Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Οι γρίπες καλά κρατούν! Ποιες τροφές τονώνουν το ανοσοποιητικό μας;

nea-news | 6 Μαρ 2013 | 9:02 π.μ.


Οι γρίπες καλά κρατούν! Ποιες τροφές τονώνουν το ανοσοποιητικό μας;

Και νόστιμες και υγιεινές και… αντιγριπικές.

Σύμφωνα με τη διαιτολόγο Τόνια Ράινχαρντ και τον παθολόγο Τζόλε Φέρμαν υπάρχουν κάποια τρόφιμα που μπορούν να τονώσουν το ανοσοποιητικό μας και να μας θωρακίσουν απέναντι στις ιώσεις. Βέβαια, πρέπει να καταναλώνονται τακτικά και σε ένα βάθος χρόνου για να έχουν αποτέλεσμα. Ποια είναι αυτά;



* Λιπαρά ψάρια.

Ψάρια όπως ο σολομός, ο τόνος, το σκουμπρί και η σαρδέλα είναι πλούσια σε σελήνιο και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα – ένα είδος ωφέλιμου λίπους, που μειώνει τη φλεγμονή και προστατεύει τους πνεύμονες, αυξάνοντας τη δραστηριότητα των λευκών αιμοσφαιρίων που καταπολεμούν τα βακτήρια.

Προτεινόμενη κατανάλωση: Δύο μεριδές λιπαρά ψάρια την εβδομάδα.

* Κρεμμύδια. Τα ξερά κρεμμύδια και τα ομοειδή τρόφιμα, όπως το σκόρο και το φρέσκο κρεμμυδάκι, περιέχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως η κερσετίνη, η αλλισίνη και οι ανθοκυανίνες, οι οποίες έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Προτεινόμενη κατανάλωση: Μισό φλιτζάνι την ημέρα.

* Μανιτάρια. Η συστηματική κατανάλωση μανιταριών διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνοντας την παραγωγή και την δραστηριότητα των λευκών αιμοσφαιρίων. Να τα τρώτε μαγειρεμένα και όχι ωμά, συνιστά ο δρ Φέρμαν.

Προτεινόμενη κατανάλωση: 3 φορές την εβδομάδα

* Γιαούρτι. Τα γιαούρτια - ιδίως τα ελληνικά, κατά την κυρία Ράινχαρντ – περιέχουν ενεργές καλλιέργειες (γνωστές ως προβιοτικά) ωφέλιμων βακτηρίων, που διατηρούν χαμηλά των επίπεδα των παθογόνων μικροοργανισμών στην γαστρεντερική οδό.

Προτεινόμενη κατανάλωση: ένα γιαούρτι την ημέρα.

* Αυγά. Τα αυγά αποτελούν θαυμάσια πηγή καλής ποιότητας πρωτεϊνών και επιπλέον περιέχουν χολίνη – μία ουσία που εμποδίζει την εισβολή των ιών και των βακτηρίων στο σώμα.

Προτεινόμενη καρανάλωση: Ένα αυγό για πρωινό, 3-4 φορές την εβδομάδα (εφόσον δεν υπάρχει ιατρική αντένδειξη)

* Όσπρια. Τα μπιζέλια, τα φασόλια, οι φακές και τα άλλα όσπρια, αποτελούν συμπυκνωμένη πηγή πρωτεϊνών και υδατανθράκων. Είναι επίσης πλούσια σε ψευδάργυρο, ο οποίος αυξάνει την παραγωγή και την επιθετικότητα των λευκών αιμοσφαιρίων.

Προτεινόμενη κατανάλωση: μισό φλιτζάνι οσπρίων, δύο φορές την εβδομάδα.







Πηγή:

tanea.gr



via http://grizosgatos.blogspot.com/search/label/%CE%A5%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1

Μοιραστείτε το θέμα:
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...