Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» Αλεξανδρούπολης στο κέντρο των τουριστικών εξελίξεων

nea-news | 9 Μαρ 2013 | 3:18 μ.μ.



Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης για τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται εν όψει της θερινής περιόδου στο πλαίσιο κατάρτισης ειδικού σχεδίου στήριξης της τουριστικής ανάπτυξης από πλευράς Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.


Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας Aegean Airlines, για την έναρξη πτήσεων που θα συνδέουν την Αλεξανδρούπολη με το εξωτερικό κι άλλους προορισμούς εσωτερικού.

Συγκεκριμένα, στις 31 Μαΐου αρχίζει η εβδομαδιαία πτήση Αλεξανδρούπολη – Αγία Πετρούπολη, στις 16 Ιουνίου η πτήση Αλεξανδρούπολη – Μόσχα, και στις 22 Ιουνίου η πτήση Αλεξανδρούπολη – Ηράκλειο.

Στόχος της συνάντησης, όπως δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου, ήταν «να συντονιστούμε όλοι όσοι έχουν να κάνουν με αυτό το κομμάτι που λέγεται τουρισμός, τοπική αυτοδιοίκηση και φορείς, για το καλύτερο αποτέλεσμα ενόψει του καλοκαιριού με τις προοπτικές που ανοίγονται με τις νέες πτήσεις που θα εκτελέσει η εταιρεία Aegean Airlines από και προς την Αλεξανδρούπολη».

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα προβάλλεται τουριστικά μέσω του περιοδικού της Aegean με εκτενές άρθρο για τον Έβρο και την Περιφέρεια στο σύνολό της, ενώ θα εξεταστούν κι άλλοι τρόποι συνεργασίας για το κομμάτι της προβολής.

Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τη στήριξή τους στο εγχείρημα αυτό της Περιφέρειας και της Aegean, στην αεροπορική σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με πόλεις του εξωτερικού. Έθεσαν κάποια ζητήματα και προβληματισμούς, έκαναν προτάσεις, και δήλωσαν ότι θα εργαστούν ώστε να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και η προσπάθεια αυτή να εδραιωθεί και να έχει μέλλον.

Εντός των ημερών θα συσταθεί μια ολιγομελής ομάδα εργασίας από στελέχη των φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα επεξεργαστεί τις προτάσεις που τέθηκαν και θα συνεργαστεί με την Aegean για το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα στο σύντομο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι την έναρξη των πτήσεων.




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Μοιραστείτε το θέμα:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...