Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Απίστευτο οικογενειακό δράμα κρύβει πίσω της η απόπειρα αυτοκτονίας του αστυνομικού φρουρού του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

nea-news | 13 Φεβ 2013 | 3:18 μ.μ.




Διαστάσεις οικογενειακής τραγωδίας παίρνει η απόπειρα αυτοκτονίας του αστυνομικού φρουρού του πρώην περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη.



Μόλις ο πατέρας του 35χρονου αστυνομικού πληροφορήθηκε τον βαρύτατο τραυματισμό του γιου του από τη στενοχώρια του έπαθε έμφραγμα! Κατά τραγική σύμπτωση, διακομίστηκε για νοσηλεία στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύεται και ο γιος του, αφού είναι συνταξιούχος αξιωματικός.



Η απόπειρα αυτοκτονίας του 35χρονου συγκλονίζει τους συναδέλφους του, που δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία. Ολοι κρέμονται από τα χείλη των γιατρών, οι οποίοι δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή καθώς η κατάστασή του να είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Ο αστυνομικός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να γίνει αφαίρεση της βολίδας, ωστόσο μερικά θραύσματα έμειναν στην περιοχή του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος μόλυνσης που απειλεί την ίδια του τη ζωή.



Η απόπειρα αυτοκτονίας του φρουρού του πρώην περιφερειάρχη αποτελεί το κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ των αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη αλλά και των συνεργατών του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Ο τελευταίος ήταν εκείνος που αντίκρισε σε μια λίμνη αίματος τον συνεργάτη του, όταν δεν πήγε στο ραντεβού τους το πρωί της Κυριακής.



Πάντως, ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι ο πρώην περιφερειάρχης εξακολουθεί να έχει δύο αστυνομικούς φρουρούς, παρά την οριστικοποίηση της ποινής του από τον Άρειο Πάγο με την οποία έχει εκπέσει του αξιώματός του.



Ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη είπαν στη «δημοκρατία» ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έχει κάνει προσφυγή κατά της απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ώσπου να βγει η απόφαση δικαιούται τη φύλαξη.



Εκπρόσωποι των αστυνομικών επισημαίνουν ότι με βάση καινούργιο Προεδρικό Διάταγμα, που υπογράφηκε πρόσφατα, πρώην εκλεγμένοι δικαιούνται να συνεχίσουν να έχουν φύλαξη όταν υπάρχουν ιδιαίτεροι λόγοι ασφαλείας. Οπως λένε, παρά την απόφαση που μειώνει τον αριθμό των αστυνομικών φρουρών σε κόμματα, βουλευτές και περιφερειάρχες, υπάρχουν περιπτώσεις που πρώην εκλεγμένοι εξακολουθούν να έχουν φρουρό επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας. Το αίτημα κατατίθεται στο Αρχηγείο που έχει τον τελικό λόγο. Οι αστυνομικοί επισημαίνουν την ανάγκη αλλαγής του επιχειρησιακού σχεδιασμού γι' αυτά τα ζητήματα. «Οπως περικόπτονται οι δαπάνες και γίνονται για παράδειγμα συγχωνεύσεις στα ΤΕΙ, έτσι πρέπει να αλλάξει ο σχεδιασμός στη φύλαξη των λεγόμενων υψηλών προσώπων» σχολίασε συνδικαλιστής αστυνομικός.



(Εφ.Δημοκρατία)




via http://www.eglimatikotita.gr/search/label/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1

Μοιραστείτε το θέμα:
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...