follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!




Στην μεγάλη οθόνη και σε έναν από τους πιο δημοφιλέστερους ρόλους του επιστρέφει ο αυστριακής καταγωγής αμερικανός ηθοποιός και πολιτικός Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ...







Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια αποκάλυψε ότι θα εμφανιστεί στην επόμενη ταινία «Terminator» (Εξολοθρευτής) του παραγωγού Ντέιβιντ Έλισον. Ο 66άχρονος Σβαρτζενέγκερ αποκάλυψε την είδηση κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο Λονδίνο για τη νέα του ταινία «The Last Stand».



Οι παραγωγοί προσέλαβαν ήδη δύο σεναριογράφους για να γράψουν τη πλοκή της νέας ταινίας «Terminator», την παραγωγό του «Avatar», Λέτα Καλογρίδη, και τον σεναριογράφο του «Drive Angry», Πατρίκ Λυσιέ. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό αν η νέα ταινία θα επικεντρωθεί στην οικογένεια Κόνορ, όπως έγινε στα προηγούμενα «Terminator».



Ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ πρωταγωνίστησε στο ρόλο του «Terminator» του Τζέιμς Κάμερον το 1984, το 1991 στο «Terminator 2: Judgement Day» και το 2003 στο «Terminator 3: Rise of the Machines».



Από τις συγκεκριμένες ταινίες καθιερώθηκαν οι ατάκες «I 'll be back» και «Hasta la vista, baby», οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν και σε άλλες ταινίες του Σβαρτζενέγκερ. Με την εκλογή του ως κυβερνήτης της Καλιφόρνιας απέκτησε τα παρατσούκλια «Conan The Republican» και «The Governator».





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3


Η έλλειψη κάθε μιας από τις βιταμίνες συνοδεύεται από συγκεκριμένα συνηθως συμπτώματα...



Δες ποια είναι αυτά:



Έχεις ξηροδερμία και προβλήματα όρασης;

Σου λείπει βιταμίνη Α



Επίσης, η οριακή έλλειψή της αυξάνει την ευαισθησία σε λοιμώξεις του αναονευστικού συστήματος και δερματικές παθήσεις.

Θα τη βρεις Στο γάλα, στον κρόκο αβγού, στο βούτυρο, το συκώτι, τα λαχανικά και τα φρούτα με έντονο κίτρινο- πορτοκαλί χρώμα, π.χ., καρότο, γλυκοπατάτα, πεπόνι, καθώς και σε μαργαρίνη και χυμούς φρούτων.







Είσαι πεσμένη ψυχολογικά;

Σου λείπει Βιταμίνη C



Βοηθά στη σύνθεση των ορμονών που ρυθμίζουν τη διάθεση. Η παρατεταμένη οριακή έλλειψη βιταμίνης C μπορεί να μην οδηγήσει σε κλινικά συμπτώματα, αλλά όπως δείχνουν πρόσφατες έρευνες προδιαθέτει υπέρ μιας ενδεχόμενης πάθησης της καρδιάς και εξασθένισης του ανοσοποιητικού σου συστήματος.

Θα τη βρεις Στα φρούτα κυρίως στα εσπεριδοειδή (ακτινίδιο, φράουλα, παπάγια, μάνγκο, πεπόνι), τα λαχανικά, π.χ., μπρόκολο, κόκκινη πιπεριά, κουνουπίδι, το μοσχαρίσιο συκώτι, τα στρείδια κλπ.







Έχεις άφθες στο στόμα, κάψιμο στα χείλη και ενοχλήσεις στη γλώσσα;

Σου λείπει ριβοφλαβίνη (Β2)



Η έλλειψή της οδηγεί και στη δερματίτιδα κάτω ή δίπλα στη μύτη. Τα μάτια μπορούν επίσης να προσβληθούν και να παρουσιαστεί αίσθηση καψίματος, κνησμός και παρουσία κούρασης σε αυτά.

Θα τη βρεις Σε μαγιά, συκώτι, εμπλουτισμένα δημητριακά, αβγό, γάλα, κοτόπουλο.







Νιώθεις κόπωση, κατάθλιψη ή έχεις απώλεια μνήμης;

Σου λείπει νιασίνη



Θεωρείται μία από τις πιο σταθερές βιταμίνες του συμπλέγματος Β και η σημαντική απώλειά της παρατηρείται συνήθως με το μαγείρεμα, π.χ., υπερβολικό βράσιμο.

Θα τη βρεις Σε ρύχι (λευκό και καστανό), τόνο, κοτόπουλο, μπρόκολο.







Κάνεις αυστηρές δίαιτες;

Ίσως έχεις έλλειψη βιταμίνης Ε



Βέβαια η έλλειψη της δεν οδηγεί βραχυπρόθεσμα σε κάποια συγκεκριμένη ασθένεια, αλλά η χρόνια έλλειψη θεωρείται ότι συμβάλλει στην εμφάνιση καρκίνου και παθήσεων της καρδιάς.

Θα τη βρεις Στο ελαιόλαδο, στους ξηρούς καρπούς, στη μαργαρίνη, τα σπαράγγι,α το αβοκάντο, το αβγό, τα θαλασσινά και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα κράκερ, στους χυμούς φρούτων και στα δημητριακά πρωινού. Η απορρόφηση της γίνεται καλύτερα όταν συνδυάζεται με την κατανάλωση λιπών και ελαίων.








via http://www.pistepseto.gr/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1










Το άγαλμα που «μεταμορφώνεται» τη νύχτα

Το άγαλμα ονομάζεται «Seeder» (σ.σ. «Σπορέας») και βρίσκεται σε κεντρική πλατεία της πόλης Κάουνας στη Λιθουανία. Πρόκειται για έναν γεωργό -εξ ολοκλήρου κατασκευασμένος από μέταλλο- που ρίχνει σπόρους με το χέρι του στο έδαφος, τους οποίους παίρνει μέσα από μια ειδική θήκη που φέρει στη μέση του.

