Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Ο Χατζηοσμάν για την αναστολή χορήγησης αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου

nea-news | 2 Απρ 2013 | 7:43 μ.μ.



Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, με θέμα την αναστολή χορήγησης αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.


«Βάσει του υπ’ αρ. Κ1-227/08.02.2013 εγγράφου του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου, Στέφανου Κομνηνού, για το έτος 2013 δεν προκρίθηκε ο καθορισμός ανώτατου αριθμού αδειών για την άσκηση υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου με άδεια τύπου Α. Με απλά λόγια, το 2013 δεν θα δοθεί καμία άδεια άσκησης υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου.

Η απόφαση του Γενικού Γραμματέα έβαλε φρένο στη διαδικασία που βρισκόταν κυριολεκτικά στο τελικό στάδιο καθώς είχαν εγκριθεί οι άδειες από τα κατά τόπους δημοτικά συμβούλια και στέρησε από σημαντικό αριθμό συμπολιτών μας το δικαίωμα στην εργασία.

Αδυνατώντας να κατανοήσουμε τους λόγους που οδήγησαν σε μία τέτοια απόφαση, ερωτάται ο Υπουργός:

1. Με ποιο σκεπτικό αποφασίστηκε να μην χορηγηθεί καμία άδεια άσκησης υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου για το έτος 2013;

2. Τι απαντάει σε όλους τους δικαιούχους οι οποίοι ενημερώθηκαν από τους Δήμους για τις εγκρίσεις των αδειών τους και αδυνατούν να λάβουν την άδεια λόγω του εγγράφου του Υπουργείου;

3. Θα ανακαλέσει την απόφαση του Γενικού Γραμματέα με σκοπό να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η διαδικασία χορήγησης αδειών άσκησης πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου, όπως συνέβαινε όλες τις προηγούμενες χρονιές;».




via http://piazzadelpopolo.blogspot.com/search/label/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1

Μοιραστείτε το θέμα:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...