follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!


Σπάνιο θέαμα για τα ελληνικά δεδομένα και ευτυχώς χωρίς να κινδυνεύσει κανείς

Εντυπωσιακή χιονοστιβάδα προκάλεσε η ...





ελεγχόμενη έκρηξη που πραγματοποιήθηκε από ειδικούς στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, χθες 19 Ιανουαρίου 2013!

Μετά τις ισχυρές χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών, το... ύψος του χιονιού σε πολλά σημεία στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων και σε ολόκληρο τον Χελμό, ξεπέρασε τα 2,5μέτρα!

Ο όγκος τόσου χιονιού σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες, ο κίνδυνος χιονοστιβάδων αυξάνεται. Έτσι, οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού, θεώρησαν προτού ανοίξουν τις πίστες, να προκαλέσουν χιονοστιβάδες με τεχνητό τρόπο μέσω ελεγχόμενων εκρήξεων, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος!








via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news
perierga.gr - Εντυπωσιακή γλυπτική τέχνη σε παλιά βιβλία! perierga.gr - Εντυπωσιακή γλυπτική τέχνη σε παλιά βιβλία! Όπως ακριβώς γίνεται ένα παραδοσιακό σκάλισμα σε ένα κομμάτι πέτρας, έτσι και ο καλλιτέχνης Alexander Korzer-Robinson χρησιμοποιεί ένα κοπίδι και «σκαλίζει» διάφορα παλιά βιβλία και εγκυκλοπαίδειες.



Αφαιρώντας τα γράμματα και διατηρώντας μόνο τις εικόνες και τους χάρτες, τα διαγράμματα αλλά και όλα τα οπτικά στοιχεία που υπάρχουν σε παλιά βιβλία, ο καλλιτέχνης δημιουργεί εντελώς νέες «αφηγήσεις», επαναπροσδιορίζοντας με τον τρόπο του τη χρήση άχρηστων πλέον αναγνωσμάτων.



«Μια εγκυκλοπαίδεια μπορεί να γίνει ένα παράθυρο σε έναν εναλλακτική κόσμο, προσφέροντας στο χρήστη μια διαφορετική εμπειρία. Αυτά τα βιβλία, που έχουν χάσει τη χρηστική αξία τους με το πέρασμα του χρόνου αποκτούν ξανά νέο σκοπό ύπαρξης…

perierga.gr - Εντυπωσιακή γλυπτική τέχνη σε παλιά βιβλία! perierga.gr - Εντυπωσιακή γλυπτική τέχνη σε παλιά βιβλία!

perierga.gr - Εντυπωσιακή γλυπτική τέχνη σε παλιά βιβλία! perierga.gr - Εντυπωσιακή γλυπτική τέχνη σε παλιά βιβλία! …Δεν είναι πλέον τα εργαλεία που θα μάθουν κάτι στον κόσμο μέσω των κειμένων τους, αλλά μάλλον ένα μέσο για να αποκτήσουν οι άνθρωποι μια εικόνα γι’ αυτά», εξηγεί ο καλλιτέχνης.



Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και η συλλογή του Alexander Korzer-Robinson έχει παρουσιαστεί σε διάφορες γκαλερί τέχνης στην Ευρώπη με πιο πρόσφατη την έκθεσή τους στο «Affordable Art Fair» στο Hampstead του Λονδίνου.

perierga.gr - Εντυπωσιακή γλυπτική τέχνη σε παλιά βιβλία!

perierga.gr - Εντυπωσιακή γλυπτική τέχνη σε παλιά βιβλία!



perierga.gr - Εντυπωσιακή γλυπτική τέχνη σε παλιά βιβλία!



perierga.gr - Εντυπωσιακή γλυπτική τέχνη σε παλιά βιβλία!http://perierga.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1


Νυφούλα θα ντυθεί η Τζούλια Αλεξανδράτου. Η περσόνα ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας στο πλευρό του αγαπημένου της, Κριστιάν Καρπόζιλου, όπως ανακοίνωσε η ίδια μέσω facebook.... Η περσόνα τον τελευταίο καιρό ζει με τον καλό της μόνιμα στην Βιέννη και όπως όλα δείχνουν έχει γυρίσει σελίδα στην ζωή της.



Όσο για το που θα γίνει ο γάμος, αυτό παραμένει προς το παρόν άγνωστο.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν η Καλομοίρα και ο σύζυγός της Γιώργος Μπούσαλης. Το γνωστό ζευγάρι που καλωσόρισε στις 14 Δεκέμβρη τα δυο αγοράκια του βρίσκεται στην πιο όμορφη και τρυφερή περίοδο της ζωής του....



Η μαμά Καλομοίρα είναι πανευτυχής και δεν αφήνει λεπτό από κοντά της τους γιους της Νίκο και Δημήτρη. Η ίδια μάλιστα, δημοσίευσε χθες βράδυ στην επίσημη σελίδα...

της μια φωτογραφία με τους δυο της πρίγκιπες, στέλνοντας και ένα ξεχωριστό μήνυμα στους φίλους της, που δεν σταματούν να της εύχονται τα καλύτερα.



H Καλομοίρα με τον Γιώργο, λίγο μετά τη γέννηση των μωρών!



“Γεια σας αγαπημένοι μου,



Ξέρω ότι έχει περάσει λίγος χρόνος από τότε που σας έγραψα. Αρχικά θέλω να σας ευχαριστήσω για τις θερμές ευχές που στείλατε για τα δίδυμα. Ο Γιώργος και εγώ είμαστε πολύ χαρούμενοι και εκτιμούμε την αγάπη και την στήριξή σας. Όπως γνωρίζεται, τα νερά μου έσπασαν πριν από έξι εβδομάδες και τα μικρά γεννήθηκαν νωρίτερα από ότι περιμέναμε. Από εκεί και έπειτα η διαδρομή ήταν τόσο γεμάτη που δεν μπορώ να την περιγράψω. Ο Δημήτρης έμεινε στο μαιευτήριο για δυο εβδομάδες μετά τη γέννησή του και ο Νίκος για 3,5! Και τώρα είμαι πολύ χαρούμενοι που είναι και οι δυο μαζί μας στο σπίτι.



Ο Δημήτρης και ο Νίκος Μπούσαλης



Σας ευχαριστούμε που μοιραστήκατε μαζί μας αυτές τις μοναδικές στιγμές της ζωής μας Ευχόμαστε αγάπη, ηρεμία και ευτυχία για εσάς και τους αγαπημένους σας...



Καλομοίρα”



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Άναψαν τα αίματα στο Twitter μεταξύ του τραγουδιστή Στάθη Δρογώση και της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ, συμβούλου του Ευάγγελου Βενιζέλου...



με αφορμή την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στο The Mall.



