωζόμενες αρχαιότητες και από το σκοτάδι των αποθηκών και του σε αχρησία παλαιού μουσείου θα πάρουν θέση υπό τα φώτα και τα βλέμματα των θεατών.



Το πρώτο βήμα για τη μεταφορά τους έγινε, καθώς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) γνωμοδότησε θετικά· ωστόσο το πώς και το πού θα κάνουν το ντεμπούτο τους οι 27 αρχαιότητες θα καθοριστεί έπειτα από σχετική μελέτη.



Τα αντικείμενα που θα εμπλουτίσουν τις συλλογές του μουσείου σχετίζονται με κιονόκρανα, υδρορρόες, ανθέμια και κεράμους που εκτίθενται ήδη στις αίθουσές του, πολλά εκ των οποίων διασώζουν χρώματα στην επιφάνειά τους, ενώ πλάκες εφαρμογής, εμπόλια και πόλοι (ξύλινα στοιχεία για την κατακόρυφη σύνδεση των σφονδύλων των κιόνων), που προέρχονται από τον Παρθενώνα, θα βρουν τη θέση τους δίπλα στις μακέτες του μνημείου πριν από την Αίθουσα των Γλυπτών.





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3


Tις τελευταίες εβδομάδες έχουν φουντώσει οι φήμες που θέλουν την Demi Moore να ζει έναν νέο έρωτα με τον πρώην της Lindsay Lohan, Harry Morton.... Οι δυο τους εθεάθησαν σε βραδινό ραντεβού σε εστιατόριο του Μπέβερλι Χιλς να περνούν μαζί το βράδυ τους και να διασκεδάζουν φλερτάροντας. Σύμφωνα με τους αυτόπτες το ζευγάρι έμοιαζε να φλερτάρει διαρκώς και να απολαμβάνει ο ένας την παρέα του άλλου.



Ο 31χρονος Harry Morton, ο οποίος είναι τρία χρόνια μικρότερος από τον τέως σύζυγό της Demi Moore Ashton Kutcher,το 2006 είχε σχέση με τη Lindsay Lohan και το 2010 ένα σύντομο ειδύλλιο με την Jennifer Aniston.



Στην φωτογραφία είναι ο Harry Morton με την Lindsay Lohan.






via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Σπηλιές, αεροπλάνα, κρουαζιερόπλοια, αρένες ακόμα και φυλακές μετατρέπονται σε ξενοδοχεία και καλούν τους επισκέπτες τους για μια διαφορετική εμπειρία διαμονής!...

Η Trivago μας ξεναγεί σε 10 από τα πιο περίεργα ξενοδοχεία στον κόσμο, από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι και το μακρινό Αμαζόνιο! Γιατί μπορεί τα πιο ωραία πράγματα στη ζωή να είναι και τα πιο απλά, αλλά κάποιες φορές οι στιγμές απλότητας καλό είναι, να φυλακίζονται κάτω από τα πιο «περίεργα πέπλα»!



Η trivago είναι ένα online meta search που συγκρίνει τιμές ξενοδοχείων από περισσότερα από 100 διαφορετικά sites κρατήσεων για 600.000 ξενοδοχεία ανά τον κόσμο.

1. Malmaison Oxford, Oxford, Ηνωμένο Βασίλειο







Αν και πολλοί λίγοι, θα ονειρευόταν να περάσουν μια νύχτα σε ένα κελί φυλακής, σίγουρα πολλοί περισσότεροι με χαρά θα το έκαναν αν ήξεραν ότι αυτό το κελί φυλακής έχει όλες τις ανέσεις ενός πεντάστερου ξενοδοχείου. Ο λόγος για το ξενοδοχείο Malmaison Oxford, πρώην Βικτωριανή φυλακή που έχει μετατραπεί σε χλιδάτο μπουτίκ ξενοδοχείο. Τα κελιά έχουν μετατραπεί σε σύγχρονα δωμάτια με plasma τηλεοράσεις, άνετα κρεβάτια και όλες τις ανέσεις. Αυτό που μαγεύει κάθε επισκέπτη είναι ότι η αίσθηση της φυλακής δεν έχει αλλοιωθεί, ενώ την ίδια στιγμή σου δίνει με την πρώτη ματιά την αίσθηση ενός πολυτελούς ξενοδοχείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εστιατόριο του ξενοδοχείου θεωρείται ένα από τα καλύτερα της περιοχής καθώς συνεργάζεται πάντα με διακεκριμένους σεφ.

