Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

To Ίντερνετ είναι δικαίωμα, αποφαίνεται το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο

nea-news | 26 Ιαν 2013 | 8:12 π.μ.



Το δικαίωμα να ζητήσουν αποζημίωση εάν τους διακοπεί η σύνδεση στο Διαδίκτυο αναγνωρίζει στους πολίτες το γερμανικό Ανώτατο Δικαστήριο, με το σκεπτικό ότι η πρόσβαση στο δικτυακό ιστό είναι «κεντρικής σημασίας» όχι μόνο για την οικονομική αλλά και για την προσωπική ζωή....



H Καρλσρούη δικαίωσε Βαυαρό που ζητούσε αποζημίωση από τον πάροχό του επειδή δεν είχε τηλεφωνική σύνδεση για δύο μήνες. Ο ενάγων είχε ήδη αποζημιωθεί από την εταιρεία επειδή δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο και το φαξ, αλλά όχι, όπως ζητούσε, για το Διαδίκτυο.



Ο Βαυαρός τότε στράφηκε στη Δικαιοσύνη ζητώντας αποζημίωση 50 ευρώ για κάθε μέρα χωρίς σύνδεση. Το Συνταγματικό Δικαστήριο τον δικαίωσε, χαρακτηρίζοντας στην απόφασή «τη χρήση του Διαδικτύου οικονομικό αγαθό, η συνεχής διαθεσιμότητα του οποίου είναι κεντρικής σημασίας και στον προσωπικό τομέα».



Η αποζημίωση, πάντως, που του επιδικάστηκε ήταν σημαντικά χαμηλότερη από εκείνη που ζητούσε. Η εταιρεία θα πρέπει να πληρώσει το ημερήσιο κόστος που θα είχε για τον καταναλωτή η σύνδεση στο Διαδίκτυο για δύο μήνες.



Η υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας Ζαμπίνε Λόιτχοϊσερ-Σνάρενμπεργκερ σχολίασε ότι η απόφαση ενισχύει το δικαίωμα των πολιτών στην κοινωνία της πληροφορίας, χαρακτηρίζοντας «αστικό δικαίωμα» την πρόσβαση στο Διαδίκτυο.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Μοιραστείτε το θέμα:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...