Ο δημοφιλής τραγουδιστής σχολίασε το tweet της κ. Αλ Σάλεχ η οποία σχολίαζε το περιστατικό. "Θα σε δούμε αγκαζέ με τον Άδωνη και τον Φαήλο με ρεσώ;" τη ρώτησε ο Στάθης Δρογώσης για να πάρει την απάντηση "παριστάνεις και τον καλλιτέχνη. γελοίε".



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip
Μιχάλης Ιγνατίου

Η έλευση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Αμερική είναι από μόνη της ένα σημαντικό γεγονός. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο ηγέτης ενός κόμματος, τα μέλη του οποίου στη συντριπτική τους πλειονότητα θεωρούνται «αντιαμερικανοί». Στα κατάστιχα των αμερικανικών υπηρεσιών καταγράφεται και μια «φιλική στάση» κάποιων μελών του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της τρομοκρατίας. Κακά τα ψέματα... Οι θέσεις του ελληνικού κόμματος και των Αμερικανών δεν συμπίπτουν πουθενά.

Οσοι γνωρίζουν το πρωτόκολλο στην Ουάσιγκτον εντυπωσιάστηκαν με την αρχική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, να επισκεφθεί δηλαδή ο αρχηγός του την αμερικανική πρωτεύουσα και τη Νέα Υόρκη χωρίς να ενημερωθεί ο οικοδεσπότης.

Ηταν ένα διπλωματικό λάθος, που φαίνεται ότι έγινε προσπάθεια να διορθωθεί στην πορεία. Ομως στέρησε την ευκαιρία από τον κ. Τσίπρα να έχει υψηλού επιπέδου επαφές. Π.χ. οι γνωρίζοντες το πρωτόκολλο λένε πως ο Αμερικανός αντιπρόεδρος είθισται να έχει συναντήσεις με ηγέτες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανά τον κόσμο. Ολοι οι προηγούμενοι επισκέφθηκαν και τον Λευκό Οίκο. Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι απώλεσε μία μεγάλη ευκαιρία, και τώρα -τουλάχιστον την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές- θα αρκεστεί να συναντηθεί με έναν χαμηλόβαθμο αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Είχα μία συζήτηση με ανώτερο διπλωμάτη για το θέμα και πιστεύω ότι «τα λέει όλα». Οταν ρώτησα αν ο κ. Τσίπρας θα έχει επαφές στον Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μου απάντησε ως εξής: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μού θύμισε αυτόν που αποφάσισε να επισκεφθεί ένα σπίτι, δεν ρώτησε αν μπορούν οι ένοικοι να τον δεχθούν, και όταν έφτασε απρόσκλητος, άνοιξε την πόρτα και μπήκε μέσα».

Οι επισκέψεις των ξένων πολιτικών στην Ουάσιγκτον είναι μεγάλη υπόθεση και όσοι έρχονται εδώ προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία για να εξηγήσουν τις θέσεις τους, έστω και αν γνωρίζουν πως για τους Αμερικανούς όσοι δεν συμπλέουν μαζί τους είναι αντίπαλοι. Εχω την αίσθηση ότι οι οργανωτές της επίσκεψης προσέβλεπαν μόνο σε εντυπώσεις. Ελπίζω να μας διαψεύσουν...

ΕΘΝΟΣ





via http://infognomonpolitics.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1


Η ΜΟΣΧΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΥΜΜΑΧΟ

Τις προθέσεις των Ρώσων να αναδείξουν την Ελλάδα σε νέο εταίρο τους στη ΝΑ Ευρώπη μαρτυρούν οι μη δεσμευτικές προσφορές τους στον διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», το συνολικό ποσό που προσφέρουν ανέρχεται στα 2,7 δισ. ευρώ, ενδεικτικό του θερμού ενδιαφέροντός τουςΣτρατηγικό της σύμμαχο επιδιώκει να κάνει εκ νέου την Ελλάδα η Μόσχα στα σχέδιά της για είσοδο στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το γεωπολιτικό ενδιαφέρον των Ρώσων εκδηλώνεται μέσα από τη συμμετοχή εταιρειών-κολοσσών στις εν εξελίξει αλλά και στις επικείμενες αποκρατικοποιήσεις ελληνικών επιχειρήσεων. Επιστρέφουν έξι χρόνια μετά την πρώτη χείρα συμμαχίας που είχαν τείνει με τη διακρατική συμφωνία για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη» και τα μνημόνια για τον αγωγό South Stream (νότιος διάδρομος μεταφοράς αερίου, Βουλγαρία - Ελλάδα - Ιταλία). Σχέδια τα οποία τελικά δεν ευδοκίμησαν κατόπιν εσφαλμένων χειρισμών των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Το πρώτο δυναμικό «παρών» οι Ρώσοι το δίνουν μέσα από τον διαγωνισμό για τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ Α.Ε.) και τον Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ Α.Ε.) υποβάλλοντας προσφορές δισεκατομμυρίων ευρώ. Ενδιαφέρον δείχνουν και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τη θυγατρική του ΟΣΕ, μέσω των Ρωσικών Σιδηροδρόμων.


Στη νέα σκακιέρα που στήνουν οι Ρώσοι στη νότια περιοχή της Ευρώπης θέλουν την Ελλάδα εταίρο, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί και στην προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Μόσχα τον επόμενο μήνα, όπου και θα συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», στον διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και της κατά 100% θυγατρικής της ΔΕΣΦΑ οι δύο ρωσικοί όμιλοι υπέβαλαν μη δεσμευτικές προσφορές, κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης του διαγωνισμού, συνολικού ύψους 2,7 δισ. ευρώ.


Για την ακρίβεια, ο ενεργειακός γίγαντας Gazprom προσέφερε 900 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΠΑ, ενώ η Negusneft του ομίλου Sintez δίνει 1,8 δισ. ευρώ και για τη ΔΕΠΑ και για τον ΔΕΣΦΑ. Οι προτάσεις αν μη τι άλλο δείχνουν το ισχυρό ενδιαφέρον των Ρώσων για την απόκτηση των εταιρειών.

Οι διαφορές

Μάλιστα, οι μη δεσμευτικές προσφορές των δύο επιχειρήσεων απέχουν παρασάγγας από τις αντίστοιχες των υπόλοιπων ανταγωνιστών τους οι οποίοι πέρασαν στην επόμενη (τελική) φάση του διαγωνισμού που κάνει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Ετσι, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του «ΕτΚ», η κοινοπραξία των ομίλων Βαρδινογιάννη και Μυτιληναίου πρότεινε 540 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΠΑ, η Socar (κρατική επιχείρηση αερίου του Αζερμπαϊτζάν) πρότεινε 460 εκατ. ευρώ για τον ΔΕΣΦΑ και η «συμμαχία» του τσεχικού fund PPF και της ελληνικής εταιρείας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προσέφερε 400 εκατ. ευρώ για τον ΔΕΣΦΑ.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρουν επίσης αξιόπιστες πηγές στο «ΕτΚ», η Gazprom, που αποτελεί και τον μοναδικό προμηθευτή φυσικού αερίου της χώρας μέσα από τον υφιστάμενο ελληνοβουλγαρικό αγωγό βλέπει θετικά το αίτημα της ΔΕΠΑ για «καλύτερη τιμολογιακή πολιτική λόγω της οικονομικής ύφεσης».

