Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Εγκρίθηκε απο το Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαίας - Αιδηψού η τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και Προϋπολογισμού καθώς και η ανάθεση μελέτης για την ύδρευση των Γιάλτρων

nea-news | 11 Μαρ 2013 | 4:59 μ.μ.




Συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Ιστιαίας – Αιδηψού με σκοπό να προχωρήσει στην τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού και την απ’ ευθείας ανάθεση σε ιδιώτη μελετητή της μελέτης για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στα Γιάλτρα.

Κατά την εισήγηση του ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Ζάχαρης που αντικαθιστούσε του Δήμαρχο, ο οποίος απουσίαζε τόνισε, ότι πρόκειται τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος και του προϋπολογισμού ώστε να δημιουργηθούν κωδικοί για την ασφαλή μεταφορά πόσιμου νερού στα Γιάλτρα. Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος από το Σάββατο μεταφέρεται νερό με υδροφόρα που πληρεί όλες τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος καθώς επίσης γίνεται και διανομή εμφιαλωμένου νερού στο σχολείο και στους κατοίκους του χωριού. Αναφορικά με την ανάθεση μελετών σε ιδιώτη, ο κ. Ζάχαρης ανέφερε πως η Τεχνική Υπηρεσία δήλωσε αδυναμία να αναλάβει την τοπογραφική και υδραυλική μελέτη και να την ολοκληρώσει σε χρόνο 10 ημερών, όπως είχε δεσμευθεί στο προηγούμενο Συμβούλιο ο Δήμαρχος.



Ο Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Ηλίας Πετσής ανέφερε ότι, δεν θεωρεί πως η σημερινή συνεδρίαση είναι κατ’ επείγουσα και τόνισε, ότι θέλει να δει την απάντηση που έδωσε η Τεχνική Υπηρεσία για αδυναμία σύνταξης της μελέτης. Η Επικεφαλής της Ελάσσονος Αναστασία Τσαρούχα ζήτησε και αυτή με τη σειρά της να λάβει γνώση της απάντησης της Τεχνικής Υπηρεσίας και διερωτήθει ποιος εγγυάται, ότι ο ιδιώτης μελετητής θα έχει έτοιμη τη μελέτη στον προβλεπόμενο χρόνο.

Ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Μπάμης ανέφερε πως το θέμα αντιμετωπίζεται με προχειρότητα χαρακτηριστικά τόνισε πως «η απάντηση της Τεχνικής Υπηρεσίας μοιάζει με την παραίτηση της κ. Φώτου από τη ΔΗΚΕΙΑ ενώ καμιά παραίτηση δεν υπάρχει. Φέρτε μας εδώ την έγγραφη απάντηση ή το Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας να μας το επιβεβαιώσει». Το θέμα τελικά πέρασε κατά πλειοψηφία, ενώ ο Δημοτικός Σύμβουλος Λάζαρος Κυρπισλίδης ψήφισε παρών και τέλος ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Ζάχαρης έκανε τελικά ανάγνωση της απάντησης της Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία αναφέρει πως αδυνατεί λόγω του γεγονότος, ότι είναι υποστελεχωμένη και δεν υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΠΑΝΙΩΤΗΣ




via http://eleutherifoni.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1

Μοιραστείτε το θέμα:
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...