Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Γιατί το κρέας αλόγου είναι επικίνδυνο για την δημόσια υγεία...

nea-news | 23 Μαρ 2013 | 5:58 μ.μ.

Πολύς ντόρος γίνεται τώρα τελευταία για το κρέας αλόγου και συγκεκριμένα,για τον αν πρέπει να το τρώμε ή όχι και κάτω από ποιες συνθήκες..Άλλωστε τις...

προηγούμενες μέρες,όλοι μας γίναμε μάρτυρες υποθέσεων που αφορούσαν την κατάσχεση από τον ΕΦΕΤ αλογίσιου κρέατος ακόμα και από πολύ γνωστές αλυσίδες ευρείας κατανάλωσης.



Τι συμβαίνει όμως; Γιατί είναι επικίνδυνο να καταναλώσουμε το συγκεκριμένο κρέας;

Το όλο ζήτημα ανάγεται σε σκάνδαλο για δύο λόγους. Αρχικά είναι διαφορετικό να ξέρεις πως τρως άλογο από δική σου επιλογή και διαφορετικό να σου το πλασάρουν ως μοσχάρι. Κατά δεύτερον όσα άλογα προορίζονται για κατανάλωση εκτρέφονται σε φάρμες κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.





Εδώ έχουμε να κάνουμε με αγνώστου προελεύσεως αλογίσιο κρέας το οποίο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.



Επίσης τα άλογα έχουν μία «ιδιαιτερότητα». Όσα αγωνίζονται τρώνε «με τον κουβά» το αντιφλεγμονώδες φάρμακο φαινυλοβουταζόνη, ή «Bute». Είναι ένα απαγορευμένο για τον άνθρωπο φάρμακο το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, μέχρι και καρκίνο!



«Το πρόβλημα δεν είναι ότι φάγαμε άλογο. Αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό» αναφέρει ελεγκτής του ΕΦΕΤ στην Ελευθεροτυπία, επισημαίνοντας πως: «Το θέμα είναι ότι το άλογο που εσύ μπορεί να κατανάλωσες και να καταναλώνεις ακόμη εν αγνοία σου, να περιέχει βλαβερές ουσίες. Υπάρχει θέμα ασφάλειας. Τα άλογα εμβολιάζονται γιατί παθαίνουν αρθρίτιδες. Με την κατανάλωση η ουσία εμβολιασμού περνά στον άνθρωπο».





via http://krini-kalamaria.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91

Μοιραστείτε το θέμα:
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...