Σημειώνεται ότι η Gazprom έχει σύμβαση με τη ΔΕΠΑ για την προμήθεια αερίου μέχρι το 2016 και option, δικαίωμα επέκτασης, για άλλα εννέα χρόνια. Αν ο ρωσικός κολοσσός τελικά προχωρήσει σε μείωση των τιμών, τότε αυτόματα αυτές θα μετακυλιστούν στη βιομηχανία, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και στα νοικοκυριά, που μέσω των τριών κατά 51% θυγατρικών της ΔΕΠΑ Εταιρειών Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας εφοδιάζονται με και καταναλώνουν φυσικό αέριο.

Ο δρόμος για την αποκρατικοποίηση των δύο εταιρειών δεν είναι, όμως, στρωμένος με ροδοπέταλα... Πρόσφατα Ουάσιγκτον και Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδίωξαν να δείξουν την ενόχλησή τους στο προβάδισμα που έχουν οι ρωσικές εταιρείες.

«Η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί με τη δική της εθνική νομοθεσία και πρέπει να συμμορφωθεί και με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αυτό που συμβουλεύουμε όλες τις χώρες είναι να έχουν διαφορετικές πηγές εφοδιασμού για τις εθνικές ενεργειακές τους ανάγκες, έτσι ώστε να μη βρεθούν υπό ομηρεία» είχε πει προ ημερών χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ.

Ανάλογα δημοσιεύματα ακολούθησαν και από το γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το οποίο έκανε λόγο για ανησυχία των Βρυξελλών μήπως η ρωσική Gazprom καταλήξει να εξαγοράσει τη ΔΕΠΑ αποκτώντας δεσπόζουσα θέση σε χώρα-μέλος της ΕΕ, την ίδια στιγμή που ο ρωσικός όμιλος είναι ο στόχος μεγάλης έρευνας της ΕΕ για τον ανταγωνισμό. Κάποιοι μάλιστα σχολιάζουν πως ίσως για τον λόγο αυτόν αποχώρησαν από τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού οι ευρωπαϊκές ENI (Ιταλία) και EdF (Γαλλία).

Οι πιέσεις

Πάντως, παρά τις πιέσεις που ασκούνται από ΗΠΑ και ΕΕ, οι Ρώσοι επιμένουν. Και είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση του έτερου ρωσικού ομίλου Sintez. Το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε σχετικά: «Η Sintez επιβεβαίωσε το ισχυρό ενδιαφέρον της για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ και θα μελετήσει περαιτέρω τα περιουσιακά τους στοιχεία πριν υποβάλει ολοκληρωμένη δεσμευτική προσφορά».

Ενα δεύτερο αγκάθι που υπάρχει στη διαδικασία της αποκρατικοποίησης είναι και η τραγική οικονομική κατάσταση στην αγορά ενέργειας. Τα χρέη ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ. Μάλιστα οι οφειλές προς τη ΔΕΠΑ από πελάτες της υπολογίζονται γύρω στα 500 εκατ. ευρώ. Οφειλές που προέρχονται από παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και μεγάλες βιομηχανίες.

Βέβαια, το πρόβλημα έχει προκληθεί από τα χρέη που έχει ο Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) προς τους παραγωγούς ρεύματος. Πρόκειται για ένα ντόμινο οφειλών που ξεκινούν από τους απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος ύψους 1,2 δισ. ευρώ νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς τη ΔΕΗ.

Την ερχόμενη εβδομάδα, ίσως και την Τετάρτη 23 του μηνός, οι πέντε «μνηστήρες» θα κληθούν από το ΤΑΙΠΕΔ να παραλάβουν τα τέσσερα τεύχη δημοπράτησης προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την υποβολή των δεσμευτικών τους προσφορών.

Επιπλέον οι εταιρείες θα έχουν πρόσβαση σε εικονική αίθουσα τεκμηρίωσης (virtual data room) που θα δημιουργηθεί στον όμιλο ΔΕΠΑ για να κάνουν ενδελεχείς ελέγχους, θα αποκτήσουν εκθέσεις ελέγχου (vendor due diligence reports) αλλά και σχέδια σύμβασης πώλησης μετόχων.

Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως θέλει η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ να έχει τελειώσει μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός αφορά στην απόκτηση του ομίλου ΔΕΠΑ είτε άνευ είτε κατόπιν ιδιοκτησιακού διαχωρισμού (ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ). Ειδικότερα στην περίπτωση άνευ ιδιοκτησιακού διαχωρισμού πωλείται το 100% του ομίλου ΔΕΠΑ, με το Δημόσιο όμως να διατηρεί το 34% της θυγατρικής της ΔΕΠΑ, δηλαδή του ΔΕΣΦΑ.

Στην περίπτωση πώλησης κατόπιν ιδιοκτησιακού διαχωρισμού, διατίθεται το 100% του ομίλου ΔΕΠΑ εξαιρουμένου του ΔΕΣΦΑ ή το 66% του ΔΕΣΦΑ με το Δημόσιο να διατηρεί το 34% του Διαχειριστή.

•2,7 δισ. υπέβαλαν ως μη δεσμευτικές προτάσεις οι δύο όμιλοι στη διάρκεια της πρώτης φάσης του διαγωνισμού

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ
[email protected]



Νέο deal

Θέλουν τον ΟΣΕ με διακρατική συμφωνία

Επίσημο ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν εκδηλώσει οι κρατικοί ρωσικοί σιδηρόδρομοι (RZD), με τη Μόσχα όμως να ζητά εξαγορά του οργανισμού με διακρατική συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρώσοι έχουν καταστήσει σαφές στην ελληνική κυβέρνηση ότι θέλουν να αποκτήσουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εταιρεία λειτουργίας του ΟΣΕ σε ποσοστό 100% με διακρατική συμφωνία και όχι με συμμετοχή σε διαγωνιστική διαδικασία. Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, εξετάζοντας όλες τις νομικές παραμέτρους για την επίτευξη μιας τέτοιας συμφωνίας.

Σε κάθε περίπτωση το ενδιαφέρον της Μόσχας για τον ελληνικό οργανισμό σιδηροδρόμων παραμένει ζεστό λαμβάνοντας μάλιστα επίσημο χαρακτήρα με την έλευση στην Αθήνα -όπως είχε αναφέρει σε δημοσίευμά του το «Εθνος της Κυριακής» τον περασμένο Δεκέμβριο- του πρώην κοσμοναύτη Ολεγκ Ατκοφ, σημερινού αντιπροέδρου των ρωσικών σιδηροδρόμων. Το υψηλόβαθμο στέλεχος του κρατικού οργανισμού είχε έρθει τότε στη χώρα μας μεταφέροντας στις αποσκευές του... πρόταση εξαγοράς της ελληνικής εταιρείας.

