Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Στο "μάτι" των Τούρκων 48 ελληνικές μαρίνες και τουριστικά αγκυροβόλια

nea-news | 16 Φεβ 2013 | 11:41 π.μ.





Μόλις πρόσφατα ο τουρκικός όμιλος Dogus Group εξαγόρασε πρόσφατα σημαντικά μερίδια στις μαρίνες Φλοίσβου, Ζέας, Κέρκυρας, Λευκάδας και ο όμιλος Κότς ελέγχει τη μαρίνα Μυτιλήνης. Τώρα ετοιμάζονται και γι' άλλα...







Διαγωνισμό προκειμένου να παραχωρηθούν 48 ελληνικές μαρίνες και να αξιοποιηθούν τουριστικά ξεκινάει το ΤΑΪΠΕΔ. Υπάρχει τουρκικό ενδιαφέρον και μάλιστα έντονο.



Πρώτη βγαίνει στο σφυρί, εντός των επόμενων ημερών, η μαρίνα του Αλίμου μαζί με τα τουριστικά αγκυροβόλια του Πόρου, της Ύδρας, της Επιδαύρου και των Μεθάνων. Εκτός από τους ξένους επενδυτές υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον από την Lamda Development και τον όμιλο Κυριακούλη. Με το 2ο πακέτο ακολουθούν η μαρίνα Γλυφάδας, που πλαισιώνεται από εκείνες της Σερίφου, της Πάρου, της Νάξου, και της Άνδρου. Με το 3ο πακέτο που αφορά την Κρήτη, οι μαρίνες του Ρεθύμνου και του Αγίου Νικολάου, με το 4ο πακέτο των Δωδεκανήσων, το Μανδράκι της Ρόδου και της Κω, με το 5ο πακέτο μαρίνες σε Ζάκυνθο και Κατάκολο, με το 6ο της Πάτρας κλπ. Εξαιρούνται από τα πακέτα οι μαρίνες της Μυκόνου και Αργοστολίου οι οποίες προορίζονται να μετατραπούν σε πολυτελείς μαρίνες για τη φιλοξενία mega – yachts.



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%B1

Μοιραστείτε το θέμα:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...