2. Jumbo Stay Hostel, Στοκχόλμη, Σουηδία







Για όσους πάντα επιθυμούσαν να ταξιδέψουν business class και δε μπορούσαν, το ξενοδοχείο Jumbo Stay hostel στην Στοκχόλμη της Σουηδίας, υπόσχεται να τους κάνει να νιώσουν σαν να ταξιδεύουν χωρίς καν να αφήσουν το έδαφος. Αυτό το Boeing 747, που παλαιότερα ανήκε στο πλήρωμα της Pan Am και της Singapore Airlines,βρίσκεται σε ένα διάδρομο του αεροδρομίου της Στοκχόλμης που δε χρησιμοποιείται πλέον. Περιέχει δωμάτια για κάθε βαλάντιο και οι επισκέπτες μπορούν να βρουν από δωμάτια με πολλούς ενοίκους μέχρι πολυτελή σουίτα στο cockpit με πανοραμική θέα του αεροδρομίου. Πολλές από τις λειτουργίες του αεροπλάνου παραμένουν ενεργές όπως οι έξοδοι κινδύνου και τα ταμπλώ στο cockpit. Να σημειωθεί ότι το κάθε δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας, πρόσβαση στο ίντερντ με Wi- Fi και το μπαρ του ξενοδοχείου προσφέρει επί 24ώρου βάσεως ποτά και σνακ.

3. Crowne Plaza Indianapolis Downtown Union Station, Ινδιανάπολη, Η.Π.Α







Πόσες φορές δεν έχετε περάσει ώρες περιμένοντας το τρένο σε κάποιο σταθμό; Στην Αμερική οι περισσότεροι σταθμοί τρένων έχουν υποστεί ανακαίνιση αλλά ο σταθμός της Ινδιανάπολης είναι κάτι παραπάνω από ιδιαίτερος. Λειτουργεί κανονικά και την ίδια στιγμή στεγάζει το ξενοδοχείο Crowne Plaza Indianapolis Downtown. Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου μπορούν να περάσουν τα βράδια τους σε ένα από τα ιστορικότερα κτίρια της πόλης και να κοιμηθούν σε ένα από τα δωμάτια σε μορφή πούλμαν. Οι παροχές δεν σταματούν εδώ καθώς σε κάθε δωμάτιο οι επισκέπτες εχουν μια σειρά ανέσεων που απολαμβάνουν. Επιπλέον το ξενοδοχείο διαθέτει πισίνα και τζακούζι, ενώ το εστιατόριο του ξενοδοχείου με τη γυάλινη οροφή και τη διακόσμηση που παραπέμπει σαφώς σε σιδηροδρομικό σταθμό είναι ιδανική επιλογή για δεξιώσεις γάμου και κοινωνικές εκδηλώσεις.

4. Igloo Village Kakslauttanen, Lapland, Φιλανδία







Για τους λάτρεις του διαφορετικού η Φιλανδία και το ξενοδοχείο Igloo Village Kakslauttanen, υπόσχεται μέρες και νύχτες άκρως μοναδικές. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ξεχωριστές καμπίνες, παραδοσιακά ιγκλού ή φουτουριστικά ιγκλού φτιαγμένα από γυαλί. Όσοι επισκέπτες επιλέξουν τα παραδοσιακά ιγκλού θα έχουν την ευκαιρία να κοιμηθούν πάνω στο χιόνι και όσοι επιλέξουν τα γυάλινα θα έχουν την πολυτέλεια να παρακολουθούν τον ξάστερο ουρανό στη διάρκεια της νύχτας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας το ξενοδοχείο προσφέρει μια σειρά από δραστηριότητες όπως βόλτα με έλκηθρο που το σέρνουν σκυλιά χάσκεϊ και ψάρεμα στις παγωμένες λίμνες της περιοχής. Και όταν η νύχτα πέσει το ice bar του ξενοδοχείου υπόσχεται να ζεστάνει τους ταξιδιώτες με ποτά και κοκτέιλ.