Είχε προηγηθεί η έλευση κλιμακίου εκπροσώπων των ρωσικών σιδηροδρόμων που ταξίδεψαν από την Αλεξανδρούπολη στην Αθήνα με τρένο, προκειμένου να επιθεωρήσει την κατάσταση του δικτύου και του τροχαίου υλικού. Για τους ρωσικούς σιδηροδρόμους, που αποτελούν τον μεγαλύτερο μεταφορικό οργανισμό στον κόσμο με ένα αχανές δίκτυο γραμμών μήκους δεκάδων χιλιάδων μιλίων, που απλώνεται σε 11 διαφορετικές ζώνες ώρας στον παγκόσμιο γεωγραφικό χάρτη, ο ελληνικός ΟΣΕ μοιάζει να αποτελεί ένα κομμάτι στο ρωσικό σιδηροδρομικό... παζλ.

Το ενδιαφέρον για τον ελληνικό οργανισμό εκδηλώθηκε για πρώτη φορά την άνοιξη του 2012, ωστόσο, το γεγονός που μοιάζει να συνέβαλε στην αναθέρμανση του ενδιαφέροντος εκ μέρους των Ρώσων είναι η συμφωνία της αμερικανικής Hewlett Packard με την κινεζική Cosco, που περιλαμβάνει τη διακίνηση των προϊόντων της HP από το λιμάνι του Πειραιά με τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Παράλληλα με την πρόταση εξαγοράς του ΟΣΕ, το ενδιαφέρον των Ρώσων εστιάζεται και στην εμπορική εκμετάλλευση ενός λιμανιού με σιδηροδρομική σύνδεση, όπως ο ΟΛΘ, καθώς το δίκτυο εκτείνεται μέχρι την ανατολική Ευρώπη και πρόσβαση των Ρώσων στο Αιγαίο, μπορεί να δημιουργήσει ένα δίκτυο που θα ενώνει τον Ειρηνικό και την Ασία με την Ευρώπη.

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΝΟΣ

ΕΘΝΟΣ





via http://infognomonpolitics.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1


Άντε ρε παιδιά να το βοηθήσουμε το παλληκάρι.

«Η Κάθριν λέει ότι εάν φτάσω τo ένα εκατομμύριο like, θα κάνει σεξ μαζί μου. Παρακαλώ μοιραστείτε και κάντε like ♥»… Σαν ιός ...





εξαπλώθηκε στο Διαδίκτυο η επείγουσα έκκληση νεαρού Νορβηγού στους απανταχού χρήστες του Facebook να πατήσουν το πολυπόθητο «like» κάτω από τη φωτογραφία που ανάρτησε στο προφίλ του. Τη φωτογραφία που εικονίζει τον Πέτερ Κβέρνενγκ να κρατά ένα κίτρινο χαρτόνι με το συγκεκριμένο μήνυμα και την ξανθιά Κάθριν να κάθεται δίπλα του χαμογελώντας. Και ο κόσμος του Facebook ανταποκρίθηκε. Ο στόχος επετεύχθη. Σχεδόν 24 ώρες μετά, η φωτογραφία έχει συγκεντρώσει 1.245.110 «like» και ο νεαρός Νορβηγός πρέπει να αισθάνεται αρκετά ευτυχής…







«Παρακαλώ, βοηθήστε με να κάνω σεξ» είχε γράψει ο Πέτερ Κβέρνεργκ στην επίμαχη φωτογραφία που «ανέβασε» στο προφίλ του στο Facebook. Πέραν των «like», η φωτογραφία «μοιράστηκε» 118.468 φορές και συγκέντρωσε (τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, καθώς το… φαινόμενο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη) 24.991 σχόλια. Κάθε είδους, από σχόλια ειρωνικά και κοροϊδευτικά έως σχόλια συμπαράστασης. Επί του παρόντος ο Νεαρός Νορβηγός δεν έχει ενημερώσει το κοινό του εάν η Κάθριν εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της. Άγνωστο παραμένει επίσης εάν πράγματι αυτός ήταν ο όρος της Κάθριν προκειμένου να περάσει μια βραδιά με τον Πέτερ ή εάν πρόκειται για φάρσα ή για τέχνασμα προκειμένου να εκτινάξει ο νεαρός τη δημοφιλία του στα κοινωνικά δίκτυα.



πηγή



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Πρόγραμμα συμβουλευτικής και κατάρτισης επιχειρηματιών, εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε θέματα εξωστρέφειας θα πραγματοποιήσει το Επιμελητήριο Καβάλας, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων.


Βασική προϋπόθεση ο ενδιαφερόμενος να είναι επιχειρηματίας, αυτοαπασχολούμενος ή εργαζόμενος σε ΜΜΕ με στόχο την διεθνοποίηση.

Το πρόγραμμα αφορά στις εξής δύο Δράσεις. «Συμβουλευτική και mentoring σε θέματα εξωστρέφειας» και «Κατάρτιση για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού των ΜΜΕ σε θέματα εξωστρέφειας».

Η κατάρτιση θα έχει διάρκεια 40 ώρες και θα είναι επιδοτούμενη με 5 ευρώ (μεικτά) ανά ώρα. Προθεσμία υποβολής αίτησης συμμετοχής και απαραίτητων δικαιολογητικών μέχρι την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Σκληρή ανακοίνωση κατά του Ανδρέα Λοβέρδου εξέδωσε το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, με αφορμή τις δηλώσεις του ότι ο ίδιος και ορισμένοι ακόμη υπουργοί προσπάθησαν να μη προσφύγει η χώρα στο Μνημόνιο αλλά δεν τα κατάφεραν γιατί επέμεναν ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου και η κυρία Λούκα Κατσέλη.



Ο κ. Παπανδρέου κατηγορεί τον...


πρώην υπουργό του για "ρήξη με την αλήθεια" και τον χαρακτηρίζει ουσιαστικά υποκριτή. Του θυμίζει επίσης ότι όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν ομόφωνα από το υπουργικό συμβούλιο.



Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Παπανδρέου έχει ως εξής:



Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μέλος της οποίας υπήρξε ο Ανδρέας Λοβέρδος, με ομόφωνες, ιστορικές, δύσκολες αλλά γενναίες αποφάσεις, έκανε το πατριωτικό της καθήκον και έσωσε τη χώρα και την ελληνική οικογένεια από το ολοκαύτωμα της βίαιης χρεοκοπίας τον Μάιο του 2010.



Σήμερα, οι βασικές πολιτικές επιλογές εκείνης της περιόδου έχουν πλέον υιοθετηθεί και από πολιτικές δυνάμεις που πριν τις πολεμούσαν λυσσαλέα και τις απέρριπταν.



