Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Δάνειο 2 δισ. από την Ελλάδα ζητά η Κύπρος

nea-news | 11 Μαρ 2013 | 8:25 π.μ.


O πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης θα ζητήσει από την Αθήνα στήριξη 2 δισ. ευρώ από το ελληνικό πακέτο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προκειμένου να στηριχθούν οι τράπεζες της Κύπρου που έχουν δραστηριότητες στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα δηλώνουν αξιωματούχοι της Λευκωσίας.



Το ασυνήθιστο αίτημα εντάσσεται στο πλαίσιο τηςαπεγνωσμένης προσπάθειας των Κύπριων αξιωματούχων να αποφύγουν το «κούρεμα» στις τραπεζικές καταθέσεις στο πλαίσιο του μνημονίου για ένα πακέτο στήριξης ύψους 17 δισ. ευρώ που διαπραγματεύεται η Λευκωσία με την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.



«Κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για να βγάλουμε την Κύπρο από την κρίση το ταχύτερο δυνατό αλλά ο δρόμος μπροστά μας δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης ενόψει της συνάντησής του με τον κ. Αντώνη Σαμαρά τη Δευτέρα.



Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος της Κύπρου, πρόσωπο με πολιτική επιρροή, κάλεσε την κυβέρνηση να μην κάνει υποχωρήσεις στην ΕΕ και το ΔΝΤ. «Εάν θέλουν να μας καταστρέψουν, τότε ας πούμε αντίο στο ευρώ… μπορούμε να επιβιώσουμε με την Κυπριακή Λίρα» δήλωσε.



Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν θα συμφωνήσει «ποτέ» σε κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων, παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν να δεχθεί μία τέτοια κίνηση κατά τις συναντήσεις του με αξιωματούχους του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον την προηγούμενη εβδομάδα.







Πηγή: Euro2day.gr



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Μοιραστείτε το θέμα:
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...