Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Live εικόνα από Κύπρο: Όλες οι εξελίξεις

nea-news | 20 Μαρ 2013 | 11:40 π.μ.


Με τους πολιτικούς αρχηγούς, και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκο Δημητριάδη συναντιέται από τις 10 το πρωί

ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό. Στη σύνοδο θα συζητηθούν οι προτάσεις των κομμάτων για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας και την εξεύρεση των 5,8 δις που χρειάζονται για τις τράπεζες.

Νωρίτερα, στις 8 το πρωί ο Πρόεδρος της δημοκρατίας είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β.



Η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου θα μεταφερθεί για αργότερα λόγω του φόρτου εργασίας που υπάρχει στη σύσκεψη αρχηγών.



Στις 12 ο Πρόεδρος της δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με το κλιμάκιο της τρόικας, που βρίσκεται στην Κύπρο από τη Δευτέρα.



Ήδη, τα τελευταία 24ωρα έχουν καταστρωθεί εναλλακτικά σχέδια για αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, στην οποία έχει περιέλθει η Κύπρος. Εκείνο, στο οποίο φαίνεται να ποντάρει περισσότερο απ' όλα η κυβέρνηση, είναι η ενεργός εμπλοκή της Ρωσίας στην προσπάθεια διάσωσης.



Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με το Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν. Η συνομιλία των δύο ηγετών κράτησε μισή ώρα και, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, διεξήχθη «μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση για τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών».



Σύμφωνα, εξάλλου, με τον εκπρόσωπο Τύπου της ρωσικής Προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις, την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο και τις προτάσεις του Eurogroup για την έξοδο από την κρίση. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τη Μόσχα, ο κ. Πούτιν απηύθυνε πρόσκληση στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να επισκεφθεί τη Ρωσία, σε χρόνο που ο ίδιος θα είναι σε θέση να το πράξει.



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Μοιραστείτε το θέμα:
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...