Την ώρα, λοιπόν, που η πολιτική μας δικαιώνεται πλέον και από τους τότε πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος "θυμήθηκε" σήμερα να αποποιηθεί τον αγώνα μας. Αγώνα στον οποίο συμμετείχε ο ίδιος ως υπουργός με όλες του τις δυνάμεις.



Γιατί τέτοια ρήξη με την αλήθεια;



Θα περιμέναμε περισσότερη γενναιότητα και λιγότερη υποκρισία.



Υποτίθεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος ηγείται "κίνησης". Φαίνεται ότι για λίγη δημοσιότητα θέλει να την οικοδομήσει πάνω στις σαθρές βάσεις που διαμορφώνει η παραποίηση της αλήθειας. Είναι σίγουρο ότι δύσκολα θα ορθοποδήσει -όπως και όλες εκείνες που στηρίζονται στην παραποίηση των αληθινών γεγονότων εκείνης της εποχής.



Αποτελεί, δυστυχώς, κρίμα για την πολιτική ζωή του τόπου η υποκρισία, η οποία μάλιστα έρχεται στη δημοσιότητα με τόση ευκολία.



Και είναι βέβαιο ότι, τέτοιου είδους αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές, ούτε την ανανέωση, ούτε την προοδευτική μεταρρύθμιση της χώρας μπορούν να σηματοδοτήσουν.



Και ας επαναλάβουμε τα αυτονόητα. Ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο, πρωτοστατούντος του Πρωθυπουργού θέλησε, όλοι θελήσαμε, να αποφύγουμε την ένταξη μας στον μηχανισμό στήριξης. Και αγωνιστήκαμε σκληρά γι' αυτό. Όμως, αυτή η απόφαση αποτέλεσε την καλύτερη επιλογή, την πατριωτική επιλογή υπό τις κρατούσες τότε συνθήκες.



Συνθήκες που είχαν ήδη διαμορφωθεί και χαρακτηρίζονταν από το βάρος ενός πρωτόγνωρου ελλείμματος που κληρονόμησε η τότε κυβέρνηση, την αναξιοπιστία μας στη ευρωπαϊκή κοινότητα και τον ουσιαστικό αποκλεισμό της χώρας μας από τις αγορές λόγω των ανακολουθιών και της αλλοίωσης των πραγματικών στοιχείων της οικονομίας από την προηγούμενη κυβέρνηση.



Τέλος, θυμίζουμε ότι, η απόφαση για την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό στήριξης, ελήφθη ομόφωνα από το Υπουργικό Συμβούλιο.



Κρίμα, Αντρέα.




Από iefimerida



Έξαλλος ο Λοβέρδος με την ανακοίνωση Παπανδρέου: Η Ελλάδα των κηπουρών τελείωσε


Σε ανάλογα έντονο ύφος απάντησε στην ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου ο Ανδρέας Λοβέρδος, διαχωρίζοντας τον πρώην πρωθυπουργό από τους συνεργάτες του τους οποίους και κατακεραυνώνει.



Αναλυτικά η ανακοίνωση:



Όπως και τότε συνέβαινε, πολλές φορές, έτσι και τώρα ορισμένες ανακοινώσεις ή ενέργειες του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργού βασίζονταν σε εισηγήσεις κηφήνων και κηπουρών.



Προσωπικά έχω παρά πολλές εμπειρίες. Χθες στην εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης ‘Άλλη όψη’ και στο δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη επισήμανα πρώτον ότι η απόφαση προσφυγής της χώρας στο μηχανισμό στήριξης ελήφθη με ομόφωνη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, και δεύτερον πριν την απόφαση όμως αυτή, είχαν προηγηθεί συζητήσεις, εντός αρμοδίων οργάνων στις οποίες υπήρχαν διαφωνίες ορισμένων υπουργών για το αν έπρεπε στο μηχανισμό στήριξης να συμμετάσχει το Δ.Ν.Τ. Ορισμένοι Υπουργοί είχαμε υποστηρίξει πως δεν έπρεπε.



Η συνέχεια είναι γνωστή και είμαι από αυτούς που παλέψαμε και συνεχίζουμε να παλεύουμε για την στήριξη της χώρας και των πολιτών της. Προσωπικά για αυτόν τον αγώνα έχω υποστεί τα πάνδεινα. Οι κηπουροί κρυμμένοι στο καλά προστατευόμενο βίο τους συνεχίζουν τα ίδια και χειρότερα.



Ποιος όμως τους ακούει; Κανείς!!!



Πραγματικά όμως δεν καταλαβαίνω , γιατί το γραφείο του Γ. Παπανδρέου αισθάνεται ενοχές για την άποψη του πρώην Πρωθυπουργού, που μετουσιώθηκε σε πράξη να συμμετάσχει δηλαδή το Δ.Ν.Τ. από την πρώτη στιγμή στο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας που συγκροτήθηκε το 2010.



Είναι φανερό ότι από την εν λόγω ανακοίνωση η γραφή της ιστορίας των πιο κρίσιμων στιγμών της μετεμφυλιακής περιόδου της Ελλάδας θα είναι μια επώδυνη διαδικασία . Εγώ είμαι παρών και όπως ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός ξέρει, δεν συμβιβάζομαι.



Η χώρα αυτήν τη στιγμή έχει ανάγκη να ορθοποδήσει η οικονομία της και να δοθεί με επιτυχία η μάχη κατά της ύφεσης, για την στήριξη της Ελλάδας και των πολιτών της.

Η μάχη αυτή προϋποθέτει ρήξεις κυρίως με εκείνους που συνήθισαν στις ευκολίες της ζωής . Κυρίως με εκείνους που «άνθισαν» πλάι σε άλλους που είχαν τη δική τους αυτοτελή και μαχητική ζωή.



Κύριοι συντάκτες – όποιοι και αν είστε- της κατάπτυστης ανακοίνωσης του γραφείου του Γ. Παπανδρέου, πρέπει να καταλάβετε πως η Ελλάδα των κηπουρών έλαβε τέλος.




