Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Σφήνα Ιβάν Σαββίδη για τη ΣΕΚΑΠ

nea-news | 24 Ιαν 2013 | 8:18 μ.μ.



Τις εγκαταστάσεις της ΣΕΚΑΠ, στην Ξάνθη, επισκέφθηκαν εκπρόσωποι του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, ενώ όλα έδειχναν ότι η ελληνική συνεταιριστική καπνοβιομηχανία βρισκόταν μια ανάσα πριν την εξαγορά της από την τουρκική SEBA.


Μάλιστα, η τουρκική εταιρεία ανακοίνωσε χθες τη σύναψη Μνημόνιου αλληλοκατανόησης με την ελληνική εισηγμένη ΕΛΓΕΚΑ, για τη σύσταση συμμετοχικής εταιρείας, με αντικείμενο την απόκτηση του 50,36% ΣΕΚΑΠ, του ποσοστού δηλαδή που κατέχει η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα.

Να σημειωθεί ότι η τουρκική εταιρεία είναι η μοναδική που έχει υποβάλει μέχρι σήμερα δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά της θρακιώτικης καπνοβιομηχανίας, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού που έχει προκηρύξει η ΑΤΕ.

Έτσι, το ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη στο και ... πέντε του διαγωνισμού προκαλεί αίσθηση και πιθανώς θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα, διότι, ως γνωστόν, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ θεωρείται δυνατός παίχτης στον κλάδο, καθώς είναι ιδιοκτήτης της Donskoy Tabak, μίας από τις μεγαλύτερες καπνοβιομηχανίες της Ρωσίας.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Μοιραστείτε το θέμα:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...