follow us Like Us Google+ RSS Ενημέρωση μέσω e-mail
Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

ΕΡΕΥΝΑ :Οι τηγανητές πατάτες σε ελαιόλαδο κάνουν καλό

nea-news | 3 Μαρ 2013 | 4:03 μ.μ.





Οι τηγανητές πατάτες είναι από τα φαγητά που και μόνο όταν τα κοιτάμε μας πιάνουν ενοχές...

Πρόκειται για ένα συνώνυμο των υπερβολικών κιλών και της χοληστερίνης αλλά αυτό που καθορίζει την "επικινδυνότητά" του, είναι ο τρόπος τηγανίσματος και το λάδι που χρησιμοποιούμε.

Μια πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου της Νάπολη έδειξε πως η ποιότητα του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου που χρησιμοποιείται στο τηγάνισμα, κάνει τις πατάτες πιο εύπεπτες και πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, που είναι χρήσιμες για να καταπολεμήσουμε την γήρανση.

Οι επιστήμονες εξέτασαν τον κύκλο μαγειρέματος και ανακάλυψαν πως το τηγάνισμα 100 γραμμαρίων πατάτας για 7 με 8 λεπτά σε θερμοκρασία μεταξύ των 180 και 200 βαθμών Κελσίου παράγει 3 με 8 ml αντιοξειδωτικών ουσιών.

Το ελαιόλαδο καθώς τηγανίζεται απελευθερώνει υδροξυτυροσόλη εμπλουτίζοντας έτσι τα τηγανητά φαγητά.


radar.gr



via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1
Μοιραστείτε το θέμα:
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...