Από parapolitiki



via http://greki-gr.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE
Η AMD παρουσίασε την Τετάρτη την πλατφόρμα AMD Open 3.0 (στην οποία αναφερόταν στο παρελθόν με την κωδική ονομασία Roadrunner), στην οποία βλέπουμε μια ριζική επανεξέταση του θέματος "server mainboard". H AMD Open 3.0 προσφέρει ουσιώδη ωφέλη στην ευελιξία των server, την απόδοση και το κόστος λειτουργίας απλοποιώντας τη σχεδίαση της μητρικής αφού με ένα προϊόν θα μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις για πολλαπλές εργασίες, όπως το computing υψηλής απόδοσης, το cloud computing αλλά και οι μεγάλες αποθηκευτικές υποδομές. Οι σημερινοί servers έχουν σχεδιαστεί με την λογική "one size fits all" συνδυάζοντας πολλά χαρακτηριστικά και δυνατότητες που καταλαμβάνουν πολύ χώρο και κοστίζουν. Πολλά από τα μεγάλα data centers έχουν μηχανικούς οι οποίοι σχεδιάζουν προσαρμοσμένες πλατφόρμες που διαθέτουν τον ελάχιστο αριθμό εξαρτημάτων και μπορούν να εκτελέσουν αποτελεσματικά μια συγκεκριμένη εργασία. Το αποτέλεσμα είναι μια προσαρμοσμένη λύση με την ιδανικό συνδυασμό κατανάλωσης, διαστάσεων και κόστους. Η πλατφόρμα AMD Open 3.0 έχει σχεδιαστεί για να επιτρέψει στους επαγγελματίες IT να προσαρμόσουν τους servers τους για ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες.

H AMD Open 3.0 βασίζεται στην επεξεργαστική ισχύ της σειράς Opteron 6300 και μπορεί να εγκατασταθεί στα κλασσικά rack 19" χωρίς κάποια τροποποίηση, καθώς επίσης και σε περιβάλλοντα Open Rack. Η μητρική της πλατφόρμας AMD Open 3.0 έχει διαστάσεις 16"x16,7" και είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να χωράει σε rack 1U, 1,5U, 2U και 3U. Διαθέτει δύο επεξεργαστές της σειράς AMD Opteron 6300, ο καθένας από τους οποίους είναι συνδεδεμένος με 12 θέσεις μνήμης( τέσσερα κανάλια των τριών dimm). H μητρική διαθέτει επίσης έξι θύρες SATA, διπλό Gigabit Ethernet με ενσωματωμένο ελεγκτή, τέσσερις θύρες PCI Express, έναν ειδικό σύνδεσμο για custom κάρτες, μια σειριακή θύρα και δύο USB. Οι κάρτες PCI express που μπορεί να δεχθεί εξαρτώνται από το σκοπό που θα εξυπηρετεί ο server και από το ύψος του κουτιού. Η μητρική της πλατφόρμας Roadrunner έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να προσαρμοσθεί σε συνθέσεις για computing υψηλής απόδοσης, αποθηκευτικές λύσεις αλλά και servers γενικής χρήσης. Και στις τρεις περιπτώσεις το σύστημα θα φτιαχτεί γύρω από ένα βασικό κορμό με μικρές αλλαγές στα εξαρτήματα και στο PCB της μητρικής. Στη βασική έκδοση του PCB θα υπάρχουν δύο κανάλια μνήμης για κάθε CPU με τρία dimm το καθένα. Οι αλλαγές που γίνονται σε κάθε περίπτωση φαίνονται παρακάτω: High performance computing -

Αλλαγές στο PCB: κάποιες από τις συνδέσεις με τις μνήμες αφαιρούνται έτσι ώστε να υποστηριχθεί όσο το δυνατόν πιο υψηλή ταχύτητα μνήμης λειτουργώντας με μόνο ένα dimm ανά κανάλι -Αλλαγές στα εξαρτήματα: Το δεύτερο I/O panel δεν υπάρχει Servers γενικής χρήσης -Αλλαγές στο PCB: Καμία -Αλλαγές στα εξαρτήματα: Το δεύτερο I/O panel δεν υπάρχει Αποθηκευτικές λύσεις -Αλλαγές στο PCB: Καμία -Αλλαγές στα εξαρτήματα: Τοποθετείται το SR5690 για να υποστηρίξει δύό extra PCIex16 slots εάν τα ήδη υπάρχοντα PCIex8 δεν είναι αρκετά.


Κάποια συστήματα προπαραγωγής της AMD Open 3.0 είναι ήδη διαθέσιμα σε επιλεγμένους πελάτες. Τα μοντέλα παραγωγής από την Quanta Computer και την Tyan αναμένεται να είναι διαθέσιμα μέσω κατασκευαστών έτοιμων συστημάτων πριν το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2013



via http://freegr.blogspot.com/search/label/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1




Στην Κηφισιά κατά τη διάρκεια της πρωινής Σαββατιάτικης βόλτα της για ψώνια «συνέλαβε» ο φωτογραφικός φακός την παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ Πόπη Τσαπανίδου....





Οπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του entertv.gr η Πόπη Τσαπανίδου ντυμένη χαλαρά, με ένα τζιν, γνωστής μάρκας μπότες, μαύρη ζακέτα, αλλά και χωρίς ίχνος μακιγιάζ απόλαυσε τη βόλτα της, έκανε τα ψώνια της και φυσικά έκλεψε τις εντυπώσεις.














via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Λίγο υφασματάκι ακόμη ,χάθηκε ο κόσμος;...






























via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip




Υπαρκτό το ενδεχόμενο ακόμα και να καταργηθεί η έδρα των Νέων Ελληνικών στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, ένα από τα τρία βρετανικά πανεπιστήμια που προσφέρουν πλήρες πτυχίο στο αντικείμενο...







Το βρετανικό πανεπιστήμιο, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Ντέιβιντ Χόλντον, σχεδιάζει να αναστείλει τη διδασκαλία της νεοελληνικής, ως αυτοτελούς πτυχιακής επιλογής, επικαλούμενο οικονομικούς λόγους.



Επισήμανε ότι η ελληνική γλώσσα αποτελεί στοιχείο του παγκόσμιου πολιτισμού και απηύθυνε έκκληση για διαδικτυακή συλλογή υπογράφων υπέρ της συνέχισης της διδασκαλίας.



Να σημειωθεί πως η διαδικτυακή εκστρατεία συλλογής υπογραφών που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει συγκεντρώσει μέσα σε λίγες εβδομάδες πάνω από 13.500 υπογραφές.



Μπείτε ΕΔΩ για να ψηφίσετε κι εσείς κατά της απόφασης



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3


Λένε πως ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς είναι ο Άγιος Ιωάννης Δούκας Βατάτζης ο Ελεήμων, ο οποίος βρέθηκε παντελώς άφθαρτος στον τάφο του στην Μικρασία, τόσο ο ίδιος, όσο και τα βασιλικά του ενδύματα! Όμως ...





με τις αλώσεις των Φράγκων και των Τούρκων, χάθηκαν τα ίχνη του αγίου άφθαρτου και ολόσωμου λειψάνου, το οποίο βρίσκεται όπως φαίνεται στην Κωνσταντινούπολη, κρυμμένο, σε μυστικό σπήλαιο, το oποίο γνωρίζουν μόνο λίγοι κρυπτοχριστιανοί, που φυλούν το ιερό μυστικό για αιώνες, αναμένοντας την έγερση του μαρμαρωμένου!



