Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Πως ένας Κινέζος hacker προσπάθησε να εκβιάσει χρήστη του ίντερνετ.

nea-news | 12 Φεβ 2013 | 11:28 μ.μ.



Το 2007, ένας χρήστης έλαβε ένα email από άγνωστο αποστολέα. Στο μήνυμα αποκαλούσε τον χρήστη ...





με ένα ψευδώνυμο γνωστό μόνο στην οικογένεια και στους στενούς φίλους του.



Ο παραλήπτης βρισκόταν στη Σαγκάη και εργαζόταν ως διευθύνων σύμβουλος σε μία κατασκευαστική εταιρία. Σκέφτηκε ότι κάποιος γνωστός του, του έστειλε το mail από νέα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.



Το μήνυμα ήταν σε φιλικό ύφος και ζητούσε από τον χρήστη id="mce_marker"50.000 για να μην κοινοποιήσει σε συνεργάτες και ανταγωνιστές κάποια έγγραφα που είχαν υποκλαπεί και βρίσκονταν συνημμένα στο mail. Ο χρήστης συμβουλεύτηκε τις υπηρεσίες των ΗΠΑ και του FBI σχετικά με το πως να δράσει. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες, ο hacker πιθανόν ήταν υπάλληλος της κρατικής υπηρεσίας παρακολούθησης της Κίνας και χρησιμοποίησε τα στοιχεία που συνέλλεξε για προσωπικό του όφελος. Εν τέλει, ένας δικηγόρος απάντησε στον hacker για λογαριασμό του χρήστη, λέγοντάς του πως έχουν ενημερωθεί οι αρχές και ότι δεν είχε κάτι να κερδίσει από αυτή την υπόθεση.



Λίγες μέρες αργότερα ο χρήστης έλαβε ένα ακόμα mail από τον hacker, πάλι σε φιλικό ύφος λέγοντάς του ότι δεν είχε κάτι προσωπικό μαζί του και ότι θα σταματούσε να τον ενοχλεί.



πηγή:secnews.gr



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Μοιραστείτε το θέμα:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...