Αν και την ημέρα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα απλό άγαλμα που κοσμεί μια πλατεία της πόλης, το βράδυ ο «Σπορέας» μεταμορφώνεται, παίζοντας με τη σκιά του που εμφανίζεται στο διπλανό τοίχο. Ο street art Morfait ζωγράφισε μερικά αστέρια στον τοίχο με απώτερο σκοπό να «παίξει» με τη σκιά του αγάλματος το βράδυ. Τι σημαίνει αυτό; Μόλις νυχτώσει ο «Σπορέας» μεταμορφώνεται σε «Σπορέα Αστεριών»! Καθώς η σκιά του αγάλματος εμφανίζεται πάνω στον τοίχο, τα αστέρια του καλλιτέχνη μοιάζουν να πέφτουν από το χέρι του γεωργού, παίρνοντας τη θέση των υποτιθέμενων σπόρων.

Το αποτέλσμα είναι εντυπωσιακό, με τους περισσότερους περαστικούς να δηλώνουν ότι «ποτέ πριν δεν είχαν προσέξει το άγαλμα!»… Πηγή: perierga.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B1










Ξεκολλήστε το τσιρότο χωρίς πόνο!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο βασανιστήριο από το να έχει κανείς μια ανοιχτή πληγή και να πρέπει να αλλάξει τσιρότο. Λύση στο επώδυνο τράβηγμα του προστατευτικού επιθέματος θέλησαν να δώσουν αμερικανοί επιστήμονες από το εργαστήριο Karp και το Νοσοκομείο Brigham and Womens, στη Βοστόνη.Ανέπτυξαν λοιπόν ένα «ανώδυνο» τσιρότο, αποτελούμενο από τρεις επιστρώσεις. Κατά την αφαίρεσή του αφήνει την επίστρωση κόλλας επάνω στο δέρμα με αποτέλεσμα να μην προκαλεί το επώδυνο τράβηγμα. Η επίστρωση κόλλας που μένει πίσω μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα μέσω της τριβής ή να απομακρυνθεί σιγά-σιγά από μόνη της.

Ανώδυνο τσιρότο προοριζόμενο για νεογνά

Στόχος των ειδικών ήταν η δημιουργία ενός τσιρότου για τη φροντίδα πρόωρων βρεφών, που πρέπει να είναι διασωληνωμένα κατά το πρώτο διάστημα της ζωής τους. Τα σωληνάκια και τα καλώδια των οργάνων παρακολούθησής τους σταθεροποιούνται με τσιρότο στο ευαίσθητο δέρμα τους, στο πρόσωπο και στο σώμα τους με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται από την όλη διαδικασία.



«Το δέρμα ενός πρόωρου βρέφους είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο. Ακόμη και οι μικρότερες πληγές μπορούν να μολυνθούν. Καλωσορίζουμε την προσπάθεια των ειδικών η οποία διασφαλίζει την καλή διαχείριση του πόνου ενός μωρού, περιορίζοντας τις πιθανότητες πρόκλησης τραυμάτων στο ελάχιστο» αναφέρει από την πλευρά του ο δρ Αντι Κόουλ, επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης Bliss που επικεντρώνεται στη φροντίδα των πρόωρων βρεφών.

Η όλη ιδέα προέκυψε μετά από δημοσκόπηση που έφερε το τσιρότο στην κορυφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μονάδες πρόωρων νεογνών. Προηγούμενες απόπειρες επιστημόνων είχαν οδηγήσει σε πιο «ήπια» επιθέματα τα οποία όμως δεν ήταν τόσο σταθερά.

«Έχουμε δοκιμάσει το νέο τσιρότο στο εργαστήριό μας. Είναι πολύ αποτελεσματικό και ανώδυνο στη χρήση του» αναφέρει ο ερευνητής Τζέφρι Καρπ.

Εχουν ήδη δρομολογηθεί οι πρώτες δοκιμές σε βρέφη και αν αυτές στεφθούν με επιτυχία τότε το ανώδυνο επίθεμα θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στην αγορά σε ένα με δυο χρόνια από σήμερα.http://www.tovima.gr



via http://solidaritymit.blogspot.com/search/label/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B7




Συμμορία hackers, με πιθανολογούμενη προέλευση χώρες του εξωτερικού, έχουν εξαπολύσει από τις αρχές του Δεκεμβρίου 2012,ηλεκτρονική επίθεση υποκλοπής κωδικών πρόσβασης σε συστήματα Ηλεκτρονικής Τραπεζικής των μεγάλων Ελληνικών Τραπεζών! Σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ρεπορτάζ και πληροφορίες...







που φέρνει σήμερα στο φώς της δημοσιότητας το SecNews, συμμορίες οργανωμένου έγκληματος που βρίσκονται πίσω από την διάπραξη της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής επίθεσης, προσπαθούν εδώ και αρκετό καιρό να αποκομίσουν τεράστια κέρδη από ανυποψίαστους Έλληνες χρήστες συστημάτων e-banking!



Η πρώτη εμφάνιση του malware



Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στις αρχές του Δεκεμβρίου 2012, εντοπίστηκε το κακόβουλο λογισμικό Eurograbber το οποίο είχε υποκλέψει 36 εκατομμύρια ευρώ από 30 χιλιάδες τραπεζικούς λογαριασμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η διασπορά του κακόβουλου λογισμικού ξεκίνησε από την Ιταλία, και γρήγορα επεκτάθηκε στην Γερμανία, την Ολλανδία και την Ισπανία. Οι επιθέσεις στοχοποιούσαν τόσο προσωπικούς υπολογιστές όσο και κινητές συσκευές.






Η κύρια στοχοποίηση του Eurograbber (μιας βελτιωμένης έκδοσης του Zeus/Zitmo), όπως ονόμαστηκε από την εταιρεία Versafe που πρώτη εντόπισε το συγκεκριμένο malware, ήταν κυρίως ανυποψίαστοι πελάτες ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) συστημάτων Τραπεζών.



Οι ηλεκτρονικοί απατεώνες αρχικά «μόλυναν» τους υπολογιστές των θυμάτων μέσω αλλοιωμένων ηλεκτρονικών μηνυμάτων που προσομοιάζουν με αυτά των Τραπεζών και μετά κατόρθωναν να παρακάμψουν την ρουτίνα επιβεβαίωσης της συναλλαγής από την τράπεζα.






Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της επίθεσης εναντίον των Ελληνικών Τραπεζών



Φαίνεται όμως ότι μετά την στόχευση σε Γερμανία,Ολλανδία και Ιταλία σειρά είχε και η χώρα μας. Κάποιοι, πιθανόν εκμεταλλευόμενοι την “επιτυχία” του κακόβουλου λογισμικού επιδιώκουν να κάνουν το ίδιο και στην Ελλάδα.