Να τι είχε διηγηθεί συγκεκριμένα ο Γέροντας Εφραίμ της Αμερικής, το οποίο πρωτακούσαμε άφωνοι πριν 14 σχεδόν χρόνια στο Άγιον Όρος από κασέτα με τη φωνή του ίδιου του γέροντα:

” …Υπάρχει κοιμώμενος Στρατηγός ονόματι Ιωάννης, ο οποίος, τότε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ θα υποδείξει εις τους Χριστιανούς ότι αυτός θα βασιλεύσει τώρα. Θα τους υποδείξει με το δάχτυλό του τον τόπο και θα τον καλέσουν να ηγηθεί και να βασιλεύσει εις τον ελληνικό και ορθόδοξο λαό. Και θα γίνει αυτό.

Λέει «υπάρχει αυτός ο κοιμώμενος βασιλεύς και θα αναστηθεί»!

Του λέμε «ποτέ Γέροντα; Πότε άγιε Αρχιερέα του Θεού»;

Λέει, «όταν θα γίνει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος»!

Και επίσης μας είπε ότι «το δεξί του χέρι είναι στη λαβή του σπαθιού! Το οποίο σπαθί είναι μες στην θήκη».

Και μας έλεγε «όταν το σπαθί βγει από τη θήκη του, τότε θα αρχίσει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος».

Και εμείς από την περιέργεια μας του λέγαμε:

«Σεβασμιότατε πόσο απέχει το σπαθί από την θήκη»;

«Ολίγοι πόντοι εναπέμειναν για να βγει» λέει…”!



Η αποκάλυψη αυτή του Αρχιερέως Ιεροθέου έγινε λίγο πριν τα γεγονότα του Πογκρόμ του 1955 σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη, ζώντος του οσίου Γέροντος Ιωσήφ Ησυχαστή του Σπηλαιώτη, ο οποίος κοιμήθηκε στις 15 Αυγούστου του 1959 μ.Χ..



πηγή



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3










Εμβόλια που θα λιώνουν στη γλώσσα

Για όσους φοβούνται τις βελόνες η επιστήμη ετοιμάζει ένα ανέλπιστο δώρο: εμβόλια που θα λιώνουν στη γλώσσα όπως τα λεπτά φιλμ που χρησιμοποιούνται σήμερα για να δίνουν δροσερή αναπνοή και θα επιτελούν γρήγορα το έργο τους καταργώντας την ανάγκη τσιμπήματος.

Η νέα μέθοδος αναπτύχθηκε από ερευνητές του Κολεγίου Royal Holloway στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και αφορά τη χορήγηση πολλών και διαφορετικών εμβολίων όπως της γρίπης, του τετάνου και της φυματίωσης μέσω ενός υδατοδιαλυτού φιλμ που τοποθετείται κάτω από τη γλώσσα.

«Καλά» βακτήρια ως… οχήματα μεταφοράς

Η τεχνική αναπτύχθηκε όταν οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου ανακάλυψαν ότι μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν «καλά» βακτήρια ως «οχήματα μεταφοράς» των διαφορετικών εμβολίων στον οργανισμό.

Ο καθηγητής Σάιμον Κάτινγκ από το Royal Holloway εξήγησε ότι «αντί να χρησιμοποιούμε βελόνες μπορούμε να αναπτύξουμε εμβόλια βασισμένα σε σπόρια βακίλων τα οποία θα χορηγούνται σε μορφή ρινικού σπρέι ή υγρού ή κάψουλας. Εναλλακτικά τα εμβόλια θα μπορούν να χορηγούνται μέσω ενός μικρού υδατοδιαλυτού φιλμ που θα τοποθετείται κάτω από τη γλώσσα».

Ο καθηγητής προσέθεσε ότι τα σπόρια των βακίλων είναι πολύ σταθερά και έτσι τα εμβόλια που θα βασίζονται σε αυτά δεν θα χρειάζεται να ψύχονται για να αποθηκευθούν, γεγονός που καταργεί άλλη μια δυσκολία με την οποία συνδέονται τα υπάρχοντα εμβόλια. Όπως προέκυψε από πειράματα, τα σπόρια αποτελούν πολύ καλούς μεταφορείς των αντιγόνων τα οποία προκαλούν απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω της παραγωγής αντισωμάτων εναντίον τους προστατεύοντας τον οργανισμό.

Ένα στα 10 άτομα φοβάται τις βελόνες

Η νέα εξέλιξη θεωρείται άκρως σημαντική καθώς ένα στα δέκα άτομα εμφανίζει παθολογικό φόβο για τις βελόνες με αποτέλεσμα να αποφεύγει τους εμβολιασμούς που είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Εκτός του ότι τα... υπογλώσσια εμβόλια σώζουν από την ταλαιπωρία του τσιμπήματος είναι και ασφαλέστερα στη χορήγηση, κυρίως σε χώρες όπου έχουν δυναμική παρουσία μεταδιδόμενες ασθένειες όπως το AIDS. Δυο άλλα σημαντικά πλεονεκτήματα της νέας γενιάς εμβολίων είναι ότι θα είναι φθηνά και δεν θα απαιτούν ιδιαίτερο τρόπο αποθήκευσης.

Ο καθηγητής Κάτινγκ και η ομάδα του έχουν ήδη διεξαγάγει δοκιμές με τα νέα εμβόλια προκειμένου να ανακαλύψουν την αποτελεσματικότητά τους ενάντια σε διαφορετικές νόσους όπως η γρίπη και η φυματίωση. Αυτή τη στιγμή οι ερευνητές εξετάζουν κατά πόσον ένα εμβόλιο που λαμβάνεται από το στόμα θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικό ενάντια στο βακτήριο Clostridium difficile (ένα ευρέως διαδεδομένο βακτήριο το οποίο διαταράσσει την ισορροπία των «καλών» βακτηρίων στο πεπτικό σύστημα, προκαλώντας συχνά διάρροιες, κυρίως σε άτομα που λαμβάνουν αντιβιοτικά και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή φλεγμονή του παχέος εντέρου).

Και για το C.difficile

Ο δρ Κάτινγκ τόνισε ότι σήμερα δεν υπάρχει εμβόλιο ενάντια στο C. Difficile το οποίο «πλήττει» συχνά νοσοκομειακούς ασθενείς και είναι υπαίτιο για πλήθος λοιμώξεων και θανάτων, κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα. «Παρότι διαφορετικές προσεγγίσεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε φάση κλινικών δοκιμών για την αντιμετώπιση του C.difficile, καμία δεν έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να προσφέρει πλήρη προστασία και έτσι αναζητούνται νέες αποτελεσματικότερες λύσεις. Τα εμβόλια που θα βασίζονται σε βακίλους έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις άλλες μεθόδους με κυριότερο ότι η από του στόματος χορήγησή τους μπορεί να προκαλέσει πιο συγκεκριμένη ανοσολογική απόκριση στο γαστρεντερικό σωλήνα εξολοθρεύοντας το βακτήριο».http://www.tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7




Στην πρεμιέρα της παράστασης «Κόκκινα Φανάρια» έδωσε το παρόν η Μαρία Σολωμού και ο φωτογραφικός φακός ήταν εκεί. Χαράς στο κουράγιο του φωτογράφου...







