Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

«Να μεριμνήσει η κυβέρνηση για τις θέσεις εργασίας»

nea-news | 22 Μαρ 2013 | 12:24 μ.μ.


Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον των εργαζομένων στις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα Τους υπουργούς Οικονομικών και

Εργασίας ρωτούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί η κυβέρνηση για τη διασφάλιση των 5.500 θέσεων εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων στις Κυπριακές Τράπεζες στην Ελλάδα.



Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ «η απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων είναι πρωτοφανής στην παγκόσμια ιστορία των οικονομικών κρίσεων των κρατών. Οδηγεί στη διάλυση της οικονομίας ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μαρασμό τρεις τράπεζες στην Ελλάδα και στην ανασφάλεια χιλιάδες εργαζόμενους»



Το κόμμα επισημαίνει ότι στην Ελλάδα λειτουργούν τρεις κυπριακές τράπεζες, η Κύπρου, η Λαϊκή και η Ελληνική και απασχολούν 5.500 εργαζόμενους.



«Πέραν των υπολοίπων εξελίξεων, η Κυβέρνηση οφείλει να μεριμνήσει και για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας αυτών των εργαζομένων. Ο υπουργός Οικονομικών έως σήμερα έχει δώσει ασαφείς και αόριστες διαβεβαιώσεις για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα και την απορρόφηση των τριών τραπεζών από Ελληνικές Τράπεζες, αλλά δεν έχει αναφέρει σε καμία δήλωσή του τους χιλιάδες εργαζόμενους που αγωνιούν για το μέλλον τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Μοιραστείτε το θέμα:
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...