Ως γνωστόν οι περισσότερες Ελληνικές Τράπεζες χρησιμοποιούν διπλό-παράγοντα πιστοποίησης (two-factor-authentication) κατά την διενέργεια συναλλαγών.Ο κάθε χρήστης ηλεκτρονικής Τραπεζικής που είναι επιφορτισμένος με την διαχείριση του τραπεζικού του λογαριασμού, για να πραγματοποιήσει συναλλαγές, είναι απαραίτητο να εισάγει το username και τον κωδικό του (password) αλλα επιπρόσθετα διαθέτει και συσκευή-γεννήτρια ψευδοτυχαίων αριθμών-κωδικών τους οποίους και εισάγει κατά την διεξαγωγή σχεδόν κάθε συναλλαγής.



Ο ανυποψίαστος χρήστης λαμβάνει συνήθως ηλεκτρονικό μήνυμα ή σύνδεσμο προς ιστοτόπο που είναι στο έλεγχο των hackers. Με ενα απλό κλικ στον σύνδεσμο που έχει λάβει ο χρήστης, το κακόβουλο λογισμικό πραγματοποιεί εγκατάσταση στο τερματικό του χρήστη και παραμένει ανενεργό (εν υπνώση) μέχρις ότου ο χρήστης να κατευθυνθεί στην ιστοσελίδα κάποιου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος για την διενέργεια μιας συναλλαγής.



Την στιγμή που ο χρήστης εισάγει το username και τον κωδικό πρόσβασης, το κακόβουλο λογισμικό εντοπίζει την ακολουθία χαρακτήρων και την αποστέλει στο ηλεκτρονικό αποθετήριο (deposit) των hackers. Με την χρήση Java script ενημερώνει τον ανυποψίαστο χρήστη με ψευδές μήνυμα ότι λόγω αναβαθμίσεων στο σύστημα ασφάλειας της Τράπεζας θα πρέπει να πραγματοποιήσει μια εικονική συναλλαγή ώστε να αναβαθμίσει την ασφάλεια του e-banking.



Φυσικά καμία ιδεατή συναλλαγή δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, ούτε αυτό είναι σε γνώση της Τράπεζας. Κατά την διάρκεια της διεξαγωγής της “δοκιμαστικής” συναλλαγής ο χρήστης καλείτε να πληκτρολογήσει των ψευδοτυχαίο αριθμό από το σύστημα διπλής πιστοποίησης της Τράπεζας. Ο αριθμός αυτός αυτόματα θα τοποθετηθεί με τη σειρά του στο αποθετήριο των hackers. Μια αυτοματοποιημένη διαδικασία (script) στη συνέχεια με χρήση των username/pass και two-factor code πραγματοποιεί άμεσα συναλλαγή για λογαριασμό των hackers. Ο τύπος της επίθεσης (man-in-the-browser) επιτρέπει στον επιτιθέμενο να αποκρύπτει και να τροποποιεί το περιεχόμενο που βλέπει ο χρήστης στον browser και κατ’επεκταση διαθέτει την δυνατότητα να αποκρύπτει συναλλαγές, ή λεπτομέρειες πληρωμών κλπ.



Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Ακόμη και αν το πρόγραμμά είναι φορτωμένο αξίζει τον κόπο να ξεκλέψετε λίγο χρόνο για διάβασμα...

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι έχετε τουλάχιστον 5 καλούς λόγους για να το πράξετε.



1. Εκπαιδεύει τον εγκέφαλο μας



Ένα από τα οφέλη της ανάγνωσης βιβλίων είναι ότι βοηθάει τον εγκέφαλό μας να λειτουργεί σωστά. Το διάβασμα αποτελεί μια καλή άσκηση για το μυαλό και το νου μας. Μπορεί να βοηθήσει τον εγκέφαλο μας να εκτελεί όλες τις λειτουργίες του πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όταν διαβάζουμε, αναγκάζουμε το μυαλό μας να σκέφτεται περισσότερο και αυτό μπορεί να μας κάνει πιο οξυδερκείς. Αλλά για να εξασκήσετε τον εγκέφαλό σας με το διάβασμα, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πρέπει να διαβάζετε βιβλία σε τακτική βάση.



2. Προσφέρει ανακούφιση από το στρες



Το άγχος αποτελεί ένα παράγοντα κινδύνου που προδιαθέτει σε διάφορες επικίνδυνες καταστάσεις, όπως οι καρδιακές παθήσεις. Το διάβασμα όμως μας δίνει την ευκαιρία να ηρεμήσουμε και να περιορίσουμε το άγχος. Ειδικά η ανάγνωση βιβλίων φαντασίας πριν τον ύπνο, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελεί μια δραστηριότητα που μας χαλαρώνει και μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε ο,τι μας στρεσάρει. Η μέθοδος αυτή μάλιστα θεωρείται πολύ αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του άγχους.



3. Βοηθάει στην πρόληψη της άνοιας



Σύμφωνα με τους ειδικούς το διάβασμα μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου του Αλτσχάιμερ. Με το ουσιαστικό και προσεκτικό διάβασμα ενός εντύπου ή βιβλίου, βελτιώνεται αμέσως η ποιότητα του εγκεφαλικού ιστού. Κατά την ανάγνωση, ο εγκέφαλος τονώνεται και διεγείρεται. Η διέγερση αυτή που προκαλείται στον εγκέφαλό μας από τη μελέτη, αν συμβαίνει τακτικά, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη εγκεφαλικών διαταραχών συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Αλτσχάιμερ.



4. Καταπολεμά την αϋπνία



Το διάβασμα μας βοηθάει να αντιμετωπίσουμε την αϋπνία και να υιοθετήσουμε υγιείς συνήθειες ύπνου. Αν έχετε συνηθίσει να διαβάζετε βιβλία πριν κοιμηθείτε, τότε η συνήθεια αυτή συμβάλλει στη ρύθμιση του βιολογικού ρολογιού του σώματος σας και στέλνει το σήμα στον εγκέφαλο ότι ήρθε η ώρα να κοιμηθεί. Το διάβασμα λοιπόν μπορεί να σας βοηθήσει με αυτόν τον τρόπο να κοιμηθείτε ήσυχα και να ξυπνήσετε ανανεωμένοι το πρωί.



