Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Υπέρ της μικρής μείωσης των βουλευτών τάχθηκε ο Μεϊμαράκης

nea-news | 18 Φεβ 2013 | 9:40 π.μ.


Ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, τάχθηκε υπέρ της μείωσης των βουλευτών. Επίσης, είπε πως το μπόνους των 50 εδρών θα πρέπει να αναθεωρηθεί, προαναγγέλλοντας ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο.



Η Συνταγματική Αναθεώρηση ανοίγει από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους και πολλά δεδομένα αναμένεται να αλλάξουν. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση αποκάλυψε ορισμένες από τις βασικές αλλαγές που επέρχονται.



Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήρε τη ΔΗΜΑΡ για την ετοιμότητά της και για την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων επί της αλλαγής του εκλογικού νόμου. Επίσης, δεν δίστασε να προτείνει τη μείωση της κυβερνητικής θητείας, εφόσον αυτή επανεξεταστεί κατάλληλα κι επέλθουν και αλλαγές στις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ακόμη, προανήγγειλε αλλαγές και στον Κανονισμό του Κοινοβουλίου.



Ο Κρητικός πολιτικός θεωρεί πως αυτή τη στιγμή το βουλευτικό σώμα χαρακτηρίζεται από συναίνεση γύρω από βασικά θέματα, όπως τα μη κρατικά πανεπιστήμια, το περιβάλλον κι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Γι’ αυτό και πιστεύει πως οι συνθήκες είναι αρκετά ώριμες για μία αναθεώρηση.



Αναφορικά με τη δίωξη υπουργών, ο κ. Μεϊμαράκης φάνηκε να είναι αρκετά διαλλακτικός προτείνοντας να μπορούν τα Ανώτατα Δικαστήρια να μετέχουν με εκπροσώπους τους σε σχετικές επιτροπές ούτως ώστε να μην είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Βουλής η δίωξη των υπουργών.

koolnews.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Μοιραστείτε το θέμα:
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...