5. Martin’s Patershof, Mechelen, Βέλγιο







Οι εκκλησίες είναι κτίρια που γαληνεύουν την ψυχή και δίνουν την αίσθηση της ηρεμίας. Το ξενοδοχείο Martin’s Patershof στο Βέλγιο είναι μια πρώην εκκλησία που δίνει στους επισκέπτες του την ευκαιρία να περάσουν τουλάχιστον μια νύχτα σε ένα από τα ωραιότερα κτίρια του 19ου αιώνα. Ψηλοτάβανο, με ασπίδες και πολύχρωμα παράθυρα, χαρακτηριστικό των καθολικών εκκλησιών υπόσχεται να προσφέρει στιγμές ηρεμίας και αγαλλίασης στους «πιστούς» επισκέπτες του. Τα δωμάτια αν και είναι διακοσμημένα σε μοντέρνο στιλ και με όλες τις ανέσεις, όπως wi-fi θυμίζουν σαφώς την προτέρα κατάσταση του κτιρίου.

6. The Queen Mary, Καλιφόρνια, Η.Π.Α







Πήρε το όνομα του από τη σύζυγο του βασιλιά Γεώργιου Ε‘ και από το 1937 μέχρι και το 1967 πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από το Southampton μέχρι τη Νέα Υόρκη. Το πλοίο μετά από 1001 υπεραντλαντικά ταξίδια αποσύρθηκε και μετατράπηκε στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου, από ένα χλιδάτο πλοίο σε ένα άκομψο γκρι πλοίο που μετέφερε εφόδια. Πλέον λειτουργεί ως ξενοδοχείο και οι επισκέπτες του έχουν την ευκαιρία να περάσουν στιγμές ξεγνοιασιάς σε ένα από τα ιστορικότερα πλοία. Στο ξενοδοχείο οι επισκέπτες θα βρουν από απλά δωμάτια μέχρι πολυτελείς σουίτες. Σε κάθε δωμάτιο ωστόσο οι παροχές είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές, με wi-fi, επίπεδη οθόνη τηλεόρασης plasma και iPad. Να σημειωθεί ότι το ξενοδοχείο θυμίζει πέρα από το εξωτερικό και στο εσωτερικό καράβι, με τα ξύλινα πατώμα και τις μπουκαπόρτες να διατηρούνται.

7. Cappadocia Cave Suites, Goreme, Τουρκία







Το ξενοδοχείο Cappadocia Cave Suites είναι ένα μοναδικό ξενοδοχείο χτισμένο μέσα σε βράχο, που δίνει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να κοιμηθούν μέσα σε πραγματικό σπήλαιο, κατοικίες από την εποχή των Χετταίων, τη Ρωμαϊκή και Βυζαντινή περίοδο που μετατράπηκαν σε πολυτελείς σουίτες του 21ου αιώνα. Το ξενοδοχείο συνδυάζει στοιχεία της ιστορίας της περιοχής παντρεμένα αρμονικά με το σύγχρονο πολιτισμό και design. Όποιο δωμάτιο και αν επιλέξει ο επισκέπτης, θα έχει την πολυτέλεια να θαυμάσει τη μαγευτική θέα της κοιλάδας της περιοχής. Όσον αφορά στη διασκόμηση των δωματίων δόθηκε μεγάλη προσοχή ώστε να τιμηθεί δεόντως η μακραίωνη ιστορία του σπηλαίου ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι παροχές του ξενοδοχείου είναι αυτές που αρμόζουν σε κατάλυμα πέντε αστέρων.