5. Βοηθάει στη συγκέντρωση



Οι άνθρωποι που αγαπούν να διαβάζουν εκπαιδεύουν το μυαλό τους να συγκεντρώνεται και να εστιάζει πιο εύκολα. Ο τακτικός αναγνώστης βιβλίων αποκτά σταδιακά την ικανότητα να έχει πλήρη προσοχή σε ο,τι κάνει, αλλά και να σκέφτεται πρακτικά, με αποτελεσματικό και αντικειμενικό τρόπο. Αναπτύσσει επίσης την ικανότητα λήψης αποφάσεων και επίλυσης προβλημάτων.








via http://www.pistepseto.gr/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1


Μπλεξίματα για Έλληνα δημοφιλή ηθοποιό! Ο αγαπητός στο ευρύ κοινό σταρ προσπαθεί να κρύψει τις ερωτικές προτιμήσεις του αλλά πολλές φορές το πάθος του τον παρασύρει. Έτσι έγινε και χθες, όπου μετά...



από αρκετά σφηνάκια, άρχισε να την πέφτει με άσχημο τρόπο στον μελαχρινό μπάρμαν. Ο τελευταίος όσο και να προσπάθησε να τον αποφύγει με ευγενικό τρόπο, δεν τα κατάφερε και λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια. Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων αλλά ο ηθοποιός θα έχει να το θυμάται για αρκετό καιρό.





πηγή



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip




Κι όμως, αυτός ο σοβαρός κύριος της φωτογραφίας, ο Μιχάλης Λεάνης, σύζυγος της Σίας Κοσιώνη (που οι φήμες λένε ότι χωρίζουν) κάποτε πόζαρε γυμνός για περιοδικό, μαζί με άλλους άνδρες! Δείτε το εξώφυλλο...







Ο άνδρας που βλέπεται να ποζάρει γυμνός, πίσω από τον επίσης γυμνό Αντώνη Κανάκη είναι ο άνδρας της Σίας Κοσιώνη, Μιχάλης Λεάνης.



Την εποχή εκείνη ο σύζυγος της παρουσιάστριας σκηνοθετούσε την εκπομπή "Comfuzio", όπου προβάλλονταν από την ΕΤ3.



Δείτε τις φωτογραφίες:









via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip



Προ ολίγων ημερών ομάδα δυτών έκανε νυχτερινή κατάδυση παρέα με διαβολόψαρα (μάντα ρέι) κοντά στις ακτές της Χαβάης .Οι δύτες συνάντησαν ένα ένα δελφίνι, το οποίο δεν κολυμπούσε φυσιολογικά. Μόνο όταν το δελφίνι άρχισε να ...





κάνει κύκλους γύρω από την ομάδα των δυτών εκείνοι κατάλαβαν ότι ζητούσε βοήθεια.



Είχε μπλεχτεί σε αλιευτικά δίχτυα και ένα αγκίστρι είχε διαπεράσει το κεντρικό του πτερύγιο.



Το δελφίνι δέχτηκε αδιαμαρτύρητα τη βοήθεια του δύτη όταν εκείνος προσπάθησε να βγάλει το αγκίστρι, τοποθετώντας ακόμα και τον κορμό του στην κατάλληλη θέση για να τον διευκολύνει.



Ο δύτης Κέλερ Λάρος κατάφερε να απελευθερώσει το δελφίνι και να του σώσει τη ζωή.



Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:











πηγή



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news


Ο George Church, καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, υποστηρίζει ότι είναι η εφικτή η κλωνοποίηση ενός Νεάντερταλ από απολιθωμένο δείγμα DNA, απλά είναι απαραίτητη μια γυναίκα πρόθυμη να κυοφορήσει το βρέφος. Ο Homo neanderthalensis θεωρείται ένας από τους προγόνους του σύγχρονου Homo sapiens και εξαφανίστηκε πριν από 33.000 χρόνια. Ο καθηγητής εξηγεί στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ότι οι Νεάντερταλ δεν ήταν πρωτόγονα και άγρια όντα όπως πιστεύει το ευρύ κοινό, αλλά διέθεταν αυξημένη ευφυΐα.



Ο ίδιος, όπως μεταδίδει η Telegraph, θεωρεί ότι μια τέτοιου είδους παρέμβαση στο ανθρώπινο γονιδίωμα θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις για το γενετικό υπόβαθρο πολλών ασθενειών όπως ο καρκίνος και το AIDS, καθώς και να οδηγήσει στη μακροζωία. Ο Church, που έχει συμβάλλει παλιότερα στο πρόγραμμα χαρτογράφησης του ανθρώπινου γονιδιώματος, φιλοδοξεί να ενσωματώσει μέρος του DNA του Νεάντερταλ σε ανθρώπινα βλαστοκύτταρα και να τα κλωνοποιήσει, δημιουργώντας ένα έμβρυο που θα μπορούσε να εμφυτευτεί σε μια γυναίκα.



Ο καθηγητής υποστηρίζει την ανθρώπινη κλωνοποίηση, η οποία είναι παράνομη σε πολλές χώρες και αναλύει τις ιδέες του στο τελευταίο του σύγγραμμα Regenesis: How Synthetic Biology Will Reinvent Nature and Ourselves. «Οι Νεάντερταλ είχαν μεγαλύτερο κρανίο από εμάς, σίγουρα ο εγκέφαλός τους λειτουργούσε με διαφορετικό τρόπο, πιθανόν όμως να ήταν και πιο ευφυείς από εμάς. Σε περίπτωση κάποιας πανδημίας ή όταν ο άνθρωπος μετοικήσει σε άλλους πλανήτες, ο τρόπος σκέψης τους θα μπορούσε να φανεί πολύ χρήσιμος. Θα μπορούσε να δημιουργηθεί ακόμα και νεο-Νεάντερταλ πολιτισμός, να ασκήσουν ακόμα και πολιτική δύναμη. Ο βασικός στόχος αυτής της διαδικασίας είναι η αύξηση της γενετικής ποικιλότητας, η χαμηλή ποικιλότητα είναι στοιχείο αρνητικό για τις σημερινές κοινωνίες.»








via http://activistika.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%9C%CE%97




Συνθήκες ολοκληρωτικής διάλυσης φαίνεται να επικρατούν στο κεντρικοποιημένο δίκτυο-κορμού του Δημοσίου τομέα, που είναι γνωστό με την επωνυμία ΣΥΖΕΥΞΙΣ.



