Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Αριστερός βουλευτής έφυγε από debate επειδή φοιτητής ήταν από το Ισραήλ!

nea-news | 22 Φεβ 2013 | 11:55 π.μ.


Ο Τζορτζ Γκάλογουέι, βουλευτής ιδιαίτερα γνωστός για την ένθερμη συμπεριφορά του, βρισκόταν σε αντιπαράθεση με ισραηλινό φοιτητή στο Πανεπιστήμιο και θέμα της ομιλίας του ήταν οι αποικίες του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή. Προς έκπληξη όλων των παρευρισκομένων, ο ομιλητής πήρε το παλτό του και έφυγε από την αίθουσα, μόλις ο συνομιλητής του είπε ότι έχει ισραηλίτικη καταγωγή.



Ο Έιλον Άσλαν Λεβι εξέφρασε την αντίθετη άποψη, καθώς ο βουλευτής δήλωσε ότι οι ισραηλινοί πρέπει να απομακρυνθούν από την «Γουέστ Μπάνκ», καθώς δεν πρέπει να αναγνωρίζεται το κράτος τους. Μόλις ο Γκάλαγουέι τον ρώτησε από πού είναι και έμαθε την καταγωγή του, απάντησε: «Συγνώμη, δεν συνδιαλέγομαι με Ισραηλινούς, καθώς δεν αναγνωρίζω το κράτος του Ισραήλ» και έφυγε έτσι απλά.







Ο βουλευτής κατηγορήθηκε από πολλούς για ρατσισμό. Ο κος Γκαλογουέι έγραψε στο λογαριασμό του στο facebook : «Αρνήθηκα νωρίτερα το απόγευμα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης να αντιπαρατεθώ με έναν Ισραηλινό, υποστηρικτή του άπαρτχάιντ του Ισραήλ. Η αιτία είναι απλή. Ούτε αναγνώριση ούτε αποδοχή. Απλά απομόνωση, μέχρι το κράτος υπό το καθεστώς άπαρτχάιντ να νικηθεί»



Ο κος Γκάλογουέι που είχε συναντήσει τον Σαντάμ Χουσείν το 2007, διαγράφηκε από το κόμμα των εργατικών το 2003, καθώς ειχε αποκαλέσει τον Τόνι Μπλερ «ψεύτη».



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Μοιραστείτε το θέμα:
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...