Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Κατηγορούν την κυβέρνηση για… αντισημιτισμό με αφορμή την λίστα Λαγκάρντ

nea-news | 23 Φεβ 2013 | 10:39 π.μ.


Το ότι η λίστα Λαγκάρντ έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην χώρα μας, είναι πλέον γνωστό. Ανικανότητα, αναλγησία, καθυστερήσεις και πολλά άλλα είναι μερικές από τις κατηγορίες που μπορούμε να επιρρίψουμε στις κυβερνήσεις που διαχειρίστηκαν την υπόθεση μέχρι στιγμής. Αντισημιτισμός όμως; Και όμως…



Η υπόθεση έχει βγει εκτός ελληνικών συνόρων και πώς θα μπορούσε να λείπει το περιοδικό Focus από τον σχολιασμό; Η ελληνική κυβέρνηση λοιπόν μπαίνει στο στόχαστρο δεχόμενη κατηγορίες πως είναι… αντισημιτική! Οι κατηγορίες αυτέ έρχονται από την Μαρία Μαντελή η οποία εμφανίζεται ως δικαιούχος του επίμαχου λογαριασμού των 550 εκατομμυρίων ευρώ, εκπροσωπώντας την εταιρία διαχείρισης κεφαλαίων Capital Management Advisors, του Σάμπυ Μιωνή.



Η κυρία Παντελή δηλώνει στη συνέντευξή της ότι υπέβαλε αγωγή κατά του Παπακωνσταντίνου καθώς, όπως λέει, της «κατέστρεψε τη ζωή», ενώ αποκάλυψε πως έχει μεταναστεύσει μαζί με τον άνδρα της και τα παιδιά της στη Γαλλία για να γλιτώσει από τη διαπόμπευση.



Η κ. Παντελή καταγγέλλει ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε το CD σε συνεργάτη του ο οποίος δε γνώριζε καμία γλώσσα και πέρασε τα αρχεία από το Google Translate. Και σχολιάζει: «Τι να περιμένει κανείς από έναν υπουργό, ο οποίος ισχυρίζεται επίμονα ότι αντέγραψε τα δεδομένα από ένα επίσημο CD που εστάλη από τη Γαλλία, σε ένα απλό στικ για να τα …σιγουρέψει;».



Η ίδια τονίζει ότι κέρδιζε 2000 ευρώ μηνιαίως ως υπάλληλος εταιρείας hedge fund, ενώ το όνομά της βρέθηκε να πρωταγωνιστεί στη λίστα καθώς ήταν υπεύθυνη να «πρωτοκολλά τις κινήσεις των λογαριασμών». Κατηγορεί τον πρώην υπουργό Οικονομικών ότι διαβίβασε το όνομά της «χωρίς περαιτέρω εξέταση από το ΣΔΟΕ».



Επιπλέον, διευκρινίζει ότι το fund που χειριζόταν η εταιρεία που εργαζόταν είναι το πλέον νόμιμο από τη λίστα, αφού είχε ελεγχθεί πολλές φορές, ενώ εικάζει ότι πραγματικός στόχος της εκστρατείας αυτής ήταν το παλιό αφεντικό της εταιρείας, ο Σάμπυ Μιώνης.



Στην συνέντευξη χείμαρρο δεν αρκείται στην επίθεση κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών. Δεν διστάζει λοιπόν να αποκαλύψει πως στην κυβέρνηση υπάρχει ένα αντισημιτικό λόμπι. Ο δημοσιογράφος του γερμανικού περιοδικού πάντως δεν αρκείται στην συνέντευξη και στον σχολιασμό του υποστηρίζει πως πίσω από αυτήν «επίθεση» κατά του κ. Μιωνή βρίσκεται ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης τον οποίον και αποκαλεί ακροδεξιό.



«Ο Μιωνής είναι Εβραίος. Και υπάρχει ένα ισχυρό λόμπι αντισημιτών στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτό εξηγεί για μένα το ότι μετά τις διαψεύσεις του Μιωνή και μια επίσημη ανακοίνωση στον Τύπο, η οποία με απήλλασσε, τα καταδιωκτικά δημοσιεύματα εναντίον μου καταλάγιασαν», υποστηρίζει η κυρία Παντελή.



Η κυρία Μιώνη σχολίασε σχετικά: «Κατ’ εμέ προσπαθούν με την εστίαση στο fund να αποδεσμεύσουν άλλους φοροφυγάδες. Έτσι όμως συμβαίνει στο ελληνικό κράτος. Είναι το ίδιο πολύ διεφθαρμένο, όμως καταδιώκει σφοδρά και χωρίς αποδείξεις απλούς πολίτες. Το fund πέρασε στο ράστερ, επειδή ανήκε σ’ έναν Εβραίο. Επιπλέον, σ’ έναν διάσημο που στηλίτευε τον αντισημιτισμό. Αμέτρητα ψέματα διαδόθηκαν και στο τέλος κανείς πλέον δεν γνωρίζει. Αυτό για μένα είναι φασισμός, συγκάλυψη ή ένας συνδυασμός των δύο».



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Μοιραστείτε το θέμα:
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...