Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

«Κόντρα» Στουρνάρα - Μανιτάκη για τις απολύσεις στο Δημόσιο

nea-news | 5 Μαρ 2013 | 11:39 μ.μ.


Κόντρα κορυφής μεταξύ Γ. Στουρνάρα και Αντ. Μανιτάκη, προέκυψε σχετικά με την στο Δημόσιο που

θεωρείται προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ



Με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να ανεβάζουν τον αριθμό των επίορκων που θα πρέπει να απολυθούν στις 7.000, οι πιστωτές ζητούν επιτακτικά να προχωρήσουν άμεσα οι πειθαρχικές διαδικασίες ώστε το σύνολο των υπαλλήλων αυτών καθώς και των διορισμένων με πλαστά πιστοποιητικά να τεθεί εκτός δημοσίου, άμεσα, ει δυνατόν ακόμη και εντός Απριλίου.



Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι οι έως τώρα προσπάθειες για απομάκρυνση επίορκων αποδείχθηκαν ιδιαίτερα χρονοβόρες με αποτέλεσμα την περσινή χρονιά να απομακρυνθούν μόλις 890 υπάλληλοι.



Για το λόγο αυτό στο υπουργείο εκτιμούν πως οι πιέσεις της τρόικα είναι περισσότερο συμβολικές, ώστε μέσω του όποιου αριθμού υπαλλήλων απομακρυνθεί τελικά, να σταλεί μήνυμα αποφασιστικότητας της Ελλάδας να συμμορφωθεί με τις δεσμεύσεις.



Το υπουργείο Οικονομικών, χωρίς να κρύβει τον προβληματισμό του για την εκταμίευση της δόσης του Μαρτίου, τηρεί αποστάσεις. Ο υπουργός Γ. Στουρνάρας στις Βρυξέλλες, σε επισήμανση δημοσιογράφων ότι ήταν σίγουρος για τη δόση Φεβρουαρίου, φέρεται να αντέτεινε πως τώρα, δεν εξαρτάται από εμένα, καθώς το Φεβρουάριο όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις αφορούσαν στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ τώρα άπτονται άλλου υπουργείου.



Πολλοί εκτίμησαν ότι ο κ. Στουρνάρας «έδειξε» τον συνάδελφό του κ. Μανιτάκη και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο θέμα της μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων.



imerisia.gr








via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Μοιραστείτε το θέμα:
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...