Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Φώφη Γεννηματά στο koolnews.gr: Αστείες οι συγκρίσεις του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ

nea-news | 28 Φεβ 2013 | 11:39 π.μ.


Η Φώφη Γεννηματά είναι σήμερα εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, ίσως στη δυσκολότερη περίοδο του κόμματος. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 2000. Έχει διατελέσει αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών, αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, υφυπουργός Υγείας και υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς.



Σημειώνει πάντα πολύ υψηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις και την έχουμε συναντήσει πολλές φορές στην πρώτη θέση στις δημοτικότητες μεταξύ των πολιτικών προσώπων του ΠΑΣΟΚ. Στη συνέντευξή της στο koolnews.gr μας μιλάει για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που ξεκινάει αύριο και ολοκληρώνεται την Κυριακή, για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με άλλα κόμματα, για τη λειτουργία της κυβέρνησης και την ολοκλήρωση της τετραετίας ενώ μας απαντά και για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ.



Του Γιάννη Κολοκυθά



Αύριο Παρασκευή ξεκινάει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Τι μπορεί να αλλάξει αυτό το συνέδριο;



Το Συνέδριο μπορεί να γίνει αφετηρία αλλαγής. Το ΠΑΣΟΚ, επεξεργάζεται ένα σχέδιο ανασυγκρότησης για τη χώρα, ένα αντιμνημόνιο με περιεχόμενο. Μια πρόταση που θα δώσει ελπίδα, κυρίως στη νέα γενιά που αυτή τη στιγμή δεν βλέπει ελπίδα από πουθενά, παρά μόνο λαϊκίστικες κορώνες και φωνές χωρίς περιεχόμενο. Αυτή πρέπει να είναι η προτεραιότητα για μας σήμερα.



Είναι στα πλάνα σας η συνεργασία με άλλα κόμματα;



Το ΠΑΣΟΚ θα απευθυνθεί και σε κόμματα και σε στελέχη μα πάνω από όλα στους πολίτες. Αυτόν τον κόσμο που στήριξε επί δεκαετίες τις μεγάλες αλλαγές, τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Υπάρχει, δραστηριοποιείται, ζει, δυσκολεύεται αγωνιά και μας παρακολουθεί. Περιμένει να ξαναγεννηθεί η ελπίδα και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για μας.



Διαπιστώνετε προβλήματα συντονισμού στην κυβέρνηση; Θα εξαντλήσει την τετραετία;



Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο. Πολιτικό χρόνο. Γι αυτό είναι πολύ σημαντικό αυτή η Κυβέρνηση να εξαντλήσει τη θητεία της. Εμείς στηρίζουμε αυτή την Κυβέρνηση όπως δεν στηρίχθηκε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια. Στηρίζουμε την Ελλάδα. Δεν ταυτιζόμαστε με τη Νέα Δημοκρατία, διατηρούμε τις διαφορές μας τις επιμέρους, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε αυτή τη διαδρομή, μια δύσκολη διαδρομή. Εμείς έχουμε αποδείξει ότι δεν θέλουμε να βάλουμε σε κίνδυνο τη χώρα και αναλάβαμε και ευθύνες που αναλογούσαν στην αξιωματική αντιπολίτευση, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση μετά τις δεύτερες εκλογές του Ιουνίου. Η ελληνική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή που πρέπει να προχωρήσει και πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει τις πολιτικές της αποφάσεις με τη λογική του νόμου και τάξης. Χρειάζεται διάλογος, χρειάζεται κοινωνική συναίνεση, χρειάζεται να εξηγήσει τις αποφάσεις της και χρειάζεται να δείχνει ότι στα πλαίσια των δημοσιονομικών ορίων, μπορεί και ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.



Γιατί δεν συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και με πολιτικά στελέχη;



Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται στροφή στην κοινωνία και όχι στον κυβερνητισμό. Δεν χρειαζόμαστε αξιώματα. Όμως έχουμε αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο. Νομίζω ότι οι Έλληνες πολίτες στις τελευταίες εκλογές έδειξαν σε εμάς ότι δεν ήθελαν να διαχειριστούμε εμείς τα πράγματα. Το πήραμε αυτό το μήνυμα. Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ μέσα από τη στήριξη σε αυτή την κυβέρνηση, είναι η επίτευξη της εθνικής συνεννόησης, ιδιαίτερα γύρω από μια επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία.



Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν; Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το νέο ΠΑΣΟΚ;



Αυτές οι συγκρίσεις είναι το λιγότερο αστείες. Φτάσαμε στο σημείο αυτοί που έστειλαν τον Ανδρέα Παπανδρέου στα δικαστήρια, να παρουσιάζονται ως υμνητές του. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας παραπαίουν μεταξύ Λατινικής Αμερικής, ΗΠΑ και Σόιμπλε, ευρώ και δραχμής. Ποιο μοντέλο προτείνουν; Η προσπάθεια να στραφούν προς το παράδειγμα της Αργεντινής, απέτυχε παταγωδώς. Την ίδια στιγμή που ο κ. Τσιπρας έκανε συναντήσεις, οι πολίτες της Αργεντινής εφορμούσαν στα σουπερμάρκετ. Είτε αγνοούν το διεθνές παιχνίδι διαπραγμάτευσης, είτε βλέπουν τον ίσκιο τους και νομίζουν ότι αυτό είναι το μπόι τους. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν μπορεί να διαχειριστεί το ποσοστό τους, επιλεγεί ένα λόγο διχαστικό και φλερτάρει με τη βία. Παίζουν με τη φωτιά. Πρέπει να αλλάξουν ρότα. Καλούμε όσους αναζήτησαν την ελπίδα στο ΣΥΡΙΖΑ και διαψεύστηκαν, να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ για να κτίσουμε μαζί την Κεντροαριστερά της ευθύνης και της www.koolnews.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Μοιραστείτε το θέμα:
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...