Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Συζητήθηκε στη Βουλή η ερώτηση του Συμεών Κεδίκογλου για το ζήτημα του μολυσμένου νερού στα Γιάλτρα Αιδηψού

nea-news | 1 Φεβ 2013 | 5:44 μ.μ.




«Να περάσουμε από το επίπεδο των διαπιστώσεων στο επίπεδο των πράξεων» ζήτησε από την Υφυπουργό Υγείας κ. Σκοπούλη ο Συμεών Κεδίκογλου θέτοντάς της το ζήτημα με το μολυσμένο νερό στα Γιάλτρα Αιδηψού.



Ο βουλευτής ζήτησε από την Υφυπουργό να προστατεύσει το δημόσιο αγαθό του νερού για τους κατοίκους της περιοχής μετά τα αποτελέσματα ελέγχων που το βρήκαν ακατάλληλο για πόση και τη διαβεβαίωσή της ότι θα γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν.





Η απάντηση της Υφυπουργού ήταν ότι χρειάζεται η συνεργασία των φορέων, Υπουργείου και τοπικής Αυτοδιοίκησης, και μετέφερε, κατόπιν επικοινωνίας που είχε με το δήμαρχο, ότι θα αρχίσουν έργα για την υπόγεια διαδρομή του δικτύου και τη χλωρίωση του νερού για άμεσα αποτελέσματα.



Ο βουλευτής στη δευτερολογία του επεσήμανε ότι το μεν πρώτο απαιτεί χρόνο το δε δεύτερο δεν έχει μόνιμα αποτελέσματα. Οι μετρήσεις από τη διεύθυνση της Περιφέρειας είναι πέρα από αμφιβολία με βάση τα ευρήματα. Το θέμα είναι ότι συχνά τυχαίες δειγματοληψίες μας δείχνουν πρόβλημα και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το δούμε ενδεχομένως και με αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου.



Με την ευκαιρία της παρουσίας της Υφυπουργού, έθεσε και ένα άλλο ζήτημα που απασχολεί την περιοχή και είχαμε πρόσφατα ψήφισμα από την τοπική κοινότητα, αυτό του αγροτικού ιατρού καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, το οποίο και θα προωθήσει περαιτέρω.




via http://eleutherifoni.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1

Μοιραστείτε το θέμα:
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...