8. Luna Salada, Uyuni, Βολιβία







Το ξενοδοχείο Luna Salada είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο. Χτισμένο στις αλυκές του Uyuni στη Βολιβία, έχει κατασκευαστεί από αλάτι και το σημείο που βρίσκεται είναι ιδανικό για να απολαύσουν οι επισκέπτες τη θέα της περιοχής. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο τριών αστέρων που προσφέρει μια σειρά ανέσεων και παροχών, ικανές να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στο λόμπυ και να απολαύσουν το ποτό τους δίπλα στο τζάκι. Ενώ όσοι αγαπούν τις δραστηριότητες μια μέρα ξενάγησης στις αλυκές θα ικανοποιήσει τις όποιες απαιτήσεις τους.

9. Quinta Real Zacatecas, Μεξικό







Ένα από τα πιο περίεργα ξενοδοχεία του κόσμου είναι το Quinta Real Zacatecas στο Μεξικό. Χτισμένο γύρω από την αρένα αγώνων του San Pedro η οποία χτίστηκε το 19ο αιώνα και έριξε αυλαία το 1975, υπόσχεται να προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία διαμονής. Ο χαρακτήρας της εποχής και της αρένας διατηρούνται, ενώ την ίδια στιγμή γύρω από την αρένα δεσπόζει επιβλητικά ένα πεντάστερο ξενοδοχείο που προσφέρει όλες τις ανέσεις. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το δείπνο τους κάτω από τα αστέρια και μέσα στο χώρο της αρένας. Το ραντεβού με την ιστορία και τις γεύσεις δίνεται εκεί κάθε βράδυ και ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει τοπικές λιχουδιές αλλά και διεθνή κουζίνα.

10. Ariau Amazon Towers, Βραζιλία







Το ξενοδοχείο Ariau Amazon Towers, βρίσκεται στη Βραζιλία και αυτό που το καθιστά ιδιαίτερο είναι οι δυο πύργοι ύψους 41 μέτρων που διαθέτει για να μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν τη μαγευτική θέα του δάσους του Αμαζονίου από ψηλά. Τα παρατηρητήρια χωριτικότητας 450 ατόμων διαθέτουν και οπτικοακουστικό υλικό που συνάδει με την ιστορία του Rio Negro και τη ζωή της περιοχής. Διαθέτει δύο εστιατόρια, ένα μπαρ και μια καφετέρια που θα αναγκάσει τους επισκέπτες να σηκώσουν το βλέμμα ψηλά για να ατενίσουν το σύμπαν.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip





Οι... εκπλήξεις δεν σταματούν από την εκκεντρική Lady Gaga, η οποία υπέγραψε αυτόγραφο στο στήθος 22χρονος θαυμάστριάς της! Η 22χρονη κοπέλα, που δεν περίμενε πως η αγαπημένη της τραγουδίστρια...



θα της χάριζε ένα τόσο "καυτό" αυτόγραφο!



Η Lady Gaga έγραψε "Ga" στο ένα στήθος και "Ga" στο άλλο! Και η νεαρή Χάνα Μπαμπέζ (Jana Babez) έχασε τη μιλιά της! Η 22χρονη κοπέλα ανέβασε την εν λόγω φωτογραφία στο site του φαν κλαμπ της ποπ σταρ.



"Κατά τη διάρκεια της συναυλίας σήκωσα τη μπλούζα μου και έδειξα στην Lady Gaga και στους 55 χιλιάδες φαν της το στήθος μου! Μετά το τέλος του σόου, πήγα να τη βρω στα παρασκήνια και όταν με είδε μου είπε να της δείξω ξανά το γυμνό μου μπούστο! Το άρπαξε και υπέγραψε το αυτόγραφο που βλέπετε" είπε η περιχαρής θαυμάστρια.






via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip