Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Ήμουν το κοριτσάκι στη «Λίστα του Σίντλερ» – Ο ρόλος μου κατέστρεψε τη ζωή

nea-news | 5 Μαρ 2013 | 1:21 π.μ.



Ένα μικρό κοριτσάκι με ένα κόκκινο παλτό παίζει καθοριστικό ρόλο στη διάσωση πάνω από 1000 Εβραίων που προορίζονταν για στρατόπεδα συγκέντρωσης, στην οσκαρική ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, «Η Λίστα του Σίντλερ».

Τώρα, ωστόσο, η 24χρονη γυναίκα, η οποία ενσάρκωσε τον ρόλο του κοριτσιού το 1993, δηλώνει πως ο ρόλος αυτός την τραυμάτισε για χρόνια. Η Ολίβια Νταμπρόβσκα ήταν μόλις τριών ετών όταν πρωταγωνίστησε ως το μικρό κοριτσάκι με το κόκκινο παλτό, παίζοντας τον μόνο έγχρωμο ρόλο στην κατά τα άλλα ασπρόμαυρη ταινία του Σπίλμπεργκ.

«Ντρεπόμουν που είχα παίξει στην ταινία και ήμουν θυμωμένη με τους γονείς μου όταν έλεγαν σε άλλους για την εμφάνισή μου στην ταινία» δήλωσε η φοιτήτρια στους Times. Η Νταμπρόβσκα πρόσθεσε πως ο ρόλος που είχε στην ταινία ήταν η αφορμή για αρκετή «ανεπιθύμητη δημοσιότητα», καθώς και πως είχε ως αποτέλεσμα την παρενόχλησή της από συμμαθητές της, αλλά και άλλους ενήλικες.

«Οι άνθρωποι που με συναντούσαν μου έλεγαν “πρέπει να είναι τόσο σημαντικό για εσένα να ξέρεις τόσα πολλά για το Ολοκαύτωμα”. Ήταν πολύ επίπονη διαδικασία. Με κορόιδευαν για πολλά χρόνια» συμπλήρωσε η 24χρονη Ολίβια. Η φοιτήτρια από την Κρακοβία τόνισε πως τρομοκρατήθηκε όταν πρωτοείδε την ταινία, σε ηλικία 11 ετών, παραβαίνοντας την υπόσχεση που είχε δώσει στον Σπίλμπεργκ, πως θα την έβλεπε όταν συμπλήρωνε τα 18 της.



koolnews.gr



via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%82

Μοιραστείτε το θέμα:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...