Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Η ταξιδιωτική οδηγία της Κομισιόν και οι αρνητικές προεκτάσεις που μπορεί να έχει ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν

nea-news | 5 Μαρ 2013 | 12:40 μ.μ.



Στο κείμενο οδηγιών ασφαλείας για επισκέψεις στελεχών και εργαζόμενων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με παρέμβαση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο...



Η ηλεκτρονική επιστολή – ευρωπαϊκή ταξιδιωτική οδηγία , αναφέρει πως οι παραλήπτες της θα πρέπει, μεταξύ άλλων, «να αποφεύγουν να κινούνται στην περιοχή μεταξύ Ομόνοιας και Εξαρχείων, να μην παρατηρούν από παράθυρα και εισόδους κτηρίων λαϊκές κινητοποιήσεις υπό το φόβο πρόκλησης επεισοδίου εις βάρους τους από διαδηλωτές και να μην δίνουν πληροφορίες για την ιδιότητά τους σε οδηγούς ταξί και επαγγελματίες».



Στα δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου, σύμφωνα με τα οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε οδηγία που απευθύνεται στους υπαλλήλους της που πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα η οδηγία εφιστά την προσοχή των υπαλλήλων σχετικά με την ασφάλεια τους, αφού εμφανίζει την Ελλάδα ως μια επικίνδυνη χώρα στην οποία θα υπάρξουν σοβαρές κοινωνικές αναταραχές ακόμα και «νεκροί».



Όπως επισημαίνει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης: «τέτοιες απόψεις όταν εκφράζονται από κείμενα κορυφαίων θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πέραν του ότι είναι ιδιαίτερα ταπεινωτικό και προσβλητικό για τους Έλληνες και τη χώρα μας, χώρα με ιδιαίτερη συνεισφορά και σημασία στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, δεν προάγει τις σχέσεις μεταξύ των Ευρωπαϊκών Κρατών» και υπογραμμίζει ότι «μια τέτοια οδηγία δημιουργεί αρνητικό κλίμα λίγους μήνες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα».



Τέλος, ο Βουλευτής Ηρακλείου ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό, για ποιους λόγους με ποιες διαδικασίες και με ποιες πληροφορίες εκδόθηκε η συγκεκριμένη οδηγία και εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναλογιστεί το αρνητικό κλίμα που δημιουργείται λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, τομέας στον οποίο «επενδύει» η χώρα, προκειμένου να ανακάμψει και να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και σταθερότητας.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Μοιραστείτε το θέμα:
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...