Η δημοφιλής ηθοποιός αιχμαλώτισε τα ανδρικά βλέμματα με το καυτό τζιν σορτσάκι που επέλεξε να φορέσει.



Ντυμένη απλά αλλά κομψά παρακολούθησε την παράσταση και ύστερα συνομίλησε με συναδέλφους της.








via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip




Ξεπέρασαν τους χίλιους οι προσκεκλημένοι στο γάμο του γιού του λιβανέζου επιχειρηματία Τζορτζ Χάλακ, γνωστού από την υπόθεση της ροζ βίλας του Ανδρέα Παπανδρέου ως ένας από τους δανειστές...







Ο Φάντι Χάλαγκ, ο μικρότερος γιός του επιχειρηματία, παντρεύτηκε με την ελληνίδα αγαπημένη του στον ιερό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Βουλιαγμένη.



Εντονη έκανε την παρουσία του στον γάμο ο αδελφός του πρώην Πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου μα τη σύζυγό του Αλεξία. Παρόντες ήταν επίσης ο Θεόδωρος Πάγκαλος με τη σύζυγό του Χριστίνα, ο Αντώνης Λιβάνης, ο Γεράσιμος Αρσένης με τη Λούκα Κατσέλη.



Ακολούθησε πάρτι στο Grand Resort Lagonissi και την έκπληξη της βραδιάς έκανε ο Σάκης Ρουβάς ο οποίος τραγούδησε για τους νεόνυμφους και τους καλεσμένους. Σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά ο Σάκης Ρουβάς αμείφθηκε με 50.000 ευρώ για να τραγουδήσει περίπου 2,5 ώρες ενώ καταναλώθηκαν μεγάλες ποσότητες σαμπάνιας Moet και Dom Perignon ενώ η βραδιά έκλεισε με πυροτεχνήματα.









via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip










perierga.gr - Απίθανες πανοραμικές εικόνες που μοιάζουν με "μικρούς πλανήτες"!

Πανοραμικές εικόνες δημιουργούν «μικρούς πλανήτες»!



perierga.gr - Απίθανες πανοραμικές εικόνες που μοιάζουν με "μικρούς πλανήτες"! Ο 34χρονος φωτογράφος Dan Arkle από το Σέφιλντ της Βρετανίας έκλεισε τον κόσμο σε ένα frame, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή συλλογή με τον τίτλο «Little Planets» (σ.σ. «Μικροί Πλανήτες»), για την οποία μπορεί να είναι πολύ υπερήφανος.



Με εργαλείο του μια φωτογραφική μηχανή και αρκετές δόσεις καλλιτεχνικής δημιουργίας στη συνέχεια, ο Dan ταξίδεψε σε διάφορες χώρες, λαμβάνοντας ορισμένες λήψεις σε συγκεκριμένα σημεία, «σε αυτά που τον συνεπήραν περισσότερο», όπως λέει και ο ίδιος.



Από τις ψηλές κορυφές των Άλπεων στους Δολομίτες της Ιταλίας και από εκεί στο κέντρο της πόλης του Σέφιλντ, ο Dan απαθανάτισε χιονισμένες βουνοκορφές και πλατείες, βράχους και δάση και στη συνέχεια επεξεργάστηκε τις εικόνες στο Photoshop, δίνοντάς τους πανοραμική διάσταση.

perierga.gr - Απίθανες πανοραμικές εικόνες που μοιάζουν με "μικρούς πλανήτες"!

«Στην αρχή χρησιμοποίησα ευρυγώνιο φακό για να έχω όλη τη θέα στη φωτογραφία αλλά δεν κατάφερα να συλλάβω αυτό που ήθελα – ούτε σαν εικόνα αλλά ούτε και σαν συναίσθημα. Αυτή η αίσθηση του πανοράματος δεν ήταν εύκολο να αποδοθεί με συμβατικά μέσα…», επισημαίνει ο Dan.http://perierga.gr

perierga.gr - Απίθανες πανοραμικές εικόνες που μοιάζουν με "μικρούς πλανήτες"!

perierga.gr - Απίθανες πανοραμικές εικόνες που μοιάζουν με "μικρούς πλανήτες"!

perierga.gr - Απίθανες πανοραμικές εικόνες που μοιάζουν με "μικρούς πλανήτες"!

perierga.gr - Απίθανες πανοραμικές εικόνες που μοιάζουν με "μικρούς πλανήτες"!

perierga.gr - Απίθανες πανοραμικές εικόνες που μοιάζουν με "μικρούς πλανήτες"!

perierga.gr - Απίθανες πανοραμικές εικόνες που μοιάζουν με "μικρούς πλανήτες"!

perierga.gr - Απίθανες πανοραμικές εικόνες που μοιάζουν με "μικρούς πλανήτες"!
















via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1




Η εταιρεία Royal Pingdom δημοσίευσε μια τεράστια λίστα με στατιστικά που αφορούν το μέγεθος του internet για την χρονιά που πέρασε....









Κατα καιρούς γίνονται γνωστά διάφορα ρεκόρ αριθμών, όπως όταν το facebook έφτασε τους 1δις χρήστες τον περασμένο οκτώβριο ή το twitter τους 200εκ. Όταν όμως τους δεί κανείς συγκεντρωτικά, σίγουρα νιώθει δέος για τον τεράστιο αυτό εικονικό πλανήτη.



Μερικά απο τα σημαντικότερα νούμερα αυτής της λίστας είναι



2.2 δισεκατομμύρια χρήστες email (425 εκατομμύρια εξ αυτών είναι χρήστες Gmail)

634 εκατομμύρια ιστοσελίδες

246 εκατομμύρια νέες κατοχυρώσεις ονομάτων ιστοχώρων

2.4 δισεκατομμμύρια χρήστες του internet

1.2 τρισεκατομμύρια αναζητήσεις στο Google



ενώ συγκεκριμένα στα κοινωνικά δίκτυα είχαμε κάθε μέρα



2.7 δισεκατομμύρια likes στο facebook

175 εκατομμύρια tweets στο twitter

5 εκατομμύρια +1 στο Google Plus



Τέλος μερικά ακόμη νούμερα που ζαλίζουν είναι τα 7 petabytes (εκατομμύρια gigabytes) φωτογραφιών που αναρτήθηκαν στο facebook, οι 52 δισεκατομμύρια ώρες σε βίντεο που αναπαράχθηκαν στο youtube και οι 1.3 κάτοχοι έξυπνων κινητών τηλεφώνων (smartphones) παγκοσμίως.





Πηγή: techit.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1