Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Η γυναίκα που έγινε το Νο 2 του Facebook

nea-news | 9 Μαρ 2013 | 12:27 μ.μ.





Η Sheryl Sandberg δεν είναι μία συνηθισμένη γυναίκα. Στα 43 της χρόνια, είναι κάτι πολύ περισσότερο από μητέρα δύο παιδιών και μία από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου. Ως chief operating officer της Facebook, ουσιαστικά το Νο2 της εταιρείας – φαινόμενο, είναι μία από τις ισχυρότερες γυναίκες των ΗΠΑ...







Και το βιογραφικό της είναι εξίσου εντυπωσιακό. Απόφοιτος του Χάρβαρντ, έχει υπάρξει οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, προσωπάρχης του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και αντιπρόεδρος της Google.



Όμως, παρά την τεράστια προσωπική της επιτυχία, η Sandberg δεν τρέφει αυταπάτες. Γνωρίζει καλά ότι ο κόσμος των επιχειρήσεων -και όχι μόνο- παραμένει φτιαγμένος για τους άνδρες.



Ένα περιστατικό που έζησε πριν από δύο χρόνια, λίγο μετά την πρόσληψή της στη Facebook, την έκανε να δει την αλήθεια. Και της έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση, ώστε το έγραψε στις πρώτες σελίδες του βιβλίου της, το οποίο κυκλοφορεί τη Δευτέρα και χαρακτηρίζεται από την ίδια τη Sandberg σαν “μανιφέστο για τις εργαζόμενες γυναίκες”.



Η ιστορία εκτυλίσσεται σε μια αίθουσα συσκέψεων της Νέας Υόρκης, από αυτές που προσφέρουν πανοραμική θέα του Μανχάταν, που σου κόβει την ανάσα.



Η Sandberg, φρέσκια ακόμα στη Facebook, και η ομάδα της, έκαναν παρουσίαση σε μια εταιρεία private equity, για να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση. Δύο ώρες μετά την έναρξη του meeting, κατά τη διάρκεια μιας σύντομης διακοπής για γεύμα, η Sandberg γύρισε προς έναν από τους senior partners της εταιρείας και τον ρώτησε πώς μπορούσε να πάει στις γυναικείες τουαλέτες.



Εκείνος, την κοίταξε γεμάτος απορία. Χωρίς να κρύβει την έκπληξή του για την ερώτηση που είχε δεχθεί, παραδέχθηκε ότι δεν είχε ιδέα, έστω και εάν η εταιρεία του βρισκόταν σε αυτά τα γραφεία για περισσότερο από ένα χρόνο.



“Είμαι η πρώτη γυναίκα που ήρθε να σας προτείνει deal, εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο;”, τον ρώτησε η Sandberg. “Νομίζω. Ή ίσως είσαι η μόνη γυναίκα που χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα”, της απάντησε εκείνος.



“Εμείς κρατάμε τους εαυτούς μας πίσω. Γιατί δεν έχουμε αυτοπεποίθηση, γιατί δεν σηκώνουμε το χέρι μας, γιατί αποτραβιόμαστε, όταν θα έπρεπε να βγαίνουμε μπροστά”, γράφει η Sandberg στο βιβλίο της.



Με την έκδοση του βιβλίου της, η Sandberg έγινε πρωτοσέλιδο στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού TIME, και κέρδισε εκτενή αφιερώματα σε πολλές ακόμα εφημερίδες, περιοδικά και sites. Κάποιοι, όμως, σπεύδουν να απορρίψουν το φεμινιστικό μανιφέστο της. Είναι πολύ εύκολο για μια γυναίκα που βρίσκεται στην κορυφή και έχει τα πάντα, να δίνει συμβουλές. Είναι, όμως, δυσκολότερο, για τις γυναίκες που δεν απολαμβάνουν τα προνόμια και τη δύναμή της, να τις ακολουθούν, λένε.



Πηγή: newmoney.gr





via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1

Μοιραστείτε το θέμα:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...