Με ευκολία, άγνωστοι hackers χαμηλού, όπως είναι εμφανές, γνωστικού επιπέδου πραγματοποίησαν ισχυρή κυβερνοεπίθεση εναντίον 47 ιστοσελίδων (!) που βρίσκονται εντός του Δικτύου Σύζευξις, πρίν από μερικές ημέρες! Ιρανοί hackers (κατά δήλωσή τους), προχώρησαν σε...







μαζική αλλοίωση ιστοσελίδων Δήμων και Κοινοτήτων, στις οποίες παρέχει τεχνολογική υποδομή αλλά και παροχή υπηρεσιών Internet το Δίκτυο Σύζευξις.



Το «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» είναι ένα έργο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Δικυβέρνησης (ΥΔΜΗΔ), με το οποίο επιδιώκεται η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός της τηλεπικοινωνιακής υποδομής του Δημόσιου Τομέα. Πρόκειται για ένα δίκτυο πρόσβασης και κορμού για τους φορείς του Δημοσίου, με σκοπό να καλύψει όλες τις ανάγκες για τη μεταξύ τους επικοινωνία με Τηλεφωνία (τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους φορείς),Δεδομένα (επικοινωνία υπολογιστών – Internet) και Video (τηλεδιάσκεψη – τηλεεκπαίδευση).



Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών, με την αναβάθμιση της μεταξύ τους επικοινωνίας μέσω της παροχής προηγμένων τηλεματικών υπηρεσιών με χαμηλό κόστος, και η ενοποιημένη εξυπηρέτηση των πολιτών, με αυτοματοποιημένα και φιλικά προς τον χρήστη συστήματα πληροφόρησης και διεκπεραίωσης συναλλαγών με το Δημόσιο.



Σαφέστατα δηλαδή, αποτελεί τον κεντρικό κορμό διασύνδεσης της Δημόσιας Διοίκησης καλύπτοντας το σύνολο των επικοινωνιακών αναγκών! Επιπλέον τα εκλογικά αποτελέσματα πραγματοποιούνται με αποκλειστική χρήση του εν λόγω δικτύου, ενώ σημαντικοί φορείς όπως η ΕΛΣΤΑΤ, το Ελεγκτικό συνέδριο, τα νοσοκομεία αλλά και οι κατα τόπους στρατολογίες συμπεριλαμβάνονται στους κόμβους του ΣΥΖΕΥΞΙΣ.



Οι φορείς που στοχοποιήθηκαν επιτυχώς από τους Ιρανούς hackers είναι οι παρακάτω:



www.rion.gov.gr/Love.htm

www.saronikos.gov.gr/Love.htm

www.vion.gov.gr/Love.htm

www.sfakioto.gov.gr/Love.htm

www.vartholomio.gov.gr/Love.htm

www.soligia.gov.gr/Love.htm

www.sympolitia.gov.gr/Love.htm

www.platanos.gov.gr/Love.htm

www.panaitoliko.gov.gr/Love.htm

www.anaktorio.gov.gr/Love.htm

www.larissos.gov.gr/Love.htm

www.paxoi.gov.gr/Love.htm

www.vochas.gov.gr/Love.htm

www.pinia.gov.gr/Love.htm

www.iardanos.gov.gr/Love.htm

www.paravolas.gov.gr/Love.htm

www.amfiloxia.gov.gr/Love.htm

www.agiosgeorgios.gov.gr/Love.htm

www.alykes.gov.gr/Love.htm

www.kalavrita.gov.gr/Love.htm

www.gargaliani.gov.gr/Love.htm

www.inahos.gov.gr/Love.htm

www.lagadia.gov.gr/Love.htm

www.alifira.gov.gr/Love.htm

www.akrata.gov.gr/Love.htm

www.koroni.gov.gr/Love.htm

www.krokees.gov.gr/Love.htm

www.meganisi.gov.gr/Love.htm

www.makrinia.gov.gr/Love.htm

www.lampia.gov.gr/Love.htm

www.messolonghi.gov.gr/Love.htm

www.lefktro.gov.gr/Love.htm

www.lerna.gov.gr/Love.htm

www.corfu-melitieon.gov.gr/Love.htm

www.lefkimi.gov.gr/Love.htm

www.lexena.gov.gr/Love.htm

www.menidi.gov.gr/Love.htm

www.oitylo.gov.gr/Love.htm

www.olenia.gov.gr/Love.htm

www.feneo.gov.gr/Love.htm

www.molaoi.gov.gr/Love.htm

www.movri.gov.gr/Love.htm

www.monemvasia.gov.gr/Love.htm

www.methoni.gov.gr/Love.htm

www.oleni.gov.gr/Love.htm

www.mikines.gov.gr/Love.htm

www.filiatra.gov.gr/Love.htm



Η εικόνα που παρουσιάζουν οι ανωτέρω ιστοχώροι είναι η παρακάτω (σ.σ. οι hackers έχουν τοποθετήσει την αλλοιωμένη σελίδα στο /Love.htm ώστε να μην εντοπιστεί άμεσα από τους διαχειριστές):








Αξιοσημείωτο είναι το γεγόνος ότι οι Ιρανοί δίνουν και e-mail επικοινωνίας ώστε να επικοινωνήσουν μαζί τους (!). Όπως είναι αναμενόμενο μέχρι αυτή την στιγμή (3 ημέρες μετά την πραγματοποιήση της επίθεσης σύμφωνα με πληροφορίες) οι αρμόδιοι διαχειριστές και υπεύθυνοι ασφάλειας του ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ και οι αλλοιωμένες ιστοσελίδες είναι ακόμα ενεργές οπως μπορει να διαπιστώσει ο οποισδήποτε.



