Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Ερώτηση Χατζηοσμάν για την φημολογούμενη υποβάθμιση του Τελωνείου Κομοτηνής

nea-news | 12 Φεβ 2013 | 12:48 μ.μ.



Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με θέμα την φημολογούμενη υποβάθμιση του τελωνείου Κομοτηνής. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.


«Σε επιστολή του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης στην οποία βασικός αποδέκτης είστε εσείς κύριε Υπουργέ, διαβάζουμε για την πρόθεση της Κυβέρνησης να υποβαθμίσει το τελωνείο Κομοτηνής από Α’ τάξη σε Β’.



Πολλοί και σημαντικοί λόγοι συνηγορούν υπέρ της διατήρησης της υφιστάμενης κατάστασης, ένα αίτημα το οποίο υποστηρίζει σύσσωμη η επιχειρηματική κοινότητα της περιοχής.



Μία επικείμενη υποβάθμιση του τελωνείου θα επιφέρει γενικότερη υποβάθμιση στην πόλη της Κομοτηνής που αποτελεί το διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Εξάλλου, το τελευταίο διάστημα υπάρχει στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα μια έντονη φημολογία για κατάργηση ή υποβάθμιση υπηρεσιών σε περιοχές της Ροδόπης, γεγονός που προκαλεί σύγχυση και οικονομική στασιμότητα.



Λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά στοιχεία του τελωνείου και την δηλωμένη διάθεση του Επιμελητηρίου να βρεθούν από κοινού σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου τρόποι εξοικονόμησης χρημάτων με στόχο την μείωση του κόστους λειτουργίας της υπηρεσίας,



για όλους τους παραπάνω λόγους



ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κος ΥΠΟΥΡΓΟΣ:



Επιβεβαιώνει τα σενάρια για υποβάθμιση του τελωνείου Κομοτηνής από Α σε Β τάξη; Αν ναι, βάσει ποιού σκεπτικού λήφθηκε αυτή η απόφαση;







Ο ερωτών βουλευτής,



Αχμέτ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ».




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Μοιραστείτε το θέμα:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...