Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Συνάντηση Στουρνάρα με τρόικα παρουσία και Αντώνη Μανιτάκη

nea-news | 9 Απρ 2013 | 4:39 μ.μ.


Νέα συνάντηση με την τρόικα θα εχει στις 16:00 το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με την Αθήνα να επιδιώκει τη...

διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων προτού ο κ. Στουρνάρας μεταβεί στο Δουβλίνο για τις άτυπες συνεδριάσεις του Eurogroup την Πέμπτη και του ECOFIN την Παρασκευή.



Στη συνάντηση θα συμμετάσχει και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, παρά το γεγονός ότι στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας η τριμερής απέρριψε την πρόταση του κ. Μανιτάκη για τη συρρίκνωση του Δημόσιου τομέα, με τη διαπραγμάτευση για το εν λόγω ζήτημα να μεταφέρεται στο υπουργείο Οικονομικών.



Ανοιχτά παραμένουν διάφορα «μέτωπα», πρωτίστως το ζήτημα της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο και των προσδοκώμενων εσόδων από το ενιαίο τέλος ακινήτων.



Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, Αθήνα και τριμερής έχουν καταλήξει σε συμφωνία και τον καταμερισμό της αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών προς Δημόσιο και ασφαλιστικά Ταμεία σε 48 δόσεις.



Παράλληλα, πληροφορίες θέλουν την τρόικα να δέχεται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων πέραν των επίορκων, που θα συνοδευτούν από προσλήψεις αντίστοιχου προσωπικού με αναλογία 1 προς 1.



Νωρίτερα, με τους επικεφαλής της τρόικα συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Στον απόηχο των συζητήσεων, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι είναι σειρά της ελληνικής κυβέρνησης να αποδείξει ότι θέλει τις διαρθρωτικές αλλαγές.



Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν τριβές αλλά η κυβέρνηση είναι σε καλό δρόμο σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης της δόσης.



Πηγή: http://www.skai.gr




via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Μοιραστείτε το θέμα:
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...