Οι αρμόδιοι πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΜΕΣΑ να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και να επιδιορθώσουν σε τεχνικό (και ίσως συνολικό επίπεδο) τις αδυναμίες που χρησιμοποίησαν οι hackers για να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ένα τόσο ευαίσθητο (από άποψη δεδομένων και διακινούμενων πληροφοριών) δίκτυο σαν το ΣΥΖΕΥΞΙΣ. Οι επιθέσεις προς κυβερνητικά δίκτυα και ειδικότερα σε αυτά που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του ΣΥΖΕΥΞΙΣ, έχουν πολλαπλασιαστεί τον τελευταίο καιρό.



Εντύπωση και πλήθος αναπάντητων ερωτηματικών προκαλούν πληροφορίες από στελέχη του Δημοσίου τομέα και προμηθευτές υλικού και λογισμικού που γνωρίζουν λεπτομέρειες αναφορικά με τον σχεδιασμό του συγκεκριμένου δικτύου. Συγκεκριμένα αναφέρουν πως ενώ έχουν πραγματοποιηθεί τεράστιες προμήθειες εξειδικευμένου λογισμικού και εξοπλισμού (Web Application Firewall, Intrusion Detection & prevention system) αυτά είτε δεν έχουν ενεργοποιηθεί, είτε προστατεύουν ενα μικρό τμήμα συγκεκριμένων και μόνο φορέων ή ακόμα και παραμένουν μη σωστά παραμετροποιημένα!



Το SecNews θεωρεί από την πλευρά του ότι το θέμα της δικτυακής/διαδικτυακής ασφάλειας του δικτύου κορμού του ΣΥΖΕΥΞΙΣ αποτελεί θέμα υψίστης σοβαρότητας και κρισιμότητας,επιπέδου εθνικής ασφάλειας. Άραγε θα ευαισθητοποιήθει κάποιος από τους “εθνοπατέρες” με τυχόν ερώτηση στην Βουλή για να διερευνηθεί εις βάθος αν και κατα πόσο είναι υπαρκτή η διασφάλιση προσωπικών δεδομένων πολιτών και κρατικών λειτουργών? Δεν πρέπει να δοθεί μια επίσημη απάντηση αν από τις πολλαπλές επιθέσεις στο δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ έχουν αντληθεί προσωπικά δεδομένα πολιτών ή κρίσιμα κρατικά έγγραφα ή για πιο λόγο τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών δεν είναι επαρκή?



Πόσο μάλλον όταν οι αυξημένες παραβιάσεις που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα επιβεβαιώσουν με τον χειρότερο τρόπο τα όσα αναφέρουν στελέχη της αγοράς για πλημμελή σχεδιασμό ασφάλειας και διαχείρισης του εν λόγω έργου!



*αποκλειστικό ρεπορτάζ του SecNews



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1


Από τους ημιυπαίθριους που έκλεισαν παράνομα και από πολεοδομικές παρανομίες μικρής κλίμακας αναμένεται να ξεκινήσει η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής...





Το ΥΠΕΚΑ διαμορφώνει αυτήν την περίοδο νέο θεσμικό πλαίσιο, σε μία προσπάθεια να «κλείσει» κατά το δυνατόν το καυτό πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης, που «στοιχειώνει» τα πολεοδομικά πράγματα της χώρας τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια.



Η νέα νομοθετική ρύθμιση προβλέπεται να δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι τις αρχές του επόμενου μήνα, όπως αναφέρουν συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ Σταύρου Καλαφάτη.



Βασική προϋπόθεση για την πλήρη νομιμοποίηση ενός αυθαιρέτου είναι η ύπαρξη οικοδομικής άδειας και η εναρμόνιση με τους όρους δόμησης που ισχύουν στην περιοχή όπου αυτό βρίσκεται, ειδικότερα δε η τήρηση του συντελεστή δόμησης και του συντελεστή όγκου.



πηγή



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news


Συνελήφθη στην Ξάνθη από αστυνομικούς, ένας 49χρονος διαχειριστής εταιριών, για οφειλές προς το Δημόσιο, καθώς που έχουν βεβαιωθεί χρέη που ανέρχονται σε 136.390,35 ευρώ.


Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Συνεχίζονται και σήμερα οι διαβουλεύσεις μεταξύ της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου σε ότι αφορά την διευθέτηση του χρέους της βιομηχανίας και της συνέχισης παροχής αερίου.


Οι χθεσινές συζητήσεις απέβησαν άκαρπες αλλά πιστεύεται ότι σήμερα ότι θα υπάρξει συμβιβαστική λύση μεταξύ των δύο μερών, όπως τόνισε στην ΕΡΑ Καβάλας ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομενών Γιώργος Τσιμενίδης.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1


Πότε πήγε φαντάρος πότε τελείωσε τη θητεία του ο Ματέο Παντζόπουλος δεν το πήραμε είδηση...





Ο 43χρονος επιχειρηματίας τελείωσε την θητεία του στο στρατό και έτρεξε στην αγκαλιά της Ελένης Μενεγάκη και ετοιμάζονται πυρετωδώς για τα Άχλα!



Ο φωτογραφικός φακός τον «εντόπισε» την περασμένη Τρίτη στην Καλλιθέα, όπου επισκέφθηκε στενό του συνεργάτη για θέματα που αφορούν στην ξενοδοχειακή του μονάδα στην Άνδρο. «Το τελευταίο διάστημα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης του ξενοδοχείου, αλλά και του σπιτιού που μοιράζονται ο Μάκης Παντζόπουλος και η Ελένη Μενεγάκη», δήλωσε κάτοικος της Άνδρου.



Μάλιστα, το ζευγάρι, αφού ο Ματέο τελείωσε την θητεία του, πήγε για φαγητό στο Κολωνάκι και απόλαυσαν ένα ρομαντικό δείπνο.



πηγή:OK



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επανομής σας προσκαλεί το Σάββατο 26/1/2013 και ώρα 6.00 μμ στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής στην εκδήλωση που διοργανώνει προς τιμήν των παλαιών αιμοδοτών.

Θα μιλήσουν οι γιατροί Σινάκος Ζαχαρίας και Ζδούκος Θοδωρής.

Θέμα ομιλίας «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Επίσης στις 27/1/2013, Κυριακή, και ώρα 10.πμ, στο πολυιατρείο Επανομής θα πραγματοποιηθεί μία ακόμα αιμοδοσία.

Ας δούμε μία φορά το θέμα της αιμοδοσίας από τη μεριά του ΛΗΠΤΗ και όχι από τη μεριά του ΔΟΤΗ.

