Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Να κλείσουν οι εκκρεμότητες πριν το Μαξίμου επιχειρούν υπουργοί-τρόικα

nea-news | 12 Μαρ 2013 | 7:25 π.μ.


Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή κορυφαίων υπουργών-στελεχών της κυβέρνησης, διοικητών Ταμείων και των επικεφαλής της τρόικας βρίσκεται σε...

εξέλιξη από τις 7:30 μ.μ το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών, με αντικείμενο την επίλυση των εκκρεμοτήτων στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών.



Στόχος, μια κατ' αρχήν συμφωνία με την τρόικα πριν από τη συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον Αντώνη Σαμαρά. «Θέλουμε να κλείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ζητήματα μπορούμε. Χρειάζεται να κάνουμε μία καλή προετοιμασία για την αυριανή συνάντηση με τον πρωθυπουργό» δήλωσε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου.



Στα μεγάλα αγκάθια η απαίτηση της τρόικας για συνέχιση της είσπραξης του έκτακτου τέλους μέσω της ΔΕΗ, κάτι που απορρίπτει μεταξύ άλλων και η ΔΗΜΑΡ, απειλώντας την ενδοκυβερνητική συνοχή.



Αντίθετα, σύγκλιση απόψεων μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης σημειώνεται στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Ενδεικτικό ότι ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης και οι διοικητές των Ταμείων αποχώρησαν πριν το τέλος της σύσκεψης, με στελέχη του υπουργείου να λένε ότι τα επόμενα 24ωρα αναμένεται η τελική συμφωνία για τη ρύθμιση.



Σύσκεψη-μαμούθ




Στη σύσκεψη μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Επίσης, ο γγ του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Στεργίου.



Συμμετέχουν επίσης ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάννης, ο γγ Φορολογικών Εσόδων Χ. Θεοχάρης, ο παραιτηθείς γγ Γ.Μέργος, η αντικαταστάτριά του Χριστίνα Παπακωνσταντίνου στέλεχος του ΓΛΚ, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, η διοικητής του ΟΑΕΕ Γεωργία Κωτίδου, ο εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ Π.Κατσάμπας και ο στενός σύμβουλος και συνεργάτης του πρωθυπουργού Στ.Παπασταύρος.



Από την πλευρά των δανειστών, εκτός των Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), μετέχουν και 13 τεχνοκράτες υπάλληλοι της τρόικας.




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Μοιραστείτε το θέμα:
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...