Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Οι παρενέργειες των φαρμάκων στα μαλλιά

nea-news | 25 Ιαν 2013 | 7:12 μ.μ.



Τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργήσουν διάφορα είδη σκευασμάτων...



Φάρμακα για την ακμή, την αρτηριακή πίεση, την κατάθλιψη -ακόμη και τα κοινά παυσίπονα ή τα αντισυλληπτικά- μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια μαλλιών, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του πανεπιστημίου της Μελβούρνης.



Ταυτόχρονα, άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα μπορούν να ισιώσουν ή να κατσαρώσουν τα μαλλιά σου!



Διαβάστε πώς τα διάφορα είδη φαρμάκων μπορούν να επηρεάσουν την τρίχα...



Αντισυλληπτικά: Μπορούν να προκαλέσουν ήπια τριχόπτωση



Περιστατικά ήπιας τριχόπτωσης μπορούν να παρατηρηθούν και μεταξύ των γυναικών που σταματούν να παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια μετά από μακροχρόνια χρήση τους.



Μια θεωρία θέλει τα χάπια να προσφέρουν ασπίδα προστασίας κατά της τριχόπτωσης σε γυναίκες με προδιάθεση, κάτι που σταματά μετά τη λήψη τους οπότε και παρατηρείται αιφνίδια μικρή τριχόπτωση.



Χάπια για την ακμή: Μπορούν να αλλάξουν την εμφάνιση και της κεφαλής



Τα ρετινοειδή, τα οποία προέρχονται από τη βιταμίνη Α, που χρησιμοποιείται ευρέως στη δερματολογία για τη θεραπεία διαφόρων δερματολογικών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της ακμής, μπορούν κι αυτά να προκαλέσουν ελαφρά τριχόπτωση.



Όπως λένε οι επιστήμονες, συνήθως η βιταμίνη Α προστατεύει τα τριχοθυλάκια αλλά υπερβολική δόση τα κάνει να «κλείσουν» προσωρινά.



Τα ρετινοειδή μπορούν επίσης να αλλάξουν την υφή και την εμφάνιση των μαλλιών. Παράγοντας κερατίνη μπορούν να προκαλέσουν μεταβολές στην πυκνότητα, την εμφάνιση και το χρώμα των μαλλιών.



Φάρμακα για την ημικρανία: Συνδέονται με την απώλεια και το κατσάρωμα



Φάρμακα που συνταγογραφούνται για επιληψία ή ακόμη και ημικρανίες και τα οποία περιέχουν την ουσία βαλπροϊκό νάτριο έχουν συνδεθεί με απώλεια των μαλλιών ή και κατσάρωμα!



Αντικαταθλιπτικά: Ανεπαίσθητη τριχόπτωση αλλά όχι μη αναστρέψιμη



Η φλουοξετίνη είναι η πιο συχνά αναφερόμενη ουσία αντικαταθλιπτικών η οποία μπορεί να ευθύνεται για τριχόπτωση.



Απώλεια μαλλιών μπορούν επίσης να προκαλέσουν και τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά, τα οποία περιλαμβάνουν ιμιπραμίνη, αμιτριπτυλίνη και δοξεπίνη. Ωστόσο, οι ασθενείς με αυτό το πρόβλημα δεν θα πρέπει να πανικοβάλλονται, αφενός διότι το αποτέλεσμα δεν είναι μη αναστρέψιμο κι αφετέρου διότι η απώλεια λίγων μόνο τριχών είναι ασήμαντη σε σχέση με την απώλεια της ψυχικής υγείας.



Φάρμακα για την ψωρίαση: Ολική «ανανέωση» σε χρώμα και υφή



Μερικές θεραπείες μπορεί να αλλάξουν λίγο το χρώμα των μαλλιών ή και να τα κάνουν πιο σγουρά. Όπως λένε οι επιστήμονες αυτό συμβαίνει διότι τα εν λόγω σκευάσματα επιδρούν και στη δομή της ρίζας της τρίχας, αλλάζοντας την υφή τους αλλά και μειώνοντας ή αυξάνοντας τη μελανίνη.



Φάρμακα για την πίεση: Ελαφρά τριχόπτωση δεν αποκλείεται



Τα φάρμακα με Β αποκλειστές, ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, μπορούν επίσης κι αυτά να οδηγήσουν σε ελαφρά τριχόπτωση.








via http://www.pistepseto.gr/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1

Μοιραστείτε το θέμα:
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...