Παρακαλούμε να μας τιμήσετε με τη παρουσία σας και την προσφορά σας.







via http://activistika.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91


Αναστάτωση μας προκάλεσε το βράδυ της Τρίτης 22 Ιανουαρίου η επιστολή - παραίτησης από την εκπομπή της η Ζέτα Θεοδωροπούλου....

Η παρουσιάστρια εξηγεί ακριβώς τους λόγους που την οδήγησαν σε μια τέτοια ενέργεια.



Σας παραθέτουμε την επιστολή της:



"Προς όλους τους φίλους, τους γνωστούς και τους συναδέλφους μου, ενημερώνω ότι: Στις 03/01/13, ημέρα Πέμπτη ,δήλωσα την παραίτηση μου από το κανάλι "High tv" που συνεργαζόμουν και αυτομάτως διακόπηκε και η συνεργασία μεταξύ εμένα και του Αλέξανδρου Πετρίδη και της εκπομπής μας: "Μη Μου Πεις".



Λόγω ότι οι εκπομπές είναι όλες μαγνητοσκοπημένες, θα υπάρχω στις οθόνες σας μέχρι τέλος αυτού του μήνα και έπειτα η εκπομπή θα παίζει κανονικά για τους fun της, αλλά χωρίς τη δική μου παρουσία.



Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή μου την απόφαση, είναι ότι δεν είχα τις χρηματικές απολαβές που δικαιούται ο κάθε εργαζόμενος πολίτης και ούτε προσωπική ασφάλιση!



Καλή η δημοσιότητα ( είτε θετική είτε αρνητική), αλλά καλύτερα να πασχίζει κάποιος να είναι άνθρωπος αξίας, παρά επιτυχίας!



Βέβαια, ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν , όλα τα site, blogs και κανάλια της τηλεόρασης αλλά και τον έντυπο τύπο που ασχολήθηκαν και έκαναν ευρύτερα εμένα και την εκπομπή αυτη γνωστή.



Όμως, όλα αυτά δεν εξυπηρέτησαν ποτέ τα προς το ζην κανενός! Δεν αισθάνομαι τύψεις ή ενοχές για την απόφασή μου, γιατί κατά καιρούς έθετα το πρόβλημά μου και εφόσον δεν είδα καμία αλλαγή προς το καλό.



Απλά και όμορφα είπα πως δεν μπορώ να συνεχίσω να δουλεύω ΤΣΑΜΠΑ, επειδή πολλές θα παρακαλούσαν αρκεί να φαίνονται στο γυαλί να δουλέψουν τσάμπα.



Ας συνεχιστεί λοιπόν με κάποια άλλη αυτό το παιχνίδι ... Εγώ ήμουν ως εδώ.. Ούτε έσπασα κανένα συμβόλαιο γιατί Πολύ απλά δεν υπήρξε ποτέ.



Από την άλλη, το τί μπορεί να προκύψει μέσα από την εκπομπή και τη δημοσιότητα που παίρνεις είναι ένα άλλο θέμα το οποίο και πάλι επιλέγεις τι θα κάνεις και τι όχι σε ότι σου προταθεί.



το σωστό όμως είναι να μην περιμένεις το τι μπορεί να προκύψει ή να κάνεις τάματα κ προσευχές να σου προταθούν περαιτέρω δουλειές.



Αλλά να ξέρεις πως βρέξει - χιονίσει, έστω και το ελάχιστο βασικό μισθό κάθε μήνα θα το έχεις!

Αυτό που γράφω στο τέλος του βιογραφικού μου : "Ήρθα για να μείνω ", το δίνω υπόσχεση σε μένα και σε σας και το εννοώ!

Εις το επανιδειν λοιπόν."



Θα περιμένουμε φυσικά και τη θέση του τηλεοπτικού σταθμού!





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip
Του Ι. Κ. Πρετεντέρη

Η συζήτηση για το ΔΝΤ στο ΠΑΣΟΚ είναι άχαρη. Οχι επειδή δεν υπάρχουν διαφορετικοί βαθμοί ευθύνης για την προσφυγή - ασφαλώς και υπάρχουν!..

Αλλά επειδή δεν μπορεί να υπάρξει ακριβής επιμερισμός ευθυνών για μια κυβερνητική απόφαση που είναι συνήθως συλλογική.

Ολοι μαζί, λοιπόν, μας έβαλαν στο ΔΝΤ. Και μας έβαλαν όχι επειδή δεν γινόταν διαφορετικά, αλλά επειδή η ίδια η κυβέρνηση Παπανδρέου κατέστησε την προσφυγή αναγκαία και αναπόφευκτη.

Εκεί επικεντρώνεται για μένα η ουσιαστική ευθύνη μιας ανερμάτιστης παρέας «φίλων και κηπουρών» που έτρεξε το 2009 να κυβερνήσει τη χώρα διαλαλώντας ότι «λεφτά υπάρχουν».



Αυτό είναι το πρώτο μοιραίο λάθος τους. Γι' αυτό θα τους ελέγξει η Ιστορία.

Κι από την άποψη αυτή δευτερευόντως ενδιαφέρει ποιος πήρε την απόφαση της προσφυγής, πότε και με ποιους.

Ακόμη περισσότερο που το μοιραίο λάθος δεν ήταν μόνο ένα.

Υπάρχει το έλλειμμα σοβαρότητας ή αντίδρασης ή αντίληψης που εκδηλώθηκε έως τον Μάιο 2010 και οδήγησε στο Μνημόνιο.

Αλλά υπάρχει και το έλλειμμα επίγνωσης για όσα έμελλε να ακολουθήσουν.

Πώς και γιατί αποδέχτηκαν ένα πρόγραμμα το οποίο δεν είχε την παραμικρή πιθανότητα όχι επιτυχίας αλλά ούτε καν εφαρμογής;

Πώς δέχτηκαν την προσβλητική και ταπεινωτική διαδικασία ελέγχου της ελληνικής κυβέρνησης από μια τρόικα διεθνών υπαλλήλων;

Πώς συμφώνησαν ότι το χρέος είναι βιώσιμο κι ότι η επιβαλλόμενη προσαρμογή είναι εφικτή;

Τι πρέπει άραγε να ομολογήσουν σήμερα όταν το ίδιο το ΔΝΤ παραδέχεται ότι έπεσε έξω στους υπολογισμούς του;

Ποιοι ήταν οι δικοί τους υπολογισμοί;

Και το κυριότερο.

