Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Βραβείο στο ΕΜΠ για το σχέδιο ποδηλατόδρομων της Αθήνας

nea-news | 25 Απρ 2013 | 5:18 μ.μ.





Το τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Επιστήμη, Έρευνα, Ανάπτυξη» των «Ποδηλατικών οραμάτων», στο Συνέδριο ποδηλάτου στη Βιέννη, απέσπασε η μελέτη για τον σχεδιασμό μητροπολιτικού δικτύου ποδηλατοδρόμων της Αθήνας, που εκπόνησαν η Μονάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΕΜΠ σε συνεργασία με τους «Ποδηλάτες της Αθήνας»...







Σύμφωνα με tovima.gr, το project προβλέπει τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων 230 χιλιομέτρων με 36 λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας, οι οποίοι θα συνδέουν τα προάστια με το κέντρο της Αθήνας, προάγοντας έναν εναλλακτικό και οικονομικό τρόπο μετακίνησης.



«Στόχος μας είναι να υπάρξει ένα δίκτυο ποδηλάτων, όπως και στις άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, έστω και στο επίπεδο του σχεδιασμού, το οποίο στη συνέχεια θα ενταχθεί στο ρυθμιστικό σχέδιο της πόλης για να υλοποιηθεί στο μέλλον», δήλωσε ο κ. Θάνος Βλαστός, καθηγητής στο ΕΜΠ και επιστημονικός υπεύθυνος της μελέτης, ενώ προσέθεσε ότι «ακόμα και η εγκατάσταση σταθμών ενοικίασης ποδηλάτων είναι ένα καλό σημάδι ότι η Ελλάδα αρχίζει να κάνει πετάλι».



Το θέμα ωστόσο είναι αν η ελληνική πολιτεία έχει φροντίσει για την ασφαλή κυκλοφορία των ποδηλάτων στην Αθήνα καθώς, αν και οι Ευρωπαίοι βραβεύουν το ελληνικό δίκτυο ποδηλάτων, η Ελλάδα το έχει κλειδωμένο στο συρτάρι εδώ και ενάμιση χρόνο.



«Ύστερα από τέσσερα χρόνια έρευνας, παραδώσαμε τη μελέτη ώστε να ενταχθεί στο ρυθμιστικό σχέδιο του ΥΠΕΚΑ», ανέφερε ο κ. Βλαστός, διευκρινίζοντας ότι το σχέδιο «δεν έφθασε ποτέ στη Βουλή για να συζητηθεί, στο πλαίσιο της προσπάθειας συγκράτησης των ορίων της πόλης».



via http://planet-greece.blogspot.com/search/label/eco%20news

Μοιραστείτε το θέμα:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...