Σας αρέσει το neanews; Ελάτε στην παρέα μας! Εσείς είστε η δύναμή μας!

Δηλητηριάζουν τον κόσμο με απίστευτες βλακείες-αποκαλύψεις

nea-news | 5 Απρ 2013 | 2:39 μ.μ.


Οργή σου προκαλούν οι «αποκαλύψεις» που βλέπουν το φως της δημοσιότητας του στιλ: «Οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα περνάνε στον Όμιλο Πειραιώς με αντίτιμο 524 εκατομμύρια. Δηλαδή ο Όμιλος Σάλα παίρνει 16 δις καταθέσεων και 16,5 δανείων που θα εισπραχθούν έναντι μόλις μισού δις. Καθαρό κέρδος 32 δις. Αυτό είναι μια ακόμη πλευρά του σκανδάλου, με θύμα μία ακόμη χώρα. Την Κύπρο».



Τέτοιες μπαρούφες γράφονται και πωλούνται ως βραβευμένη και αποκαλυπτική δημοσιογραφία, δεν κάνουν όμως τίποτε περισσότερο από το να αναδεικνύουν την ασχετοσύνη των συντακτών τους. Ούτε παιδάκι του δημοτικού δεν δικαιούται να πιστεύει πως: Τα καθαρά κέρδη των τραπεζών ισούνται με τις καταθέσεις!





Δηλαδή, μιλάμε για τα λεφτά των πελατών τους στα οποία οι τράπεζες αποδίδουν τόκους, συν τα δάνεια, δηλαδή τα λεφτά (κάποια των καταθετών, άλλα δανεικά με χαμηλό επιτόκιο) που οι τράπεζες έχουν δώσει σε πελάτες οι οποίοι αναλαμβάνουν την υποχρέωση να τα επιστρέψουν με τόκους. Παρεμπιπτόντως, όσο βαθαίνει η κρίση, για να τα πάρουν πίσω… παιδεύονται πλέον όλο και περισσότερο.



Και για να μη μας κατηγορήσουνε ότι εμφανιζόμαστε ως… αυτόκλητοι υπερασπιστές του Μιχάλη Σάλλα, να πούμε εμείς από την πλευρά μας, ότι από τη μεταβίβαση στην Τράπεζα Πειραιώς των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, προκύπτουν άλλα σοβαρά θέματα που για κάποιον περίεργο (;) λόγο δεν περιλαμβάνονται στις αποκαλύψεις, σε βαθμό που μπαίνεις στη διαδικασία να σκεφτείς μήπως τελικά δεν είναι και τόσο κακό να σε κατηγορήσουν εάν η κατηγορία είναι τόσο βλακώδης.



Ο Μιχάλης Σάλλας, αν δεν κάνουμε λάθος, συμμετείχε στην τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) της τράπεζας Πειραιώς με λεφτά που πήρε με προσωπικό δάνειο από την τράπεζα Marfin, με εγγύηση μετοχές της Πειραιώς. Στη συνέχεια η Marfin απορροφήθηκε από τη Λαϊκή και τώρα το ελληνικό κομμάτι της Λαϊκής από την Πειραιώς…



Τα βλέπουμε όλα φυσιολογικά; Μπορεί και να είναι. Φανταζόμαστε, ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει εξετάσει πολύ προσεκτικά αυτές τις συναλλαγές σε σχέση με την κεφαλαιακή επάρκεια της Τράπεζας που προκύπτει. Δεν μπορεί…



via http://ksipnistere.blogspot.com/search/label/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

Μοιραστείτε το θέμα:
Category:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...