Γιατί δέχτηκαν η αντιμετώπιση ενός δημοσιονομικού εκτροχιασμού να μετατραπεί σε πρόγραμμα «διόρθωσης» της χώρας;

Πολύ φοβούμαι ότι σε αυτό το τελευταίο η απάντηση είναι απλή.

Διότι τις ίδιες ανοησίες περί «διεφθαρμένης χώρας» διακινούσαν και οι ίδιοι. Με αφάνταστη ελαφρότητα ανακύκλωναν τα ίδια κοινωνικά και ιδεολογικά στερεότυπα με τη χειρότερη γερμανική Δεξιά.

Κι όταν το ανεφάρμοστο πρόγραμμά τους δεν εφαρμοζόταν, πάλι έφταιγαν κάποιοι άλλοι για τη δική τους ανικανότητα.

Ο Σαμαράς, τα μέσα ενημέρωσης, ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, ο «λαϊκισμός», τα «συμφέροντα», η Μεταπολίτευση, ο Χατζηπετρής…

Η συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ όμως είναι άχαρη και για έναν πρόσθετο λόγο.

Επειδή έτσι δείχνουν ότι δεν κατάλαβαν τίποτα, δεν διδάχτηκαν τίποτα και δεν ξέχασαν τίποτα - όπως έγραφε και ο Σατωβριάνδος για τους Βουρβόνους της Παλινόρθωσης…

Αυτό για μένα είναι το τρίτο και χειρότερο έλλειμμα: το έλλειμμα αυτογνωσίας.

Και πολύ φοβούμαι πως αν δεν βρουν τρόπο να το καλύψουν, οι συζητήσεις που έρχονται στο ΠΑΣΟΚ θα αποδειχτούν ακόμη πιο άχαρες.

TA NEA




via http://infognomonpolitics.blogspot.com/search/label/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1





Το φαβορί για το Οσκαρ καλύτερης ερμηνείας για το Λίνκολν Ντάνιελ Ντέι Λιούις βρέθηκε στη χώρα μας για να παραβρεθεί στην πρεμιέρα του Λίνκολν...



με την προϋπόθεση ότι τα έσοδα της πρεμιέρας θα πάνε στην Εταιρεία προστασίας Σπαστικών την οποία στηρίζει εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία.







Εντυπωσιασμένος από το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και την ξενάγηση, ενθουσιασμένος με το αττικό φως και τις υψηλές θερμοκρασίες που είχαμε χθες, μοίρασε χαμόγελα και πολλές πολλές ατάκες. Κολάκεψε μάλιστα και τους Έλληνες δημοσιογράφους, αφού είπε πως στη χώρα μας πάντα του κάνουν ουσιαστικές ερωτήσεις. Η σουίτα του ξενοδοχείου του έγινε για μερικές ώρες χώρος συνεντεύξεων. Εκεί, με θέα την Ακρόπολη δεν έκρυβε την αγάπη του για τη χώρα αλλά και την αγάπη του για την ιστορία, την οποία μελετά με μέθοδο ερευνητή κάθε φορά που προετοιμάζεται για μια ταινία.



Ο ενθουσιασμός του ήταν τόσος που είπε στον Άκη Καπράνο των Νέων "Ακρόπολη, το σύμβολο της δημοκρατίας! Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει κάπου και στην αφίσα της ταινίας μια μικρή Ακρόπολη μαζί με τον Λίνκολν". Παραδέχθηκε ότι είχε χρόνια να ανέβει στην Ακρόπολη και δήλωσε πως θέλει σύντομα να την επισκεφθεί ξανά. Πριν φύγει από την Αθήνα, μετά τον ορυμαγδό των φλας, των δηλώσεων και της συναναστροφής με επισήμους, ο κορυφαίος ηθοποιός έσπευσε να δει για άλλη μια φορά και να αποχαιρετήσει τα παιδιά της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip





Ο... Σάκης Ρουβάς έκανε το προξενιό... έφερε πιο κοντά τον Χρήστο Μάστορα, τον τραγουδιστή από τις Melisses και της συναδέλφου του Courtney, η οποία έχει συνεργαστεί με την Έλενα Παπαρίζου στο «Party All The Time», αλλά και εμφανιζόταν στο πλευρό του Σάκη στον «Διογένη».



Χρήστος και Courntey ήρθαν κοντά χάρη στον Σάκη. Οι δυο νέοι είναι μαζί εδώ και λίγο καιρό σύμφωνα με την Espresso!



Το ζευγάρι κρατά χαμηλούς τόνους και δεν θέλει να βγάλει την σχέση του στα φώτα της δημοσιότητας.





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip





Αγνώριστος ήταν...





ο ηθοποιός Παναγιώτης Μπουγιούρης στην εφηβεία του.



Φορούσε γυαλιά μυωπίας και είχε φουντωτά μαλλιά.



Από την ακόλουθη φωτογραφία φαίνεται πώς ήταν καλός μαθητής, έτσι είπαν οι συνεργάτες της Ελένης Μενεγάκη, που έδειξαν την φωτογραφία στην εκπομπή της.





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip





Και μάλιστα τοις μετρητοίς! Οι διάσημοι γονείς...





έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να έρθει στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους.



Πρόκειται για τον Έλτον Τζον και τον σύζυγό του Ντέβιντ Φούρνις.



Το ζευγάρι έδωσε 24 χιλιάδες ευρώ στην παρένθετη μητέρα, που έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους.





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip


Στο Σύνταγμα, συναντήσαμε την Έλενα Παπαβασιλείου. ...



Η παρουσιάστρια – ραδιοφωνική παραγωγός πήγε εκεί, προκειμένου να επισκεφθεί το νέο κατάστημα μανικούρ πεντικιούρ “Queens deluxe beauty bar”, το οποίο ανήκει στη μητέρα των διδύμων δημοσιογράφων Βαλεντίνης και Αγάθης Ράντη!



Η Έλενα έμεινε πολύ ευχαριστημένη από τομανικιούρ και σίγουρα θα το προτιμάει!



Καλές δουλειές να ευχηθούμε!























































Panoramapress.gr





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/Gossip