Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Εξι μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του "Ριζοσπάστη"

nea-news | 14 Φεβ 2013 | 5:27 μ.μ.




Στα όρια εξάντλησης βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον «Ριζοσπάστη» και έπειτα από δυο απόπειρες να λάβουν απαντήσεις από τη διοίκηση της εφημερίδας για τον σχεδιασμό των απολύσεων, προσέφυγαν με επιστολή τους στην ΕΣΗΕΑ.



Εκτός από τις εννέα απολύσεις που έγιναν ήδη, η εφημερίδα χρωστάει στους εργαζόμενους δεδουλευμένα έξι μηνών, «γεγονός που έχει οδηγήσει τους ίδιους και τις οικογένειες τους στα όρια της ανέχειας και της εξαθλίωσης», όπως σημειώνουν στην επιστολή τους.



Η διεύθυνση της εφημερίδας αποφεύγει να δώσει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν τεθεί, επίσης, με επιστολή, την οποία προσυπογράφουν δημοσιογράφοι στις αρχές του Φεβρουαρίου. «Τα περιθώρια αντοχής μας έχουν εξαντληθεί προ πολλού και απευθύνουμε ύστατη έκκληση προς τη διεύθυνση να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις της», αναφέρουν.



Η ΕΣΗΕΑ στο μεταξύ έχει ήδη καλέσει τον εκπρόσωπο του «Ριζοσπάστη», αλλά και της διεύθυνσης, όμως υπήρξε άρνηση με επιχείρημα ότι πρόκειται για κομματικό έντυπο. Με δεδομένο ότι η εφημερίδα δεν πληρώνει εδώ και έξι μήνες και ανεξάρτητα από την επίσημη ανακοίνωση για μαζικές απολύσεις, τίθεται θέμα στην ΕΣΗΕΑ να προκηρύξει άμεσα απεργιακές κινητοποιήσεις.



Πηγή: Το Ποντίκι








via http://tsak-giorgis.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE

Μοιραστείτε το θέμα:
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...