Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Με τις ευχές όλων η επέμβαση του 15χρονου Μανώλη

nea-news | 8 Απρ 2013 | 10:08 μ.μ.


Σήμερα Δευτέρα εκτός απροόπτου, θα υποβληθεί στην λεπτή χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι ο 15χρονος Μανώλης μαθητής του 11ου Γυμνασίου της Πάτρας που από το μεσημέρι του Σαββάτου βρίσκεται στο Ιατρικό Κέντρο του Αννόβερο της Γερμανίας. Η περίπτωση του έχει συγκινήσει το πανελλήνιο κι ενεργοποίησε φορείς και απλούς πολίτες, ενώ....



και πολλοί ομογενείς θέλουν να σταθούν στο πλευρό του παιδιού και της οικογένειας.



Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες βράδυ μουσική εκπομπή της ΕΡΑ που μεταδίδεται στο εξωτερικό κατακλύστηκε από μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης.



Σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκε ήδη ο κύκλος των αναγκαίων εξετάσεων και αν όλα κυλήσουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό των γιατρών σήμερα θα γίνει η επέμβαση. Στο μεταξύ, ο 15χρονος είναι σε καλή διάθεση, έχοντας συνεχώς στο πλευρό του την οικογένεια του αλλά και τον νευροχειρουργό Βασίλη Παναγιωτόπουλο ο οποίος τον συνοδεύει στην Γερμανία και θα είναι παρών και στην χειρουργική επέμβαση.

Μάλιστα ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που άκουσε τον πατέρα του να του αφιερώνει το τραγούδι του Γιάννη Χαρούλη «Η ουρά του αλόγου».



Η οικογένεια του 15χρονου ευχαρίστησε το πλήρωμα και το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας του αεροσκάφους που ανέλαβε την μεταφορά στη Γερμανία (το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Αννόβερου στις 11.40 τοπική ώρα) καθώς και το ΕΚΑΒ που, επίσης, στάθηκε στο πλευρό του μαθητή.



Ο μικρός Μανώλης που με την ιστορία του έχει ευαισθητοποιήσει τους πάντες μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο Ανόβερο της Γερμανίας έπειτα από σχετική απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος άναψε το «πράσινο φως» ώστε να διατεθεί για τη μεταφορά του το κυβερνητικό αεροσκάφος με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.



Τα έξοδα για τον μαθητή του 11ου Γυμνασίου Πάτρας ο οποίος πάσχει από σηραγγώδες αγγείωμα στελέχους του εγκεφάλου συγκεντρώθηκαν από απλούς πολίτες, καθώς και από επιχειρηματίες απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ άμεσα κινητοποιήθηκε ο ΕΟΠΥΥ και παρακάμφθηκαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.



Τη μεγαλύτερη, ωστόσο συγκίνηση προκάλεσε η χειρονομία των μαθητών του λυκείου Δεμενίκων στην Πάτρα που πρόσφεραν τα χρήματα της 5νθήμερης εκδρομής τους στον μικρό συντοπίτη τους.

Ανθή





via http://www.i-diadromi.gr/search/label/%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%99%CE%91

Μοιραστείτε το θέμα:
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...