Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Βελτίωση στην ψυχολογία των πολιτών βλέπει ο Καμίνης

nea-news | 5 Μαρ 2013 | 2:54 π.μ.

Ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε στο BBC και για τα επεισόδια στο Συντάγμα

Δειλές ενδείξεις αναστροφής του κλίματος στην οικονομία, διαπιστώνει ο...

δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος παρέθεσε συνέντευξη στο BBC World News.



«Υπάρχουν κάποιες δειλές ενδείξεις αναστροφής του κλίματος στην οικονομία, αλλά το κυριότερο κάποια πρώτα δείγματα βελτίωσης στην ψυχολογία των πολιτών» είπε ο κ. Καμίνης, όταν κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση για το «αν υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης στην Ελλάδα».



Έτσι, σχεδόν ταυτόχρονα με την ομιλία του στο London School of Economics, για την κρίση στην Ελλάδα, όπου ο κ. Καμίνης είχε επισημάνει τον κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης σε περίπτωση που ληφθούν περαιτέρω οικονομικά μέτρα, μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο και προφανώς απευθυνόμενους σε μελλοντικούς επισκέπτες της Αθήνας, ο δήμαρχος Αθηναίων εκτίμησε ότι «ο κόσμος στην αρχή σάστισε, μετά θύμωσε και τώρα πιστεύω ότι είναι πιο ψύχραιμος, για να δει πως από εδώ και στο εξής πρέπει να κινηθεί προσωπικά και συλλογικά».



Στο ίδιο πλαίσιο, απάντησε ο δήμαρχος Αθηναίων και σε ερώτηση για τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος. Ο κ. Καμίνης τα χαρακτήρισε «εικόνα του παρελθόντος» και πρόσθεσε ότι «σήμερα οι πολίτες αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα με περισσότερη ωριμότητα».



Επίσης, ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι «αντιμετωπίζουμε μια ανεργία που τρέχει με 30%, στους νέους το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 60%, και ως εκ τούτου η Ευρώπη και κυρίως η Γερμανία πρέπει να αναγνωρίσει ότι η λιτότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί».




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Μοιραστείτε το θέμα:
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...