Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Φουρνάρηδες έγιναν οι μαθητές του ΓΕΛ Ιάσμου

nea-news | 25 Ιαν 2013 | 5:03 μ.μ.



Μαθητές του ΓΕΛ Ιάσμου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο αρτοποιείο Λεχούδης που βρίσκεται στην περιοχή την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013.


Στο εργαστήριο οι μαθητές είχανε την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του αρτοποιείου, να δούνε τον εξοπλισμό, να ενημερωθούνε για τις πρώτες ύλες, για τη διαδικασία παραλαβής τους, για τα είδη του άρτου, για τη διαδικασία παραγωγής του και των αρτοπαρασκευασμάτων, την τήρηση των κανόνων ασφαλείας και την προώθηση των προϊόντων.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε η υπεύθυνη του εργαστηρίου στους μαθητές, τόνισε πως τα περισσότερα έσοδα προέρχονται από την κατανάλωση ψωμιού και λιγότερο από τα άλλα προϊόντα.

Όπως φαίνεται ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν έχει επηρεάσει ακόμη στην περιφέρεια την κατανάλωση ψωμιού. Βέβαια τα πρατήρια στις πόλεις, όπως π.χ. στην Κομοτηνή, πωλούν περισσότερα αρτοπαρασκευάσματα, ιδίως όταν οι φοιτητές βρίσκονται στην πόλη.

Τέλος σε ερώτησή των μαθητών, σχετικά με την οικονομική κρίση, παρατήρησε ότι η κρίση επηρέασε την κατανάλωση ψωμιού αλλά κυρίως των αρτοπαρασκευασμάτων που τώρα οι πελάτες τα θεωρούν είδη πολυτελείας.


Τις εντυπώσεις και τις γνώσεις που αποκομίσανε οι μαθητές θα κληθούν να τις παρουσιάσουνε στους υπόλοιπους συμμαθητές του σχολείου και σε μαθητές άλλων ευρωπαϊκών χωρών σε εκπαιδευτικό ταξίδι για αυτόν το σκοπό στην Τουρκία που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο στα πλαίσια του προγράμματος Comenius.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Μοιραστείτε το θέμα:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...